Ne zormuş..

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
İşin içine girmeden insan bilmezmis. . Hiç tahmin etmedim daha önce bi başlayayım dedim ama olmadı rapor izin vs ancak bu kadar dayanabildik ama bebeğim 5 buçuk aylık iken ise başlamak zorundayım ev aldık onu ödememiz gerekiyor.. kafam bi dünya. . Ya bebeğim aglarsa ya alışamazsa ilerde beni suçlarsa.. ya bakıcı ona kötü davranırsa.. bazen benim bile sabrim tukeniyor annesi olarak.. ya bakici vurur canini acitirsa.. gerci oyle biri degil ama yine de bu devirde neler oluyor.. ses kaydı için minik bir cihaz alıp kıyafetlerine mi yerlestirsem.. sonucta onun evine birakicam..oyle çok aşırı bir sütüm de yok öyle buzluga atacak kadar anca kıtı kıtına yetiyor. Ne yiyecek bu çocuk sabah 8den öğlen 2 ye kadar? Erken gidaya başlasam ne olur ? Kafam allak bullak tecrübeli anneler yorum yapar misiniz..

Son düzenleme:

Öncelikle bebeğine bakıcı bakıp, çalışan ilk kadın siz değilsiniz. Bu konuda tecrübeleri okuyabilirsiniz. İçinizi de ferah tutun.

Takıldığım nokta neden ses kaydı için gizli bir cihaz yerleştiriyorsunuz? Sesli video alan kameralar koyun. Öyle maliyetli bir şey de değil. Bakıcıya da söyleyin. Arada kızıma bakarım, aklım da evde kalmaz diye. Ki artık bunu yapmayan da pek yok.

canım 4 aylıktan itibaren baslanabilir sütü yet eyen anneler için seninki 5.5 aylık gıdaya bbasla alıstır yogurt elma suyu yogurt corbası vs.

bende 7 aylıkken baslamak zorunda kaldım cok zordu benim için üzüldümde ama alısıyor bebiş . insallh iyi birini bulursun.

bakıcı senin yada kendwn birinin yanında 3-4 gün alıssıın bebege.

ses kaydı koy bencede. benimkine biraz esim baktı sonra kv sonra bakıcı baslattık kadın yanlız kaldıgınişk gün sigara içmiş içmem yakınından gecmem diye iddaa edmişti.
çöpte gördüm izmariti.

sindi baska biri baslıcak annem bakıyor o baslayana kadar
.
bide bu aylarda senin cok yoklugunu aramıyor.

9 gibi anlıyor senin evden gittiğini kapıda aglamaklı oluyor bazen mızırdıyor . ama kapıyı kapatınca susuyor

6 aylikken ek gidaya baslayabilirsin zaten bir sey kalmamis.
Bir de sutunu arttirmak istiyorsan her emzirmeden sonra biraz sag.30 ml bile ciksa bir gunde 2 biberon sut stoklarsin ve sut uretimin de artar.

ben oğlum 3,5 aylıkken işe başladım. mama desteği alıyordu. 5,5 aylıkken de ek gıdaya geçtik. bugün 2,5 yaşında ama zor ama kolay geçti bir şekilde. bence 2 sene evde oturup sonra çalışmaktansa şimdi çalışmaya başlamak çocuğun psikolojisi açısından daha iyi. benim oğlum sabah beni öperek işe gönderiyor konuşuyoruz anneler çalışır diye. çok güzel anlayış gösteriyor. akşamları o kadar dolu dolu geçiriyoruz iki gündüz ayrılığı hiç koymuyor.

Canim kendi evinde bakacak. Kamera sansi yok o yüzden

Diğer konularda anneler destek olur size ama bir konuda bir şey söyleyeyim. Ben çocukken durumumuz çok iyi olmamasına rağmen annem çalışmadı ortaokula geçinceye kadar yalnız kalmayayım diye ki akrabalarımız da doluydu etrafta. Hep diyorum ki keşke ben minicikken çalışsaymış da hep böyle sağlam dursaymış. İster istemez çalışmayan kadını eziyorlar. Şu an öyle hayat dolu ve sağlam bir kadın ki. Onunla gurur duyuyorum. Sadece bunu paylaşmak istedim.

Bence sizin evinizde bakılsın ve Kamera koyun yani Dünya çok kötü maalesef lütfen o öyle biri değil demeyin .
Düşer birşey olur en azından bilirsiniz .

endişelenmekte haklısınız,
ancak gizli ses ve video kaydı almak suçtur,
kendi evinizde bakacak bir bakıcı bulamaz mısınız? bu şekilde çok zorlanırsınız ve aklınız kalır elbette.
kendi evinize kamera koyabilir, komşularınızdan gözlemlemelerini rica edebilirsiniz.

Tabi . Pompa aldım.
Emzireli bi 30 dk oldu şimdi sagmiyim o zaman.bide Emzirdikten sonra 15 20 cc ancak çikiyo
Hemen ardindan sag simdi sagma o zaman.
Bak 20 cc diyorsun. Gunde 8 kere sagsan 20*8 bir suru sut olur. Ve zamanla artar sut.
Bu sekilde sen yokken de sutunu alabilir bebegin.
Benim oglum da 6 aylik olmak uzere, endiselerini cok iyi anliyorum

Erken ek gıdaya başlamayın. Anne sütü yok yada az ise devam sütü ile destekleyin.
Bebeğe neden sizin evinizde bakılmıyor?
Kıyafetlerin arasına yerleştirilen ses kayıt cihazı biraz garip olur, bakıcınız mutlaka anlar ve bence böyle bir gizli saklı durum olmamalı.
Bu kadar küçük bebek icin en güzel çözüm evinizde bakması ve evimie kamera koymanız, bakıcınızın da bilgisi dahilinde...

Daha onceki konularindan hatirliyorum.
Sanki sen piyasanin uzerinde bir rakam verecektin ve bakim saatleri az olacakti bebegin.
Ona ragmen kendi evinde baktiramiyor musun? Kesinlikle gonderme kimsenin evine bence

Hamilelik boyunca ben de bakıcıya bırakırım dedim ama doğumdan sonra bırakamayacağımı anladım.
Bizim de ev borcumuz vardı tek maaşla çok zordu. Tazminatımı alıp işten çıkacaktım. Ama bakamam diyen kv ye cesaret geldi bakarım dedi. O şekilde 4 buçuk aylıkken işe başladım.
Doktor ek gıdaya 5 aylıkken başlattı. Yoğurt ve meyve ile tabi.
Sütün azsa biraz anne sütü, biberon maması arada yoğurt ve meyve püresi ile idare edilir.
Ve bakıcıya kamera koymak istediğini çekinmeden söyle. Bebek senin bebeğin buna hakkın var. Zaten çok uzak bir zaman değil ayaklanıp sürekli düştüğünde bir yeri morardığında bunun sebebini de bileceksin. Bu bakıcıyı da güvence sağlayan bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…