• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapsam olmuyor...

Canım iyi karar vermelisin.barışmayı düşünüyorsanda degiştiğine tamamen ikna olmadan dönme(ki ben degişecegini düşünmüyorum).Sonrasında ailenin biz sana demedikmi sözleri başlar.her ne olursa olsun aileni sakın bi tarafa atma herkes gider onlar kalır.

canım ben yaranı deşmek istemem aama bunlar eski konundan
1-evliligimizin ikinci gecesi ortada hic bir sebep yokken icip beni olduresiye dovdu.
2-evliligimizin ilk bayraminin arefe gununde icip kardeslerimi gece yarisi evimize.cagirdi kavga etti onlarla ayrildik bir sure sonra ozur diledi geri dondum.
3-begendigim sarkicinin klibini izliyorum diye yine dovdu.
4-evlilik yildonumumuzden bi gun sonra sabaha kadar icip beni hic bilmedigim issiz biyerde sabaha krsi birakti.
5-bi sonraki bayramda ilk gun icip beni sehirden uzak bi yolda saclarimdan surukledi.
6-hamileligim boyunca ara ara 2-3 kisiyle kavga etti ben ayirmk zorunda kaldim.
7-hamileligimde karda gece yarisi yine beni sokakta birakti.
8-ailecek hep beraber oturup ictiler(kayinvalidem dahil)defalarca bense odada sessizce agladim.
9-en son zar zor babamlarin sayesinde ayri eve ciktim ondada haftanin 4-5 gunu alkol alip eve glip kavga cikardi bna vuracakken cocuguma vurdu.

bazen tam böyle çıkmaza girince insanın yaşadıklarını hatırlaması gerekir. eşin seni çok hırpalamış yazık günah bebeğine bile vurmuş .
belli ki sana ve çocuğuna karşı içinde merhamet yok. ailenin seni sıkması sınırlaması şiddetten çok daha iyidir. evinizde müsait bi oda varsa orayı sen al . kafanı dinlemek istiyorsan her akşam ailenle oturma , çocuğunun yatma saatlerine göre göre kendini ayarla ama eşin çok merhametsizmiş ya bence dönme:(

Ailenin evinde de kendine bir düzen kurabilirsin bence. Senin için bir odayı düzenlemelerini istersin. Çocuğun biraz büyüyünce işe girmeyi dene. Bu şekilde daha ne kadar git gel yapıcaksın.

Ailenin bu tavrı çok normal, sana güvenleri kalmamış. Korkutuyosun onları.. Kocanla barışacaksan git, kararlıysan da o evde adamaklıı otur diye bunları yapıyorlar. Ayrıca boşandığında yine saçma sapan birini bulup evleneceğinden korkacaklardır. Bu nedenle seni sıkıcaklar ama emin ol bunlar hep senin iyiliğin için.

Ailenle kavga etme. Onların endişelerine hak ver. biraz empati kur.

Eşin konusuna hiçbir şey demedim bir daha o eve döneceğini düşünmüyorum. Ki yapman gereken de budur.

Back
X