Ne zaman kendi yağımızda kavrulacağız...merak ediyorum...

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
Eşimle evlendiğimizden beri bir şeyler maddi anlamda düzene girsin diye bekliyorum.En azından borçlar olmadan,alışveriş yaparken çok sıkıntı çekmeden yapabilmeyi istiyorum.Eşim internet cafe işletiyor.Ben evlendiğimiz günden bir süre sonra altınlarımın hepsini verdim,düğün masrafları falan karşılansın diye.Dedim ki en azından borç biter artık rahatlarız.Ama bu 4 senedir hala olmadı...

Eşim işiyle ilgili masraflar yaptı,istemediğim işler yapmak istedi.Seyyar pamuk arabası falan aldı.Ben ona yapma dedim,herpsi gelir getirecek tamam ama şuan borcumuza borç katacak,biraz sıfıra gelelim,kenara para koymaya başlayınca yeniden bişeyler yapalım dedim.Yok dedi.Sürekli kredi çektik.En ufak bir sıkıntıda krediye,kartlara sarılıyor.Du bakalım gidebildiğim yere gideyim demiyor.Denese başarılı olur eminim...

Şuan kenarda paramız yok,onu bırakın kaç tane olduğunu bile bilmiyorum bir sürü kredi kartı var.Hala dükkana bilardo almak istiyor.Yok diyorum kızıyor.Şuan erteledi o düşüncesini.Ama kendi işine geldiği için erteledi.Tadilat yapamıyor şuan ondan.Yoksa beni dinlemez yapar....

Kızıyorum kendime nereye kadar böyle gidecek.Birikmiş yok borçlar var.Kendisi bile diyor,Bana bir şey olursa dükkanı sat,borçları hallet,sana bir şey bırakamıyorum,sonra arabanın kredisi biter onuda sen alırsın diyor.Bu nasıl bir şeydir ya.Bir kızımız var.Geleceğiyle ilgili bir şey yok...Eşim hep daha fazla işler yapıp kazanma hırsında.Ama borç üst üste biniyor ne değişiyor anlamıyorum...

Bu hırs bizi batıracak ondan korkuyorum...Abartan benmiyim

Abartmıyorsunuz kesinlikle de...
Ama eşiniz de akıllanacağa benzemiyor.
Bu hırs değil sadece deli cesareti.
Yani hesapsız hareket ediyor.
Çabuk karar verip uyguluyor ve zarar görüyor.
Yazı tura gibi. Ya tutarsa.
Yapabiliyorsanız küçük küçük paralar biriktirin.
Kısa vadede bir şey olmaz belki ama biryerden başlamış olursunuz.

Ben çalışmıyorum,bana aileme gideceğim zaman veya çok ısrar ettiğim zaman para verir.İnanın onu bile kurnazlıkla şirinlikle almaya çalışır.Sever ilgisini sevgisini gösterir.Ama para konularında başarısız...

Mutfak harçlığınız yok mu sizin. Ya da yanınızda bulunsun diye verilen para.
Benim kastettiğim ayda 300, 500 lira biriktirin değil.
Benim bir arkadaşımın annesi bozuk paraları bir kavanoza atardı.
Kesinlikle bozuk paraya ihtiyacı bile olsa almazdı ordan. Yok sayardı o kavanozu.
Sonra bir küçük altın parası olduğunda gider küçük altın alır başka bir yerde biriktirirdi.
10 senede öyle çok altını olmuştu ki.
Az önce de söyledim kısa vadedede birşey ummayın.
Sadece bir yerden başlayın diye bir öneriydi...

Merkezde değiliz eşimle yaparız mutfak alışverişini.Bana bir dönem akşamları bozukluk verirdi,her gün birirkirdi.Artık onu da vermiyor.Yani bende hiç para yok.Bunu anlaması,düzeltmesi lazım ama yapmıyor.Çok haklısınız.Damlaya damlaya göl olur ama sağolsun yapmıyor bunu...

Bir kadının evde yanında parası olmalı. Bunu anlatın eşinize. Ne kadar küçük yerde oturursanız oturun. Evde kadın parasız bırakılmaz. Farzedelim çok olağandışı birşey oldu. Eşiniz kaza geçirdi ya da başka birşey ne bileyim. Ne olacak o zaman.
Adam nasıl rahat eder karısı evde parasızken onu da anlamış değilim.
İç karartıcı bir eşiniz var.
İyiniyetli biri belki ama kesinlikle sorumluluk sahibi ve öngörüsü olmayan biri..

