Ne yapsam?

Uyuyup uyanınca goguslerin dolmuş olacak. Sen ne temizlikle falan uğraşıyorsun. Bebeğinden önemli mı? Gün içinde fırsat buldukça bir iki saat uyu ki sütün gelsin.
Benim ilk günler sütüm gelmedi. Üç gün sonra falan geldi sanırım. Bu arada benim KV almış oğlunu yanına anlatıyor. Benim sütüm şöyle boldu böyle boldu. Düşünebiliyor musun? Bu nasıl bır düşüncesizlik? Allah'a şükür ertesi sabah kalktim, goguslerim olmuş taş. Sonra bebeğim emdikce çoğaldı sütüm. Tıka kulaklarını duyma kimseyi. Çok sinir olursan da şöyle lafını, kendi kendini yeme. Ben keşke o zaman iki çift laf etseydim diye çok kızıyorum kendime.
Ah sorma çok kötü şeyler yaşadım bu konudan dolayı bebeğim göğsümü almamıştı belli süre silikon takmak zorunda kaldım çok şükür o dönemler geçti ama kv kişisi neler dedi onlar geldi aklıma bak. Geçen günlerde sordu Zaten sütün yetiyor mu diye bende evet dedim gitmeye başladı süt resmen gözü kaldı kadının. Temizlik konusunda haklısın ya eşimde çok kızdı normalde eşim yapıyor temizliği ama bu ara işleri yoğun diye yaptım ama keşke yapmasaydım çok etkiledi çok.

Ah sorma çok kötü şeyler yaşadım bu konudan dolayı bebeğim göğsümü almamıştı belli süre silikon takmak zorunda kaldım çok şükür o dönemler geçti ama kv kişisi neler dedi onlar geldi aklıma bak. Geçen günlerde sordu Zaten sütün yetiyor mu diye bende evet dedim gitmeye başladı süt resmen gözü kaldı kadının. Temizlik konusunda haklısın ya eşimde çok kızdı normalde eşim yapıyor temizliği ama bu ara işleri yoğun diye yaptım ama keşke yapmasaydım çok etkiledi çok.
Üzülme dinlenirsen gelir tekrar. Biz daha geçen aya kadar beraberdik, çocuğa bakmak için bizde kalıyordu. Ek gıdaya geçince ne bulduysa ağzına tiktigi için yavrum memeden kesildi. Verme aciksin emsin dedigim halde. Ben öğlene kadar çalıştığım için cok kontrol edemedim malesef. En son bana bir de zaten sütün azalmıştı dedi iyice çıldırdım. Eşime patladim artık istemiyorum diye. Bebeğim memeyi tekrar tutmadı malesef. Sen benim yaptığım hatayı yapma, kimseyi karıştırma. Sadece bebeğini düşün.

Üzülme dinlenirsen gelir tekrar. Biz daha geçen aya kadar beraberdik, çocuğa bakmak için bizde kalıyordu. Ek gıdaya geçince ne bulduysa ağzına tiktigi için yavrum memeden kesildi. Verme aciksin emsin dedigim halde. Ben öğlene kadar çalıştığım için cok kontrol edemedim malesef. En son bana bir de zaten sütün azalmıştı dedi iyice çıldırdım. Eşime patladim artık istemiyorum diye. Bebeğim memeyi tekrar tutmadı malesef. Sen benim yaptığım hatayı yapma, kimseyi karıştırma. Sadece bebeğini düşün.
Ya kıyamam ona ya senin kv den harbi çok müdahele etmiş sonuçta bebeğin annesi sensin ne istersen onu yaparsın ama illa karışacaklar onlar nasıl büyüttüyse bizde öyle büyüteceğiz. Öyle yapacağım bu iyi oldu ilerisi için karıştırmayacağım kesinlikle. İnşallah hemen geldin çok çok sütüm kıyamam kızıma mama verirken ağlayacak gibi oluyorum :( dinleneceğim mutlaka.

Ya kıyamam ona ya senin kv den harbi çok müdahele etmiş sonuçta bebeğin annesi sensin ne istersen onu yaparsın ama illa karışacaklar onlar nasıl büyüttüyse bizde öyle büyüteceğiz. Öyle yapacağım bu iyi oldu ilerisi için karıştırmayacağım kesinlikle. İnşallah hemen geldin çok çok sütüm kıyamam kızıma mama verirken ağlayacak gibi oluyorum :KK43: dinleneceğim mutlaka.
Bol su, bol uyku ve moral. Bak nasıl gelecek sütün. Bir de hava güzel, akşamüstü al kızını da biraz yürüyüş yap. Güle güle büyüt yavrunu ;)

