• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne zaman tanismali?

baktın gördün iş sarpa sarıyor görüşmeyi mümkün olduğunca seyrek yapcaksın..önyargılıda olma sonuçta bir anne.belkide çok iyi bir insan.saygıda kusur etme gerisi insanların vicdanına kalmış.çok ince bi nokta ne çok ileri gitmen ne de çok soğuk davranmaman gerek

insallah oyle olur bi de aradaki mesafeyi iyi ayarlayabilirim insallah:)

Canım ben 2-3 kez görüştüm bazen anneler gününde ve kandillerde aradım.Ama arayınca böyle beklentisi oluyo hep.Mesela niye aramıyo artık gibilerinden.
MAdem bu kadar istiyorsun tatlını veya pastanı al git tanış bişey olmaz.

mesaj icin cok tesekkur ederim ins iyi olur ben de tanistiktan sonra ozel gunlerde aramayi dusunuyorum ama bi bakalim tanisalim da:)) bi de heyecan yaptigim icin sevdigim dalga geciyo bu heyecanla kesin pot kiracaksin diye:)

insallah oyle olur bi de aradaki mesafeyi iyi ayarlayabilirim insallah:)

mesaj icin cok tesekkur ederim ins iyi olur ben de tanistiktan sonra ozel gunlerde aramayi dusunuyorum ama bi bakalim tanisalim da:)) bi de heyecan yaptigim icin sevdigim dalga geciyo bu heyecanla kesin pot kiracaksin diye:)

Canım bence rahat ol:34:
Ayrıca rica ederim:114:

canım ben de erken tanıştım; ama inan ki pişmanım. özel günlerde, araya çok uzun süre girdiğinde vs hep arıyorsun. hani aramak bir şey değil ama bu sanki gerekliliğe dönüşünce, sıkıntıya girebiliyorsun psikolojik olarak. ben kardeşleriyle de erken tanıştım. büyük ablası mükemmel bir kadın, dostum oldu resmen onunla buluşmayı ben istiyorum aten; ama bir kız kardeşi var, daha tanıştığım gün gerdi beni ve şu an hep planlarda o da var. tanışmamış olsaydım daha kolay olurdu her şey, o yüzden iyi düşün derim ben de. geciktirebildiğin kadar geciktir utanırım ben diyerek :) ama illa gideceksen de, tatlıyla birlikte, kadına özel ya da eve özel bir şey de alabilirsin bence.

Keşke tanışmasaydım.

Bu sözü kullanmayacağından emin olmadan tanışma.

İlla ki kötü elektrik almanız gerekmiyor birbirinizden pişman olman için.

Ben çok severim müstakbel kayınvalidemi, ama her şey zamanında olmalıymış, geç anladım.

Keşke tanışmasaydım.

Bu sözü kullanmayacağından emin olmadan tanışma.

İlla ki kötü elektrik almanız gerekmiyor birbirinizden pişman olman için.

Ben çok severim müstakbel kayınvalidemi, ama her şey zamanında olmalıymış, geç anladım.

ama nasil emin olacagim ki bu sozu kullanip kullanmayacagimdan onunla tanismadan ama yorumlarin genelinden sonra bayramdan sonraya atmaya karar verdim zaten bayram sonra da ne zaman olur net bi tarih konusmayacagim zaten hayirlisi bakalim umarim iyi olur herkes icin

bi ilişkinin içine aile, anne, baba, kardeş girerse o ilişki arap saçına dönüyo..
bunu hep duyardım ama abartıldığını düşünürdüm, nişanlandıktan sonra az bile söylendiğini anladım..
arkadaşlarda demiş yani extra sorumluluk, araman gerekecek, arayınca nasıl konuşayım şöyle dedim yanlış mı anladı, böyle yaptım ayıp mı oldu..
annesi seni tanıdıkça oğluna fikir (!) beyan edecek, ki kaynanalar gelinleri genelde sevmez (genellemeler için özür diliyorum kızlar ama böylee :61: )
ne bileyim ilerde zaten yeteri kadar hatta istemediğin kadar görüşürsünüz bence biraz ertele derim ben :34:
sevgiler :71:

merhaba arkadaslar

erkek arkadasinizin annesiyle yani mustakbel kayinvalidenizle ne zaman tanistiniz

cevremdeki herkes ne kadar gec o kadar iyi diyor ama ben tanismak istiyorum erkek arkadasim da tanistirmak

bi de ev hediyesi gibi kucuk bir hediye dusundum tepe home dan 3lu sik bi kurabiyelik aldim sizce nasil olur

