Hayatına yön verecek bir kararda kesinlikle kulaklarını dışarıya tıkamalısın. O bölümleri okudun diyelim severek mi yapacaksın mesleğini? Ben de lisede bölüm seçeceğim zaman her kafadan bir ses çıkıyordu. Ailem eşit ağırlık seç, meslek alanları geniş vs., kimisi sayısal seç deli misin sen en güzel meslekler orada, maaşları da iyi türünden şeyler söylüyorlardı. Ben ne yaptım? Gittim küçüklüğümden beri resmen tutkunu olduğum İngilizce'yi yani yabancı dili seçtim. Ne yapacaksın o bölümde, ne iş yapacaksın vs. laflarını çok duydum ama umrumda değildi çünkü İngilizce'ye aşıktım. Lise bitti ve ben İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandım burslu olarak. Harika bir 5 yıl geçirdim ve İngilizcem neredeyse ana dilim gibi oldu. Okurken hangi bölüm okuyorsun diye soranlara bu bu dediğimde o ne ilk kez duyuyorum diyenler, olsun o da bir bölümdür diyenler o kadar çok oldu ki ama ne yazık ki hiçbiri benim ne kadar şahane bir bölümde okuduğumu bilmiyordu. İdeallerimin peşinden gittim ve şu anda gerçekten çok mutluyum. İyi düşün, o bölümü sen bitireceksin ve mesleğini seçtiğin zaman sabahları kalkıp her gün işe sen gideceksin. Her sabah 'offff bugün yine iş var' diye diye hayıflanarak mı işe gitmek istersin yoksa 'ne kadar şanslıyım ki sevdiğim bir mesleğim var' diyerek mi işe gitmek istersin? Düşün ve kararını ona göre ver.