Bebekler sağılan sütten yaklaşık yüzde 30 daha fazla süt çekerler..
Doktorunuzu dinleyin.
Bebeğinizin midesi henüz çok küçük ve 1 kilo aldıysa gayet iyi besleniyordur..
1 kilo alması gerekmez illa yanlış Bilgi veriyorsunuz
Sütüm olmadığını anladığımda huysuzluk yapıyor o da ama mama verince yapmıyor t':) mama verince sadece daha rahat uykuya daldığını gördüm o kadar yoksa süresi aynı uykus süresi. Her şeyler yiyorum içiyorum evde çok şükür süt yapıcı yiyeceklerden yok yok ama neden böyle oldu bilmem dinlenemedim herhalde ondan oluyor. Teşekkür ederim
Emilen memede süt bitmez
Mama verince uyumasının sebebi mamanın şekerli ve ağır olması bebenin ağırlıktan uyuması
Süt yapan bir şey varsa o da emzirmek
Biberon emzikle oyalamayın bebeği
Doyma kriteri 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında çişli bezidr

Sürekli emiyor çekiyor gelmiyor tutmuyor çünkü ama ağlamıyor demek ki azda olsa dediğiniz gibi geliyor kı ağlamıyor. Bence de biraz daha bekleyeyim kilosunu göreyim bebeğimin
Biberon veriyorsanız onun akışını bekliyordur
O yüzden biberon emzik vermeyin meme reddi yapıyor

Öyle çok dolduğunu hatırlamıyorum ya yanı dolu dolu olmuyor hiç ki .
Dolu dolu olması gerekmiyor
Ayrıca boşa sağım yapmayın
Anne Bebek birlikteyken ve mama bırakma durumu filan yoksa sağım önerilmiyor

1 kilo alması gerekmez illa yanlış Bilgi veriyorsunuz

"1 kilo aldıysa gayet iyi besleniyordur" cümlesinden "illa ki 1 kilo alması şart" anlamını nasıl çıkardınız? La havle.. :KK51:

Nerede emzirme konusu olsa sizin muhalefet zatıalinizi görüyorum.
Misyon edinmiş olabilirsiniz de bence herkesin yanlış bildiğini düşünmeyin..
Emzirme sözkonusu olunca inanılmaz bir performans sergiliyorsunuz forumda..:deli:

Biberon veriyorsanız onun akışını bekliyordur
O yüzden biberon emzik vermeyin meme reddi yapıyor

Oğlum doğduğu ilk günden bu yana ara ara biberon ile mama aldı. Sütüm hemen gelmedi.
1 buçuk ayından 19.ayına kadar emzik aldı.
22 buçuk aylık hala meme emiyor. Memeyi de 5 aylıkken gayet doğal olan reddetmeyi yaşayıp, benim vermeye devam edişimle 6 aylıkken normale döndü..

Çevremde de biberon ve emzik alıp meme reddeden hiç bebek yok. Siz de bunu yanlış biliyor ve bilgilendiriyorsunuz..

Yakın çevrenize de böyle tuhaf baskılar kuruyorsanız vay o lohusaların haline.. Tecrübesiz anneleri strese sokmaktan başka şey değil bu..

"1 kilo aldıysa gayet iyi besleniyordur" cümlesinden "illa ki 1 kilo alması şart" anlamını nasıl çıkardınız? La havle.. :KK51:

Nerede emzirme konusu olsa sizin muhalefet zatıalinizi görüyorum.
Misyon edinmiş olabilirsiniz de bence herkesin yanlış bildiğini düşünmeyin..
Emzirme sözkonusu olunca inanılmaz bir performans sergiliyorsunuz forumda..:deli:
Bravo
500 gram almış bebeğe o cümleyi kurmak nasıl bir anlama geliyor acaba?
Düzgüm cümle kurun o zaman

Oğlum doğduğu ilk günden bu yana ara ara biberon ile mama aldı. Sütüm hemen gelmedi.
1 buçuk ayından 19.ayına kadar emzik aldı.
22 buçuk aylık hala meme emiyor. Memeyi de 5 aylıkken gayet doğal olan reddetmeyi yaşayıp, benim vermeye devam edişimle 6 aylıkken normale döndü..

Çevremde de biberon ve emzik alıp meme reddeden hiç bebek yok. Siz de bunu yanlış biliyor ve bilgilendiriyorsunuz..

Yakın çevrenize de böyle tuhaf baskılar kuruyorsanız vay o lohusaların haline.. Tecrübesiz anneleri strese sokmaktan başka şey değil bu..
Tamam sizin çocuğunuz reddetmediyse meme reddi yapmıyordur kesin.
Bilimsel şeyleri söylüyorum şaka mısınız?
Biberonun kolaylığı yüzünden annesini bırakırsa ne olacak?
Ayrıca baskı nerdeymiş? Algılamanızda bir problem var sanırım.
Olabilecek riskleri söylüyorum
Çok biliyorsunuz ya biraz araştırın ve öğrenin madem.
Ayrıca gayet de meme reddi de yaşamışsınız işte

Back
X