Ne yapsam kendimi beğendiremiyorum.

Yok yasamiyorum bu durumu hayat yeterince stresli bi de bunu stres yaptiran biri icin mi ugrasicam.Suan hamileyim ve home office calisiyorum esim bazen isteyken yemek soylerim gelince o yapar birlikte yeriz , bazen bana askim gel benden öğren der ben yokken sagliksiz seyler yemezsin diye söylüyorum der istemiyorum o yapsin yaptiktan sonra da överin zaten saatlerce cok guzel yemek yaptigi icin

Benim kocam böyle olsaydı önüne bok koyardım boşanmadan önce güzel bir şok etkisi olurdu imzamı atardım.
Özenerek işiniz olmadığı halde tatlısına kadar yapıp bir de eleştiriliyorsunuz sizi bilmem ama ben elalemin şımarık çocuğuna hizmetçilik yapmaya evlilik diyemiyorum.

Kızlar merhaba 8 aylık evliyim eşim pazarlamacı kendim özel bir şirkette muhasebeciyim, eşim haftanın 3 günü dışarda kalan günler evde, bende haftanın 6 günü sabah 8 akşam 6
çalışıyorum. Eşime farklı tatlılar yemekler yapmaya çalışıyorum ama ne yapsam ben yetemiyorum hem ev işlerinde hem yemek konusunda. Sürekli kendimi eksik hissettiriyor bunu dile getirdim birkaç kez ama dalga geçiyorum ben seninle vs diyor hemen kızmaya kalkıyor sen de çok alınıyorsun diye. Eve geleceği günler mümkün olduğunca bir gün öncesinden yemeğimi yaparım gelmeden arar ne var ne yaptın ne yicez demeye 3 gün dışarda otelde farklı yemekler yediği için aynısını yapayım istiyor elimden geldiğimce bilmiyorsam öğreniyorum yapmaya çalışıyorum ama bu durum beni zaman zaman çok eksik yetersiz beceriksiz hissettiyor nasıl yapsam ne desem bilmiyorum artık aynı problemi yaşayan varmı
Begendirmek zorunda misiniz? Begenmeyen anasinin evine gitsin. Niye kendinizi bukadar paraliyorsunuz ustelik haftanin 6 gunu calistiginiz halde 🤦‍♀️ siz bukadar ustune dustukce itersiniz, birakin begenmeyen aç kalsin.
Sanirim en son dert edecegim sey esimin yaptigim isi begenmemesi olurdu. Hatta cokta isime gelirdi birdaha kilimi kipirdatmam bana da bahane olurdu 😀😀

Ben gerçekten anlamıyorum, zaten çalışıyorsunuz sonra eve gelip yemek ve ev işlerini neden ve nasıl siz yapıyorsunuz? Birilerinin bu durumları normalleştirmesi bana kafayı yedirtiyor. Haliniz olmaz, kafanız kaldırmaz bi kere ama üstüne bir de laf yiyorsunuz. Neden beyefendi 4 gün evdeyken hiçbir şey yapmıyor? Ya da birazdan onu korumak için yazacağınız gibi "ara ara" yapıyor? Bunlar neden benim görevim demiyor musunuz? Böyle mi geçecek hayatınız? Tüm işleri ikiye bölün herkes kendi gününde yemeği yapsın, evin işini görsün; tek kişiyle olmaz, olmamalı.

Uğraşıp didindiğin için yaranamıyorsun.4 gün evde yan gelip yatan adama bir de yemek beğendirmeye çalışıyorsun. Benim adım hıdır elimden gelen budur çok meraklıysan git hangi otelin yemeğini beğendiysen al götür beni de beraber yiyelim ya da haftanın 4 günü ayrı bir iş bul da eve profesyonel bir aşçı tut ben de hem işte hem evde modern kölelikten bir nebze kurtulayım diyeceksin
Bu tip insanlara ağzınla kuş da tutsan yaranamazsın. O tuttuğun kuş da "zaten yapman gereken şey" olarak önüne konur.

Kızlar merhaba 8 aylık evliyim eşim pazarlamacı kendim özel bir şirkette muhasebeciyim, eşim haftanın 3 günü dışarda kalan günler evde, bende haftanın 6 günü sabah 8 akşam 6
çalışıyorum. Eşime farklı tatlılar yemekler yapmaya çalışıyorum ama ne yapsam ben yetemiyorum hem ev işlerinde hem yemek konusunda. Sürekli kendimi eksik hissettiriyor bunu dile getirdim birkaç kez ama dalga geçiyorum ben seninle vs diyor hemen kızmaya kalkıyor sen de çok alınıyorsun diye. Eve geleceği günler mümkün olduğunca bir gün öncesinden yemeğimi yaparım gelmeden arar ne var ne yaptın ne yicez demeye 3 gün dışarda otelde farklı yemekler yediği için aynısını yapayım istiyor elimden geldiğimce bilmiyorsam öğreniyorum yapmaya çalışıyorum ama bu durum beni zaman zaman çok eksik yetersiz beceriksiz hissettiyor nasıl yapsam ne desem bilmiyorum artık aynı problemi yaşayan varmı
Padişah torunu mu? Zıkkım yesin. Hem çalışıp hem iyi bi ev hanımı olmanı mı bekliyor?

Ev hanımıyla evlenseymiş.

23 yillik evliyim
Yeni evlendiğimde o kadar kötü yemek yapardım ki kendim yiyemezdim
Eşim yer bir de çok güzel olmuş ellerine sağlık derdi
Aradan yıllar geçti bir gün dedim ki o yemekleri nasıl yiyordun 🙈
Dedi ki çabalıyorsun görüyordum olmamış desem şevkini kırardım hiç yapmazdın bende seni şevke getirdim
Bu arada gerçekten 2. Yılın sonunda falan çok güzel yemekler yapmaya başlamıştım

Hoşgörü Her şeydir keske gençler en başta bunu bilse

Kendinizi beğendirmeye çalışmayın.

Yemek işi kolay değil ya,hele hele hergun afilli yemekler beklenti ise zaman onun yapmakla ,ne pisirecegim diye düşünmekle geçer yemeside beş dakika.. çokda beklenti oluşmadan arada hafif menülerde olmalı.. makarnadir,çorba ve salatadir.. Adem oda yapıyormuş arada günleri paylaşın bari siz daha rahat edersiniz..
Yemeğe bu kadar değer veren insan da ne biliyim zor olur yaşamak,hele ki bir takdir beklerken eleştiri ,tatminsizlik olunca isteginizde kalmaz haklısınız..

Kimseye kendinizi beğendirmeye çalışmayın, rahat olun , hayatı akışına bırakın, kendi iç huzurunuza odaklanın, evlilik yemek yapmak ve temizlikten ibaret değildir, hersey oldugu kadar beğenmeyen yardımcı tutsun eve ...

Back
X