Neden baz kiiler kendilerini olduundan pek bir yksek grmek isterler?

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
bazen ben rastlıyorum bazı bayanlarda.. hoş erkeklerde de görebiliyoruz bunu.. bu bazı bayanlar,kendilerini pek bir yükseklerde görmek isterler...ve bunu da etrafa göstermek için sağa sola saldırırlar,kavga çıkarırlar,huzursuzluk yaratırlar...hatta kendileri de bir fikri kabul etse, bile inadına tam tersini söylemeye çalışırlar... kara olan şeye inatla ,beyaz derler.......hatta oturmasını ,kalkmasını ,konuşma tarzınıda değiştirirler
neden böyle birşeye gerek duyarlar...bu onlara ne kazandırır...... sizce bu kişiler kendileriyle barışık mı değiller... kendilerini mi beğenmiyorlar da böyle bir tavır içine giriyorlar....

Dediğin gibi canım kendileriyle barışık değiller. Ve belirli bir hazımsızlıkları var. Dikkat çekmeye çalışıyorlar. Malesef her yerde olabiliyorlar canım. Aslında kendi içlerinde çok mutsuz bu insanlar ve dışarıda ilgi çekmeye çalışıyorlar.Kişilik karmaşası

ay bununla ilgili bişi paylaşmak isterdim ama namümkün :delphin:
zira o arkadaş da KKya üye ve ilk gördüğü yerde beni boğar muhtemelen :1no2:
kendisi 15 yıllık kankim olur olmaz olasıca:roflol:

Son düzenleme:
bazen ben rastlıyorum bazı bayanlarda.. hoş erkeklerde de görebiliyoruz bunu.. bu bazı bayanlar,kendilerini pek bir yükseklerde görmek isterler...ve bunu da etrafa göstermek için sağa sola saldırırlar,kavga çıkarırlar,huzursuzluk yaratırlar...hatta kendileri de bir fikri kabul etse, bile inadına tam tersini söylemeye çalışırlar... kara olan şeye inatla ,beyaz derler.......hatta oturmasını ,kalkmasını ,konuşma tarzınıda değiştirirler
neden böyle birşeye gerek duyarlar...bu onlara ne kazandırır...... sizce bu kişiler kendileriyle barışık mı değiller... kendilerini mi beğenmiyorlar da böyle bir tavır içine giriyorlar....

Kendilerini dev aynasında görüp aşağılık kompleksi olan, ego yapmaya çalışan kompleksli bir kişilik yapısı..Oldum olası anlam verememişimdir insanın kendisini olduğundan farklı göstermesine, kendisiyle çelişmesineÇok üzgünüm çoook

işim gereği böyle bayanlarla sürekli diyalogda olmak zorundayım malesef..:delphin:
izah etmeye çalışırsınız,ama lafı öyle bir yerden alırlarki siz bile belirli bir dakikadan sonra ne diyor bu diye düşünmeye başlarsınız..kafamçokkarıştı
kendilerini yüksekte görmekten midir bilmiyorum ama sizi seviyelerinde görmedikleri kesindir..kaydirigubbakcemile
bu tarz insanlarla karşılaştığımda ben artık sinirlenmemeyi öğrendim..
ne kadar sakin kalırsanız karşısında o kadar çileden çıktıkları kesin..sositososito
aldığım eğitimlerden ve yıllardır tecrübelerimden bunu söyleyebiliyorum...:lepi:
sadece acıyorum o insanlara..aynı şekilde çevresindekilere de...
öyle bir insanı çekmeye mahkum oldukları için..:1ninca:

everest dağını kendi yapıklar zar-tatlicadiarzu-

töbe töbeeeeekaydirigubbakcemile

yazacak başka şey bulamıyorum.
Uzak durmak en güzelikaydirigubbakcemile
illaki muhatap olucaksanda. Ona onun yaptıgını yapcan:delphin:

çok sinir oluyorum böylelerine ya:kızgın:
nedense sürekli kendilerini ispst etmeğe çalışıyorlar herşeye tepkili yaklaşıyolar yani hep negatif hep negatif:oklava:
benim yakınımdada böle birisi var malesef :oklava:

Bu içten içe bir kompleks ve kendine yetememe duygusu ile alakalıdır :kahve:
Kibir herşeyi renkli ve ışıltılı gösteren, ama takan kişiyi alay konusu olacak kadar madara eden bir gözlük gibidir.
Kişi "ezik"liğini bu şekilde ve gizlemeye çalışır.
Komik..yine komik..
Hadi gülelim hep beraber :icecream:

