• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne zaman tanismali?

yesa

...
Pro Üye
24 Temmuz 2008
25.483
44.479
1.123
merhaba arkadaslar

erkek arkadasinizin annesiyle yani mustakbel kayinvalidenizle ne zaman tanistiniz

cevremdeki herkes ne kadar gec o kadar iyi diyor ama ben tanismak istiyorum erkek arkadasim da tanistirmak

bi de ev hediyesi gibi kucuk bir hediye dusundum tepe home dan 3lu sik bi kurabiyelik aldim sizce nasil olur

simdiden cok tesekkurler yorumlar icinnnnnnnn

Ben kayinvalidemi beni istemeye geldiginde gördüm.Zaten yurtdisindaydilar.Cok erken tanismanin bence bir mantigi yok ama farkli düsüncelerde gelebilir cünkü kayinvalidesi ile gercekten sorun yasayan bir sürü insan var.Buda bir sans iste evllik gibi.

Son düzenleme:
Tanışılabilecek en geç zamanda tanışılmalı..

İstemeye geldikleri zaman çok uygundur..

Niye önceden tanışmışsam salaklık edip,niye hediyeler göndermişsem?

Sonra beklenti hep o zamanki gibi oldu,daha azı mutlu etmedi,şikayetler başladı..

ailece tanışmadan 2-3 ay önce tanışmıştım ben,senin gibi ev hediyesi tarzında birkaç parça şey götürmüştüm.bundan 2-3 ay sonra ailece bize geldiler,birkaç hafta sonra ailece biz onlara gittik.1 ay sonra da istemeye geldiler ve bundan 1 ay sonra da yüzük taktık.işte bizim kronolojik durumumuz böyle:1:

arkadaslar cok ama cok tesekkurler cevaplar icin

dedigim gibi sorun yasayan o kadar cok ki o yuzden herkes sakin tanisma dur bi adi konsun deyip duruyor acikcasi seneye evlilik dusunuyoru soz, isteme, kendi aramizda nisan, falan ne zaman olur emin degilim sevdigim iftardan once gelirsin iftari yapar biraz oturursun birakirim ben sonra dedi ama dusununce pek uzun geliyor

en azindan iftar sonrasi kisa bi cay falan olsa oyle nasil olur acaba

Son düzenleme:
arkadaslar cok ama cok tesekkurler cevaplar icin

dedigim gibi sorun yasayan o kadar cok ki o yuzden herkes sakin tanisma dur bi adi konsun deyip duruyor acikcasi seneye evlilik dusunuyoru soz, isteme, kendi aramizda nisan, falan ne zaman olur emin degilim sevdigim iftardan once gelirsin iftari yapar biraz oturursun birakirim ben sonra dedi ama dusununce pek uzun geliyor

en azindan iftar sonrasi kisa bi cay falan olsa oyle nasil olur acaba

canım iftar vakti gitmen pek hoş olmayabilir,akşam geç vakit oluyor sonuçta.rahat bir kız diye düşünebilirler:26: bence hazırlık yapma konusunda çok ısrarcı olmayacak biriyse erken saatte gidersin,sohbet edip kalkarsınız.ama klasik Türk insanı modeliyse,yani hazırlıksız olmaz,yemeden içmeden göndermem diyorsa da o zaman ramazanın çıkmasını bekleyin.ramazandan sonra gündüz oturmasına gidersiniz,çay içersiniz.hem çok uzun olmaz hem de erken saat olması daha iyi olur:34:

Bencede istemeye gelince en makbulu.
Ben mecburiyetten ilişkimizin 1 yılı dolmadan tanışmıştım.Sonra bayramda aşkım bize geldi bende onlara gittim.
Şimdi annesi neden aramıyo deyip duruyomuş.

canım iftar vakti gitmen pek hoş olmayabilir,akşam geç vakit oluyor sonuçta.rahat bir kız diye düşünebilirler:26: bence hazırlık yapma konusunda çok ısrarcı olmayacak biriyse erken saatte gidersin,sohbet edip kalkarsınız.ama klasik Türk insanı modeliyse,yani hazırlıksız olmaz,yemeden içmeden göndermem diyorsa da o zaman ramazanın çıkmasını bekleyin.ramazandan sonra gündüz oturmasına gidersiniz,çay içersiniz.hem çok uzun olmaz hem de erken saat olması daha iyi olur:34:

canim yorumun icin cok tesekkurler klasik turk insani modeli (bi taraftan yedirmeyi icirmeyi de sever bi taraftan da sofrayi beraber hazirlamayi bile bekleyebilir) o yuzden senin de dedigin gibi ramazan sonrasi hem benim hem de sevdigimin ogleden sonrasinin bos oldugu bi gun gitmek

Bencede istemeye gelince en makbulu.
Ben mecburiyetten ilişkimizin 1 yılı dolmadan tanışmıştım.Sonra bayramda aşkım bize geldi bende onlara gittim.
Şimdi annesi neden aramıyo deyip duruyomuş.

