Ne yapsam?

Pekpekipek

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2015
10
8
39
Kızlar merhaba çok kararsiz kaldigim bir konu var. Sınıf öğretmeniyim kpss de istedigim puani alamayip atanamayacagimi anlayinca birkac özel okula basvuru yaptim. Birinden gorusmeye cagirildim. Okul muduru şu an için sınıf öğretmeni ihtiyaçlari olmadigini fakat cv mi gorunce benimle gorusmek istediklerini soyledi (daha onceden Ankara da çok iyi iki kolejde çaliştim). Gorustum ders anlattim vs. Daha sonra bana açik açik şunu soylediler seni kaçirmak istemiyoruz bu sene yardimci ögretmen olarak çalis seneye sana sinif verelim.
Şimdi yardimci ogretmenlik biraz ayak isi , başkalrinin yapmak istemedikleri angaryalari yapmak. Genelde yeni mezun stajyerlere verilir ama ben 5 yillik ögretmenim. Çalişmayi kabul etsem mi yoksa beni önumuzdeki yil degerlendirin mi desem. (Maddi olarak orta gelirliyiz diyebilirim yani cok ihtiyacim yok ama olsa fena olmaz) kabul edersem pişman olmaktan korkuyorum ama evde işsiz işsiz oturmak da beni dusunduruyor. Siz olsaniz ne yapardiniz? Tesekkürler simdiden

Biraz daha bekleyin basvuru yaptiginiz diger yerlerdende donebilirler. Eger bu sene yardimci ogretmenlik yaparsaniz seneye maas pazarliginda eliniz pek kuvvetli olmaz diye dusunuyorum. Stajerlere yaptirilacak ise bile tamam demis birisi imaji cizeceksiniz.

Biraz daha bekleyin basvuru yaptiginiz diger yerlerdende donebilirler. Eger bu sene yardimci ogretmenlik yaparsaniz seneye maas pazarliginda eliniz pek kuvvetli olmaz diye dusunuyorum. Stajerlere yaptirilacak ise bile tamam demis birisi imaji cizeceksiniz.
Dogru öyle bir imaj çizerim hiç o acidan dusunmemistim tesekkurler

Bence kabul etme, çünkü ayak işi angarysyapmak 5 senelik öğretmenin kaldirabilecegi bir şey değil. Maddi ihtiyaç yoksa biraz daha araştır başka okulları. Seneye değerlendirin de deme, seni gerçekten almak isterlerse seniikna edecek bir yol bbulurlar.

sizin kadar tecrübeli bir ogretmenin maaşını isteyin...Okul kokluyse orada uzun yıllar calisirsiniz hemen gözden cikarmayin derim.biraz pazarlık yapsaniz?
Yeni açılan Kolejlerin 2-3 yıl sonraki durumlari ne olur belli değil.

Onlar kadar açık konuşun siz de, normalde stajyerlere verilen bir işikabul edemeyeceğinizi, endişelerinizi dile getirin açıkça.
Zaten ağustostayız, gelecek yıl dedikleri iki ay sonrası olmuyor mu?
Gelecek yıl alacağınız maaşı falan şimdiden belirlemeniz koşuluyla kabul edeceğinizi söyleyin falan.
Kendinizi garantiye alacak bir konuşma yaptıktan sonra, kabul etmemek için bir neden kalmaz bence.

Valla bende sınıf öğretmeniyim canım ilk yıl atanamamıştım o süreçte hiç özele başvurmadım direk ücretli öğretmenliğe başvurmuştum şimdi ki ücretleri yanılmıyorsam 950. 1000 lira arası orda size be kadar verecekler bilmiyorum ama asla öğretmen gibi hissetmeyexeksiniz...diğer tarafta gerçekten bir sınıfınız olacak ve evt daha çok yorulacaksınız belki ama öğretmenlik hazzını da yaşayacaksınız....bugünkü aklım olsa ben yine öyle yapardım...zaten 2. Dönem ayrılıp sınava pdaklanmanız daha iyi olur bence

Hayır kabul etmeyin. Bir de sizden yaşça oldukça küçük birinin yanında olduğunuzu düşünün, hem de böyle hadsiz, ne oldumcuk tavırlarındaysa iyice sinirleriniz bozulur. Ya size sınıf versinler ya da evde sakin sakin sınavınıza çalışın.

Valla bende sınıf öğretmeniyim canım ilk yıl atanamamıştım o süreçte hiç özele başvurmadım direk ücretli öğretmenliğe başvurmuştum şimdi ki ücretleri yanılmıyorsam 950. 1000 lira arası orda size be kadar verecekler bilmiyorum ama asla öğretmen gibi hissetmeyexeksiniz...diğer tarafta gerçekten bir sınıfınız olacak ve evt daha çok yorulacaksınız belki ama öğretmenlik hazzını da yaşayacaksınız....bugünkü aklım olsa ben yine öyle yapardım...zaten 2. Dönem ayrılıp sınava pdaklanmanız daha iyi olur bence
Sinavdan tamamen ümidimi kestim canim o işi beceremiyorum ama dedigin mantikli ücretli de olsa kendi sinifim olacak

Tabiki kabul etme. Herkes ucuz isci calistirma pesinde. Bak bizim on liraya yapmadigimiz isi suriyeliler bes liraya yapiyo diye onlari calistiriyolar biz issiz kaliyoruz mesela. İnsanlar bunlari kabul ettikce bize kasikla verir kepceyle alirlar. Bes yillik tecrube hice sayilmamali bence

X