- 2 Ağustos 2016
- 1.483
- 27.396
- 428
- Konu Sahibi _aTaLaNtE_
-
Ya yalnizken anliyorum insan kendisiyle yuzlesiyo bi nevi.Ama ben cocuklarimla oynarken bile ayni sorunu yasiyorum.Bana da oluyor benzer bir durum. Çok önemli bir sebep yokken bile bir düşünceye kapılıp üzülüyorum ama geçiyor. Ben yalnız kaldığımda oluyor bana geneldw
Bana öyle olmuyor genelde o yüzden yalnız kalmayı pek sevmiyorum zaten çok duygusal bir yapım var benim. Aklıma bir düşünce girsin hemen karamsar olurum ama insanlar yanımdaysa olmuyor yorum yapamadım sizin durumunuzaYa yalnizken anliyorum insan kendisiyle yuzlesiyo bi nevi.Ama ben cocuklarimla oynarken bile ayni sorunu yasiyorum.
Hayir.Ilgisi olabilir mi?Troid hormonunuza baktirdiniz mi arkadaslar?
Cok mumkun ve cok sık rastlanan bir problem maalesef. Bir baktir derim.Hayir.Ilgisi olabilir mi?
Tesekkur ederim.troidden kaynaklanabilecegini bilmiyodum.Cok mumkun ve cok sık rastlanan bir problem maalesef. Bir baktir derim.
Troid hormonunuza baktirdiniz mi arkadaslar?
Sizi alıntıladım kusura bakmayın öncelikle ,ben de nodül gözlenmedi ,troid hormonu yüksek çıktı sadece bu bile stress yapabiliyor ,duygu durum değişikliği de haliyle ,alakası olabilir belki ...trioid hormonu dediğiniz nodülden mi kaynaklanıyor acaba?
trioid hormonu dediğiniz nodülden mi kaynaklanıyor acaba?
Nodul sart degil. Kadinlar erkeklere gore daha fazla bu problemi yasiyor maalesef.
Ben de böyle konulara hep troid i sorarak başlıyorum, benden önce arkadaşın yazmasına sevindim.Tesekkur ederim.troidden kaynaklanabilecegini bilmiyodum.
trioid hormonu dediğiniz nodülden mi kaynaklanıyor acaba?
Nasıl yani? Normalde tiroid hastası olmadığınız halde mi nodül çıktı? TSH sonucunuz ne?anladım birbirinden bağımzsız yani. bende başka bir şeye baktırırken nodül çıktı da 6 ayda bir kontrole gel dedi . şuna sebep olur falan demedide o yüzden sordum. tşkler.
Canim gunaydin ben de tiroid hastasi degildim ama nodul cikti tek tarafli olarak tiroid bezim alindi. Simdi dogal olarak salgilanan tsh orani dustugu icin ilac kullaniyorum. Yani tiroid hastaligiayri bir sey,nodul tek basina tiroid hastasi yapmiyor kisiyi. Sadece buyume olmasin diye takibi gerekiyorNasıl yani? Normalde tiroid hastası olmadığınız halde mi nodül çıktı? TSH sonucunuz ne?
Günaydın :) Ben hastalıktan ötürü nodül oluştuğunu sanıyordum. Çevremde gördüğüm bir kaç örnek de böyleydi. Hastalığın bir üst aşaması gibi düşünüyordum, demek değilmiş. Dikkat edin inşallah. Ümit Aktaş tiroid problemleri olanın kesinlikle şekeri ve gluteni tamamen hayatlarından çıkarması gerektiğini söylüyor. Keşke yapabilsek.Canim gunaydin ben de tiroid hastasi degildim ama nodul cikti tek tarafli olarak tiroid bezim alindi. Simdi dogal olarak salgilanan tah orani dustugu icin ilac kullaniyorum. Yani tiroid hastaligiayri bir sey,nodul tek basina tiroid hastasi yapmiyor kisiyi. Sadece buyume olmasin diye takibi gerekiyor
Psikolojik bi rahatsizligim var sanarken troidin sebep olabilecegini ogrenmek beni oldukca sasirtti.Gercekten aydinlattiginiz icin tesekkur ederim.En kisa zamanda tahlil vercem.Ne kadar mantikli bilmiyorum ama ruhsal bi cokuste olmaktansa troidi tercih ederim.Ben de böyle konulara hep troid i sorarak başlıyorum, benden önce arkadaşın yazmasına sevindim.
Ben çok şen şakrak bir insanım, ama ilacımı ihmal ettiğim dönem bebekli reklamlara bile ağladığımı biliyorum... ya da saçma sapan meselelerden ciddi kavgalar çıkardığımı.
İlla nodül olması gerekmiyor, yavaş ya da hızlı çalışması hayat dengenizi alt üst ediyor, ama direk bir yerde ağrı sızı yapmadığı için çoğu insan triod hastası olduğunu bile farketmeden yıllar geçirebiliyor. Gereksiz duygu dalgalanmaları, ya da kalp ritminizde anlam veremediğiniz değişimler oluyorsa bu bir işaret olabilir. Benim mesela, bir bakıyorsun çarpıntı, bazen de durdu, sanki hiç atmıyor gibi bi his oluyordu. Aç karnına yapılacak TSH testi ile herşey belli oluyor.
İkisi de olmasın inşallah. Bahara dengesizliği, ufak bir tatil ile atlatılır teşhisi koysun doktorPsikolojik bi rahatsizligim var sanarken troidin sebep olabilecegini ogrenmek beni oldukca sasirtti.Gercekten aydinlattiginiz icin tesekkur ederim.En kisa zamanda tahlil vercem.Ne kadar mantikli bilmiyorum ama ruhsal bi cokuste olmaktansa troidi tercih ederim.
Dipnot:Lutfen son cumlemi yadirgamayin.Daha once psikiyatri tedavisi gordum ve oldukca zorlandim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?