çünkü kendilerini sevmiyorlar...
olmadıkları gibi olmak tek yolları...enteresan olan gerçekleri bilenlere bile oynamaya devam etmeleri...
yakın bir arkadaşım hep ailesini anlatırdı...babam bana şöyle düşkün böyle aşık vs...
oysa o baba onun burnuna yumruk indirmiş, annesini kızının yaşında biriyle aldatmış vs..vs...ve ben bunları biliyorum...bildiğim halde bana tersini anlatmaya çalışıyor...ne yapacaksın...gülümseyip geçeceksin...tepki vermeyeceksin...yalan dünyasında yaşamaya devam edecek o...böyle mutlu......erkekler de var böyle, karıma aşığım der aşkını evde tokatla gösterir...
kadınlar da var...kocam bir bireydir...ona birey olarak saygı gösteririm o da bana der...evlerinin içinde olanları bilseniz aklınız çıkar...(bunu da yakın zamanda dinledim...ilgünççç)
acımaktan başka bişey yapılamaz malesef böylelerine...
acırım ve gülümser geçerim...hepsi okadar...onlar kağıttan kulelerinin içinde mutlular...kağıttan hayatlarının içinde de...aslında onlar da biliyor...kağıdın kulelerin yıkılması küçücük bir parmak dokunuşuna ya da hafif bir rüzgara bakar...
nasılsa birgün yıkılacaklar...

Kendi hayatlarında yaşayamadıklarını, hayal dünyasında yaşamaya çalışıyorlar.
Neyi kime ispat etmeye çalışıyorlar onuda anlayamam.

etrafımızda bu tiplerden sürüyle var. direk saldıracak birşeyler ararlar ve hemen belli olur tiplerinden. alıştık artık deliyle deli olmuyoruz ama bir anım var onu paylaşmak istiyorum.

normalde çok çok nadirdir benim biriyle tartışmaya girmem; geçen sene bir bayan geldi sekretere birşey demeden hemen yanıma gelip saymaya başladı. şoka girdim ne olduğunu anlayamadım en son hanım efendi iyimi siniz dedim, durdu. bir saattir sayıyorsunuz ve ne ben ne de buradaki arkadaşlar birşey anlamadı boşuna yormayın kendinizi dedim. bir sakin olun buyrun oturun öyle konuşalım dedim. yok oturamam haksızlığa gelemem falan tamamen dikkat çekme amaçlı yüksek sesle konuşuyor. arada hangi firmadan geldiğini öğrendim ne istediğini de az çok anladım. işinize son verdireceğim gibi abuk subuk konuştu. bende ya oturup adam gibi konuşursun yada defol burdan dedim. iyice çirkefleşti bizimki patronun nerde falan hemen odaya daldı bende çayımı yudumluyorum gülerek:icecream:

tabii o çıkışını hayatta unutmam patronum babam olur bu cibilliyetsiz de bilmediği için beni kovdurmaya gitti içeri:lepi: söylediklerimi aynen yazıyorumcokacimcoook şimdi siz dinleyin ben konuşayım dedim. konuyu yarım da olsa anladım. açıklamama izin vermediniz. şimdi olay şöyle oldu dün akşam ....makinanın sahibi erdal bey bizdeydi. kendisi babamın eski ortağı, benim eski patronum ve sizin yeni patronunuz olur:delphin:
bir saattir bağırdığınız olay hakkında beraber karar verdik. kendisi size haber vermediyse bu benim sorunum değil. sizin şirket içi iletişimsizliklerinizin sorumlusu biz değiliz, sabah sabah yeterince tadımızı kaçırdınız. :lepi::lepi: anlamadan dinlemeden saldırşa geçmenizin bir anmaı yok. yoksa aynen böyle komik duruma düşüyorsunuz dedim.laelaelaelaelae

bu terbiyesizlik başka hiçbirşey değil.

bişey daha var...
hadi reeldekini anlayabiliyorum...
mesela o arkadaşım...benim evimin içine girdiği için hayatımı bildiği için özeniyor olabilir derdim hep...o yüzden de kızamazdım aslında...hatta annem bile öyle derdi...boşver kızım derdi...olsun...o istemezdi böyle bir aileye sahip olmak...o seçmedi ki...
e sanaldaki ne oluyor...
seni bilmem, görmem, neden yorumsuz kalmaktansa olmadığın şeyi anlatırsın...
atıyorum sadece lise mezunuyken yüksek lisans yaptım dersin...
niye evinde terör varken kocam akıllı kararlar verir bana saygı duyar dersin...
ne bileyim 500 YTL ile çalışırken 3500 YTL alıyorum dersin...
diplomanı bilme şansım var mı...yok...
kocandan şiddet gördüğünü bilebilir miyim...yok...
maaş kartın bende mi...yok...
eeee????

