Neden bu kadar tembelim:(

bayanmutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
98
1
46
Sakarya
meraba kızlar,en aktif olmam gereken dönemde tenbel tenbel evde oturuyorum.yeni mezunum,oturup kpss çalışmam lazım,sabahtan aksama kadar ne yaptın deseler hiç bir şey:(ne ev işi ne ders.kıpırdayasım gelmiyor yerimden.bu tenbellikle namazada baslayıp baslayıp bırakıyorum:(ne yapmalıyım bilmiyorum,her biten günün sonunda 'keşke' demek çok üzücü:(

hiç kimse cevap vermeyince ben vereyim dedim.henüz 2. sınıftayım son sınıfta kpssyi ben de deneyeceğim..ama geride bıraktığım öss periyodunda sık sık bu durumu yaşardım.kendimi kalkmak için bile halsiz hissederdim.sonra biraz vitamin takviyesi aldım bu hem enerjimi artırdı hem de içindeki b vitaminleri hafızamı kuvvetlendirdi..bazı kişisel gelişim kitaplarrı okudum..onlar da beni çoğu zaman çok iyi motive ederek hedeflerime yöneltti...umarım kısa sürede atlatırsın..havaların sıcaklığı da etkilemiş olabilir..kolay gelsin:10:

hiç kimse cevap vermeyince ben vereyim dedim.henüz 2. sınıftayım son sınıfta kpssyi ben de deneyeceğim..ama geride bıraktığım öss periyodunda sık sık bu durumu yaşardım.kendimi kalkmak için bile halsiz hissederdim.sonra biraz vitamin takviyesi aldım bu hem enerjimi artırdı hem de içindeki b vitaminleri hafızamı kuvvetlendirdi..bazı kişisel gelişim kitaplarrı okudum..onlar da beni çoğu zaman çok iyi motive ederek hedeflerime yöneltti...umarım kısa sürede atlatırsın..havaların sıcaklığı da etkilemiş olabilir..kolay gelsin:10:

sağol canım,bir an önce toparlanmam lazım evet.rica etsem kullandığın vitaminin adınıda yazar mısın?insallah iyi gelir.

"Eğer tüm dünya tembel olursa çok güzel bir dünyamız olurdu; savaşsız, atom bombaları olmayan, nükleer silahsız, suçsuz, hapissiz, yargıçsız, polissiz, başbakansız. İnsanlar o kadar tembel olurdu ki bu saçmalıklara ihtiyaç kalmazdı.

Biraz düşünün: Hiç tembel bir insan bu dünyada yanlış bir şey yaptı mı? Ve hala zavallı tembel insanlar ayıplanır.

Tembel insanlar hiçbir zaman kimseye zarar vermedi, veremezler de. Bu kadar çok sorunla uğraşmazlar. Gerçekten sorunu olanlar, aktif insanlardır."

sağol canım,bir an önce toparlanmam lazım evet.rica etsem kullandığın vitaminin adınıda yazar mısın?insallah iyi gelir.

benim kullandığımın adı ilaç ismi vermek yasak mı bilmiyorum ama sanırım apikobaldı..ama sen doktora git enerjiye ihtiyacın olduqunu söyle yada eczacıya onlar yardımcı oluyorlar zaten.inşallah canım.

Son düzenleme:
bana da olur evde oturdum mu oturur kalırım kalkasım gelmez iş yapasım gelmez. ama kendimi zorlayıp kalkarsam elimden hiç bir iş kurtulmaz. kendini yapmak zorundaymışsın gibi hissetme, yapmak istiyorum diye düşün. yaz ayları zaten sıcaklar fln biraz etkiliyo tabi.

bi gün erkencikten kalk,sabah namazını kıl ve bekle doğumunu güneşin... aç pencereyi sonuna kadar deriinnn bir nefes al ve başla her ne istersen yapmaya... inan iyi gelicektir,kendini daha iyi hissediceksindir... uyudukça uyuyası gelir ya insanın,yataktan kalkası gelmez,tüm gün kalkmasa yataktan şikayetçi olmaz hani.. amaaa kalkmak lazım zira ömür hızla bitiyor.. bol enerjiler sana... ;)

benim kullandığımın adı ilaç ismi vermek yasak mı bilmiyorum ama sanırım apikobaldı..ama sen doktora git enerjiye ihtiyacın olduqunu söyle yada eczacıya onlar yardımcı oluyorlar zaten.inşallah canım.

sağol canım,ben sağlıksal bir boyutu olabileceğini hiç düşünmemiştim.hemen gidicem doktora.:32:

ayy ben de çok tembelim yaa hiçbir şey yapmak istemiyorum.daha doğrusu çok şey yapmak istiyorum ama çok üşeniyorum gün çabukcak bitiyo ve sanki zamanım kalmıyo gibime geliyo halbuki bütün gün evde yatmaktan başka bi işim yok
ders çalışmam lazım ama temizlikten başka bişey yapmıyorum o da mecburi:14::14:

bazen ınsanlar da donem donem boyle bıkkınlıklar halsızlıkler oluyor .ben dert etme derım .oyle zaman oluyor kı tatıle cıkmak bıle yoruyor ınsanı .hazırık telası yol telası cıddı cıddı yoruyor ınsanı .tatıle dıye gıderız yorulup gelırız:1:

insanın hayatında temel bir görev (iş,okul gibi) olmayınca vallahi tembelliğin dibini buluyor..ama çalışma dönemlerinde atom gibiyimdir..Bir de ramazan olunca yani anlıcanız tembelliğin dibini buldum kaç aydır..yüzüm gözüm şişti. 10 kiloya yakın aldım..tuvalete gitmeye üşeniyorum...okullar açılsa da yeniden doğsam. bi silkinsem kendime gelsem..

bende yeni mezunum önümde kpss maratonu var ve yaklaşık 1 aydır dinlenmeye çekildim.. geldiğimde üni bitirmenin bi yorgunluğu vardı üzerimde,hani yorgunluğu demek ne kdr doğru bilmiyorum ama psikolojisi diyelim..
içimden birşey yapmak gelmiyodu..ben de kitap okudum, yabancı diziler izledim bol bol..ders dışında şeylerle uğraştım.dedim kendini serbest bırak bi süre sonra nasılsa yine toparlanırsın..
ve suan iyiyim kendimi tekrardan çalışmaya bişeylerle uğraşmaya hazır hissediyorum ve eylülde ciddi bi şekilde çalışmaya başlıyorum..
biraz uzun oldu belki ama aynı durumda olduğum için söylemek istedim:34: sende bi süre düşünme bişey yapmıyorum diye, yapma boşver sonunda bu durumda geçer mutlaka:3:

ayy ben de çok tembelim yaa hiçbir şey yapmak istemiyorum.daha doğrusu çok şey yapmak istiyorum ama çok üşeniyorum gün çabukcak bitiyo ve sanki zamanım kalmıyo gibime geliyo halbuki bütün gün evde yatmaktan başka bi işim yok
ders çalışmam lazım ama temizlikten başka bişey yapmıyorum o da mecburi:14::14:

arkadaşlardan biri doktora git vitamin verebilir dedi,ben öyle yapıcam artık.sende git,yata yata ömür geçiyor ve ben çok üzülüyorum.
kendimi çok gereksiz hissediyorum bazen:58:

insanın hayatında temel bir görev (iş,okul gibi) olmayınca vallahi tembelliğin dibini buluyor..ama çalışma dönemlerinde atom gibiyimdir..Bir de ramazan olunca yani anlıcanız tembelliğin dibini buldum kaç aydır..yüzüm gözüm şişti. 10 kiloya yakın aldım..tuvalete gitmeye üşeniyorum...okullar açılsa da yeniden doğsam. bi silkinsem kendime gelsem..

