Neden Böyle?

Gel beraber serinleyelim deseydin ya :)

Ailemin tamamı akademisyen, ben avukatım. Kendi tercihimle kapalıyım. Ama herkes sanki zorla, aile baskısıyla başım kapatılmış diye düşünüp, "ailen de kültürlü, okumuş insanlar ama niye seni bu hale getirdiler" gibi yorumlar duyuyorum hala okumuş, kariyer sahibi, kültürlü birinin tesettürü seçme ihtimaline nedense inanmıyor kimse. Enteresan..

Arkadaşlar mevzu evlilikti. Filozofların evlilik ile ilgili görüşleri yayımlanmış. Bende evliliğin gerekli olmadığını söyledim. Ve bireyin yaşamında ki dezavantajlarını anlattım. Fakat hanım efendi buna çok şaşırdı. Bu tutarsızlık ona gőre çünkü benim evlilik kurumunu yüceltmem gerekiyor. Çünkü muhafazakar olmanın bir gereği gibiymiş.

Ahhh ben bu tarz konusmalara cevap vermem ama suan deseydim ne yapardi merak ettim.cok yaşayın ya : )))

:) :) Bu tarz insanlara cevap vermek lazım işte saygı yok kimsede, ya onlardansin ya değilsin ya türbanlılara farklı gözle bakılır ya acik olanlara

O kapanırken beyninide kapatmış herhalde

Tutarsız olmak zaten umrumda değilmiş. Bu minvalde konuştu. He yorumu silindi. Bu arada konum başka yerlere çekilmesin. Bu dini konu degildir.

Fikir beyan edince bele kabuksuz domatis diyolla işte

:) :) Vitamin kabuğunda emme onu bile alamıyorlar
Ya neyi domates? Bilimum sebze meyve içerisinde ananas olabilirdi karpuz yada hıyar bilemedim şimdi
Domatesin şıklığı ne bu meselede

Bizi de turbanli bayanlar kabuksuz domatese benzetmis

Aldirmayin boyle seylere
Ben takmiyorum mesela kapalilarin aciklar hakkinda soylediklerini

Insanin her turlusu mevcut

Bu arada bu konu kapanir
Ne diyeyim ki hastalıklı kafalar bunlar. Hiç bir tercihe saygı duymazlar.

Takma kafana at gozlugu ile bakan kisiler onlar çağdaşlığı ileri goruruslulugu giyinise gore yargılayan cahiller kapalı açık ne fark eder ya mühim olan insallik su ortulu olmayanların ortuluerden ne ister anlamam halbuki ortulu olanların çoğu ortusuzlere onlar kadar laf etmez tercih der geçer

Şimdi İslam dininde evlilik kurumu çok yüceltiliyor ya, e siz de İslam dinine bağlı olduğunuz için tesettüre girmişsiniz. İnandığınız bir dinin öğretisine ters düştüğünüzü düşünmüştür. Hatta geçen bir haberde vardı MEB'in kitaplarında İslamiyet'e göre evlilikle ilgili konular konulmuş. Hepsi evliliğe özendiriciydi. Bir dine inanıyorsak eğer onun istediğimiz kısımlarını alıp beğenmediklerimize karşı gelemiyoruz ne yazık ki. Siz de bilirsiniz bu bir teslimiyettir. O insan da bu şekilde düşünmüştür, bana da çok saçma gelmedi açıkçası. Onun haricinde bunun cahillikle, dar kafalılıkla alakası yok tabi ki, tesettürsüz ya da tesettürlü kadınlar kendilerini kimseye kanıtlamak zorunda değiller. Bence takmayın kim ne derse desin. Devlet büyüğü değil ya sizi kınayan, boşverin gitsin.

Evlilik dışı birlikteliklere, beraber yaşamaya, hatta anne ve baba olunmasına karşı degilim. Tercihtir. Bana da saygı duymak düşer.

Zaten mesele uslüp. Mesele ünlemlerle bitirilmiş öfkeli cümleler. Dün bir beyfendi de yorum yapmıştı. Ama üslubu gayet olması gerektiği gibiydi.

Zaten mesele uslüp. Mesele ünlemlerle bitirilmiş öfkeli cümleler. Dün bir beyfendi de yorum yapmıştı. Ama üslubu gayet olması gerektiği gibiydi.

Kk'da kurallar olmasa burada da olur aynı şeyler. Herkes, her konuda birbirine girebiliyor :)

Size denk gelmemiş. Fakat örtünmeyi tercih etmeyen kadınlarında baskıya ve yalnızlaştırmaya maruz kaldıklarına şahit oldum.

Uzmeyin kendinizi, böyle varliklar ciddiye almaya degmezler. Ama kendinizi yalniz da hissetmeyin, bunu cogu kisi yasiyor. Ne yazik ki insanlarin geneli pek saygili degiller ve cok da hadsizler. Surekli bir kaliba sokmaya meyilli insanlar, basortunuzu gorup sizi coktan etiketlemistir kafasinda. Ozellikle de biz kadinlar ne yapsak yaranamiyoruz ne yazik ki, etiket surekli bir yerlerde hazir ve nazir bekliyor.

Bizi de turbanli bayanlar kabuksuz domatese benzetmis

Aldirmayin boyle seylere
Ben takmiyorum mesela kapalilarin aciklar hakkinda soylediklerini

Insanin her turlusu mevcut

Bu arada bu konu kapanir

Bir zaman da üzerinde sinekler olan kağıtsız lolipopa benzetmişlerdi sağolsunlar. Tesettürlü tesettürsüz her kadını aşağılayan bir paylaşımdı o hatta. Güya tesettürlüler kağıtlı lolipop, tesettürsüzler kağıtsız ve üzerinde sinekler uçuşan lolipop. Midemi bulandırıyor bu kafada olan insanlar gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…