Doğuma Hazırlık Ne yapsam bilemedim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Canparcam055

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
210
87
18
37
Kızlar size birsey danışmak istedim. 23 gün sonra doğum yapacağım Allah izin verirse.Doktorum normalde agdayi yasaklamisti.Ama etrafımda hamile ola n herkes agda yaptırıyor.Yasaklayinca malesef jiletle almaya başladım.Daha sonra da malum virüs olayları ve kuaförler kapandı.
Dpktorum izin verirse agda yaptırmak istiyorum çünkü jiletle basedemiyorüm.Diğer yöntemleride kesinlikle beceremiyorum.Agdaya da her ay normalde kuaföre giderdım çünkü malesef bu konularda çok beceriksizim.Sizce doktorum ixin verirse agdaya kuaföre gideyim mi.Bir yandan da cok korkuyorum.Virüs olaylarından sonra hastane dışında hiçbir yere adımımı atmadım.Eşim dışında da kimseyle görüşmedim.Kuaförlerde çok riskli.Bir yandan da astım hastasiyim.Ne yapsam.bilemedim.Doğum olmasa jiletle devam ederdim.Ama.olmuyor hergün minik minik geliyor ve beni çok rahatsız ediyor kendimi pis hissediyorum.Bana yardimci olabilir misiniz sizce ne yapsam

Bence hamile halinizle asla kuaföre gitmeyin.

Kuaförler açıldıktan sonra 30 kuaförün korona pozitif olduğunu dinlemiştim haberlerde. Güvenilir olduğunu sanmıyorum.Hem doktorunuz da yasaklamış ağdayı.Siz gene doktorunuz ne derse onu yapın. Kafanıza göre karar almayın.Jiletle küçük küçük çıksa ne olur ki.İlla sinek kaydı olması gerekmiyor.Önemli olan sağlıkla doğum yapmanız.

Kızlar size birsey danışmak istedim. 23 gün sonra doğum yapacağım Allah izin verirse.Doktorum normalde agdayi yasaklamisti.Ama etrafımda hamile ola n herkes agda yaptırıyor.Yasaklayinca malesef jiletle almaya başladım.Daha sonra da malum virüs olayları ve kuaförler kapandı.
Dpktorum izin verirse agda yaptırmak istiyorum çünkü jiletle basedemiyorüm.Diğer yöntemleride kesinlikle beceremiyorum.Agdaya da her ay normalde kuaföre giderdım çünkü malesef bu konularda çok beceriksizim.Sizce doktorum ixin verirse agdaya kuaföre gideyim mi.Bir yandan da cok korkuyorum.Virüs olaylarından sonra hastane dışında hiçbir yere adımımı atmadım.Eşim dışında da kimseyle görüşmedim.Kuaförlerde çok riskli.Bir yandan da astım hastasiyim.Ne yapsam.bilemedim.Doğum olmasa jiletle devam ederdim.Ama.olmuyor hergün minik minik geliyor ve beni çok rahatsız ediyor kendimi pis hissediyorum.Bana yardimci olabilir misiniz sizce ne yapsam
Şuan hicbiryer güvenli değil hamilesiniz birde doktorunuz ne derse onu yapın

Bnim de bir ay sonra doğum bende gidicem mecburen hatta Perşembe günü gidicem mecburen jiletle temizlik hissi olmuyo

Her konuya başlarken artık şey yazmamız gerekiyor sanırım; "Ama corona var."
Yani bu ağda işleri kuaförlerde normalde de çok güvenli işler değil, mikrobu, virüsü filan derken... Eee şimdi hamilesiniz, daha çok dikkat etmeniz gerekirken, üstüne bir de dünyayı kırıp geçiren bir virüs... Yani sakince bir düşünün, akıl işi mi şu dönemde kuaföre gitmek? Aslında olmadığını siz de biliyorsunuz. Bu ihtimali eleyin.
Jilet kullanamıyorsanız, doğumdan sonra ağda yapabilene kadar makasla kısaltma yöntemi kullanın. Yok illa ki ağda istiyorum diyorsanız, evde kendiniz yapma ihtimaliniz var mı? Ben en son 33 ya da 34. haftamdaydım sanırım kendim yaptığımda. Öyle fazla eğilip bükülmemek için her yanımı aynalarla donattıydım. =)) Başka çözüm gelmiyor aklıma.
Bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza.

Benim erken doğum riski vardı, 2 ay hiç kıpırdamadan yattım. Ben de Dr uma sormuştum ağda yaptırabilir miyim diye; sakın yapma, bizim için önemli bir şey değil zaten siz psikolojik olarak takıyorsunuz. Biz olaya sağlık olarak bakıyoruz onun da sağlıkla bir ilgisi yok sakın dedi. Yani sizden başka kimse orda kaç tüy var bakmayacak. Bence şu an her gün ellemeyin , biraz dursun. Tam doğumdan önceki gece alırsınız. 23 gün var dediğiniz için sezeryan olacağını düşünüyorum.

Doktor yasak dediyse yasaktır yani bu kadar basit. Başta yasak deyip sonra birden yapabilirsin olmaz muhtemelen. Her gün duş almıyor musunuz ? Her gün jiletle alın böylece uzamaz. Hayatımda sadece 1 kere ağda yaptırdım. Asla o acıya dayanmam. Hep jiletle hallettim gayrette tertemizim. Doktorlar normalde de ağda önermiyolar zaten. Doğum sırasında emin olun o küçücük kılları görmez doktor. Corona varken kıl meselesi nasıl daha önemli oluyor hiç anlamıyorum. Bide ben gidip bi yerlerimi açamam ya kuaföre filan ne bileyim evde kendim halletmek varken.

berberlerden bile şakır şakır korona haberi geliyo, ağdacılar daha da tehlikeli.ben saçımın ucunu kestirmeye bile gitmem değer mi şu ortamda riske atmaya ya

Bnim de bir ay sonra doğum bende gidicem mecburen hatta Perşembe günü gidicem mecburen jiletle temizlik hissi olmuyo
Mecburen gitmiyorsunuz,bunu seçiyorsunuz sadece.

Hiç mi haberleri izlemediniz? Hamile kadın koronaya yakalanmış ve doğan bebeğinde de korona saptanmış. Bilmem kaç gün yoğun bakımda durduktan sonra çıkmışlardı. Nasıl böyle bir risk alacaksınız aklım havsalam almıyor açıkçası.Allaha emanet olun ne diyim.

Hamileyken agdaya neden izin verilmesin ki?
Ben hazir agda bantiyla evde kendim aliyorum. Aynadan bakiyorum kolay oluyor

Back
X