annenizin sorunu her ne olursa olsun, bunu sizden çıkarmaya hakkı yok, önce bunu kafanıza sokun ve onun yaptıkları için kendinizi suçlamayın. sanırım üniversite öğrencisisiniz, anneniz bu yaşa gelmiş bir kıza hala bunu yapabiliyorsa pes! (çocukların hırpalanması apayrı bir iğrençlik zaten de)
bence annenizle konuşun ki konuşmuşsunuzdur da herhalde yıllardır. hala yaptıklarını kabullenmiyor, anlamazlıktan geliyorsa annenizin seviyesine düşün bence. yanlış anlamayın aman, siz de onun kollarını morartın demiyorum, öyle bir seviyeye hiç düşmeyin. benim demek istediğim, annenizi ele güne rezil edin, komşulara akrabalara yaptıklarını anlatın, kollarınızı gösterin, gerekirse polise şikayet edin. belki size sert gelir bilemem ama ben kötülüğe aklı eren insanların her şeyi aslında düşünebildiklerini ama işlerine gelmediği için iyilikle davranmadıklarını, dolayısıyla da iyilikten değil kendi dillerinden anlayacaklarını düşünüyor ve 'sana bir tokat atana öbür yanağını dön' şeklindeki hristiyan öğretisini reddediyor ve 'kısasa kısas' diyorum. ha bizde 'anne-babaya öf bile deme' denmiş diyeceksiniz biliyorum ama arkadaşa öf demesini salık vermiyorum ben de zaten, ona hatasını anlama fırsatı sunmasını öğütlüyorum.
ayrıca, menopozda olmak kimseye kimseyi hırpalama hakkı vermez. kimse, kötülüğüne yanlışlığına kulp aramamalı.