Ne zaman stres yapsam arkasında şiddetli bir hastalıkla baş başa kalıyorum.

Her insansın stres yaptığı üzüldüğü şeyler var. Ben söyle yapiyorum . Elimde olan şeylerin iyi taraflarına bakmaya çalışıyorum.
3 gün evden yalnız kalmak konusunda haklısınız. Ama yapacak bir şey yok. Eşinizin mesleği belliydi sonucta.
Gündüz arkadaşlarınızla buluşun. Akşam için netflix ten film dizi izleyin. Kitap okuyun. Borsa öğrenin ( benim icin çok keyifli) . Ailenizle görüntü konuşup zkahve falan için,yan yana gibi oluyor zaten.
Gündüz bir kursa gidin. Dilinizi geliştirin. Hem kurslarla çevreniz daha da genişler.
Durumunuz iyi yanları da çok, yeterli o taraftan bakin🥰

Eşimle herhangi bir problemi anlatmadim aramiz gayet iyi oldukça sacma bir yorum olmus 🤪
dert dediğim, eşinin yani senin memnuyetsizliğin , sizin stresiniz. eş bunu hisseder. eğer çok iyi rol yapıyorsanız bilelemm. adam , benim yüzüzmden mutsuz diye düşünecek . iyilik yapmaya çalıştık ama anlaşılmamaış demekki

Evet psikiyatrik ilaçlar ama korkmayın bağımlılık yapmiyor. Ben 2 sene kullandım ve bitti. İşinin ehli doktor olursa tedaviyi güzel duzenlerse sifa olur. Ben sizden de agirdim ağır depresyon geçirdim. Uzamış lohusa sendromu deniyor. Uyku uyumuyor yemek yemiyordumm gündelik işler yapamıyordum. Kahvaltı sofrasıni akşam kaldirdigim olurdu o derece idim. Çok şükür tedavi önce uykumu sonrada ruhsal durumumu düzeltti. 2012 de bitti tedavim.
Psikolog denedim ama konuşma terapileri bana heyerli gelmemisti psikiyatri de denenebilir

Her insansın stres yaptığı üzüldüğü şeyler var. Ben söyle yapiyorum . Elimde olan şeylerin iyi taraflarına bakmaya çalışıyorum.
3 gün evden yalnız kalmak konusunda haklısınız. Ama yapacak bir şey yok. Eşinizin mesleği belliydi sonucta.
Gündüz arkadaşlarınızla buluşun. Akşam için netflix ten film dizi izleyin. Kitap okuyun. Borsa öğrenin ( benim icin çok keyifli) . Ailenizle görüntü konuşup zkahve falan için,yan yana gibi oluyor zaten.
Gündüz bir kursa gidin. Dilinizi geliştirin. Hem kurslarla çevreniz daha da genişler.
Durumunuz iyi yanları da çok, yeterli o taraftan bakin🥰
Uzmanlık kazanınca işler zorlasti aslında nöbetleri 6 aydır başladı önce yoktu. Sehir değiştirmek yalniz kalmak biraz zorladi beni. Deneyeceğim önerilerinizi teşekkürler 😊

dert dediğim, eşinin yani senin memnuyetsizliğin , sizin stresiniz. eş bunu hisseder. eğer çok iyi rol yapıyorsanız bilelemm. adam , benim yüzüzmden mutsuz diye düşünecek . iyilik yapmaya çalıştık ama anlaşılmamaış demekki
Eşim eve gelince bunalmis halim geçiyor güzel aktiviteler yapıyoruz arada konuşuruz benim problemlerimi ama ben eşimi bunaltmiyorum bunlarla zaten çok yoğun bir iş temposu var ona da çok yansitmiyorum

Gülüm yerinde olmak isteyen bir sürü ev hanımı var,biz çocuk kosturmasindan yalnızlık o neydi?🙄modundayiz.biraz kilon var gibi aynı kilodayız, yürüyüş yap zumba ya yogaya ne iyi geliyorsa gidebilirsin sonra komşularınla arkadaşlarınla kahvaltı et evine çağır sen git ordan simutilerinizi içerken 🤭 derlesin sohbet edin beraber yemek yapın yiyin çıkın gezin İyi bir komşu veya arkadaş çok iyi geliyor samimi olursa hele keyfinden yenmez.kendine İyi bak her sıkılmada hastalık neymiş hastalık senden korksun daha anne olacaksın güçlü ol güçlü dur hayat bize daha neler gösterecek bakalım 💕

Uzmanlık kazanınca işler zorlasti aslında nöbetleri 6 aydır başladı önce yoktu. Sehir değiştirmek yalniz kalmak biraz zorladi beni. Deneyeceğim önerilerinizi teşekkürler 😊
Ben sizi çok iyi anlıyorum. Aynı şartlarla aynı şeyleri hissederdim muhtemelen.

