Arkadaşlar kişisel gelişim veya telkin veya herhangi birşeyle duzelirmi bilmiyorum ama kendimden bazı noktalarda memnun değilim bana tecrübe ve bilgi birikiminizle desteğinizi esirgemeyin,konuya giriyorum mesela birileri ile sohbet ettiğim esnada eğer sessizlik olursa kaygilanip hemen bıdı bıdı konu açıyorum.beni ilgilendirmeyen kişilerle ilgili konular olursa çok soru soruyorum.mesela geçen gün çokta samimi olmadığım bir komşum ziyaretime gelmek istedi kabul ettim 4 yılda ilk defa gelmek istediği için kabul ettim..oturduk başka komşudan bahsederken,onun kızı nasıl mutlumu evliliğinde falan dedim.yaa banane mutlu yada değil okadar sacmaki.saniirm sırf sohbet etme amaçlı bir diyalog.komsumda dediki mutlu olmasa evlenmezdi heralde:) e doğru söyledi.inanin o komşumu hiçte merak falan etmiyorum gündemimde bile yok ama ortak tanidikya soruyorum işte.mesela kadın sözünü bitirmeden araya giriyorum.tezcanliyim.kadin lafını bitirmeden telaş yapıp çayini tazeleyim falan diyorum.panik ve çok konuşuyorum.yada konuyu uzatıp soru soruyorum.merak ediyorum falan ama çokta meraklı değilim ilgilenmiyorum ama sanırım komşum ile ortak tanıdık maksat muhabbet olsun.ama sonrasında pişmanlık duydum.keske beni ilgilendirmeyen kimseler hakkında konuşmasak dedim.bana ne kazandırdı elde var sıfır.kadin belkide beni dedikoducu meraklı sandı.liseden arkadaşlarımla görüntülü konusuyoruz okadar sakinlerki karşı tarafı dinliyorlar sözü bitirince diğeri başlıyor ve kimse birbirine detaylı sormuyor.ama ben hep detay hep detay kendimden bu noktada memnun değilim.bazen bazı insanlar sıkıntılarını anlatınca onlara çok destek olmaya çalışıyorum resmen ebeveynlik yapıyorum neden mesafeli olamıyorum.cok yardımsever davranıyorum.tamam yardımsever olayım ama bakıyorum kimse benim kadar ilgili değil.ben birine bir sıkıntımı arzedince sadece dinliyor ve ufak teselli veriyor okadar ama ben sarıp sarmalıyorum.ama sonrasında tıkaniyorum.ben Süpermen degilimki.bazen böyle supermenlige aday olma halleri falan acaba ailemden mi geliyor?onlarda çok yardımsever insanlardı.ama herşeyin fazlası zarar tamam yardım et ama dozunda.sohbet et ama mutlu olacağım şekilde olsun herşey.birde kendi olumsuzluklarımla alakalı karşı tarafa bahsediyorum ben şöyleyim böyleyim.diye.bunlara gerek yok farkındayım ama nasıl törpüleyebilirim bilmiyorum.karşı taraf görüş bildirdiğinde onaylama ihtiyacı hissediyorum.halbuki tamamen katılmıyorum.olumsuz fikrim varsa söyleyemiyorum hemen.yada nezaket olsun diye istemediğim şeyi söylüyorum.mesela yine o komşumdan örnek vereyim;komşumun eşi aradı eve gel diye,bende eşim müsait olsaydı eşinde gelirdi dedim nezaketen.komşumda ay mutlaka eşini al gel bize dedi.ben panik oldum.cunku komşularmla eşli görüşmekten hiç hoşlanmam.ozman niye öyle dedim.cok moralim bozuldu sonradan.bu yaptıklarım komşum beni sevsin yada ona yaranayım gibimi bilinçaltım nasıl işliyor bilmiyorum.neden böyleyim? beni bir sarsın kendime geleyim:)
Son düzenleme: