• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

-neden böylesin anne?

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
ailemle ilgili o kadar çok şey yazdım ki... ama artık gerçekten burama geldi diyebilirim.neden ben annemle düzgün geçinemiyorum,neden beni sinirlendiği zaman dövmeye kalkıyor,neden benim isteklerimi ciddiye almıyor.22 yaşında olmama rağmen neden benim peşimden geliyor her yere yoruldum artık.hayatım boyunca kendi başıma hiçbirşey yapamadım.herşeyi ben gizli saklı yaşamak zorundamıyım.evden okula okuldan eve gitmek bu benim hayatım.ona göre orda burda gezmemeliymişim.herşeyi zamanında yapmalıymışım.herşeye hayır diyor ya.bir yere gitmek istesem tek gidemezsin.okulda gezi olsa hocanız gelsin başınıza kaç yaşındayım hala bana böyle davranıyor.lisedeyken üniversiteyi kazanıp kurtulurum demiştim yine peşimden geldi kazandığım yere.evlenene kadar tek başına birşey yapamazmışım yoruldum artık ya bazen ağlıyorum,canım sıkılıyor ne yapacağımı şaşırdım.o yüzden buraya yazıyorum hep.arkadaşlarımın aileleri o kadar rahatlar ki bilmiyorum.bazen haline şükret diyorum ama psikolojik bakımdan kötü olduğumu düşünüyorum.ve okb hastalığı başlangıcı oluştu bende.keşke biraz onlardan uzak kalıp kafamı dinleyebilsem ama imkansız çok uzak ihtimal.

Son düzenleme:
İşin çok zor gerçekten. Ama belli ki aklı başında bir kızsın. Kendine çıkış yolu eminim bulacaksın. Ama asla ailede sıkıntın var diye, sırf kurtulmak güdüsüyle acele bir evlilik yapmak olmasın bu çıkış yolu.
Sevgiler.

Onlar bi nevi seni koruma çabasında olabilir kendilerinde ama bi insanı ne kadar sıkarsan o kadar çok kaçıcak yer arar sakın mantık evliliği yapıp kurtulmak issteme yanlış kararlar verme bunu ailenle knuşmayı düşündün mü yada ne biliyim konuştun mu ?

o kadar çok konuştum ki annemle ama fayda etmiyor klasik laf" sana güveniyoruz çevreye güvenmiyoruz" ilerde evlensem gitsem zamanı geldiğinde,o zaman beni çok zor günler bekleyecek.tek başıma kalmak zorunda kalsam günü geldiğinde her an herşey olabilir ve ben sudan çıkmış balığa döneceğim.arkadaşlarım yurtlarda falan kalıyorlar ve gidip gelmeyi biletlerini ne zaman nasıl almalarını,nasıl idareli olmayı öğreniyorlar ama ben bunları bilmeden hayata atılacağım belki.pskolojik olarak baskı gördüğümü düşünüyorum sabretmek istiyorum annedir diyorum ama umarım sabredebilirim.

her an konuşmaya çalışıyorum ama her konuşmamızda kavga ediyor sesini yükseltiyor konuşma benimle diyor.ben bu anneye nasıl anlatacağım büyüdüğümü nasıl???evde kendi odamdan dışarı çıkmıyorum.yine konuşup moralimi bozacak diye.zaten babamlada o kadar kavga ederler ki her lafa en az bir su dökülsün kavgası var.herşeyi başımıza kakar.sanki kendisi sütten çıkmış ak kaşık.kendisinin kötü yönlerini söylesek bile anlamıyor.empati kuramıyor.bir programda çocuklara güvenilmesi gerektiğinden bahsediyor.dinliyor dinliyor.bak diyorum ne anlatıyor anla beni diyorum güzelce.yok ben anlayamam.kimselere güvenemem.tatil zamanı gelmesin diye dua ediyorum.çünkü hep beraber oluyoruz,kavgalarımız artıyor.ben bir iş yapmak istiyorum para kazanmak,yada bir kursa gitmek istesem,evden-işten kaçmak için yapıyorsun diyor off off.

daha öncede yazmıştım,sinem le münevver i unutma.benimde 22 ve 18 yaşında 2 oğlum var.ikisininde peşindeyim.birşey olup biz ağlayacağımıza,peşimdeler diye şimdi siz ağlayın:34:

canım çok zor senin için ya.. baban bu duruma ne diyo? yurtta kalmak istiyorum de babanla konuş belki destekler seni. bi insanı ne kadar sıkarsan o kadar sonuç kötü oluyo maalesef keşke annen bunu anlayabilse..

