Ne yöne gideyim bilemiyorum sanki 😒

kesinlikle evde oturmaktan iyidir insan evde oturdukça 1 yılda 10 yaş ekleniyor ruhuna. neye ilgin varsa kursa git, kuaföre git, güzellik merkezine git ama birşeyler yap.

bence bi kuaförle anlaşın eğitim alıp atamanız yapılana kadar kuaförde makyözlük yaparsınız.
Evet mantıklısı bu bence de. Bu sürecte kendinizi de iyice geliştirirsiniz konu sahibi. Randevulu calısırsınız. Mahalle kuaförü sadece makyaj için 200 lira istiyor mesela. 100 lirası size kalsa 1 saat için kötü değil.

Özel okullar, özel ders merkezleri, etüd merkezleri vs bir sürü iş imkanı var aslında alanında çalışıp tecrübe edinebileceğin. Gelecek yıl için başvuru almaya başladılar. Neden düşünmüyorsun? İstanbulda milyon tane var bunlardan. Evet şartları devlete göre kıyaslanınca mükemmel değil ama hiç yoktan iyidir. Mesleğin varken üzerine git bence, atanmanın garantisi yok çünkü. Zamanla tecrübe edindikçe şartların da iyileşir.

Makyajların fena değil ama profesyonel de değil. Özel gününde makyaj isteyen biri bunlarla tatmin olmaz. Eğitim alıp bu işe gireceksen o ayrı mesele, yeteneğin var gibi. Ama eğitim ücreti+malzemeler oldukça masraflı olur. Profesyonel makyajı elindeki malzemelerle yapamazsın. Ben günlerce tek tek kuaför dolaşıp makyözlerin malzemelerini kontrol etmiştim. İstediğim markayı kullanan üçüne de prova yaptırmış öyle seçmiştim birini. Düğünde, özel günde benim yaptığım makyajı yapan bir makyözle çalışmam. Bu konuda kendini çok daha fazla geliştirmen gerekiyor bence.

Profesyonel olmayan birine göre makyajlarınız harika.bence bu yolda yürüyün.herkes atanacak diye birşey yok malesef keşke atansanızda mesleğinizi yapabilseniz ama bir yerden başlamak gerek ve siz bu aşamadasınız.Sadece biraz desteğe ihtiyacınız var.gayet yeteneklisiniz bana göre.Allah yardımcınız olsun ❤

Canım direkt yapacağım demedim zaten.Kursa gitmeden olmaz o işler.

Evet lanet olsun o huyumuza

Ben de bir şeyler üretmek istiyorum. Çocukluğumuzdan beri memur zihniyetiyle yetiştiğimiz için o kalıptan çıkmak istiyoruz. Ama iyice araştır. Neye daha çok eğilimin varsa ona yönel.
Garanticilikten sıkıldım.Her şeyi memuriyete bağlayıp hayal kırıklığı yaşıyoruz sonunda.Gerçi ben ille de atama diye kendimi yırtanlardan olmadım ama özel sektör de anasını ağlatıyor insanın.

Yani ben meslek aşığı ille de mesleğim diyen biri değilim.Özelde öğretmenliğin halini görüyoruz.

Yani ben meslek aşığı ille de mesleğim diyen biri değilim.Özelde öğretmenliğin halini görüyoruz.

şehrinizi bilmiyorum ama öğretmenlikle başlamak her zaman daha avantajlı bana göre

ilk yıllarda zor ama ilerleyen süreçte çoğu yerde olmayan imkanlar var

öncelikle servis var yemek var mesela devlet kurumunda da çoğu özel sektör işinde de bunlar yok

çalışma saatleri belirli zira servis ile gidilip geliniyor

bazı okullar cumartesi çalışıyor evet ama zaten cumartesi çalışmayan özel sektör nerede ise yok

devlet okulunda 25 saat çalışmaya göre şartlar ağır maaş az olabilir ama haftada 45 saat çalışılan çoğu iş koluna göre de avantajlı

özetle bardağın boş tarafına değil dolu tarafına odaklanıp hazır Nisan gelmişken bol bol başvuru yapın

kendinizi CV de güzelce tanıtın hatta gidin yüz yüze görüşün

makyözlük vs bu aşamada cazip gelebilir de yaşınız 50 olduğunda öğretmenlik yapabilirsiniz ama o yaşlarda aranan makyöz olmak zor olur zira trend değişiyor ve maalesef bazı mesleklerde bu tarz aman genç olsun yeniliğe açık olsun algıları fazladır

kolay gelsin

Katılıyorum çok haklısınız..

Boş durmaktansa, öğrenin; bir şey kaybetmezsiniz. Anneannemin bi lafı var "Çalgıcılık da olsa, öğren bil, istersen yapma" diye. Yani elinde bir yetenek varsa, (Ki makyajın eğitimsiz biri için fena değil) sadece okuduğun bölüme ve tek bir mesleğe takılı kalma, eline başka sertifikalar da al, belli olmaz işin nereden geleceği.

