Neden böyleyim ?

canım sakın ama sakın mıllet neder dıye hayatını ona gore yonlendırme eger seceegın bolumu sevebılceksen iş bulma acısından da ıyıyse onu sec kesınlıkle mıllet ne derse desın ılerısını dusun sen:34:

Mimarlık ya da hukuk gibi zor bölümleri kazanabilirsen helal olsun denir sana zaten..ama yok sosyal hizmetler bana yakın geliyor diyorsan herkes her şeyi bilmek zorunda değil..senin ne okuduğuna değil okuduktan sonra ne olduğuna bakarlar...

Hayatına yön verecek bir kararda kesinlikle kulaklarını dışarıya tıkamalısın. O bölümleri okudun diyelim severek mi yapacaksın mesleğini? Ben de lisede bölüm seçeceğim zaman her kafadan bir ses çıkıyordu. Ailem eşit ağırlık seç, meslek alanları geniş vs., kimisi sayısal seç deli misin sen en güzel meslekler orada, maaşları da iyi türünden şeyler söylüyorlardı. Ben ne yaptım? Gittim küçüklüğümden beri resmen tutkunu olduğum İngilizce'yi yani yabancı dili seçtim. Ne yapacaksın o bölümde, ne iş yapacaksın vs. laflarını çok duydum ama umrumda değildi çünkü İngilizce'ye aşıktım. Lise bitti ve ben İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandım burslu olarak. Harika bir 5 yıl geçirdim ve İngilizcem neredeyse ana dilim gibi oldu. Okurken hangi bölüm okuyorsun diye soranlara bu bu dediğimde o ne ilk kez duyuyorum diyenler, olsun o da bir bölümdür diyenler o kadar çok oldu ki ama ne yazık ki hiçbiri benim ne kadar şahane bir bölümde okuduğumu bilmiyordu. İdeallerimin peşinden gittim ve şu anda gerçekten çok mutluyum. İyi düşün, o bölümü sen bitireceksin ve mesleğini seçtiğin zaman sabahları kalkıp her gün işe sen gideceksin. Her sabah 'offff bugün yine iş var' diye diye hayıflanarak mı işe gitmek istersin yoksa 'ne kadar şanslıyım ki sevdiğim bir mesleğim var' diyerek mi işe gitmek istersin? Düşün ve kararını ona göre ver.

Çok yanlış düşünüyorsun ona bakarsan operaya bağırmak denilen bir ülkede bunu başardım opera yapıyorum. Ne yani onlar öyle diyor diye ben sevdiğim şeyden ne vazgeçeyim ki?
Adı var sadece dediklerinin ve canı gönülden istemiyorsun. Kimene senden ne yaptığından kendi hayatına yön çiz yoksa o senin hayatın olmaz özgürlüğü ve iradesi elinden alınanlardan bir farkın kalmaz.

bende senin gibi soruyorum bölümler hakkında bişiler ögrenebilmek için ama karar veremedigim için.özellikle sosyal hizmetleri istiyodum ama vazgeçtim kimsenin duymamış olması önemli degil sen biliyosun iş olanaklarından haberin var ve yakın hissediyosan sorun yok ki.karar verip istemen önemli yoksa vazgeçmessn sanırm:44:

Bu senin hayatın istediğin bir bölümü seç kimsenin fikrini alma kafanı da karıştırma

sorun hangi bölümü seçeçek olduğu değil ki..sorun hayatıyla ilgili ya da yapacağı her işle ilgili birşeyleri birilerinden onay alarak yapması.. beğenilmek ve kabul görme çabası bu bence..

Yanlış kararlar versen bile kendine güven ve kalbinin sesini dinle her zaman o sonunda mutlakamutluluğu getirir :34:

benim en yakın arkadaşım da antropoloji okuyor, ama herkesin o ne ki? demesine aldırmıyor, niye aldırsın ki? bölümünü seviyor sonuçta..:32::32:

Böylelerine de hastayım he :60:

Ben de bayılıyorum.Ben de size benzer şeyler söyleyeceğim.Meslek bambaşka birşey onunla ömrünü geçireceksiniz.Başkaları yapmayacak,siz yapacaksınız.Hukuk mesela,iyi çok iyi bir bölüm ama o Osmanlıcasına ısınamadım.Ömrümün adliyelerde mahkemelerde geçeceğini düşününce kötü oluyorum.
Herkesin ne dediğine o kadar önem vermeyin..:)

sorun hangi bölümü seçeçek olduğu değil ki..sorun hayatıyla ilgili ya da yapacağı her işle ilgili birşeyleri birilerinden onay alarak yapması.. beğenilmek ve kabul görme çabası bu bence..

Evet.Tam olarak bu işte benim sorunum bu.Ben hep takdir edilmek,ornek gosterilmek istiyorum.Bunun yuzunden de bu durumdayim.

istedigin bolumu okuyarak, bu huyundan kurtulmak icin buyuk bi aim atmis olursun
hicbisey yapmadan ben neden boyleyim demekle bi sozume ulasamassin cnm:71:

büyüyünce geçer. dalga geçmiyom valla bak.

bu arada kızcaklar bana ama, zortiri mühendisiyim yerine gerine gerine miğğğmarım demek her zaman daha afillidir. :27: şaka şaka:23::76:

Back
X