Neden bu kadar zor oluyor istediklerim :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Koruyucu aile olmak için evlilik şartı bile aranmiyor (kolay değil ama uğraşıp alan arkadaşlarım oldu)

Bu arada konu sahibi kafanızda en ufak bir tereddütünüz varsa (ki bence ufak degil bayağı bayağı sevebilir miyiz diyorsunuz) almayın . Çocuk bakmak büyütmek büyük sabir istiyor . Sadece bebek olarak kalmayacak ilerde bambaşka sorumluluklarınız olacak .
Bence almayın , sizin tam olarak hazır olabileceğinizi düşünmüyorum
Kolay bir şey değil ki hemen pat diye karar verip alalım. Sevebilir miyiz kelimeside ona annesi gibi bakabilir miyim ? Kırmadan üzmeden...
Hazırlanmam için sordum zaten kimler neler yaşadı diye.

Sevebilir miyiz derken ona annesi gibi babası gibi olabilir miyiz diye dedim. Başka çocukları da seviyoruz tabiki. Benim tereddüdüm eşimden yanaydı tekrar tekrar sordum severiz neden sevmeyelim dedi.
Gizliliğe gelincede nasıl gizleyebiliriz acaba fikir amaçlı soruyorum yani. Bizim amacımız aferin almak değil zaten bir çocuğumuzun olması. Bir anda kucağımızda bir bebek görürlerse sorarlarki zaten. Ah bu her halta karışan insanlar :KK43:
Yaşınız 23 müş evlatlık almak için biraz erken olabilir tıp artık gelişti her yolu deneyip halen imkansız diyorlarsa bilemiycem ama genç yaşta olduğunuz için öyle kolay evlatlık sahibi olamazsınız gizliliğe gelince haklısın gizlemek çok zor ama çokta güvenmedim konu komşuya söylemezdim..laf olsun diye her yerde konuşmazdım Çocuğumun yanında da buna müsade etmezdim..

23 yaşındayım 4 yıl bitti
Daha çok gençsiniz bence acele etmeyin oluruna bırakın tekrar ilaç almayın. Bu arada Baska şeylere de odaklanın kafanızı dağıtacak. Hamile kalırsanız da doğuma kadar annenizle kalırsınız size bakar.
Bu arada ben de bebeğimi kaybettim ocak ayında. Tekrar denemekte sorun yok ama biraz ara verdim korunuyoruz yaşım da 33. Kaderimde varsa olacak yoksa olmayacak. Olmazsa da çocuksuz bir hayata devam edeceğim, elimden geleni yaptıktan sonra kaderin önüne nasıl geçeyim her şeyi kabul ettim 😥

Ne kadar kafana takarsan o kadar olmuyor. Ne zaman ki "amaaan olmayacaksa olmayacak napalim" dedigin anda pat bir bakiyorsun hamilesin. O yuzden beynini bosaltmani tavsiye ederim. Henuz cok gencsin kendine zaman ver. Evlat edinme konusunda hicbir fikrim yok ama cok buyuk bir sorumluluk. Dun 2 aylik bebegi olan bir arkadasim uykusuzluktan gozum dondu bebegi camdan atasim geldi dedi, ki cok merhametli bir kadindir hic kiyamaz bebegine yansitmaz. İnsan yeri geliyor dogurduguna tahammul edemiyorsa cok cok iyi dusunmek gerekir sonra " aaa olmadi hadi bunu geri alin" denilcek birsey de degil cunku. Rabbim sana hayirli zamanda hayirli evlat nasip etsin insallah

23 yas evlatlik icin cok erken bir yas. Mevzuata hakim degilim ama belki bu yasta izin bile yoktur yani bilemeyecegim.

Ben olsam akisina birakirdim. Yasiniz 50 degil ki bu kadar panige kapiliyorsunuz. Sabir. Herkesin gunun birinde cocugu oluyor (evlatlik almak da koruyucu aile proseduru de buna dahil) acele etmeyin.