canım sen bendeki sorunu çözmüş gibisin,evet iş yok okul yok yerimden kalkmam için neden yok gibime geliyor.ama kpss ye hazırlanmam lazım.bu yüzden geçici bir işe de gireyim hem işe gider hem kpss hazırlanırım diyorum.yoksa bir sene ben böyle yatarım gibime geliyor.sen ne düşünüyorsun,sence hem iş hem kpss bir arada olur mu:26:

canım sen bendeki sorunu çözmüş gibisin,evet iş yok okul yok yerimden kalkmam için neden yok gibime geliyor.ama kpss ye hazırlanmam lazım.bu yüzden geçici bir işe de gireyim hem işe gider hem kpss hazırlanırım diyorum.yoksa bir sene ben böyle yatarım gibime geliyor.sen ne düşünüyorsun,sence hem iş hem kpss bir arada olur mu:26:

canım bende mezun oldum özel okulda çalıştım bıraktım 1 sene kpss çalıştım..boşum daha iyi çalışırım bu sene dedim ama yok anam daha malak gibi yattım afedersiniz geçen yıl hem okul hem kpss daha verimliymişim..yine geçen yılın alt yapısıyla yine de 88 aldım haziranda atandım ben..
ama şu son 1 yılı gel bana sor sanki hapisteyim biri evden çıkma diye emir vermiş sanki..bak ne evden çıktım ne bir arkadaşımla görüşmek telefonda bile içimden gelmedi..annenle babama daha tahammülsüz oldum onların her hareketi battı...boş vakit arardım 4 gözle kitap okumak için çünkü çok severdim roman okumayı şimdi boş vakitten geberecem ee o zaman küçük çapta bir kitaplık dolusu kitabı okumuş olmam lazımdı ama ben sadece bir kitap okudum o da bitiremedim attım...kendime çok bakan biriydim ama şimdi banyo yapmak bile içimden gelmiyor...habire yiyorum evden çıkmıyorum çıksam para yok daha da moralim bozuluyor...bu yaşananlar 1-2 ay olsa tatil dersin evde bir güzel yatarsın ama ben vallahi 1 yıl pas tuttum paspal bir halta yaramayan biri olarak geçirdim..ama Allaha şükür yazın atandım..bu uyuşukluğun bitmesine 10 günüm kaldı sabrediyorum hala..inşallah hayırlı olur..10 gün sonra atandığım yere gidip göreve başlıcam ama sanki son günlerin hiç geçmiyor gibi..
sonuç olarak kimseye yaşatmasın.. ben kendimi toparlamaya ramazan sonrası yavaş yavaş başlıcam...kiloları da vericem..eski ben olucam tekrar, hatta daha iyisi :))
sana da tavsiyem kpss çalışmanı başka bir meşgale ile destekle..mesela tüik geçici eleman alıcak 3 aylık süre ile ve 1000 tl maaş.. ne biliyim böyle şeyleri değerlendir..ya da halk eğitimin kurslarına git vs..yani sadece 1 yıl kpss odaklanınca artık kusası geliyor insanın bir süre sonra istesede başarılı olunamıyor..

şimdi normal tembellikle oturup kpss ye çalışama isteği olmamasından dolayı oluşan tembellik farklıdır.
kpss ye deli gibi çalışan ilk atamada atanamayan 10 ay evde oturan ama sonra şükürler olsunki ek atamada atanan biri olarak yazıorum bunları sana ...
evet çok sıkıcı bi olay kpss ye çalışmak heleki birde bildiğin konular hep aynı sorular dön dolaş aynı şeylerr pööffff...haklısın..
ama bi düşün bakalım başka çıkar yolun varmı?
bölümn ne bilmiorum ama ya kpss çalışmayıp iş bulabilrsen özelde bi yerlede çalışacaksın orda da adamın canını çıkarırılar yada mecbur pturup 1 sene cik dişini sıkıp ömrün boyunca rahat edeceksin. bunları düşün silkelen kendine gel. kendine çoluğuna çoçuğa eşine yuvana daha çok vakit ayırabilmek daha güzel bir gelecek kurmak için şimdi biraz dişini sık. kendine belli bir plan çiz.
mesela hergün çözdüğün soru sayısını e hangi konudan çözdüğünü not et ve hafta bitince knotrol et hangi konudan ne kadr ççzmüşsün hangi konudan hiç çözmemişsin ve otur haftaya o konulara ağırlık ver inan bölesi çok daha zevkli ben öle yapardım hep. öss yede öle çalıştım kpss yede.
ama namaz konusunda malesef bende tam bir dikiş tuttutramadım..:(
şeytan ın gözü körolsun.:47::47::47:
hadi cnm dediklerimi gözden geçir ve harekete geç.:34:

Back
X