Neden çalışıyorum o zaman?

Asgari ucret aliyorum 200 300 tl harciyorum her ay kozmetik ve kıyafet..bu durumda benim hicmi hicbirsey almamam lazım
Kendince rest çekti bana .tüm giderleri ortak ödeyeceksiniz. Gerisi benimmiş. Ben ne anladım bu evlilikten.birlikte bir yola çıktık zannetmiştim.

Evet çalışan bir eş istiyordu.geçim başka türlü mümkün değil derdi hep. Ama ben hepsini alayım harcadım demedim ki sadece 300 350 lira bir ay boyunca tüm ihtiyaçlarım icin
Calismak zorunda degilsiniz ama hayat musterek diye dusunuyor ve eve ekmek getiriyorsunuz.
2500 maasin hepsini siz kazaniyorsunuz aylik bin tl de kendi ihtiyaciniz icin harcayabilirsiniz. Kendi paranizi kendiniz degerlendirirsiniz.
300-350 tl cok dusuk bi rakam bu parayla bi ogrenci bile eksiklerini karsilayamaz.
Bu adam size fazla mudahale ediyor bu kadarina musade etmeyin.

Bunu eşinle güzelce konuşup bi limit belirleseniz olmaz mı ? Belki kendisi çok kıyafete para harcamadığından sizinkini Fuzuli görüyordur.. Ayrıca makyaj yapmanızı istemiyor olabilirse aldıklarınıza surat yapabilir..
SinirliyKen konuşulmuyor kovuyor beni .istemiyor

Calismak zorunda degilsiniz ama hayat musterek diye dusunuyor ve eve ekmek getiriyorsunuz.
2500 maasin hepsini siz kazaniyorsunuz aylik bin tl de kendi ihtiyaciniz icin harcayabilirsiniz. Kendi paranizi kendiniz degerlendirirsiniz.
300-350 tl cok dusuk bi rakam bu parayla bi ogrenci bile eksiklerini karsilayamaz.
Bu adam size fazla mudahale ediyor bu kadarina musade etmeyin.

Çok zoruma gidiyor inanın. Ben nasıl bir çıkış yolu bulacağımı bilmiyorum. Ne isteğinde almadım diye gurur yapıyor şu an .ama benim 50 lira için bile izin almam zoruma gidiyor bunu anlamiyor yada işine gelmiyor.

Eşin açık açık cimri ya. Ben de çalışıyorum,ne alırsam alayım bizimki asla bir şey demez,kendi de alır zaten.
Hatta sözleşmemiz var her ay 300 er tl kafa parası ayırıyoruz maaşlardan kim naparsa yapsın diye.
Bilemedim otur konuş ihtiyaçlarım var de :)

Bence eşin çok bencil. Sen bir bayansın. Tabiki de kendine kıyafette alacaksın, bakım da yaptıracaksın. Bu senin en doğal hakkın. Ayrıcada siz ev arkadaşımısınız da ortak ödüyorsunuz, evin giderlerini çok saçma.
Ben sizin yeriniz de olsam eve 1 kuruş harcamam. Erkek adam evin geçimini sağlamakla hükümlü. Kadın ister çalışır, istemezse çalışmaz. Ama eş, evin giderlerini ortak ödeyelim diyebiliyorsa, bundan şu çıkıyor. Sizinle sırf memursunuz diye evlenmiş. Daha rahat mal mülk yapabileyim diye mantık evliliği yapmış..

Kimi ailelerde böyle şeyler çok Fuzuli görülür
Öyle bi ailede büyüdüyse sizin harcamalar gereksiz geliyodur ona
Net olun taviz vermeyin trip yaparak şuanda sizi yıdırmaya çalışıyo
Bu arada sırf para harcıyorsunuz diye sizden soğuyacaksa da soğusun

Cimri diyemiyorum.çünkü 2500 bana telefon aldi 500 e epilasyon aleti. Ama kıyafet alamama çok takıyor. Annesi de çok seviyor alışverişi orada çok kızarmış. çocukluğundan kalma birşey mi acaba diyorum.

SinirliyKen konuşulmuyor kovuyor beni .istemiyor

Kovulduğunuz yerde durmayın bence. Bu kadar cimri biriyle hayat geçmez. Konuşun güzelce ben bu şekilde sürekli para para şeklinde sıkboğaz yaşamak istemiyorum diyin. Kendi kazandığın para boğazına dizilsin diye mi evlendin kardeşim? Kovarsa bir daha, ben de sana meraklı değilim al paranı popona sok ben gidiyorum der gidersiniz.

Burada mesele 300-500 den ziyade eşinin senin harcamalarına çocuğuymuşcasına karışması. Eviniz için ortak bir şeyler yapıyorsunuz adı üstünde ortak. Sen kazanıyorsun, yeteri kadar evine de harcarsın geri kalan para senin olur. Burada eşinin sana ve ihtiyaçlarına saygı duyması gerekir.
Kaldı ki ben çalışmıyorum etmiyorum aylık harcamam bazen binlirayı buluyor. Eşim boşasın ozaman beni:KK53:

Sizinki ev arkadaşlığı gibi olmuş. Ortak hesaba aktarın olmazsa.

