• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman bebek yapmal :)

canım keşke dememek için demişsin ya keşke demek zorunda değilsin, dediğim gibi bir jinekoloğa gidersin hamile kalıp kalamama ile ilgili bir sorun olup oladığını öğrenirsin.
Sorun yoksa hem maddi hem manevi açıdan hazır olacğınız zamana kadar beklersiniz..
Haaa olur da bir sorun çıkarsa (Allah korusun inşallah öylebişey olmaz). Bir taraftan evliliğinzin oturmasını bekler bir taraftan da tedavi için maddi imkanlarınızı seferber edersiniz...

Bebek olunca evliliklerde sorunlar çıkıyor falan... Evlilikte problemlerin çıkması bebek olduktan sonra oluyorsa eğer çiftlerin birbirine karşı samimi olmadığını düşünüyorum.. Çocuk oldu ya bu hatun beni bırakamaz bu adam beni bırakamaz diye düşünüp kendilerini saldıklarından, romantizmi savsakladıklarından falanoluyor...
Yoksa çocuk niye etken olsun ki...
E tabii erkek açısından maddi sorululukların artması, bayan açısından da manevi sorumlulukların artması çiftlerin bir nebze olsun birbirlerini ihmal etmelerine sebep olabilir, ama bunubierek çocuk planlanmalı zaten... Aileye yeni bir üyenin katılmasının o alileye getirdikleri oacağı gibi götrecekleri de olacaktır. Bunu bilmei, düşünmeli ve ona göre adım atmalısınız...
Ben 2 yıllık evliyim, ben 32 eşim 25 yaşındayız...ıkimizde çalışıyoruz ve türkiye ortalamasının oldukça üzerinde gelirimiz var...
Ama ben hala emin olamıyorum... Hem çalışıp em evime yetip hem eşime yetip hem de bebeğe yetebilirmiyim diyorum... Eee doğum izninden sonra kariyerime devam etsem bebeğe annem baksa, onun düzenini altüst etmekten korkuyorum.
ışen ayrılıp bebeğme baksam, hem varolan hayat standardımızı koruyup hem de bebeğime güvenli bir gelecek (benim istediğim koşullarda)oluşturmam mümkün değil...
O yüzden biraz daha brikim yapıp ondan sonra hamile kalmayı planlıyorum, hem bu süre içinde erkek kardeşim de evlenmiş olur, annem de bebeğe bakabilecek konuma gelmiş olur. Ne ben işimden olurum, ne bebeğim bakıcı elinde olur nede geleceğimizden ödün vermek zorunda kalırız...
Bu arada irçok arkadaşım benim çok pipirikli ve çok mükemmeliyetçi olduğumu düşünür ama napıyım elimde değil...

ya hemen ilk yılda ya da 5 yıl sonra,ilk yılda yaparsan bebekle beraber evlilik rayına oturur.5 yıl sonra yaparsan rayına oturmuş evliliğe bebek gelir.2-3-4 olursa düzeniniz alt üst olabilir.tam gezelim,tozalım moduna giriyorsun çünkü.

hersey zamaninda guzeldir.olmasi gerekirse sen istemesende olur.bence herseyin hayirlisini istemek en dogrusu.bebek konusuna gelince onlar dunyanin en tatli ve en masum varliklaridir.ayrica bebegi sadece tek tarafli degil 2 tarafinda istemesi gerekiyor.bu cok onemli.

yeni evli olarak tecrübeli ablalarıma sorum olacak

sizce yeni evliler nezaman bebek yapmayı düşünmeliler..

etrafımdaki bir sürü insan bir yıl bekle derken, bir çoğuda hemen yap, çocuğun olmaz, erken çocuk iyidir vs gibi şeyler söylüyorlar. tabi her insanın kendine göre bir planı proğramı vardır amaaaa

yinede merak etmeden duramıyorum. sizce en sağlıklı dönem nezamandır ???

yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar, ablalar kardeşler :)

aslinda ne kadar erken yasta bebek olursa kadin icin o kadar iyi, yani erken yaslarda daha kolay hamile kaliniyor. ama ben erken yapmayi dusunmuyorum 28-29 uygun yaslar gibi geliyor bana...ama kuzenim 30 yasinda evlendi. yasim daha da gecmeden bebek olsun sonra sorun cikmasin dedi ve evlendikten 4-5 ay sonra hamile kaldi...kisiden kisiye gore degisiyor sanirim bu tip seyler...yeni evlilere gelince...evliligin ilk 3-4 yili bebek yapilmamali bence...esler aralarindaki sorunlari bu surec icinde halletmeliler. aralarinda bir sorun kalmadigi zaman ve gercekten ebeveyn olmaya hazir olduklari zaman bebek yapmali ciftler. bunu bir kitaptan okumustum, eslerin kendi aralarindaki sorunlari halletmeden bebek yapmalari iyi degilmis cunku bosanma vs. gibi seyler bu soyledigim yillar arasinda oluyormus genelde...

Back
X