Neden bu kadar çok takıntılıyım ?

heartless-

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
191
43
13
Herkese iyi geceler hanımlar benim derdim takıntılılık
Kendimi bildim bileli cok takıntılı insanımdır kafamda da cok kurarım ederim daha da takarım kafaya.
Bunun icin psikayatriste de gittim düşük doz antidepresan verdi bitirdim bi faydasini da gormedim.
Asıl rahatsiz edici kısmıda 5 senedir bi iliskim var ve de sözlendik ben sözlümle birlikte olduğumuzdan beri benim takıntılılığım daha da arttı. Eskiden %50 yse bu durum şimdi %100 oldu özelliklede ona karşı böyleyim, eskiden umursamazlığım aman salla olayım vardi ama hiç umursamaz olamıyorum umursamaz kafası rahat ne bileyim ferah olmak istiyorum ama olamıyorum o şaka dahi yapsa bir laf dahi kullansa hoşuma gitmeyen tartıştık da diyelim acayip takıyorum kafaya anlatamam size bu durumu ifade de edemiyorum ama arkadaslarıma da bakiyorum onlarında misal tartismasi bir şeyleri oluyo üzülseler de bi takmamayi umursamamayi becerebiliyolar bende o da yok şuan sözlümle aram gayet iyi bi sıkıntımız yokta bi takıntılılık beni senelerdir cok yoruyo belki bi yol bi çare gösterirsiniz bana okuduğunuz için teşekkürler...

Psikiyatri ye gitmeye devam edin. İlacinizin dozunu arttıracaktır. Kulak ardı etmeyin takıntı ile hem kendinize hem etrafinizdakilere zarar verirsiniz

İzzet Güllü adlı psikoloğun videolarını izleyebilirsiniz.Makaleleri de var.Özellikle "Ne iş yapıyorsun?Beynimde bekçiyim"adlı videoyu izleyin.Ben de farklı meşgaleler edinmez,farklı veriler,bilgilerle zihnimi beslemezsem böyle takıntılar oluyor.Sürekli bir düşünsel geviş getirme hali.Monotonluktan kurtulmak gerek.

Psikiyatri ye gitmeye devam edin. İlacinizin dozunu arttıracaktır. Kulak ardı etmeyin takıntı ile hem kendinize hem etrafinizdakilere zarar verirsiniz
Ilacin bittikten 1 ay sonra doktor bey gelin dedi gittim gene farkli bi ilac yazdi onuda kullandim oda sadece uykumu getirtip durdu daha da gitmedim doktora zarar verme olayinida yasiyorum zaten cok yoruldum

Ilacin bittikten 1 ay sonra doktor bey gelin dedi gittim gene farkli bi ilac yazdi onuda kullandim oda sadece uykumu getirtip durdu daha da gitmedim doktora zarar verme olayinida yasiyorum zaten cok yoruldum

Monotonluktan kurtulmakta kolay değil çünkü yapacak pek bir şeyimde yok olduğu zamanlarda da aynıydım dediğinize bakıcam şimdi işe yarar mi sizce

Sürekli okuyup içselleştirmek gerek.Genelde bu takıntılar yanlış düşünce kalıplarından oluşuyor ve zamanla hep aynı şekilde düşüne düşüne zihnimizde en kolay kısa yol haline geliyor.Bir nevi alışkanlık.Bu yüzden tersi düşünceler içinde uzun zaman gerek ama yeterki başlayın bir yerden.İnşaAllah faydası olur.

Simdi bi denedimde sanki bi zorlandım neden oyle oldu anlamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…