ailemle ilgili o kadar çok şey yazdım ki... ama artık gerçekten burama geldi diyebilirim.neden ben annemle düzgün geçinemiyorum,neden beni sinirlendiği zaman dövmeye kalkıyor,neden benim isteklerimi ciddiye almıyor.22 yaşında olmama rağmen neden benim peşimden geliyor her yere yoruldum artık.hayatım boyunca kendi başıma hiçbirşey yapamadım.herşeyi ben gizli saklı yaşamak zorundamıyım.evden okula okuldan eve gitmek bu benim hayatım.ona göre orda burda gezmemeliymişim.herşeyi zamanında yapmalıymışım.herşeye hayır diyor ya.bir yere gitmek istesem tek gidemezsin.okulda gezi olsa hocanız gelsin başınıza kaç yaşındayım hala bana böyle davranıyor.lisedeyken üniversiteyi kazanıp kurtulurum demiştim yine peşimden geldi kazandığım yere.evlenene kadar tek başına birşey yapamazmışım yoruldum artık ya bazen ağlıyorum,canım sıkılıyor ne yapacağımı şaşırdım.o yüzden buraya yazıyorum hep.arkadaşlarımın aileleri o kadar rahatlar ki bilmiyorum.bazen haline şükret diyorum ama psikolojik bakımdan kötü olduğumu düşünüyorum.ve okb hastalığı başlangıcı oluştu bende.keşke biraz onlardan uzak kalıp kafamı dinleyebilsem ama imkansız çok uzak ihtimal.

bu yaşta annenin hissettiklerini anlaman mümkün değil canım.
ama inan hepsini senin iyilğini düşündüğünden yapıyordur.
anne olduğunda anlayacaksın o koruma içgüdüsünü

yaşadıkların zor olsa gerek...ama hiç bir anne evladının kötülüğünü istemez diye düşünüorum

herkes aynı şeylerden bahsetmiş ama psikolojik baskıyı bilmeyen,benim durumumda olmayan beni anlayamaz diye düşünüyorum.
yinede yorum yapanlara teşekkür ederim.
Savatage,babamda aynısını düşünüyor,işim gerçekten zor.

Benim annem baskıcı değildir. Ama hayatım seninkinden farklı değil. Zira annem yanımda olmasa da devamlı gece kulübüne, alışverişe, gezmeye gidecek değilim ya. Zira hayat gezmekten, yemekten, içmekten ibaret değil.

Ben üniversite için başka ile gitsem, annem de benimle gelirdi. Bu yüzden yaşadığım ilde üniversite okuyorum. Bu kötü bir şey değil zaten. Annenin senin için düzenini bozup seni rahat ettirmek için yanında olması peşine takılmak mı? Belki "peşine takılıp geldiği" için kadın sıkılıyor ve sıkıntısının hıncını senden alıyor. Sen neden ona destek olmuyorsun?

Annen kaç arkadaşını tanıyor mesela? Bir yere gideceğin zaman Ayşe ve Fatma'ya gideceğini söylesen ve annen onları tanısa(tabii sevse, sevmediğiyle gene göndermez) sana neden izin vermesin ki?

Ben anne değilim ama kedim var, ona ne kadar korumacı olduğumu düşünüyorum mesela, kedi koltuktan inerken düşecek diye kucağıma alıp indiriyorum. E ben böyleysem annelerimiz kimbilir nasıldır?

canım bence annen sana bi zarar gelmesinden korkuyor.dünyanın binbir türlü hali var.annen bence fazla garantici.tabiki sen anneni ancak çocuğun olunca anlarsın.unutma kaç yaşına gelirsen gel sen onun gözünde hep küçüksün....:52::52::52::52:

İyi niyetinden yaptıgı kesin, kesin de bu durum senin sıkıntını azaltmıyor, icini ferahlatmıyor..
Annemi kaybedeli p.tesi günü 40 gün olacak annesizlik ne zor bilir misin? 40 günümü annemsiz gecirmisim.. :(
Ne olursa olsun öncelikle annelerimizin kıymetini bilelim, sana tavsiyem annenle konusmayı denesen? Sonucta 22 yasında kocaman kızsın..
Elbette geziceksin, arkadaslarınla alısverise gidiceksin, cafe' ye gidiceksin bunlar cok dogal seyler ve bunları istemen senin en dogal hakkın annenin artık senin kocaman bir genc kız olduguna kendisini alıstırması lazım, yine koruyacak, merak edicek anneler icin cocuklar hic büyümez cünkü benim annem cam' da beklerdi beni, ha geldi ha gelicek diye..
Sadece baskı yapmasın, engel olmasın annenle oturup sakince konusun konusulunca halledilmeyecek sey yoktur bence, umarım orta bir yol bulursunuz önemli olan birbirinizi kırmamak, üzüp yıpratmamak..

Back
X