Neden baz insanlar birilerine krldklarn da, yzlemek yerine susmay seerler?..

sevgılı arkadaşım ne kadar güzel anlattın.bu dediğin benım gecen yıl basıma geldı.ıkı arkadaşım vardı samımı olduğum.bırısı hep kendını haklı görürdü bı kac gun sonra benım dediğimin doğru olduğunu görunce konuyu değiştirir saçma sapan bı tavır alırdı.ama nasıl ıtıraz ederdı anlatamam sıze.bana bırsey sorardı anlatırıdm gözümün içine bakardı sonra hiç bırsey demeden alakasız bı konuya gecerdı.bana sürekli onu kullandığımı söyleyıp dururdu . bende bı yere gıdeceğim zaman sende gel ıstersen demeye başladım bu sefer neden mesafe koyuyorsun demeye başladı.güzelim sen yürü gıdelim dememden sıkayetcı oluyordun teklıf edıyorum gene yanlıs anlıyorsun.bu bır sure böyle devam ettı en son ebn pes ettım onu kırmak ıstemedığım için laf kavgasına gırmedım sustum konusmadım paylaşmadım ilk basta ne oluyo sana dedı sonra oda benım yaptığım tavrı sergıledı durup neden böyle oldu nesı var yanlış mı yaptım dıye düşünmektense oda sustu.sonra baska bı arkadaşıma benı hayatından cıkardığını söylemiş cokta ş...me yanı kaydirigubbakcemile3
kaba oldu afedersınız mafoldumben diğer arkadaşta sevgılısı sayesınde benı kullanmaya calıştı.ben evde yanlış kalıyordum sevgılısıyle benım evde buluşmak ıstıyordu gece ebnde kalıp dısarı cıkmak ıstıyordu ben hayatta dısarı cıkmam aksamdan sonra ordakı komsularımda benı cok severler öyle bırsey görseler cok utanırdım ızın vermedım felan sonra gıttı tabı yıne ızın vermemın sebebıde su bana sey dedı o butun hafta calışıyor göremıyorum onu bundna sonrada göremem ne olur ızın evr dedı bana.sonra ben ne öğrenıyorum bılın bakalım meğer cocuk bı gun calışıp bı gun calışmıyormuş!!!!!!gelde sınır küpü olma benı kullandı bana yalan söyledı bıde haklı cıkmaya calışıyor.kötükedihüso bıgun sınıfta bağırdım cağırdım gelen gecne bıze bakıyor bız cok ıyıydık mıllet saka sandı önce.kız ağlamaya başladı felan ıcımden gelen herseyı söyledım yettı artık kullanılmayı yalan söylmeyı saf yerıne konmayı hiç sevmemyasakkelime onlarla cok guzel şeyler paylaştık cok guzel anılarımız var ama sılındı gıttı hepsı... konuyu saptırdım mı bılmıyorum ama duruma göre cok değişiyor sebepler.burda ıkı arkadaşımla farklı ıkı olayımı anlattım.bırınde sustum cünkü konussam yıne o kendını haklı gösterecek ve hiçbirşey değişmeyecektı. ıkıncısınde kullanıldıgımı hıssettım en hassas olduğum konuydu dayanamadım patladım.durumdan duruma değişiyor demekki....şutarafagitti

kişiden kişiye değişir bende..özel saydığım insanlarla konuşmayı tercih ederim...ama hin fikirli olduğunu düşündüğüm insanlarla ise hiç konuşmam.çünkü beni haketmez.susarım...yüzgöz olmamak adına.

Yüzleşmek biraz da hitabet gerektirir,bazılarında o yetenek yoktur,bu yüzden akım derken .okum diyebilir veya öyle anlaşılabilir korkusuyla da susar bazı insanlar :sinifsinif:

kişiden kişiye değişir bende..özel saydığım insanlarla konuşmayı tercih ederim...ama hin fikirli olduğunu düşündüğüm insanlarla ise hiç konuşmam.çünkü beni haketmez.susarım...yüzgöz olmamak adına.

konu sahibi olarak benimde başıma böyle bir olay geldiği için size cevap vereyim bari:delphin:
önyargı çok kötü bir şeydir. vede lafın nerelere gideceğinide düşünmek gerekir. o yüzdende bunu yaşayan biri olarak,bu hin lafı banada geliyor.
kimin kimi hakedip etmediğini ,kimse bilemez. hele bunu yaşayan insanlara hin demekte kimsenin haddi olamaz. hele tanımadan etmeden,böyle genelleme yapılamaz.

Herkes kendini haklı bulduğu için yüzleşmeye gekek duymaz.

Zaten yüzleşseniz de gene herkesin kendince haklı sebepleri olacağı için

konuşulur,tartışılır ama sarmaş dolaş olmaz.

Velhasılı kelam kendimizi hep haklı bulduğumuzdan

Aynen bende sizin gibi yapıyorum, yüzgöz olmamak adına susmak en iyisi
Zaten suçsuz olan ve haksızlığa uğrayan kişi gelir aslanlar gibi açıklamasını da yapar, şahsen ben haksızlığa uğrasam öyle yaparım, karşımdaki benim için önemliyse...Çok da kaale almıyorsam bırakırım istediğini düşünsün hakkımda çok da tın yani...

birşeye kırılırsam bende susarım çünkü benim kırıldığım noktayı benim söylememi değil onun anlamasını isterim çünkü ben hayatım da hep öyleyim biri bana kırılırsa bunu o bana söylemeden ben anlarım ve hatamı telafi ederim karşı taraftan da aynı şeyi beklediğim için susarım bazı durumlar da ise çok kırıldıysam ve sebepte ortadaysa karşıdakini kırmak istemem çünkü konuştuğum zaman ağır konuşabilirim en iyisi susmak derim o yüzden belki arkadaşının yapısı da böyledir...

Böyle şeylerde gurur yapılmasını hiç anlamam bende, bazen arkadaşınız sizi farketmeden kırabilir, susmayıp söylemek gerekir ne var ki bunda, ben söylerim kırıldığım şeyi onun anlamasını beklemem, susmak söylememek bunlar bana samimiyetsiz davranışlar geliyor, bir de bana kırılmış söylemiyor tavır yapıyor anlamamı bekliyor bu davranışa da gıcık olurum tavır alacağına söylesin derdini isterim,bence gurur yapan insanlar yüzleşmek yerine susmayı tercih ederler, böylesi gurur gereksiz bence söylemekle yüzleşmekle gururu zedelenmez kişinin..

konu sahibi olarak benimde başıma böyle bir olay geldiği için size cevap vereyim bari:delphin:
önyargı çok kötü bir şeydir. vede lafın nerelere gideceğinide düşünmek gerekir. o yüzdende bunu yaşayan biri olarak,bu hin lafı banada geliyor.
kimin kimi hakedip etmediğini ,kimse bilemez. hele bunu yaşayan insanlara hin demekte kimsenin haddi olamaz. hele tanımadan etmeden,böyle genelleme yapılamaz.

canım konu topik soru başlığı ile açılmış, yani neden insanlar küsünce konuşmaz sorusuna hitaben yazıyorlar sanırım. senın yorumunu okumadan cevap yazdıklarını düşünyorum. kırılmanı istemem. eger degılse neden böyle düşündüklerını yazsınlar da bilelim. :olmaz:

Back
X