Eşim hemen karşımda çalışıyor.Bunu bahane ediyor.Bir şey olursa in al para diyor.Çalışmayı sever boş durmaz ama sorumsuzluk yapıyor haklısın.Çok söyledim anlattım.Kırıcı da oldum hatta,ama yok bir kez yapsa ertesi gün yine yapmıyor.Bir kez daha ciddi bir şekilde konuşmam lazım.En azından kendi harçlığım olmalı çok haklısınız....

eşimin abisi güzelim işini bıraktı haa çok mu kazanıyordu
en azından borçlarını ödeyip ele güne muhtaç olmayacak şekilde
hırslandı daha çok kazanmak istedi işi bıraktı emlakçı olmaya heveslendi
2-3 ay emlakçılığı yüürütmeye çalıştı yanında çalıştığı adamla atıştı o işide bıraktı
borçlar yüzünden zor bela aldığı arabayı sattı iki günde yedi bitirdi
şimdi boş boş geziyor borçlular kapıya dayanıyormuş
ilk işini bırakmasaydı bütün bunlar başlarına gelmeyecekti
şimdi bir ekmek parasına muhtaçlar
diyeceğim o ki hırs adamı yer bitirir
eşinizi frenleyin
elindeki iişin kıymetini bilip daha fazla borç yapmasın
detaylıca konuşun fikrinizi belirtin

benim eşim harçlık verir ama bazı giderlerime kızdığı için v senin dediğin gibi bütün alışverişleri beraber yaparız ama süt alırım 5 aldıysam 3 derim o parayı alırım yani eğer böyle imkanın varsa ekmek alma evde bişey yap onun parasını al birike birike bişeyler oluyor..

O hırsın bize de mal olmasından çok korkuyorum.Gerçekten gereksiz hırslara,işlere giriyor.İnşallah düzelir.Bir kaç kez pc alıcam 10 tane falan dedi kızmamla,tavır yapmamla frenledi kendini.İşin tuhafı hep sonra sen haklıydın diyor ee madem neden diretiyorsun...

Kesinlikle yapıcam bunu.Başka türlü olmayacak.En azından ben kendime düşeni yapayım....

Eşe yalan söyleyerek para biriktirmek bana etik gelmiyor kusura bakmayın.
Başka bir yolu olmalı.
Benim en tahammül edemediğim şey kandırmak ve kandırılmak...

Başka bir yolu olmalı.
Ben de bu şekilde düşündüğümden bugüne kadar yapamadım zaten.Ama anladım ki başka türlüsü olmuyor.Seçenek bırakmıyor ki.Ben de para olduğunu bildiğinde en ufak bir kola al dediğimde versene sendeki parayı der:) gülsemmi ağlasammı....

Başka bir yolu olmalı.

sizde yapmayın size gör bişey değilse.. gidip bende başkasıyla yemiyorum.. siz kandırmayın ve dilrim kandırılmayın.........

O sizin önerilerinizi ve yapma dediklerinizi dinliyor mu?
Siz de eşinize kaygı duyduğunuzu ve evladınız için birikim yaptığınızı söylersiniz.
Bu gayet geçerli bir sebep.
Eşiniz böyle kendi aklına göre ticaret yapıyor ya,
sizde düzenli harçlık isteyin madem ondan.
Eee esnaflık bu ne olacağı belli olmaz. Sizin de kızınızla ilgili bir güvenceniz olsun adına...

sizde yapmayın size gör bişey değilse.. gidip bende başkasıyla yemiyorum.. siz kandırmayın ve dilrim kandırılmayın.........

Başkasıyla yiyorsunuz diye bir ima var mı o cümlede.
Birini kandırmak kötü dedim sadece.
Yani üç liraya aldığını beş liraya aldım demek zor olmalı eşe.
Bile bile.
Siz bilirsiniz yolunuz buysa kim karışabilir ki?
Eşler arasında güvene çok inanıyorum ben.
Merakınızı da gidereyim.
Kandırıldım. Hem de çok kandırıldım.
Bana ğır gelen de hiç bunlara gerek yokken kandırılmak.
Kandırmadığım halde, inandığım halde kandırılmak.
Belki bu nedenle bu kadar tepkiliyim eşler arasındaki küçük de olsa, beyaz pembe de olsa yalanlara...

Eşinin kazandığı parayı nasıl harcayacağını bu kadar düşünene kadar sen de para kazanıp biriktirmeyi ve de geleceğe bu şekilde yatırım yapmayı denesen nasıl olur? Benim de 2 yaşında kızım var bakıcı bakıyor ben çalışıyorum. Üste kalan para ve ssk da karım oluyor.

Son düzenleme:
Merkeze 40 dk uzaklıkta yaşıyoruz.Burada iş imkanı zaten yok.Kızıma tek başıma bakıyorum.Bakıcı gibi bir şeye eşim asla yanaşmaz ki zaten burada alacağım para anca bakıcıya gider yine değişen bir şey yok.Eşimin kazandığı parada tabiki, söz hakkım olacak.Benim rızkımı da o kazanıyor....

Evlilik te senin paran benim param olayı mı varki eşinin kazandığını nasıl harcayacağını düşündüğü için konu sahibine tepki gösteriyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…