Neden bu hırs anlamadım

cok iyi ediyorsun, oglun icin ev icin, keske bende calisabilsem, benim kizim anne sutu aliyor 10 aylik olcak bu ayin 29 da, ama benim elimde meslegim falan yok, olsa temizlik de yaparim, restorant okuyordum okulda, belki ordan bulabilrim ama su an yavrularmin bana ihtiyaci var hele kizimin, oglum bensiz iyi annemlere ggidince hic beni istemez, arkamdan her aman aglamaz, ama kizimm bensiz yapamaz, keske bende calisabilsem, evim olsa diye

ben çok yoğun bir tempoda çalışıyorum.çünkü gençken enerjimin el verdiğince para kazanmam gerektiğine inanıyorum.kimileri buna
işkoliklik diyor,kimileri hırs..
umrumda değil açıkçası.
para çok önemli.
bence siz düşüncenizde çok haklısınız.ama 5 sene sonra çalışma hayatını bırakmak
için çok genç olduğunuzu düşündüm.
insan isteklerinin sınırı yoktur..
insan kendini bunaltmadan,stres yapmadan,belli bir tempoda
ilerleyen yaşlara kadar çalışmalı bence..
çalışmak belki yorar ama zihni taze tutar..

ben çok yoğun bir tempoda çalışıyorum.çünkü gençken enerjimin el verdiğince para kazanmam gerektiğine inanıyorum.kimileri buna
işkoliklik diyor,kimileri hırs..
umrumda değil açıkçası.
para çok önemli.
bence siz düşüncenizde çok haklısınız.ama 5 sene sonra çalışma hayatını bırakmak
için çok genç olduğunuzu düşündüm.
insan isteklerinin sınırı yoktur..
insan kendini bunaltmadan,stres yapmadan,belli bir tempoda
ilerleyen yaşlara kadar çalışmalı bence..
çalışmak belki yorar ama zihni taze tutar..

canım 5 yıl mutlak çalışmam lazım ama ondan sonası için birşey diyemiyorum ama en az 5 yıl kesintisiz çalışmam gerekyerimseniben

ben isteklerinizi hiç abes bulmadım.. ev sahibi olmak için çalışmak kadar normal ne olabilir? bebiş biraz ufakmış ama onu da ele güne emanet etmiyosun sonuçta(ki bu başlı başına bi şans bence).. sen şimdiden iş aramaya başla, zaten hemen ertesi gün bulacaksın diye bi kural yok.. eğer seçme şansın olursa eve yakın veya annene yakın bi yeri seçersin.. öğle aralarında bebişi bi öper gelirsin Şeniz

selam kk nnın güzel bayanları. evliliğimde 3 yılı doldurmak üzereyiz eşimin kendi işi, ne öyle çok harcayacak paramız, nede sıkıntılıyız ortahalliyiz işte he bu arada bir de dünya tatlısı tosunumuz oldu 3 aylık odagamyoncuiremsu
iş arıyorum oğluş zaten anne sütü almıyor annem bakacak oğluma ama bende nedeninin bilmediğim enteresan bir hırs başladı çalışmak ve bir an önce birşeyler yapmak istiyorum eşim eğer sende çalışırsan arabamızı değiştiriiriz diyor(bu arada araba dediğim lüks değil ama şükür ayağımızı kesiyor) çalışıp araba ve tek hayalimiz bi ev alı şuan otuduğumuz evden çıkmak istiyoruz ailelerin yanında değil kendi başımıza ayakta durmak istiyoruz bunun içinde dediğim gibi çalışmam lazım piyasa malum eşimin işleride piyasa gibi ama ben çalışırsam enazından bi takım soumlulukları üzerinden alırım.hep birşeyler yapmak istiyorum ama bi yandada kanadım kırık tosunumu nasıl bırakıcam diye ama benim en fazla çalışacağım zaten 5 yıl şakkıdı bi ev parasının ortalama peşinatının yaısı hazır ama daha fazlası geekmekte malum. bana nolur aç gözlü muamelesi yapmayın insan oğlu gözü doymuyor demeyin herşey oğlumuz için anlayın bazen kendime şaşırıyoum ben böyle hırslı bi insan asla değildim neden böyle oldum bilmiyorum belki eşmle birlikte birşeyle yapabileceğimizi insanlara göstermek isteyişimden belki başka neden bende bilmiyorum inanın. buayada neden konu açtığımı bilmiyorum sadece anlatıp ahatlamak istedim bi akıl veren olur dedim veya iş imkanı ne biliyim açtım işte:çok üzgünüm:

canım bence hiç de açgözlü değilsin, bi kere çalışmayı istemek en doğal hakkın, bişeyler üretmenin hazzı her zaman başkadır,çalışınca daha da sosyalleşeceksin bu da ayrı bi konu, ikincisi de bunun karşılığında ücret alacaksın , para kazanacaksın, dediğin gibi eşinin üzerinden bazı yükleri alacaksın, bu eşini de çok mutlu edecektir eminim, üstelik dediğin gibi ev ve araba için de daha fazla para kazanmanız gerekiyor, ben de seninle aynı durumdayım, evimiz yok arabamız yok, şu anda lojmanda oturuyorum, eşim özel bi şirkette muhasebecilik yapıyo, maaşı öyle aman aman bi maaş diil, ben çalışmamış olsam ve lojmanda oturmuyo olsak belki de geçinemeyiz, bizim lojmanın kirası gayet uygun, bebeğim doğduktan sonra ücretsiz izne ayrıldım, ama iznim bitip de çalışmaya başlar başlamaz hemen para biriktirmeye başlayacam, artık bizim sorumluluklarımız var, bizler anneyiz babayız, evlatlarımız için birikim yapmak zorundayız, eşimle her zaman konuşuruz bu konuyu, bi ev alsak evimiz oğlumuza kalsa, o bizim gibi kiralarda sürünmese diye, bence gayet mantıklı düşünüyosun, zaten aksini düşünüyo olsaydın sorumsuz bi insan olduğunu düşünürdüm, bence bu sendeki hırs değil annelik duygusu, bence rahat ol canım, olması gerekeni istiyosun zaten Şeniz

çalışma..
bebeğinin sana ihtiyacı var..
üstelik eşinden sormluluk falan alma..yeterine sorumluluğun var zaten..
hele araba markasını değiştirmek için çalışacaksan boşver..
ev için çalşacaksanda erken bence..
eşinin önceliğiyle senin önceliğin ortak olamalı..

sana muhalefet olmak istemem ama bence yanlış düşünüyosun, 3 aylık bebeği var evet ama onu sokağa atmıyo, annesine bırkcak, yani güvenebileceği en iyi insana, şahsım adına benimde bebeğimin bana ihtiyacı var ama ben bi gün işe geri dnecem, sence o zaman bebeğime haksızlık mı yapmış oluyorum, şu hayat şartlarında artık kendimizden önce bebeklerimiz için çabalamak zorundayız, sevgisini ilgisini mutlaka eksik etmicektir, parayla onu mutlu etmeye çalışmıcaktır ama eğer paraya ihtiyacı varsa bunu yapmayı istemesinden daha doğal bişey olamaz, üstelik niye kocasının elinden sorumluluk almamalı onu da anlamadım, evet kadınların işi her zaman çok zordur, evde ev hanımı anne, iş hayatında iş kadını, bi sürü meziyetleri vardır kadının, hele ki türk kadınının, ama bu şekilde yok alma sorumluluğunu bırak çalışsın senin yeterince soumluluğu n var giibisinden düşünülürse bence karı koca arasındaki bağlar zayıflar, tabi bu senin düşüncen saygı duyarım, sadec ekendi fikrimi belirttim,

bence kendine 5 yıl diye sınır koyma gittiği yere kadar git..hırs mırs değil bu..yat kat villa peşinde değilsinizki...oğluunuza daha güzel bi gelecek hazırlamak için çalışmanın nesi kötü