Ama dediğim gibi stresimi yönetmeye çalışıyorum. Bardağın dolu tarafına bakiyorum .

Hergun sağlıklıyım diye bile sukrediyorum. İyi olanların şeylerin farkına ,kotu seyler olmadan varamiyoruz cunku🥰

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Aynı şartlarla aynı şeyleri hissederdim muhtemelen.

Ama dediğim gibi stresimi yönetmeye çalışıyorum. Bardağın dolu tarafına bakiyorum .

Hergun sağlıklıyım diye bile sukrediyorum. İyi olanların şeylerin farkına ,kotu seyler olmadan varamiyoruz cunku🥰
Evet yaa ama bazen öyle bir bunaliyoruz ki hele şu pms döneminde. Sanki herşey kötü gibi hissediyoruz

Merhaba benimde stres ile tetiklenen lupus hastalığım var. Hemde öyle böyle degil her yerimi yaralar sarıyor. Eğer bunu taksaydım kafama yataklara düşmem lazımdı. Baktım sıkılıyorum bunalıyorum atıyorum kendimi mutfağa :D yeni tarifler deniyorum sonra komşularıma dağıtıyorum. en azından kafam dağılıyor. Bence çocuksuz en sakin döneminizdesiniz gezin tozun alın bi kahve ( kişisel gelişim özellikle ) kitap miss gibi. Şimdi ben kızımı okuldan almadan önce kendime bi 20 dk zaman ayırabiliyorsam şükrediyorum. Güzel tarafından bakın hayatınıza müdehale eden yok karışan yok ayağınıza dolanan yok , tadını çıkarın , eğer baş edemiyorsanız tabiki destek alın. Sevgiyle ...

Şöyle düşün artık teknoloji sayesinde kimi istersek görebilir, duyabiliriz. Ailenden, sevdiklerinden uzak da olsan görüntülü konuşur yanındaymış gibi hissedebilirsin. Sonsuza kadar o şehirde de yaşamayacaksınız. En önemlisi de bunun geçici bir dönem olduğunu unutma. Herkes bu durumda başlarda tabi ki zorlanır. Zamanla alışacaksın ve bu hislerin geçecek. Bu dönemde kendini oyalamaya bak şimdilik. Mesela ben olsam Harry Potter serisini baştan sona tekrar izlerdim ya da eskiden izleyip sevdiğim herhangi bir seriye ya da diziye tekrar başlardım. Kendime bir hedef belirlerdim mesela kilo vermek olur, spor olur; enerjimi ona harcamaya çalışırdım. Bu süreçte de zaten bu hislerinin önce şiddeti azalacak, sonra da alışacaksın. Bir de her gün şükredecek 5 farklı sebep bulmaya çalışırdım o da beni rahatlatıyor. Bazen endişelerin çok yoğunlaşıyorsa o anda meditasyon da rahatlatıyor.

Duvari nem insani gam yikar demis atalar, tum hastaliklar stres kaynakli..

Fiziksel hastaliklar ruhsal skntilar yaptigi gibi, ruhumuzun daralmasida fiziksel olarak donebilir.. bagisikligin dusmus olabilir.

Bence iyi bir paikologa gidip yasadigin durumlari anlat ve nasil basa cikacaksin onlari coz ki ilerde bu kadar sknti olmasin

Nerde bı doktor karısı var hep aynı mod. Sanki geleceklerinin garantisi varmış gibi. Ay kpss çalışamam niye ? O kadar emek veremem. Ay özel sektör çok kötü.
İyi Allah geçim versin de ayrılmak zorunda kalma o zaman yoksa bu kafayla ayakta kalmanız zor.