Ortanca teyzemin oğulları mühendis, ikisi de bir müzik aleti çalabiliyorlar (Bizim sülaledekilerin ya resim ya müzik başka yeteneği de mutlaka var, genetik bi miras gibi herkese bir parça bir şeyler bulaşmış). Gıda mühendisi olan kuzenim, ney üflemeyi ilerletti. Kendi mesleğini yaparken, kursuna da gitti, bir müzik grubuna da katıldı. Şimdi kendi konserleri de oluyor, büyük isimlerin konserleri öncesi de çıkıyorlar. Kendi mesleğinden çok, müzikten kazandığını söyleyebilirim.

Siz yeteneğinizi yoğurun da, sonrasında yol nereyeyse ona göre bakarsınız.
Ben de resimle ilgileniyorum, mevcut işimi- okuduğum bölümle ilgimi kestim. Şimdi resim alanından bir iş üzerine gidiyorum artı youtube kanalı açarak buradan da götürmeyi planlıyorum. Yeteneğiniz, ilginiz ve sevginiz varsa bunları siz de yapabilir, kendinizi güncel tutacak hevesi koruyabilirsiniz.

Beş yıllık tecrübem var zaten cv vs bırakıyorum.

Ne güzel yapmışsın tebrik ederim seni.Mesleğini yapsa bile insan başka alanlara da el atınca daha bir mutlu oluyor sanki.Belli kalıptan çıkıyor.

makyajınız bana normal geldı aslında yanı herkesın yapabıldıgı bırsey dogruyu soylemek gerekırse
ve bunu yapan cok kısı var
ama bu ıste mutluyum bunla ugrasmak ıstıyorum dıyorsanız ipek kırpık
jel tırnak
kaş köntur gıbı alanların egıtımını alıp yonelın derım

not : annem estetısyen az cok pıyasada durum nedır bılıyorum

Öğretmenlikten kazanacapın paradan daha fazlasını kazanma şansın çok fazla.. Atanamayan bi öğretmen olarak ben de aynı dertteyim bi de bebek var. 2020 kpss ye haxırlanıyorum ama dorsan hep kendi işimi yapma hayalim var benim de yemişim öğretmenliği diyorum ama sonra sağlığım geliyo aklıma sanırım 40 ı görmem deyip en azından garanti olsun diye öğretmenlik olsun diyorum

Olabilir

İnan hepimizin kafasında aynı sorular.

Ne güzel yapmışsın tebrik ederim seni.Mesleğini yapsa bile insan başka alanlara da el atınca daha bir mutlu oluyor sanki.Belli kalıptan çıkıyor.

Tabi ki.
Üni. hocamla okulu bırakma konuşması yapmıştım 3. sınıftayken, güzel sanatlara gitmeliyim, şimdi bu bölümü bırakmalıyım demiştim. (3e kadar okuyup, bölümü sevmediğini fark etmek :)) )
Bana "Bu kadar okumuşsun, şimdi sil baştan bu emeği çöpe atmaktansa, bitir, üzerine ne yapmak istiyorsan devam et, elinde bir diploma, bir seçenek fazladan olur. Ben de ud çalıyorum ve geliştiriyorum" vb. demişti. Kadın üni.de Analitik kimya prof ve ud çalıyor, ilerletiyor. :)

Doktorum (Psikiyatr) aynı zamanda çok sevdiğim bir abim; geçtiğimiz aylarda şiir kitabını çıkardı, pastoral ve lirik şiirler yazıyor.

Eşim bilgisayar prog. üzerine çalışıyor, hobi olarak araba tamiratı ile ilgileniyor seviyor, sıfırdan motor tamiratı vb. öğrendi adam ve kendi arabamızı sanayiye götürmüyoruz, kendi yapıyor, arkadaşları da araçlarında bir sorun çıkınca eşime danışıp getiriyorlar ilk etapta onun bakması için.

Babam muhasebeci (Şimdi emekli oldu), bir yandan motif çalışmaları yapardı. Motiflerini arkadaşları bir porselen firmasına göndermişler, babama bu firmalardan kendileri için çizim yapmasına dair talepler geldi.

Çoğu kişi mesleği yanında bir şeyler daha yapmaya çalışıyor, çevremde gördüklerim böyle. Tek bir alanda kendinizi sıkıştırmayın, belki bugün hobi gibi başlayan şeyler, para kazandığınız ikinci işiniz de olabilir, kafa boşaltıp rahatlamak için yaparken cebiniz de dolar. Belli olmaz yani.

Heh tam da düşündüğüm bu sanırım.Hem eğlenmek hem ruhumu beslemek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…