Neden Balık Beslemeli?

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.850
698
Neden Balık Beslemeli?

neden-balik-beslemeli_orig.jpg

Balıklar belki en popüler evcil hayvanlar değiller ama bu onları evde beslemeniz için iyi nedenler olmadığı anlamına gelmiyor.
kuşlar son derece sevimli olsalar da gürültücü olabilirler. Balıklar ise son derece sessiz ve kolay hayvanlardır üstelik gecenin bir yarısı uykunuzu bölmezler!

Fazla yer kaplamazlar
Kedi ve köpekler, ne kadar küçük olurlarsa olsunlar, büyük apartmanların bile küçük görünmelerine neden olurlar. Çünkü yemek kapları, oyuncakları, yatakları yer kaplar. Kuş ve tavşanlar bile yaşamak için evde bir alana ihtiyaç duyarlar. Fakat balıklar en küçük evlerde bile rahatça beslenebilirler, tek ihtiyacınız olan akvaryumlarını koyacak bir masaya sahip olmaktır. Üstelik balığınızın evi dağıtmasından endişelenmenize de gerek yoktur.

Ekonomiktirler
Dört ayaklı dostlarımızın masrafları da çoktur. Yiyecek, bakım, veteriner derken her ay onlar için ciddi bir bütçe ayırmak gerekir. Balıkların ise böyle ihtiyaçları yoktur. Pet shoptan alacağınız balık yemleri ve su için özel ilaçlar hem çok ucuzdur hem de balığınız için yeterlidir. Üstelik bir aldığınız birkaç ay boyunca kullanılmaya devam edecektir.

Onları eğlendirmenize gerek yoktur
Balıklar, kedi ve köpekler gibi ilgiye ihtiyaç duymazlar. Günlerini, yiyerek, yüzerek ve uyuyarak geçirirler. Eğer sık sık evden dışarıda oluyorsanız ve evde çok az vakit geçiriyorsanız sizin için en uygun evcil hayvan balıktır.

Rahatlatıcıdırlar
Balığınızın yüzüşünü izlemek kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Psikologlar bile stresli insanların balık beslemeleri gerektiğini söylerler.

Eğer siz de evinizde hayvan beslemek istiyor ama cesaret edemiyorsanız, balık beslemeyi düşünün deriz!

İstanbella'dan..

Fanus yerine 20 ltl'ik bile olsa akvaryum edinmeli ve hava motoru takılmalı..(2/3 balık icin..)
Sadece beta balığı icin fanusu öneriyoruz.(suyun yüzüne cıkarak nefes aldıkları ve tek yaşadıkları icin)
Ona da bardakta bakanlar var fakat bu cok doğru değil..(Daha fazla lt'li suda öyle güzel yüzüyorlar ki..)

Fanus yerine 20 ltl'ik bile olsa akvaryum edinmeli ve hava motoru takılmalı..(2/3 balık icin..)
Sadece beta balığı icin fanusu öneriyoruz.(suyun yüzüne cıkarak nefes aldıkları ve tek yaşadıkları icin)
Ona da bardakta bakanlar var fakat bu cok doğru değil..(Daha fazla lt'li suda öyle güzel yüzüyorlar ki..)

beta balığının farkını bilmiyordum.. bu güzel bilgi için teşekkürler :)

ben genelde büyük akvaryumlarda kenara sinmiş kuculmuş kuyruklu betalar gördüm bu yüzden fanusa devam etme kararı aldım şahsen.. akvaryuma hava koyduğum anda kendi betamında bir taşın yanına sinip hareketsizce uzun süre durduğunu gözlemledim hava yogunluğundan mı diye kısık oksıjende denedim sonuc aynı. fanusta kocaman kuyrugunu savura savura gezen,beni her gördüğünde takıp eden çok yakısıklı adonısim var benim gözlemim böyle oldu bu yuzden hava motorunu iyi fikir olarak göremedim ben

Eklentiler

• IMG_20151115_020142.webp
    IMG_20151115_020142.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 79
ben genelde büyük akvaryumlarda kenara sinmiş kuculmuş kuyruklu betalar gördüm bu yüzden fanusa devam etme kararı aldım şahsen.. akvaryuma hava koyduğum anda kendi betamında bir taşın yanına sinip hareketsizce uzun süre durduğunu gözlemledim hava yogunluğundan mı diye kısık oksıjende denedim sonuc aynı. fanusta kocaman kuyrugunu savura savura gezen,beni her gördüğünde takıp eden çok yakısıklı adonısim var benim gözlemim böyle oldu bu yuzden hava motorunu iyi fikir olarak göremedim ben
Evet betalar için hava motoruna gerek yok. Çok küçük olmayan fanus ideal bence de..Hoppa

Back
X