Neden çalışıyorum o zaman?

Hep ben doğruyu biliyorum havası var sürekli onu söyle bunu böyle yap tarzında. Hep o haklı sinirlenince ortalığı dağıtır kızar bağırır. Ama hep ben suçluyum .nasıl getirdim kendimi bu hale .ben bu hale nasıl geldim.belli değil miydi nisanlilikta o kadar belliydi ki

Yaptığım en doğru şey meslek sahibi olmak sanirim
Ortaokuldan kalma kazağını hala evde giymesine takıldım ben çok cimriymiş gerçekten. Eşin seni sömürsün maddi olarak diye evlenmedin suçluymuş gibi yanına da gitme bence. Para konusunu açılmamak üzere konuşup kapatın yoksa huzurunuz çok kaçar. Giderlerin yarısını ver kalanını sen harca maaşının neden o karar veriyor ki parayı ne yapacağınıza

Dedim onu .o doğru değilmiş onun söylediği doğruymuş. Simdi herkes çalışıyormuş

he evet çalışıyorlar ama kimsenin kocası parasını elinden almıyor deseydin..
bilmiyorum benim aklım almıyor ben çalışıcam birde kazandığım parayı nasıl harcadığımın lafını edecek..
bence bundan sonra bütün ödemeleri o yapsın yetmediği yerde siz destek çıkın . günlük harçlığınıda sizden alsın ..

Siz ne öneriyorsunuz?

(Kendimi senin yerine koyuyorum)

Adam akıllı konuşur izah ederim, kadın-erkek ihtiyaçları farklıdır. O ortaokuldan kalma kazağını giyebilir, ama kadın giymek istemez, bu yüzden kadındır - dişidir zaten vb. diye.

Kendimi mutsuz hissedeceğimi belirtirim, 10-20 çeşit olmasın anlarım ama 1-2 tane de olmasın gibisinden, biraz manipüle denemeleri...

Sonra çalışmayayım bari blörfü..
Biraz rest çekmece: "Bu kadarına hakkım olmalı, senin benim param ayrı gayrı olmaz ama babamın hayrına da çalışmıyorum, elbette kendime ayıracağım özel bir meblağa olmalı. Vermem diyorsan da döndür evi paranla madem ataerkiliz, kadının parası da kadına kalsın, ataerkil yapına ağır gelir kadın parası yemek" gibisinden.

(evde denemeyiniz)
Para için hala daha cinsellikten vurmaya mı çalışıyor, bel altı vururdum.
"300 lirayı yatağın kenarına bırakır" bu gece benden olsun derdim.
(Benim zincir kopuktur, sen bunu yapma yine de)

Bu ne ya!

(Kendimi senin yerine koyuyorum)

Adam akıllı konuşur izah ederim, kadın-erkek ihtiyaçları farklıdır. O ortaokuldan kalma kazağını giyebilir, ama kadın giymek istemez, bu yüzden kadındır - dişidir zaten vb. diye.

Kendimi mutsuz hissedeceğimi belirtirim, 10-20 çeşit olmasın anlarım ama 1-2 tane de olmasın gibisinden, biraz manipüle denemeleri...

Sonra çalışmayayım bari blörfü..
Biraz rest çekmece: "Bu kadarına hakkım olmalı, senin benim param ayrı gayrı olmaz ama babamın hayrına da çalışmıyorum, elbette kendime ayıracağım özel bir meblağa olmalı. Vermem diyorsan da döndür evi paranla madem ataerkiliz, kadının parası da kadına kalsın, ataerkil yapına ağır gelir kadın parası yemek" gibisinden.

(evde denemeyiniz)
Para için hala daha cinsellikten vurmaya mı çalışıyor, bel altı vururdum.
"300 lirayı yatağın kenarına bırakır" bu gece benden olsun derdim.

Bu ne ya!
Şu an konuşmuyor benimle .bende gidip konuşmak istemiyorum.totoş kalkar

Konuyu takipteyim. Benim mesaj arada kaynadi ama olsun. Ne kadarini kocaya vermeliyiz ne kadarini elde tutmaliyiz ve adama ne demeliyiz?

Konu sahibi kelin ilaci olsa kendine surermis. Benzer derttem muzdaribim seninle.

Bütün giderleri düştüğüm zaman aylık 5000+ gelirim oluyor. 1500 tlsini eve veriyorum. Eşim de o kadar veriyor. Geri kalan para bize kalıyor. İkimizde dilediğimiz gibi harcıyoruz. Eşiniz çok cimri bence. Sahiden niye çalışıyorsunuz o halde?
hay masallah. Hangi bolum mezunusunuz. Ogrenciyken bir seyi yanlis yaptim galiba :D:D:D:D