Bence siz evlat edinmek istemiyorsunuz cocugum olmazsa evlat ediniriz diyorsunuz. Yani kendinizi teselli ediyorsunuz. Biraz dinlenin evlat kaybetmissiniz yaşiniz kücük akişina birakin kendiliginden hamile kalma imkaniniz var tup bebekle hamile kalma imkaniniz var serklaj evet zor ama herkes yatmak zorunda degil.

Tüp bebek içinde, evlatlık içinde çok erken. Yaşın daha 23 acele etme. Ayrıca daha 6ay olmuş yeni yeni korunmayı bırakmanız gerekirdi hemen ilk ay olmadı diye bukadar ümitsizliğe kapılma. Evlat edinme güzel birşey ama koşulsuz,şartsız sevebileceksen güzel. Hep bebek kalmayacak,büyüyecek. Yarın birgün sorunları çıktığında,ergenliğinde hertürlü severiz,sahipleniriz diyebiliyorsan evlat edine bilirsin. Tıp ilerledi,birsürü tedaviler çıktı yeni,sen inan yeterki olacağına.

Merhaba, yazılanları okuyunca "evlat edinme" konusuna sıcak bakan kişilerin bile aslında ne kadar sığ fikirleri olduğunu fark ettim.. yazmadan edemedim.. öncelikle böyle bir niyetiniz varsa, kurumu size çocuk sahibi olmayı sağlayan bir yer olarak görmekten vazgeçmelisiniz.. bu konuda öncelikle kişilerin bir ideali olmalı.. sizin durumunuz ise, çocuğum olmuyor paniğiyle kendiniz için bir alternatif üretmek.. unutmayın ki evlat edinen aileler çok ciddi sağlık taramalarından geçip, uzman değerlendirmeleri sonucunda uygun bulunuyorlar.. o görüşmeler esnasında zaten sizin niyetiniz kendini belli edecektir ve hüsrana uğrayabilirsiniz.. sanmayın ki her isteyen evlat edinebilir.. bu süreç sabırlı ve kendinden emin olmayı gerektirir.. aileniz ve yakın çevrenize de dikkat ediliyor.. ayrıca heyet raporu denilen şey de bazı kişilerce yanlış anlaşılmış sanırım.. heyet raporu bir dizi test sonucunda psikiyatri kliniğince hazırlanıp kuruma gönderilir.. siz bu konuda sadece görüşmelere gider, sonucu dahi göremezsiniz.. yani bu, biyolojik imkanlarınızla çocuğunuz olup olmadığını gösteren bir rapor değildir ki biyolojik çocuğu olan kişiler de evlat edinir, koruyucu aile olurlar.. size öncelikle kolaycı bakış açısından kurtulmanızı öneririm.. umarım bu süreç dilediğiniz gibi sonuçlanır..

Bizde 5yıl bekledik evlat sahibi olabılmek ıcın. Ama esımde bende aynı fıkırdeydık omrumuz boyunca evlat sahıbı olmasakta evlatlık edınmek bıze gore degıldı. Insan yerı gelıyor kendı cocuguna tahammul edemıyor hıc bıze gore degıl mesela. Ona aynı sevgıyı sefkati gosterebılır mıyız gosteremeyız vıcdan azabı cekerız dıye dusunduk. Hayatta hersey mumkun mesela evlatlık alıp sonradan hamıle kalan (20yıl sonra) bı tanıgımız vardı. Bebek aldılar 4aylık 2yıl sonra kendılıgınden hamıle kaldı kadın. Bu sefer onun tadı bambaska demıstı ıster ıstemez kalben dogurdugunu daha cok dusunuyorsun demıstı ama elma degıl kı bu sonradan gerıye goturesın. Boyle durumlarda olabılıyor. Yanı kat'a benlık bısey degıl ama bu sorumlulugu alana saygım sonsuz. Bence bıraz akısına bırakın. Hem maddı olarak esım haftalık calısıyo demıssınız bu yukun altından kalkabılecek mısınız sartları cok sıkı. Cocugun kendı odası var mı ımkanları nasıl dıye ınce eleyıp sık dokuyolar. Bence anne olacaksınız bıraz akısına bırakın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X