Ne yapmaya çalışıyor?

dutturudunya

B.K:88.9 G.K:62.3 H.K:60
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2016
407
537
23
35
Merhaba kızlar,

28 yaşında evli,biri 5 biri de 1.5 yaşında iki çocuğum var.Eşimle boşanmaya karar verdik.Bayağı uzun bir süredir üzerinde düşünüyordum.Kararsızdım, kendime güvenemiyordum ama artık dayanamıyorum ve ona bugün boşanmak istediğimi söyledim.Kendisi de dünden razıymış ki sağolsun ikiletmedi bile.

Neyse uzatmayayım.Sorum şöyle ki;eşimle daha önceleri başka kişilerin konuşarı üzerinden konuşup yorum yaparken bizzat kendisi,boşanıldığı zman bile çocuk anneden ayırılmaz,evladının yeri annesinin yanıdır diyen adam bugün anlaşmalı boşanmayacağını ve çocuklardan birini istediğini bunun için avukat tutacağını söyledi.

Tabi benm düşüncem,beni vazgeçirmek canımı yakmak için bunu yaptığını düşünüyorum fakat bir yanım da ya blöf yapmıyorsa diye çok acıyor.

Oğlum 1.5 yaşında olduğu için mahkemenin onu bana vereceğini düşünüyorum fakat 5 yaşındaki kızım için endişeliyim.Herhangi bir kötü alışkanlık,aldatmışlığım vs.yok.Kavgalarımız sadece aileler üzerinden olmuştur.

LÜütfen akıl verin nasıl bir yol izleyeyim?Kızımı gerçekten mahkeme eşime verir mi?

E 5yasindaki çocuğunuza psikolog eşliğinde kararı sorulur ben annemi istiyorum derse mahkeme tabiki size verir 1.5 yaşındaki bebeğiniz zaten sizde kalir bence gönlünü ferah tut Allahım hedefin hayırlısını nasip etsin sana

E 5yasindaki çocuğunuza psikolog eşliğinde kararı sorulur ben annemi istiyorum derse mahkeme tabiki size verir 1.5 yaşındaki bebeğiniz zaten sizde kalir bence gönlünü ferah tut Allahım hedefin hayırlısını nasip etsin sana

İşleyişi bilmiyorum eğer pedagog eşliğinde soruluyorsa bir ümidim var fakat nahkemede direk ufacık çocuğu karşılarına alıp sorarlarsa babasına da düşkün resmen aşık bir çocuk vereceği cevapdan endişe ediyorum.Ne zormuş Allahım evlatla tehdit resmen:kızgın:

Soracaklarını sanmam. Ama 5 yaşında çocuğun da babasında kalmaması gerekir diye düşünüyorum.

Soracaklarını sanmam. Ama 5 yaşında çocuğun da babasında kalmaması gerekir diye düşünüyorum.

Bende aynı düşüncedeyim.Birde bana demiyormu sen ne kadar vicdansızsın diye.Vicdansızlığımın nedeni de çocukları ondan ayırmammış.O alınca benden ayırmış olmuyor sanki:sinirli:

Açıkçası çalışmıyorum,avukat tutacak bir durumum yok.Ailemin yanına yerleşeceğim ve ailemin durumu kötü malesef.Bunu bahane olarak gösterecektir.Neresinden tutsam elimde kalıyor:KK43:
Ne mezunusunuz, çalışabilirsiniz bence umutsuzluğa kapılmayın hemen

İşleyişi bilmiyorum eğer pedagog eşliğinde soruluyorsa bir ümidim var fakat nahkemede direk ufacık çocuğu karşılarına alıp sorarlarsa babasına da düşkün resmen aşık bir çocuk vereceği cevapdan endişe ediyorum.Ne zormuş Allahım evlatla tehdit resmen:kızgın:
Tabiki de direk mahkemede sorulmaz yani ben öyle biliyorum avukat arkadaşlar varsa sizi daha dogrunaydinaltirlar ama seni çok çok iyi anlıyorum ama bence 2 çocuk da sen de kalir

Hayır şuan çocuk sende kalır, mahkeme almaz. Ancak 7 8 yaşına geldiğinde, eşin tekrar velayet davası açarsa, o zaman çocuğa sorar hakim. Çocugun cevabı da etkili olur.

Ne mezunusunuz, çalışabilirsiniz bence umutsuzluğa kapılmayın hemen

Lise mezunuyum 1 sene diş hekimi asistanlığı yaptım çalışdam çalışırım fakat şöyle ailemin yanıma yerleşince öyle bir imkanım olmayacak çünki annem de çalışıyor babam emekli ve yüklü bir borç ödüyorlar.Annemin emekliliğine kalmış 3 4 sene işden çıkacağını sanmam emekliliğine az kalmışken.Annem evde olsaydı çocukları ona bırakıp çalışabilirdim.Ama şuan herşey aleyhime işliyor...

Hayır şuan çocuk sende kalır, mahkeme almaz. Ancak 7 8 yaşına geldiğinde, eşin tekrar velayet davası açarsa, o zaman çocuğa sorar hakim. Çocugun cevabı da etkili olur.

İçime su serptiniz:KK200:Avukatsanız bikaç şey daha sorabilirmiyiim?

Boşandıktan sonra işe girersem bana ödediği tazminat kesiliyormu?
Birde anlaşmalı boşanma olmayacak çocuk 7 8 yaşına gelene kadar mahmekeme sürer mi?
Son olarak bana evin kilidini değiştireceğini söylüyor anneme gidersem kalan eşyalarımı alamayacağım mahkemeye kadar evde durabilirmiyim toplanmak adına bunu koz olarak kullanabilir mi?

Boşandıktan sonra işe girersem bana ödediği tazminat kesiliyormu?
Birde anlaşmalı boşanma olmayacak çocuk 7 8 yaşına gelene kadar mahmekeme sürer mi?
Son olarak bana evin kilidini değiştireceğini söylüyor anneme gidersem kalan eşyalarımı alamayacağım mahkemeye kadar evde durabilirmiyim toplanmak adına bunu koz olarak kullanabilir mi?
Size tazminat ödemeyecek , nafaka ödeyecek,. Çocuklar için iştirak nafakası, siz kendiniz için de isterseniz yoksulluk nafakası ismi. Eğer işe girerseniz, sizin için ödediği yoksulluk nafakjası kesilir ama çocuklar için ödemeye devam edecek tabiki.
hayır mahkeme biter, çocuklar daha küçük o yüzden hakim velayetleri size verir ama ilerde, çocuk 7 8 yaşına gelince, eşiniz çocuğu hala istiyorsa, velayet davası açar, o davada çocuğa sorulur. Evde kalıp toplanabilirsiniz tabiki.

Size tazminat ödemeyecek , nafaka ödeyecek,. Çocuklar için iştirak nafakası, siz kendiniz için de isterseniz yoksulluk nafakası ismi. Eğer işe girerseniz, sizin için ödediği yoksulluk nafakjası kesilir ama çocuklar için ödemeye devam edecek tabiki.
hayır mahkeme biter, çocuklar daha küçük o yüzden hakim velayetleri size verir ama ilerde, çocuk 7 8 yaşına gelince, eşiniz çocuğu hala istiyorsa, velayet davası açar, o davada çocuğa sorulur. Evde kalıp toplanabilirsiniz tabiki.

Çokçokçok teşekkür ederim:dua:Nasıl rahatlattınız anlatamam.
Meslek hayatınızda başarılar dilerim herşwy gönlünüzce olsun:KK24:

Back
X