Benim de böyle bir arkadaşım var...

Psikolojik problemleri oldugunu düşünüyorum,kendini oldugundan farklı gösterir,ilgi çekmek için yapmayacagı şey yoktur,Dolayısı ile onunla bir yere gitmekten her zaman çekinmişimdir.Anne baba ve aile ilişkileri çok kopuktu,bunun için de problemli oldu.Gerçekten aşağılık kompleksi var,çocuklugunda yaşamış oldugu ezikligi sanıırm bu şekilde kapamaya çalışıyor

İnsanın kendini olduğundan çok daha fazla sanmasından ya da duyduğu her iltifatı gerçek sanıp böbürlenmeye başlamasından da kaynaklanabilir bu özellik:1closedeyes:
Bazı insanlar kendilerini ne kadar ciddiye alıyor..
Bu tür insanlara verilebilecek en büyük ceza tınlamamaktır :delphin:

Sanal'ı bilemem de çünkü kim ne derse inanacak kadar safımdır halakaydirigubbakcemile2
ama reel de kulakları çınlasın bir arkadaşım öyle,almadığı hatta alamadığı üniversite diplomasını almış gibi gösteriyor,hatta gitti bir fotoğrafçı da kepli falan foto bile çektirdi,o kadar çok yalan söylemeye alışmışki artık kendi yalanlarına kendi bile inanıyor,herkes kendince yalan söylüyordur ama bunun yalanları öyle böyle değil,resmen yalan makinesine döndü,hep olduğundan farklı bir profil çizme eğiliminde:delphin:

Diyorum ya insan bazen yalan söylemek zorunda kalabiliyor,ailemi üzmemek için veya birini kırmamak adına yalan söylediğim oldu mutlaka ama büyük yalanlar,bir taraflarımdan atmalarım olmadı çok şükür ne reelde ne sanaldasengözlerimebaksanab
Neysem oydum,öyle de devam ediyorum,ya zaten bende o kadar zeka yok,yalanımı unuturum ben:roflol:

Evet, malesef böyle insanlar yüzünden kimse kimseye güvenemez bir hale geldik ...

Insanin gözüne baka baka yalan söylüyorlar, ellerine ne gececekse, sadece kendileri aslinda o an rezil oluyorlar olayin farkinda bile degiller, sadece bir anlik kendilerini koruyorlar, ama nereye kadar, elbette bir gün herkesin gercek yüzü ortaya cikacak (insallah). Bu sadece mir maske takmaktir, ama o maske düser bir gün elbet (dilerim).

Hele beni kandirdin ben enayiyim ya inandim sengözlerimebaksanab, yahu sen kendini nasil kandiracaksin cok merak ediyorumCADIARZU

Okadar çok insan var ki bahsettiğin gibi... Gülerek izliyorum kendilerini...
Ne acıyorum, ne kızıyorum sadece gülüyorum...İnsanların büyüklenmeleri ya da kendilerini olmadıkları gibi göstermeleri benim sorunum değil, bunu yapan kişilerin sorunu.
Ben kendilerini ciddiye almıyorum. Bir de yaptıklarının farkında bile değillerdir ve sizinle oturup ''ya evet hakikaten ne kötü insanlar onlar di mi?'' derler.:1shok:
Allah akıl versin ne diyeyim...

Ama sunu söylemeden gecemiyorum:

Ben böyle insanlarla kesinlikle anlasamiyorum, benim arkadasimin yalani ve dolani olmamali.

Bana daima samimi olmali.

Zaten bu tür insanlarinda cani gönülden dostlarinin oldugunu sanmiyorum ...

bak ne kadar çok türleri varmış işte...
aslında karşılarındaki, evlerinin kapısının önündeki dev aynalaraını kaldırsalar kendilerini görecekler...
cüce hallerine dayanabilecekler mi bilimiyorum...
ben her söylediğimde tepki alırım bu lafı o yüzden bu kez söylemeyeceğim...
değiştiriyorum...
herkes bir gün aslına rücu eder...
aslına uygun kişileriğ bulur...tanır...kaynaşır...
hiçkimse sonsuza kadar oynayamaz...

herkes bir gün aslına rücu eder...
aslına uygun kişileriğ bulur...tanır...kaynaşır...
o kadar büyük laflar ediyorsunuz ki.. insanları bu kadar kolay çözebilmenize imkan yok bence.. çok yanlış düşünceler içinde olabilirsiniz.insanların günahınıda alıyorsunuz belki. örneğin biri size o diplomayı gösterirse özür dilemeyi de bilecek misiniz

Back
X