Bu adamlarda bi garipleşti. İslam hukukuna uygun olsun ama eşin parasını cukka yapalım derdine düşmüşler. Evine hizmet etsin, kadınlık görevlerini yerine getirsin, Çalışkan, parasını yiyeyim. Ha cocuk yapsın ve baksın ohh.

E
Bence eşin çok bencil. Sen bir bayansın. Tabiki de kendine kıyafette alacaksın, bakım da yaptıracaksın. Bu senin en doğal hakkın. Ayrıcada siz ev arkadaşımısınız da ortak ödüyorsunuz, evin giderlerini çok saçma.
Ben sizin yeriniz de olsam eve 1 kuruş harcamam. Erkek adam evin geçimini sağlamakla hükümlü. Kadın ister çalışır, istemezse çalışmaz. Ama eş, evin giderlerini ortak ödeyelim diyebiliyorsa, bundan şu çıkıyor. Sizinle sırf memursunuz diye evlenmiş. Daha rahat mal mülk yapabileyim diye mantık evliliği yapmış..
evet : ( seviyor zannetmiştim.

Burada mesele 300-500 den ziyade eşinin senin harcamalarına çocuğuymuşcasına karışması. Eviniz için ortak bir şeyler yapıyorsunuz adı üstünde ortak. Sen kazanıyorsun, yeteri kadar evine de harcarsın geri kalan para senin olur. Burada eşinin sana ve ihtiyaçlarına saygı duyması gerekir.
Kaldı ki ben çalışmıyorum etmiyorum aylık harcamam bazen binlirayı buluyor. Eşim boşasın ozaman beni:KK53:
Sürekli uyarıyor cocugu gibi. alttan alarak 6 aya kadar getirebilirim .dayanamayacağım sanırım:(

Benden sana tavsiye maaşını eve katma, istediğin gibi özgürce harca. Para ne içindir? Tabiki de harcamak için.
O kadar çalışıyorsun, kazanıyorsun. Mükafatını da görmek haktır.. O kadar sene okul okumuşsun, memur olmuşsun. Ortada emek var.. O kadar emeğinin de karşılığını alıyorsun. neden keyfini de sürmeyeceksin, keyfini çıkartmayacaksın ki.. Tavrını koy ortaya.

Aylık 250 300 lirayı geçmeyen bir harcamam var .yolum yemegim yok.kuaför masrafim yok.sizce bu çok mu? Ve bir maaşı biriktirmek için ayıracak kadarda maddi durumumuz var.
canım bence anormal bir şey yok yorum yapmayacaktım ama bir tanıdığımın yaşadıkları geldi aklıma bu kadar harcama yaptın diye senden soğuyorsa bence bu adam zaten cimridir...
şimdi ödün verirsen de zaman geçip kendine bakmaz olunca da paralar birikip fazlalaşıp kendine daha fazla güven duymaya bakacaktır o zaman da diyecek neden kendine bakmıyorsun çevremizdeki insanlar öyle mi?
bir tanıdığım vardı kadın ankara hukuk terk öğrenciyken evlenmiş ben seni sınavlarına yollarım demiş kadını yollamamış sınavlarına adam doktor hep kısmışlar hep biriktirmişler ben doktor karısı gibi değildim harcatmıyordu hep gelecek diyordu hep biriktirmek istiyordu ve öyle de yaptık karşı çıkmadım ama sonra da olan bana oldu ve o birikimleri de bana harcamadı dedi vs üzücü şeyler...sen kazandığından kendi özel ihtiyaç payını almak en büyük hakkın yeter ki sağa sola şaçma olmasın

canım bence anormal bir şey yok yorum yapmayacaktım ama bir tanıdığımın yaşadıkları geldi aklıma bu kadar harcama yaptın diye senden soğuyorsa bence bu adam zaten cimridir...
şimdi ödün verirsen de zaman geçip kendine bakmaz olunca da paralar birikip fazlalaşıp kendine daha fazla güven duymaya bakacaktır o zaman da diyecek neden kendine bakmıyorsun çevremizdeki insanlar öyle mi?
bir tanıdığım vardı kadın ankara hukuk terk öğrenciyken evlenmiş ben seni sınavlarına yollarım demiş kadını yollamamış sınavlarına adam doktor hep kısmışlar hep biriktirmişler ben doktor karısı gibi değildim harcatmıyordu hep gelecek diyordu hep biriktirmek istiyordu ve öyle de yaptık karşı çıkmadım ama sonra da olan bana oldu ve o birikimleri de bana harcamadı dedi vs üzücü şeyler...sen kazandığından kendi özel ihtiyaç payını almak en büyük hakkın yeter ki sağa sola şaçma olmasın

Back
X