simdiden cok tesekkurler yorumlar icinnnnnnnn

bi sorun olucaksa bunu adı koymadan görmen bence daha iyi, sorun yaratan bi tipse ve sen evlendikten sonra sorun yaşıcaksan bu daha kötü bence. ben ilişkimizin 6. ayında tanışmıştım ayarlanmış bi tanışma değildi hatta yırtık pırtık bi kotla karşılarına çıkıvermiştim anne anneanne ve dedeyle tanışmıştım daha doğal bi tanışma olduğu için bi sıkıntı yaşamadım. Erkek arkadasım askerde oldugu ıcın dahada baglandık erkek arkadasımın canı sıkılmasın dıe anlatmadıgım bı cok sıkıntımı bılır annem. Yolculuklar yaptık beraber güzel şeyler bunlar. Tabi ben şanslı kısımdan olduğum için bu şekilde yorum yapıyorum bazı kaynanalar gerçekten cadıdan farksız. Umarım seninde kaynanan (öz anneyle kıyaslanmaz tabii ama) en az kendi annen gibi sevicen bi insan olur

bi sorun olucaksa bunu adı koymadan görmen bence daha iyi, sorun yaratan bi tipse ve sen evlendikten sonra sorun yaşıcaksan bu daha kötü bence. ben ilişkimizin 6. ayında tanışmıştım ayarlanmış bi tanışma değildi hatta yırtık pırtık bi kotla karşılarına çıkıvermiştim anne anneanne ve dedeyle tanışmıştım daha doğal bi tanışma olduğu için bi sıkıntı yaşamadım. Erkek arkadasım askerde oldugu ıcın dahada baglandık erkek arkadasımın canı sıkılmasın dıe anlatmadıgım bı cok sıkıntımı bılır annem. Yolculuklar yaptık beraber güzel şeyler bunlar. Tabi ben şanslı kısımdan olduğum için bu şekilde yorum yapıyorum bazı kaynanalar gerçekten cadıdan farksız. Umarım seninde kaynanan (öz anneyle kıyaslanmaz tabii ama) en az kendi annen gibi sevicen bi insan olur

insallah benim kayinvalide adayim da sizin anneniz gibi olur ama ne biliyim sorun cikaran bi tipse ben bunu bilsem ne yapabilirim belki ona gore tedbirimi alirim ki ne yaparim onu da bilmiyorum da sonucta siz annesi huysuz diye sevdigimden ayrilamam ki insallah cok iyi anlasiriz bazen her iki tarafta mukemmel insanlar oluyor ama karsilikli bir araya gelince olmayinca olmuyor iste umarim ole olmaz mesajinizin icin cok tesekkurler

Merhaba kızlar :) vallahi tam benim konummuş,
benim ilişkimin 6.ayı bittiğinde sevgilim benim ailemle tanısmak için memleketime geldi.Sonra ben tanısmak için tam 4 ay bekledim çünkü bir türlü uygun ortam olmadı (!) evlerine giderken sadece tatlı götürdüm ve herkesle tanıstım.gelgelelim gene bir 4 ay geçti daha ailelerimiz tanısamadı :) biz bu süreçte gayet resmi tanısmalar yasadıgımız için sadece selam yollamakla yetindik.Muhtemelen yaşım sizlerden büyüktür,tavsiyem niyetiniz ciddi olmadan ve işlerinizi söz , isteme vs gibi planlamadan tanısmayın.gencken tanısılıyor kaynasılıyor ama sonrası gelmeyınce hayatınızda fazlalık olarak kalıyor bu tanısmalarınız.adınızın cıkması gibi bir durumda söz konusu olabilir ki burası Türkiye :) söz veya nişan olmadan çok yüz göz olunması taraftarı değilim ,gerçi bu karşınızdaki aileye ve size bağlı.çok önceden tanısıp ilişkilerini evliliğe kadar yıllarca çok seviyeli sürdürenler de var,evlilik yası zamanı gelene kadar bir sürü problem yasayanlar da.

insallah benim kayinvalide adayim da sizin anneniz gibi olur ama ne biliyim sorun cikaran bi tipse ben bunu bilsem ne yapabilirim belki ona gore tedbirimi alirim ki ne yaparim onu da bilmiyorum da sonucta siz annesi huysuz diye sevdigimden ayrilamam ki insallah cok iyi anlasiriz bazen her iki tarafta mukemmel insanlar oluyor ama karsilikli bir araya gelince olmayinca olmuyor iste umarim ole olmaz mesajinizin icin cok tesekkurler

