Kabus gibi geçen nişanlılık. Hayatımın en zor günleri..

Gerçekten sabretmenizi anlamıyorum? Evlendiğinizde sürekli akrabalar gelecek, nişanlın onların yanına gidecek. Ev ile alakalı hiçbir şeyle ilgilenmeyecek. Annesi pışpışlayacak oğlunu sürekli. Sorumsuz adamın, önceliklerini bilmeyen adamın teki. Ben farklı şehre gelin geldim ve tüm bu süreçte çalışıyordum. 2 haftada bir sadece 1 günlüğüne gidebiliyordum evi yerleştirmeye. Neredeyse tüm temizliği ve yerleştirmeyi eşim yapmıştır ben yokken. Kendi evimizi kuruyoruz sonuçta, o yapmayacakta kim yapacak ki, kalkıp annesi laf ediyor sana. Evinizin işi varken seni bırakıp pikniğe gidiyor, sen akşamın bir körü eve yalnız dönüyorsun. Evlilik hayat arkadaşlığı, ortaklık değil mi? Sen niye evleniyorsun?

Benim en yakın arkadaşlarımdan biri düğüne 1 hafta kala ayrıldı. Davetiyeler dağıtılmışti ev komple yerleşmişti, şehir dışından akrabalar gelmişti falan çocukla anlaşamadıklarini anlayıp şak diye ayrıldı. 1 yıl sonra da başka biriyle evlendi şu an inanılmaz mutlu imrenilecek bir evliliği var, kısmet işte.

Şu an seni el üstünde tutması gereken dönem ne demek kuytu yollardan köprü altlarından gecenin köründe tek başıma döndüm? Sadece adam değil ailesi de falso. Bir cam sildi diye kaynana fragman göstermiş resmen. Al aileni karşına konuş istemiyorsan söyle. Benim annem vaktinde ailesine söylemiş ben bu insanlarla yapamam demiş onlar da elaleme ne deriz şimdi demişler. Ne oldu sonra iki çocukla boşanmış yavrum. Keşke en başında destek olsalarmis. Sizinkiler de destek olmazsa kendi kararının arkasında dur.

En önemlisi de evi yerleştirmeyi falan bırak kendine iki gün izin ver hiçbir şey yapma bomboş uzat ayaklarını ve bu durumu düşün. Avizeleri perdeleri falan takmak kolay sonra bir de sökmeyle uğraşma

Evlendikten sonra boşanmak daha zor. Hiçbir şeye hevesi olmayan, senin emeğini görmeyen, sana üzülmeyen, aileci bir nişanlın var. Bu, evlendikten sonra misliyle artacak. Çocuğun onların huyuna benzeyecek. Kendini ziyan etme.

Aman kaçırmayın bu mükemmel adamı ve mükemmel aileyi. Daha evlenmeden biriktirdiğiniz yatırımı altını almışlar elinizden, düğün yapacaklarmış çünkü. Sizin aileniz düğün yapmıyor mu, onlar da eksik gedik kapatırdı belki? Niye biriktirdiğinizi kayın ailenin eline verdiniz? Önceki konularınızda sizi kaç defa uyardılar yapma etme dediler ama bir kulaktan girip diğerinden çıkmış. Ailece değer görmediğiniz iplenmediğiniz, bir sürü laf işittiğiniz aileye gelin olma ısrarınız niye? Her konunuz birbirinden eziklik içeriyor. Olmayacak şeyi oldurmaya çalışmaya devam edin. Daha resmi olarak bir şeyiniz olmayan adam gözünüzün ferini söndürmüş. Koşun hemen atın o imzayı çünkü nikahın ertesi günü mucize olacak. Oğlunun kendi yaşayacağı evde iş yapmasına bile bir sürü laf sokan kayınvalide duracak geri çekilecek değil mi? Davetiye için benim ailem ne olacak diye sorunca onlar da vardı di mi cevabını işitmek bile hava cıva. Ailenizin saygınlığı itibarı değeri yok gözlerinde. Görümcenin söyledikleri de yenilir yutulur değil ama siz yutmuşsunuz.

Back
X