Neden baz kiiler kendilerini olduundan pek bir yksek grmek isterler?

Yazıkki sadece kendilerinin ne olduğunu görmekten korkuyorlar hayal dünyalarına o kadar kaptırmışlarki kendilerini çevreden müdahale edenlerede büyü bozulacak diye hiç dokundurmuyorlar hatta bu konuyu okuduklarında bile aaa ne kadar yanlış yada benimde çevremde çok diye akıllarından geçiriyor olabilirler.
İnsanlar aslında yaşamak istedikleri hayatı yaşamalılar nasıl mutlularsa öyle yaşasınlar ama malesef çevreye zarar veriyorlar işte burada da yine soyutlanarak içlerine kapanıyor ve ego dağlarına sığınıp daha da bir yükseltiyorlar kurtuluşları kendilerinde bize sadece yazık demek düşer tabii çuvaldızı kendimize batırıp acaba dememiz lazım önce...

Konu biraz eski ama
Es geçmiyim dedim
Ben bu tarz yorumları pek sevmem
Banane başkasından derim hep
Bu tip insanlarla çok tanıştım , jet hızıylada arkadaşlığımı bitirdim..
Ee nede olsa kimse benim yoğurdum ekşi demez
Hep kendilerini mükemmel görürler , hep kendileri üstündür.
Kendi hallerine bırakmak lazım bu tip insanları
Kendi kendine konuşsun dursunlar.. Önemsememek lazım..

Aslına bu sorunun cevabı çok basit çünkü o kişiler kendilerini yücelttikleri gibi görmek ya da öyle olmak istiyorlar ancak yapamadıkları içinde kendi kurdukları dünyada yaşamaya başlıyorla .önce kendilerini sonrada çevresindekileri buna inandırmaya çalışıyorlar. oysaki bu kadar kurgu yapana kadar varmak istedikleri nokta için abalayıp çalışsalar belki oraya varırlar

hahhhhhhhh

okulumda böyle bir insancık vardı...

ben ben ben ben ben....

bayıyordu bizi her gün. öyle de yükseklerden uçuyordu...

ama hiç arkadaşı yoktu nitekim...kimse onunla yakınlaşmak istemiyordu. o öyle herkesin yanına gelir sormadan oturur esir alır devamlı kendinden bahsederdi...

kep töreninde de milleti kolundan tutup annesinin yanına götürüp 'bak en iyi arkadaşım' vs diye tanıştırıp zorla resim çektirdi... bozamadık ailesinin önünde, sabrettik...

üzülüyorum diğer taraftan... yalnızlığa mahkum, değişmemekte ısrarcı.
:1no2:

evet aso sana katiliyorum. benim eltim okuma yazmasi olmayan bir kadin ama ona sorsan herseyi bilio. cocuklarinin küfür etmesine destek verio. hemde agza alinmiycak kötü sözler yani. hatta bir defasinda esimin yaninda ogluna: hadi oglum amcaya küfret dedi :1shok: esim zaten konusmaz onunla selam verir sadece. ben kizdim ama bana sen anlamzsin zaten dedi. hatta bana sen almanca bile bilmiyorsun dedi. halbuki üni okuyan ben, ilkokula bile gitmeyen kendisi. gelde anlat... zaten artik konusmyuoruz. böyle biriyle ne konusabilirsin ki? mutfagina yaptirdigi dolap benimkinin aynisi oldugu halde geldi bize, ayy senin dolaplarin nasil, bizimki daha güzel deyiverdi. offff offff cahil biriyle nasil basedebilirsin ki.... hersey ona sorulmali herseyin en iyisini o bilir havalarinda gezmio mu bide.

Kompleks dedikleri sanırım,
nefret ederim bu tarz insanlardan...
insan neyse o dur,ne eksik ne fazla,
kısa süre önce yaşadım bu tarz bir olayı,
ama ne oldu biliyormusunuz,kendi kendini
öyle komik duruma düşürdü ki,normalde olması gereken seviyenin de altına düştü,
beğenmediği insanların palyaçosu oldu...
işte ne oldum değil, ne olacağım demeli ve
herkes yerini,seviyesini bilmeli diye düşünüyorum...
sevgiler...