iste benim de tam cekindigim nokta bu bu ilk gorusme olduktan sonra ole ara ara aranmali ne biliyim hediye falan mi goturulmedi dogru olan bu mu hediye isi hic sorun degil ama ara sor surekli surekli ayy bilmiyorum bi taraftan cok heyecanlaniyorum hemen olsun istiyorum bi taraftan da ne kadar gec o kadar iyi mi acaba diyorum

aceleye gerek yok ama demekki zmanlama sizin için doğru.bence bayram bunun için çok iyi bi fırsat.bayramın ilk günleri evleri yoğun olur 3.günü falan gitmen iyi olur gibi.hem bayram ziyaretleri kısa olur ilk tanışma içinde kısa bi görüşme olması yeterli gibi.ayrıca kurabiyelik falan ev hayırlamaya gitmiyosun bence tatlı al ki ilk tanışmada ağzınızın tadı hiç bozulmasın.kurabiyelik verme bence ilk görüşmede tangır tungur gerek yok gibi ama sen bilirsin canım en iyisini.kurabiyeliğide uygun bi zmanda verirsin yine

malesef bayram tatilinde ben ailemin yaninda olacagim o yuzden bayramda gidemem

peki bayram donusu ogleden sonra oturmasina gittigimde bile mi acaip olur kurabiyelik yoksa olur mu

iste benim de tam cekindigim nokta bu bu ilk gorusme olduktan sonra ole ara ara aranmali ne biliyim hediye falan mi goturulmedi dogru olan bu mu hediye isi hic sorun degil ama ara sor surekli surekli ayy bilmiyorum bi taraftan cok heyecanlaniyorum hemen olsun istiyorum bi taraftan da ne kadar gec o kadar iyi mi acaba diyorum

Benim müstakbel kayınvalidem sevgilimden hediye göndermişti bana kaç yıl önce.
Biraz ben ihmal ettim biliyorum ama ne yapıyım evlenmeden yüz göz olunuyo sonra yaa bende bndan korkuyorum

aceleye gerek yok ama demekki zmanlama sizin için doğru.bence bayram bunun için çok iyi bi fırsat.bayramın ilk günleri evleri yoğun olur 3.günü falan gitmen iyi olur gibi.hem bayram ziyaretleri kısa olur ilk tanışma içinde kısa bi görüşme olması yeterli gibi.ayrıca kurabiyelik falan ev hayırlamaya gitmiyosun bence tatlı al ki ilk tanışmada ağzınızın tadı hiç bozulmasın.kurabiyelik verme bence ilk görüşmede tangır tungur gerek yok gibi ama sen bilirsin canım en iyisini.kurabiyeliğide uygun bi zmanda verirsin yine

bayramın 3.günü de gelen olur.eğer arkadaş gittiğinde akrabalardan,komşulardan biri falan gelirse rahatsız olabilir.bizim insanımız da malum çok sever olayları abartmayı,millete haber vermeyi.yani ilk tanışmaya gittiği gün "gelin" sıfatı yapıştırılabilir.bence bayramda arayıp kısa bi telefon görüşmesi yapsa,telefonda da ziyaret konusu açılır zaten.müsair bi zamanda geleceğini belirtip bayramdan sonra gider...hediye konusunda da bizde ilk gittiğin eve tatlının yanı sıra ev hediyesi de götürülür,sadece ev hayırlamaya özel bi durum değildir hediye götürmek.ayrıca niye tangır tungur olsun ki

Benim müstakbel kayınvalidem sevgilimden hediye göndermişti bana kaç yıl önce.
Biraz ben ihmal ettim biliyorum ama ne yapıyım evlenmeden yüz göz olunuyo sonra yaa bende bndan korkuyorum

sanki benim cumlelerim ya aynen korktugum seylerden bi tanesi evlenmeden once yuz goz olunmasi falan ne biliyim ama cok heyecanli kafamda kurup duruyorum nasil olur acaba diye:)

o zaman o ev hediyesinin yaninda gitmeden bi de kurupasta tatli gibi bi sey alsam olur heralde

ozman mecbur bayram sonuna kalcak canım.sandığım kadarıyla okuduğun veya çalıştığın şehirde erkek arkadaşının ailesi.demek istediğim adettendir ya tatlı götürmek kız istemelrde ilk tanışmalarda illaki tatlı götürülür ya ondan öyle söyledim.kadın hazırlıksız olsa bile tatlınızın yanında bir kahve açıp yenir mahçup olmaz hazırlıksız yakalandım diye.kurabiyeliğide götürürsün o zman sen bilirsin çok abes kaçmaz gönlünden nasıl geçiyosa.hemen evlilik düşünüyomusunuz?

evet erkek arkadasimin ailesi calistigim yerde seneye dusunuyoruz insallah yavas yavas almaya baslayacagiz beyaz esyalari falan en mantiklisi bayramdan sonra gitmek kurabiyelik (bilmem nasil bi hediye ama) ve de tatli kurabiye gibi bi sey gotururum artik zaten cat kapi gitmeyiz cok oncesinden sevdigim soyler annesine haberi olupta gideriz insallah

sanki benim cumlelerim ya aynen korktugum seylerden bi tanesi evlenmeden once yuz goz olunmasi falan ne biliyim ama cok heyecanli kafamda kurup duruyorum nasil olur acaba diye:)

baktın gördün iş sarpa sarıyor görüşmeyi mümkün olduğunca seyrek yapman gerekecek..önyargılıda olma sonuçta bir anne.belkide çok iyi bir insan.saygıda kusur etmedikten sonra gerisi insanların vicdanına kalmış.çok ince bi nokta ne çok ileri gitmek ne de çok soğuk davranmamak gerek.şimdiden hayırlısı olsun mutluluklar diliyorum.seneye düşünüyosanız çokda erken değil tanışmak için.inş gönlünce olur hersey

Son düzenleme:

Canım ben 2-3 kez görüştüm bazen anneler gününde ve kandillerde aradım.Ama arayınca böyle beklentisi oluyo hep.Mesela niye aramıyo artık gibilerinden.
MAdem bu kadar istiyorsun tatlını veya pastanı al git tanış bişey olmaz.

Back
X