süprizle karşılaşmamış olursun en azından canım. dediğin gibi bazen iki kişide bal gibi oluyo ama anlaşamıyo elektrik dedikleri sey gercekten var. Benim annemde kaynanasından çok cektiği ve 2 oğlu olduğu için beni kızı yerine koydu birşey olsa inan beni savunur, ağır bişi taşımama bile kıyamaz. Tabi karşılıklı özveri gerektiriyo. Bende çok duydum ve hala duyuyorum kaynana ve gelin olaylarını ağzım açık kalıyo ve şükrediyorum. İyiki tanışmışım bu askerlik döneminde beni ondan başka kimse böyle anlayamazdı beraber atlattık. Arama konusuna gelince biz zaten sürekli görüşüyoruz telefonda msnde, özel günlerde ihmal etme derim ama mecburiyetten değil istediğin için olsun bu hele bide bizim gibi ikinizde konuşmayı seviyosanız erkek arkadasınız sizle makara bile geçebilir en kısa konuşmamız 1 bucuk saat sürüyo :1:

bu arada birşeyler olmadan tanımaktan bahseden arkadasım dogru söylemiş,evet mesafeli olarak önceden bir bakmakta görmekte fayda var,ama sunu unutmayın,gercekten nişanlanmadan insanlar gercek yüzlerini ortaya cıkarmazlar,bunu olumsuz anlamda söylemedim,iyi veya kötü,her iki taraf da ancak nişan vs olduktan sonra daha rahat davranacakları için ancak o zaman gerçekten anlaşıp anlaşamayacağınızı görürsünüz=tecrübeyle sabittir :) herkese kolaylıklar, mutluluklar :)

tecrubeli kimselerden yardim almak cok guzelmis cok ama cok tesekkurler

ben ilk soylediginde havalara uctum olur dedim ama iste yasamayan bilemiyor sanirim dediginiz gibi biraz daha ertelemek en iyisi gibi

ben cok gibta ediyorum kayinvalidesine anne diyenlere onunla annesiymis gibi konusanlara bilmiyorum nasil olacak ben sicak bi insanimdir ama herkes resmi ol o kadar sicak davranma falan diyor umarim su aradaki ufak cizgiyi yakalayabilirim:))

Son düzenleme:
bi de burdaki yazilanlari okuduktan sonra kendimi cok hevesli falan gordum ya boyle evlilik meraklisi gibi ilk teklif annesinden gelmis ama o demis artik tanistiyor musun diye sevdigim de 9 ay sonra demis niye diye sorunca da 10 ay sonra evlencez zaten demis sakayla karisik ama benden gelen tepkiye gore karar vermek istiyor ben tamam tanisalim dersem annesi zaten istiyor tanisacagiz ayy bilemedim ne zor islermis :)

sevgilin doğruyu söylemiş aslında :)yaşın kaç bilmiyorum ama biraz zamana bıraksan iyi olur sanırım,çünkü daha ne zaman gitmenin uygun olacağını düşünmeden ne götüreceğinin telaşesine düşmüşsün.yaşın kaç bilmiyorum ama ilerde zararlı çıkan sen olma diye bu kadar samimi konuştum,kusura bakma.kendini ağırdan sat derim nasıl olsa söz nişan olduğunda çok gidip geleceksiniz.ama tabi ilk o taraftan gelmesi teklifin iyi birşey.sonuçta doğru kararı verecek olan sensin,o kişiyi,ilişkini bilen sensin hakkında hayırlısı olsun :):nazar:

sevgilin doğruyu söylemiş aslında :)yaşın kaç bilmiyorum ama biraz zamana bıraksan iyi olur sanırım,çünkü daha ne zaman gitmenin uygun olacağını düşünmeden ne götüreceğinin telaşesine düşmüşsün.yaşın kaç bilmiyorum ama ilerde zararlı çıkan sen olma diye bu kadar samimi konuştum,kusura bakma.kendini ağırdan sat derim nasıl olsa söz nişan olduğunda çok gidip geleceksiniz.ama tabi ilk o taraftan gelmesi teklifin iyi birşey.sonuçta doğru kararı verecek olan sensin,o kişiyi,ilişkini bilen sensin hakkında hayırlısı olsun :):nazar:

yas 24 :) sanirim haklisiniz ama iste insan heyecanlaniyor ya ne biliyim ya da benim yapimla alakali :) hayirlisi diyorum o zaman simdilik bayram sonu diye erteleyim de daha da uzar kim bilir aileler tanismasinda tanisirim ben de hayirlisi insallah guzel olur hepimiz icin:) bi de hic bi sey belli olmadan aldim bile hediyeyi:)))

Son düzenleme:
tecrubeli kimselerden yardim almak cok guzelmis cok ama cok tesekkurler

ben ilk soylediginde havalara uctum olur dedim ama iste yasamayan bilemiyor sanirim dediginiz gibi biraz daha ertelemek en iyisi gibi

ben cok gibta ediyorum kayinvalidesine anne diyenlere onunla annesiymis gibi konusanlara bilmiyorum nasil olacak ben sicak bi insanimdir ama herkes resmi ol o kadar sicak davranma falan diyor umarim su aradaki ufak cizgiyi yakalayabilirim:))

