• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmaya çalışıyorlar? Bıktım artık çabalamaktan.

Novamber wind

🧿 March, 2019 👑
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
16.466
12.870
498
Öğretmenlere getirdikleri mülakat rezilliği az geldi ki şimdi bize de getirmeye çalışıyorlar. O kadar insan emek veriyor ya torpili olan götürüyor işi . bıktım usandım torpil istemediğim için iyi bir mesleğim olsun diye sıfırdan başladım şimdi yine önüme gelicek. :KK43::KK43:

Benim 85 ile atandığım yere mülakat ile adam 76 ile atandı. Çok gıcık bi durum. Hak mı adalet mi nedir
Bakan en çok tayin istenen bölümlere sözlü ve bilmem kaç yıl çalışma şartı koyacağız, hepsi için değil demiş. Siz öğretmensiniz sanırım çok haksızlık gerçekten. Puanını alan sıralamasıyla atanabilmeli.

Her aday için mülakat yapılmayacak. Büyük şehirler için yapılacak bu.
Büyük şehirler tıklım tıklım öğretmen , doktor dolu. Diğer yerlerde mumla arıyorsun.
Ha bu haksız atama sağlayacak mi , elbette olacak . Her yerde torpil konuşuyor . Üzücü.

Mülakat aslında iyi bir şey. Adam mecburen öğretmen olmuş ama çocuk sevmiyor gibi olaylar çok. Amma velakin güzel ülkemizde mülakat uygun işe uygun insan diye değil bizden sizden ayrımına göre olduğu için olmuyor.

Kimse özelde mülakattan şikayet etmiyor çünkü işine yarayacak insanı seçiyorlar. Kamuda ise hem sınava sok. Hem de işine yarayan değil sana yarayan kişiyi seç. Off çok dertliyim ben de.

10 yıl oldu üniversite biteli. Torpilim yok diye b grubu memur oldum. Bu sene bir cesaret a grubu denedim onda da alım yok. Eski torpillileri atmakla meşguller hala...

83 kpss puanıyla A grubunda mülakatlarda elenmiş bir insan olarak torpille yerleşen kimseye hakkımı helal etmiyorum.. Allaha havale etmekten başka elimizden gelen bişeyde yok..

Yok artık ya ne biçim bir sistem bu. Önceden öğretmen lisesinde okuyan öğretmen olurdu sonra KPSS belası çıktı. Adam çok iyi bir öğretmen, kapasite yüksek ama Sosyal Bilimler okumuş Matematik yapamıyor eee KPSS'de belli bir seviyeyi geçmesi mümkün değil. Hadi çabaladı oldu şimdi de mülakat. Hani her okuyan atansın, meydanda tonlarca işsiz öğretmen var derken işi kolaylaştıralım demek yerine daha da b.k etmek. Yahu adam 4 yıl okumuş, kafa patlatmış, para harcamış, kredi çekmiş, borca batmış bir ne yedüğü belirsiz mülakat yüzünden mi atanamayacak? Oradaki 4 adamın keyfiyle, ruh haliyle 4-5 dakikada onca sene çöpe mi gidecek? Nasıl adalet bu, nasıl sistem, nasıl nasıl ya? Sonra hiir yire ünivirsiti açtiik. Eee açtın da ne oldu, 50 bin işsiz öğretmen vardı 100 bin oldu, 70 bin işsiz mühendis vardı 150 bin oldu. Hayret bişey ya....

Valla ne desek boş, bence gidin bir cemaate ya da partiye üye olun da atanın kolayca...

Mülakat aslında iyi bir şey. Adam mecburen öğretmen olmuş ama çocuk sevmiyor gibi olaylar çok. Amma velakin güzel ülkemizde mülakat uygun işe uygun insan diye değil bizden sizden ayrımına göre olduğu için olmuyor.

Kimse özelde mülakattan şikayet etmiyor çünkü işine yarayacak insanı seçiyorlar. Kamuda ise hem sınava sok. Hem de işine yarayan değil sana yarayan kişiyi seç. Off çok dertliyim ben de.

10 yıl oldu üniversite biteli. Torpilim yok diye b grubu memur oldum. Bu sene bir cesaret a grubu denedim onda da alım yok. Eski torpillileri atmakla meşguller hala...

Mülakatta sordukları sorulara internette denk geldin mi hiç?? Hani o soruların senin dediğin durumu tespitle ilgisi yok. Bi bak derim o saçma sorulara..

Mülakatta sordukları sorulara internette denk geldin mi hiç?? Hani o soruların senin dediğin durumu tespitle ilgisi yok. Bi bak derim o saçma sorulara..
Canım biliyorum ben de farkındaysan normalde güzel ama türkiyede öyle olmuyor dedim. Ben okudum o soruları ağlasam mı gülsem mi bilemedim...

Haklısınız ama bir de diğer bölüm mezunlarının tarafından bakmak lazım. Mülakat ya tamamen kaldırılmalı, yada tüm meslek gruplarına gelmeli. Ben iibf mezunuyum. Yıllarca öğretmenler sadece kpss'ye girerek atandı, kimsenin de sesi çıkmadı. Benim girdiğim mülakat sayısını şuraya yazsam inanmazsınız. Bizim günahımız neydi?

Bana göre mülakat olmalı ama adil olmalı. Kesinlikle torpil falan işlememeli. Çünkü sadece kpss'den yüksek puan almak atanmanın hak edildiği anlamına gelmiyor. Daha iki kelimeyi yanyana getiremeyen öğretmenler var. Bu açıdan uygulanmalı ama adil olması şart. O da bu ülkede mümkün değil ne yazık ki...

Bizde yıllardır var...kpssa dan 90 alıp mülakatta elenen var.düşünün adam hem genel kültür genel yetenek yapıyor hem de üstüne iktisat maliye muhasebe ve 8 9 tane hukuk dalı çözüp 90 alıp mülakatta eleniyor.yaş 25 bunu yazan da kpss mağduru...

Bizde yıllardır var...kpssa dan 90 alıp mülakatta elenen var.düşünün adam hem genel kültür genel yetenek yapıyor hem de üstüne iktisat maliye muhasebe ve 8 9 tane hukuk dalı çözüp 90 alıp mülakatta eleniyor.yaş 25 bunu yazan da kpss mağduru...

Hakimlik sınavlarından bahsediyorsan o da yanlış. Hani mülakat gerçekten iyi olan adayı seçmeye yönelik olsa amenna ama daha mülakat olmadan kazananların listesinin watsup'tan yayınlandığını gördü bu ülke. Biz de mülakat torpilli olan alınsın diye yapılıyor, iyi olan değil. Burada bazı kişiler biz hep mülakatla alınıyoruz onlarda öyle alınsın diyor ki bence yanlış. Mantık biz çekiyoruz onlar da çeksin değil bu saçmalıkla mücadele etmeye yönelik olmalı. Defalarca dönen usulsüzlükler, haksızlıklar, adam kayırmalar afişe edildi sosyal medyada ama hala sistem devam. Neden çünkü ülkede herkes her şeye susuyor, biz yandık onlar da yansın deniliyor. O açıdan bence Hukukçular, Öğretmenler, Sağlıkçılar ayaklanmalı. Hani sadece 3 yüz, 5 yüz kişi değil toptan her şehirdeki her mağdur. Bak zamanındaki torpilliler, sorular servis edilenler şimdi hapiste ama hala kafa aynı, değişen bir şey yok. Hala birilerini kayırma peşindeler. Çalışmak, çabalamak, işinin ehli olmak yetmiyorsa daha ne yapabiliriz ki?

Back
X