Merhaba benimde stres ile tetiklenen lupus hastalığım var. Hemde öyle böyle degil her yerimi yaralar sarıyor. Eğer bunu taksaydım kafama yataklara düşmem lazımdı. Baktım sıkılıyorum bunalıyorum atıyorum kendimi mutfağa :KK70: yeni tarifler deniyorum sonra komşularıma dağıtıyorum. en azından kafam dağılıyor. Bence çocuksuz en sakin döneminizdesiniz gezin tozun alın bi kahve ( kişisel gelişim özellikle ) kitap miss gibi. Şimdi ben kızımı okuldan almadan önce kendime bi 20 dk zaman ayırabiliyorsam şükrediyorum. Güzel tarafından bakın hayatınıza müdehale eden yok karışan yok ayağınıza dolanan yok , tadını çıkarın , eğer baş edemiyorsanız tabiki destek alın. Sevgiyle ...
Yemek kanalı açmıştım sonra 13 kilo alınca bıraktım yoksa güzel teselliydi yeniden mi başlasam doğru diyorsunuz 😊

Merhaba benimde stres ile tetiklenen lupus hastalığım var. Hemde öyle böyle degil her yerimi yaralar sarıyor. Eğer bunu taksaydım kafama yataklara düşmem lazımdı. Baktım sıkılıyorum bunalıyorum atıyorum kendimi mutfağa :KK70: yeni tarifler deniyorum sonra komşularıma dağıtıyorum. en azından kafam dağılıyor. Bence çocuksuz en sakin döneminizdesiniz gezin tozun alın bi kahve ( kişisel gelişim özellikle ) kitap miss gibi. Şimdi ben kızımı okuldan almadan önce kendime bi 20 dk zaman ayırabiliyorsam şükrediyorum. Güzel tarafından bakın hayatınıza müdehale eden yok karışan yok ayağınıza dolanan yok , tadını çıkarın , eğer baş edemiyorsanız tabiki destek alın. Sevgiyle ...
Öncelikle merhaba çok geçmiş olsun bana da 12 sene önce lupus tanısı konuldu heryerimi yaralar sarıyor dedin sanırım o konudan bende çok muzdaribim peki nasıl geçiriyordun yaraları izi kalıyor mu

Seni çok iyi anlıyorum. Bende Afrika'da aynılarını hisseediyorum. Türkçe konuşan birini görsem sarılıp öpcem. Şurda bagırsam kimse öldümü kaldı mı die kapımı çalmaz.
Ama çok önemli bi rahatlama kaynagım var oğlum daha doğrusu agzım yüzüm bi araya karıstığı için düşünemiyorum bu sıkıntıları. evde tek olsam delirirdim

Seni çok iyi anlıyorum. Bende Afrika'da aynılarını hisseediyorum. Türkçe konuşan birini görsem sarılıp öpcem. Şurda bagırsam kimse öldümü kaldı mı die kapımı çalmaz.
Ama çok önemli bi rahatlama kaynagım var oğlum daha doğrusu agzım yüzüm bi araya karıstığı için düşünemiyorum bu sıkıntıları. evde tek olsam delirirdim
Çocuk olmasi iyi olmus sizin için. Farkli ülkede olmak cok zordur eminim

Stres kaynaklarimi anlattığımda yakınlarımın söylediği tek sey aman ne stres yapıyorsun keyfine bak akışına birak diyorlar bu benim için bir teselli değil. 1.5 yıllık evliyim. 6 ay önce il değişikliği yaptık ailemden uzak bir sehirdeyiz ortalama 500 km sık gidip gelemiyorum. Bu şehire alışamadım. Bir sürü Arkadaş edindim ama yabanci insanlar sonuçta. Eşim görevi nedeniyle sık sık nöbet tutuyor 36 saat yaklaşık eve gelmiyor gelince aksam 6 gibi geliyor sabah 8 de yeniden gidiyor. Cok fazla yalniz kalıyorum. Çok bunaliyorum. Bir sürü hobi edindim ama onlar yeterli olmuyor. Çocuğumuz da yok. Yalniz kalmaya alışkın değilim cok stres yapıyorum. Her stres yaptığımda bir den ortaya hastalik çıkıyor aniden bu ilerlemis derecede. Kil dönmesi ameliyatı oldum bir anda çıktı. Aurali migren atakları geçirdim şiddetli bir şekilde görme kaybı yaşayarak defalarca. Şimdi de mide ağrım var aşırı. Uyuyamıyorum hiç bişey yapamıyorum ağrıdan. Ne yapacağımı bilmiyorum 😓
Stresin hayat kalitenizi düşürdüğünü bildiğiniz halde bu denli takıntılı olmak yorucu oluyordur. Öncelikle şehri kabul edin. Bunu bunu yaptım yetersiz diye kodlamayin keyif almaya çalışın kafanızı dağıtın. En önemlisi bir psikologtan yardım alın. Biraz olsun rahatlatır.

Back
X