Kendine haksızlık ediyorsun.
ıstediklerinin hiç biri tuhaf karşılanacak şeyler değil.
Bir annenin çalışsın çalışmasın düşünmesi gerekenler bunlar.
Ailen ve çocuğunun geleceği için planlar yapmak, tasarruf ve çalışma isteği takdir edilecek tavırlar.
Aksi olsa problem var demektir.

canım hırs yapıp başkalarının malına mülküne göz koymuyorsun ya ( öyle insanlar okadar çok ki) çalışıp kazanmak istiyorsun dünyalarıda istemiyorsun oğluşun için kaydirigubbakcemile3 hırs gözün dönüp kötü şeyler yapmaya başlayınca kötüdür hırs yapıp çalışmak istemek kötü değil bence:hooray:

bence senin yaptığın hırs değil....ailen için bişeyler yapmak istiyosun ne güzel bencede çalışman güzel çocuğunuz ve geleceğiniz için iyi olur...

bunun hırsla ilgili olduğunu ben de düşünmüyorum, eşinizle beraber çocuğunuz ve kendiniz için bir şeyler yapmak istemeniz gayet doğal. hırs belki de bir evi ya da başka bir arabayı çalışmadan edinmeye çabalamak olabilirdi ama siz sadece emek verip karşılığını almak istiyorsunuz. hayat istediklerinizi acıtmadan verir umarım size, sevgiler...

ortak bi amacınız var ev almak ve evınıze gecmek ıstıyorsunuz bır cocugunuz da olmus... ben bu kararını desteklerım eger duzgun bı ıs bulabılırsen ne ala... bıraz cocugun ılgısız kalıcak ama bunu nasıl telafı edersın orasını da sen dusun arkadasım...Çalışmak güzel....

ne güzel düşünüyosun.umarım istediğin herşey gerçek olur.ama sen yine de hayırlısını dile.sevgiler

bencede çalışın çok güzel bir şekilde paranızı biriktirirsiniz. çocuğunuza şuan annenizde bakabilicekse bu güzel bir fırsat.
çocuğunuzun durumuna göre iş yaşantınızı ayarlar bırakır yada devam edersiniz. ama umarım iyi bir iş bulursunuz:)

bencede hırs değil çoğu insan böğle değilmi zaten .sen dozunda tuttuktan sonra yanigözünü para hırsı bürünmedikten sonra bişi olmaz..
senin bu hırsın tahminimce bir evladın olduğu için .çünki insan çocuk sahibi olunca bi anda hayata bakışı istekleri, hayalleri değişiyor.
seninde bu durumun çok normal olan eşine yardım etme .bir ev bark sahibi olma ..
malum geçim zor bu devirde evlat yetiştirmekte zor..
inşallah iyi bir iş bulur hem kendinize hemde bebeğine üzel bir gelecek hazırlamakta katkın olur..

canım benim oğlumda 3 aylık ve emmiyor bende iş bulsam girek isterim çünkü o okula başalyınca hem ev kirası hemde onun masraflarını eşim karşılayamaz çocuğun okula başlayana kadar ev sahibi olman en mantıklısı o zaman işten ayrılır derslerine yardımcı olursun ve rahat rahat geçinirsiniz.kendini suçl hissteme bu ona iyi bir gelecek sağlamak için önemli.hayat şartları çok zor yaşamayan bilemez.

çğunuz tarafından anlaşılmışım çok sevindim. hırs olaak yazdım konu başlığımı ve içeiği çünkü yanlış anlaşılmaktan veya kndimi ifade edememekten korktum beni anladığınız ve destek verdiğiniz için ayrıca mantıklı fikirlerde verdiğiniz içinn çok tşk ederim. umarım bebeğime ve kendime göre bir iş bulabilirim

Back
X