Neden bu kadar hiperaktifim?

Teşekkür ederim 🤗 kitap okuyabiliyorum ama ayakta durarak ve hızlı okuyarak diğerlerini de deneyeceğim mutlaka umarım bende de işe yarar sizde ise yaramasina çok sevindim
Kocaman beklentılere gerek yok haftalık adım adım olunca alıskanlık kazanılıyor. Beynın tepkımesı (dürtüsü) azalır dıye dusunuyorum umarım ıse yarar. 🎈

Kıskandım 🥺
Fastfooda ağırlık verin şeker tüketiminizi artırın
Hareket etmek isteyince abur cubur yiyin
Bunu 1 sene devam ettirin hiç hal derman kalmaz 🤣
Bu sefer daha fenası oluyor =)
Aktıflık sadece zıhıne kaydıgı ıcın kat ve kat daha fazla zıhın hıperaktıflıgı olur bır de ustune harekete gecırememe olursa mevcut dusuncelerı sonuc depresyona kayabılır. 🤭

Dimi ya çoğumuz böyleyiz
Bende keyif yapmaktan hareket edemez hale geldim
Spor yapayım diyorum ay oram ağrır buram ağrır çekemem şimdi diyorum 🤦
İş yerinde oturup oturup oturup,akşam eve gelince yatıp yatıp yatıp, sonra uyuyorum.Şimdi farkettim yatmaktan popom ve sırtım ağrıyor şu an, ve ben hala yatmaya devam ediyorum :KK70:

Gittiğiniz yerde huzursuz mu oluyorsunuz mesela..
Yani buradan teşhis koymak asla uygun değil. Ama sizin de hissettiğiniz gibi normal olmayan bir şeyler var. Doktor değiştirmek, kendinizi iyi ifade etmek sizi çok rahatlatacaktır.

Merhaba artık bunun herhangi bir bir hastalık/rahatsızlık tanı almam gerektiği ile ilgili olduğunu falan düşünmeye başladım ama danıştığım her uzman; insanlar tanı koymaya bayılıyor her sorunu olan acaba ...mıyım ...muyum diye soruyor sadece kişisel özelliğiniz diyorlar. Ama ben de ki her geçen gün artıyor aşırı bir hal almaya başladı. Bulunduğum bölgede henüz özel klinik yok ne yazıkki devlet hastanelerindeki psikolog/psikiyatri ile görüştüm sadece. Günlük dinlendiğim saatlerin sayısı, aktif olduğumdan kat kat az. Eskiden 10 bin adım 1 saat kardiyo ile enerjimi atardım şimdi 15 bin adım, 1 saati aşan kardiyo yetmiyor iş yerinde mesai bitene kadar elim ayağım oynuyor. Evde tv, film izlemeye kalksam asla yarım saatten fazla izleyemiyorum bırakıp hemen yürüyesim, evin içinde zıplayasım geliyor. Akraba ziyaretleri yapamaz oldum onca yol gidip yarım saatten fazla oturmak istemeyince hem annem hem de gittiğimiz yerlerden tepki almaya başladım. Vejetaryen olduğum halde bacaklarım hayli kaslandı. Var mı buna benzer durum yaşayan ve çözüm önerisi olan şimdiden teşekkür ederim.
Bunlar annemde olan menopoz belirtileri. Evde kalınca da bize sarardı kavga çıkarırdı. İlla atılacak o enerji

Sabah 6da uyanıyorum kahve içiyorum sonra kahvaltı ara öğün akşam yemeği klasik işte 🙈 vejetaryenim, çok ekmek tüketmem, tatlıyı çok sevmem, tuzlulara ekşiye bayılırım. Ama beslenme düzenimin dışına çıktığımda da pek bir şey değişmiyor. Sadece fast foodu fazla kaçırınca arada hafif yorgunluk oluyor ama o zaman bile yürüyüş, hareket olmazsa olmazım

Bipolar bozukluğun o cinsel istek, partner değiştirme, flört etmeye yatkınlık gibi halleri ben de hiç yok.
O zaman troitlerinize baktırın derim o da aşırı etkiliyor