Canım resmi yada sıcak ol denmesi biraz havada kalıyo herşey gelişi güzel oluyo zaten :1: İnşallah umduğundan daha güzel geçer herşey ve sende içine sine sine anne dersin kayınannişe :61:

Canım resmi yada sıcak ol denmesi biraz havada kalıyo herşey gelişi güzel oluyo zaten :1: İnşallah umduğundan daha güzel geçer herşey ve sende içine sine sine anne dersin kayınannişe :61:

insallah canim ya :) insallah birbirimizi severiz :"))

canım ben hemen sözlenirken tanıs demiyorum,önceden tabi tanısın ama herşey kesinleştikten sonra olsun bu.kesinlikten kastım sizin birbirinizi çok sevmeniz, birbirinize söz vermeniz değil :) konuyu ailelerinize acmanız ve onaylarını almanız ,planlarını yapmanız sonrasında.cok kişi biliyorum sevgilisinin ailesiyle erkenden çok içli dışlı olan,pek çok sonucu olabilir.örnekler vermek gerekirse bir tanıdıgım 7-8 yıl cıktı ve cok samımı oldu cocugun aılesiyle aynı evde yasamak harıc kızları gıbı davrandı.yeri geldi borç ödediği bile oldu.evlendikten 1.5 yıl sonra ayrıldı.baska bırı yıne cok içli dışlı oldu geldi giiti evlerine ayrıldı.bu durumda kızlar aslında bir süre sonra istemeseler de ayrılamayabiliyorlar.çünkü çok içli dışlı olunuyor,tüm çevre biliyor vs vs.simdiden kayınvalidem ,annem vs deyip sonradan üzülmenizi istemem; çünkü bunun ritüelleri gerçekleşmeden kimse sizin kocanız, anneniz, kayınvalideniz değildir.o yüzden mesafenizi koruyun derim.yaşın henüz çok genç,hayatın sana kimleri ve neleri getireceğini kimse bilemez.bu arada yas 35 :) sevgiler

canım ben hemen sözlenirken tanıs demiyorum,önceden tabi tanısın ama herşey kesinleştikten sonra olsun bu.kesinlikten kastım sizin birbirinizi çok sevmeniz, birbirinize söz vermeniz değil :) konuyu ailelerinize acmanız ve onaylarını almanız ,planlarını yapmanız sonrasında.cok kişi biliyorum sevgilisinin ailesiyle erkenden çok içli dışlı olan,pek çok sonucu olabilir.örnekler vermek gerekirse bir tanıdıgım 7-8 yıl cıktı ve cok samımı oldu cocugun aılesiyle aynı evde yasamak harıc kızları gıbı davrandı.yeri geldi borç ödediği bile oldu.evlendikten 1.5 yıl sonra ayrıldı.baska bırı yıne cok içli dışlı oldu geldi giiti evlerine ayrıldı.bu durumda kızlar aslında bir süre sonra istemeseler de ayrılamayabiliyorlar.çünkü çok içli dışlı olunuyor,tüm çevre biliyor vs vs.simdiden kayınvalidem ,annem vs deyip sonradan üzülmenizi istemem; çünkü bunun ritüelleri gerçekleşmeden kimse sizin kocanız, anneniz, kayınvalideniz değildir.o yüzden mesafenizi koruyun derim.yaşın henüz çok genç,hayatın sana kimleri ve neleri getireceğini kimse bilemez.bu arada yas 35 :) sevgiler

Fikirlerin için teşekkür ederim bende 23 yasındayım benimde bilmediğim, anlayamadığım biçok sey vardır. Henüz evli değiliz ama annem diye bahsediyorum size çünkü sevgilim yüzünden değil gerçekten özünde kişiliğini çok seviyorum kendisinin dostum gibi çok ayrı bende yeri :61: Umarım anlttığınız kötü durumları kimse yaşamaz çok zor gerçekten :50: sadece sevgili yada ailesi için değil herkim olursa olsun değer verdiğiniz birinin sonradan değişmesi iç acıtıcı bişey..

sevdigimin annesi babasi teyzesi abisi yengesi :) biliyo benim de teyzem biliyo anneme de citlattim bayrama gidince detayli konusacagiz bakalim:) umarim guzel olur bi de ben daha cok heyecanliyim yani tamam sevgilim de heyecanli ama benim kadar degil normal mi bu erkekler cok belli etmez mi acaba

Back
X