Umut fakirin ekmeği ..
Ne yapmalıyım bu süreçte peki
Bu soruyu bir zamanlar benzer bir süreç atlatmış birisi olarak kendimden örneklerle yanıtlamaya çalışayım;özet geçiyorum..
Senin kadar yazıya dökemesem de benzer duyguları ben de çok yoğun yaşadım.3 senedir hayatımdaydı o zaman. ara sıra tartışsak da gider gönlünü alırdım kırmamaya çalışırdım.benzer güzel sözleri ben de duymuştum benzer şeyleri yaşatmıştı bana.daha önce kimseden öylesine sevgi sahiplenme sözleri duymadığımdan deli bağlandım tabi.çok seviyordum.sevildiğimi düşünüyordum,rüyadaydım.hayaller hayaller...
sonra..
bir dönem işsizdim,bunalım halleri.o çok yoğun çalışıyordu.sardım ona çok aradım çok sordum.kızdıgım hareketleri oldu kızıyor hesap soruyordum zaman zaman.soğuk davranmaya başladı sonradan bunaltıyosun vs. de dedi.ayrı şehirlerdeydik bir de.ama canımdan bir parçaydı.
günlerden birgün terkedildim.sonrası boşluk.oralara girmeyeyim,feciydi..yıkıldı herşey,sabahlara kadar ağladım durup durup ağladım anlam vermeye çalıştım.büyük bir parçam eksilmiş gibi hayat anlamsızlaşmıştı.başkaları yoktu erkek değildi,sadece o vardı.
herneyse benim şehrime geldiğinde görüşmek istediğimi söyledim gururu bırakıp konuşmak istedim.sağlıklı düşünemiyodum kendimi suçluyordum çünkü.sık sık aradım o da görüşmek istemediğini ne diyeceksem telefonda söylememi istedi.uzatmayayım işe yaramadı işte.. ona ulaşıp konuşmaya çalışmak bu ayrılığın nedenleri üzerinde düşünmek tekrar barışma ihtimalimiz var mı diye anlayabilmek ona kaybımın ne büyük derecede oldugunu çok sevdiğimi hissettirmek bla bla bla hiçbir işe yaramadı.
bıraktım sonra.düşündüm ben 'terkedilmiştim'.açıklamasız,saçma sapan bunaltıyosun tripleri vs. ile düşündükçe terkedilmeyi haketmediğime inanmaya başladım.bölece gerisi kendiliğinden geldi sildim numarası herşeyini yok saydım.etrafıma da bakınmaya başladım hatta bir çocukla filan flörte başlamıştım.inanılmaz geliyodu tabi bi yandan deli gibi severken sadece terkedilmeyi haketmediğimi elimden geleni yaptıgımı düşünmek garpbir huzur ve rahatlatma vermişti.
güzel arkadaşım, 2 ay sonra;
onun tarafından önceleri küçük mesajlarla daha sonraları ciddi ciddi aramalarla 'aranmaya 'başladım.umursanmadıkça daha cok arandım.sesimi duymak istemeyen adam birka sanye sesimi duymak için kendisini yırttı ağladı hatta.çünkü 'bıraktığımı' anlamıştı.eşek gibi pişman olmak deyimini uygulamalı öğrenmiş oldum sayesinde
yüzükler,hediyeler çiçekler bombardımanı uzunca bir süre..
velhasılıkelam şunu yap bunu yap diyemem ama,benzer bir sürece girebileceğini düşünerek sonrasındaki olayları anlatmaya çalıştım.
ben şimdiki aklım olsa ona arayıp sorunlarımızı konuşalım diyerek görüşmeye asla çalışmazdım.terkedildim bir defa, eğer yeterince sevseydi ayrılmak yerine bu teklifi kendisi yapardı.soğuk durarak uzaklaşmak ancak bir kalleşe yakışır üstelik ayrıldım diyemeyecek kadar korkak ya da garantici bilemedim..
senin de kovalamaktan vazgeçip 'bıraktığını' hissederse dönüyor, dönecek göreceksin.