kendini olduğunu gibi kabul edemeyen insanlar, bilinçaltında olmadıkları bir kişiliğe sahip olduğunu zannederler ve bu şekilde davranmaya başlarlar. nitekim böyle kişilikler olduğu yerde saymaya mahkumdurlar, eksiklerini göremedikleri ve geliştiremedikleri için.
yine bir bilimsel açıklama ile özo karşınızdaydı alkisalkisalkisalkisalkisalkis

tam bu tanımlamaya uyan bir kadın tanıyor-dum.böyle insanların egoları yüksek oluyor.hayatta benimsedikleri tek yaklaşım var,o da benmerkezcilik.hayatlarının orta yerine,evlide olsalar,çoluk çocukları,7sülale akrabaları da olsa sadece ve sadece kendilerini koyup,kendileri için yaşar bu tarz insanlar.genelde çirkin olurlar,giyime kuşama,makyaj malzemelerine,kuaförlere,güzellik salonlarına dünya kadar para harcarlar sanki aynalardaki görüntüleri değişecekmiş gibi,onlara göre akıllarındaki tek düşünce,çok güzel olduklarıdır.kendilerini etraflarındaki insanların gözünden göremezler,hep mükemmellerdir kendilerince.asla ve kat a hata yapmazlar!hatalı hep karşılarındaki kişidir.her daim pohpohlanmak,en tepeye çıkarılmak isterler.'herkes her şeyi bana sorar,çünkü her şeyin doğrusunu ben bilirim.' havasında gezerler ortalıkta.etraflarındaki çoğu kişiyle tartışırlar,kavga ederler,alıngan olurlar,delirtirler insanı,hatalı kendileri oldukları halde karşı tarafın kendilerinin ayaklarına kapanıp özür dilemesini beklerler.ne kadar kendilerini çok önemli hissetselerde,acınacak durumda olan yine kendileridir:1closedeyes:

Valla ben üniversiteden yeni mezun olmuştum. 22 yaşındaydım ve bir mağazada müdür olarak işe başladım. ışe başlamadan önce staj yaptığım bir mağazanın müdürü bana sen çok yumuşaksın seni elemanlar ezer demişti.ışe başladıktan sonra tecrübesizlikten ve gençlikten dolayı aman personel beni ezmesin ben onları ezeyim diye inanılmaz agresif sinirli bağırıp çağıran biri olup çıkmıştım. Ailemden uzak başka bir şehirdeydim. Sonunda tabi personelle aram bvozuldu, bölge müdürüyle aram bozuldu ve psikolojim de bozuldu bu 2 yıl içinde ve ben apar topar ailemin olduğu şehre döndüm. Şimdiki işimde bunun tam tersi davranıyorum ve böyle çok mutluyum. Yani bazı şeyleri hayatta tecrübelerle öğreniyoruz.

arkadaşlar bu kaprisi niye yaptıklarını herkes bilior zaten ama bişii söliim.karşılarında hiçbişiye tepki vermeden ölece duran insan gördükleri zaman u hareketleri kesiolar.ben 4 senedeen beri ble birisini çekiodum.formülü buldum.onu insan yerine koymuyorum.ha duvarla konuşmuş ha benle.muhalefetini haliylen başkalarına yapıoo:)))

hatta oturmasını ,kalkmasını ,konuşma tarzınıda değiştirirler
neden böyle birşeye gerek duyarlar...bu onlara ne kazandırır...... sizce bu kişiler kendileriyle barışık mı değiller... kendilerini mi beğenmiyorlar da böyle bir tavır içine giriyorlar....

tamamen görmemişlik,sonradan görüpte saçmalayan insanlar :delphin:
mütevazilikten uzak vede kompleksli oldukları için böyleler bence...
aslında kendileride ne olduklarının farkındalar ama onu kapatmaya çalışıyolar akıllarınca sengözlerimebaksanab

bence bu psikolojik bişey çevresi yada sevdiği kişi tarafından hakarete uğramış,dışlanmış bi insanın kendini gösterme ispat etme çabası olabilir..kendini bu şekilde göstermek ister.ben güçlüyüm demek ister böyle insanlar.çoğu sevgilim böyleydi şimdiki sevgilimde böyle sürekli bi ben cabası sinir oluyomuyum evet oluyorum ama bundan önceki yaşantısını biliyorum onu tek dışlamayan insan ben olduğum için benim yanımda kendini güçlü hissediyo ondan böyle davranıyo bazen gercekten dayanılmıycak yerlere geliyo ama dayanıyorum inanıyorum sevgilimin düzeliceğine..

Back
X