Konu sahibi siz hep mi böyleydiniz yoksa sonradan mı oldu?Sonradan olduysa ne kadar süredir böylesiniz? Hayatınızda bir değişiklik oldu ve ondan sonra mı oldu?Bazı insanlar doğuştan böyle enerjik ,yerinde durmaz.Sonradan olanlarda, hastalık yada depresyon sonucu olanlarda yani genelde sizin tam tersiniz oluyor, aşırı enerjisiz ve sürekli yatma isteği gibi.Bazı arkadaşlar troid demiş demekki böyle bir etkisi var , bir doktora gidip hormonlarınıza baktırdınız mı? Mesela bipolar bir arkadaşım vardı , dönem dönem aşırı hareketli hiç uyumayan, durmayan, aktif biri olurdu, bazı dönemlerde tam tersi direk dünyaya kapatırdı kendini iki dönemi arasında bariz fark vardı.Bence önce bir doktora gidin tüm tahlillerinizi yaptırın,hormonlarınıza bakılsın, orda bişey çıkmazsa ve bu durumdan rahatsızsanız psikiyatriye gidin.

Merhaba artık bunun herhangi bir bir hastalık/rahatsızlık tanı almam gerektiği ile ilgili olduğunu falan düşünmeye başladım ama danıştığım her uzman; insanlar tanı koymaya bayılıyor her sorunu olan acaba ...mıyım ...muyum diye soruyor sadece kişisel özelliğiniz diyorlar. Ama ben de ki her geçen gün artıyor aşırı bir hal almaya başladı. Bulunduğum bölgede henüz özel klinik yok ne yazıkki devlet hastanelerindeki psikolog/psikiyatri ile görüştüm sadece. Günlük dinlendiğim saatlerin sayısı, aktif olduğumdan kat kat az. Eskiden 10 bin adım 1 saat kardiyo ile enerjimi atardım şimdi 15 bin adım, 1 saati aşan kardiyo yetmiyor iş yerinde mesai bitene kadar elim ayağım oynuyor. Evde tv, film izlemeye kalksam asla yarım saatten fazla izleyemiyorum bırakıp hemen yürüyesim, evin içinde zıplayasım geliyor. Akraba ziyaretleri yapamaz oldum onca yol gidip yarım saatten fazla oturmak istemeyince hem annem hem de gittiğimiz yerlerden tepki almaya başladım. Vejetaryen olduğum halde bacaklarım hayli kaslandı. Var mı buna benzer durum yaşayan ve çözüm önerisi olan şimdiden teşekkür ederim.
Ayynen sizin gibi bir arkadasim var sabah ise gelmeden bisiklet turu yapip ise gelip isten sonra bir de aksam disari cikan, ben isten sonra gelip uyuyup anca dinleniyordum yorucu bir isti. Bazi insanlar böyledir bunun bir sorun oldugunu dusunmuyorum. Gittiginiz yerde oturamamaniz dürtüsellikten kaynaklaniyor olabilir.
Hiperaktif olabilirsiniz ama bu sizin hayatinizi olumsuz etkilemedikten sonra neden bununla ilgili ilac icesiniz ki? Egitim ogretim hayatinizi zaten tamamlamissiniz.
Kendisine de çok ozenirdim size de çok ozendim bence keyfini çıkarin

O zaman troitlerinize baktırın derim o da aşırı etkiliyor
TSH 1-2 civarı yani troidlerim normal demek oluyormuş (çok tıp bilgimde yok ama doktor öyle demişti :D
Konu sahibi siz hep mi böyleydiniz yoksa sonradan mı oldu?Sonradan olduysa ne kadar süredir böylesiniz? Hayatınızda bir değişiklik oldu ve ondan sonra mı oldu?Bazı insanlar doğuştan böyle enerjik ,yerinde durmaz.Sonradan olanlarda, hastalık yada depresyon sonucu olanlarda yani genelde sizin tam tersiniz oluyor, aşırı enerjisiz ve sürekli yatma isteği gibi.Bazı arkadaşlar troid demiş demekki böyle bir etkisi var , bir doktora gidip hormonlarınıza baktırdınız mı? Mesela bipolar bir arkadaşım vardı , dönem dönem aşırı hareketli hiç uyumayan, durmayan, aktif biri olurdu, bazı dönemlerde tam tersi direk dünyaya kapatırdı kendini iki dönemi arasında bariz fark vardı.Bence önce bir doktora gidin tüm tahlillerinizi yaptırın,hormonlarınıza bakılsın, orda bişey çıkmazsa ve bu durumdan rahatsızsanız psikiyatriye gidin.
Hep böyleydim özellikle de ergenlik sonrası arttığını hatırlıyorum
uykusuzluk var mı?
Evet çok az uyurum

Back
X