Valla ne denır bılemem genc ınsan gıyınmek ıster guzel olmak ıster bu dgal bişi zaten yaslanınca bu dedıklerınızı yapamycaksınız xaten calısan ınsan en az gtse yla 80 yemege 150 gdyr eee gerıye ne kaldı 300 tl dedgın hıc bişi varyemezlık yapmaya gerek yok yarına cıkacagımız bike bellı degıl bu yuzden cımrılıgın alemı yok ıyı kı calısan bı bayansın sen eb hanımı olsaydın bu adam senı cok ezerdı şahsen esımle aynı unıden aynı bolumden mezunuz esım memur ben calısmıyrum ama hayatım byunca evlenene kadar hep ayaklarımn ustunde durdum anneme babama yuk olmadım calıstım dersane paramı brktrdm unı bıtınce meslegımı yapcam dıye bos gezmedım buldugum işte calıstım esım bu ynumu bıldıgı ıcın maasını ceker elıme verır harclıgı bıttıkce benden harclık ıster . Benım harcamalarıma da karısmaz orta yolu bulun parasal seyler uatak odanıza ladar yansıyorsa kusura bakma ama kocan agır cımrı
bunu nasil becerdiniz cok merak ediyorum. Hem calisayip hem esinizin maasini alip hem de ona harclik vermeniz. Babayigit kadjnin hali baska oluyor :51:

Konuyu takipteyim. Benim mesaj arada kaynadi ama olsun. Ne kadarini kocaya vermeliyiz ne kadarini elde tutmaliyiz ve adama ne demeliyiz?

Konu sahibi kelin ilaci olsa kendine surermis. Benzer derttem muzdaribim seninle.

hay masallah. Hangi bolum mezunusunuz. Ogrenciyken bir seyi yanlis yaptim galiba :KK70::KK70::KK70::KK70:

bunu nasil becerdiniz cok merak ediyorum. Hem calisayip hem esinizin maasini alip hem de ona harclik vermeniz. Babayigit kadjnin hali baska oluyor :KK51:
Hukuk mezunuyum.

Şu an konuşmuyor benimle .bende gidip konuşmak istemiyorum.totoş kalkar
Ay kadin gibi triplere bakkk.. ama bence derdi 300 tl degil. Siz konusun sakinlesin de.. neye almama bozuldun deyin. Belki makyaji cok abartiyorsunuz..

Ay kadin gibi triplere bakkk.. ama bence derdi 300 tl degil. Siz konusun sakinlesin de.. neye almama bozuldun deyin. Belki makyaji cok abartiyorsunuz..
Hayır gerçekten aylık 150 lirayı geçmiyor haclik için çektiğim para onunla ne alacağım. Bekarken aldıklarımı hep kullaiyorum

Ailesi asabi halini biliyor ve beni hep aman kızım alttan al aman kızım sen ona uyma seni çok seviyor diye yetiştiriyorlar. Sizce bu durumu annesiyle paylaşmalı miyim ? Bana anlat içinde tutup sıkıntı yapma der her zaman .başka şehirlere kendileri

bunu nasil becerdiniz cok merak ediyorum. Hem calisayip hem esinizin maasini alip hem de ona harclik vermeniz. Babayigit kadjnin hali baska oluyor :KK51:

Bunun benımle cok ılgısı yok esım cok dusuncelı ıste anlattgım gıbı annemden babamdan bıle harclık ıstemeyen bı ınsanın kocasından harclık ıstemeyecegını tahmın ettı. bırde ben bu para muhabbetlerını sevmem butun gelırı gıderı hesaplarız kalan paramızla gecım yaparız savurgan olmdgım ıcın bana esım para nereye gıttı sunu alma bunu alma dese ben evde otrmam gıder calışırım esımde calışmamı ıstemıyr falan falan... sonuc bu

Ailesi asabi halini biliyor ve beni hep aman kızım alttan al aman kızım sen ona uyma seni çok seviyor diye yetiştiriyorlar. Sizce bu durumu annesiyle paylaşmalı miyim ? Bana anlat içinde tutup sıkıntı yapma der her zaman .başka şehirlere kendileri
Bence anlatma. Aranızda güzellikle anlaşmaya varın. Kendini güzelce ifade et. Zorlandığını utandigini,bu yasa kadar kendi paranı idare ettiğini,ihtiyaçlarının olduğunu vurgula...maaş kartını vermişsin anlaşılan ama kendine ait kredi kartın olsun. Harcamalarını da söyleme. İzin isteme. Alıştırma. Sorarsa şuraya harcadım dersin. Baştan nasıl alıştırırsan öyle gider. O kıyafet almıyor diye sen de almayacak değilsin. Yatırım da yapılır ama insan biraz da kendini mutlu etmeli. Öğrenci iken kit kanaat geçinip parayı bulunca da yine aynı hayatı sürme...bunu haketmiyorsun. Seni anan baban evlendiğini adama boyun eğmen için okutmadi.

Ben de öğretmenim eşim mühendis . Ev ve araba kredimiz var. Herkes ay başında kredi kartlarını öder. Kalan parayı kredilere yatiririz. Evin ödemelerine ayiririz.kalani da yatırım yaparız. Ama asla kılık kıyafetten kismayiz.bu ay bu kadar para koycaz diye sartlandirmayiz.maas kartım bende...asla istemedi...kredi kartım var.istedigim zaman istediğim şeyi alırım,O da aynı şekilde alır,buyuk meblagda biseyse birbirimizin fikrini sorarız,ama asla alma demeyiz,beğendiysen ya da o beğendiyse kimse kimsenin hevesini kirmaz. Eşim daha bana sorar paran var mı diye...nakit yoksa bırakır. Asla nereye harcadın demez.

Evliliğinin yıllarında çoğu kişide para meselesi olur. Ama nasıl alıştırırsan öyle gider. Bence az dişini göster.

Bence anlatma. Aranızda güzellikle anlaşmaya varın. Kendini güzelce ifade et. Zorlandığını utandigini,bu yasa kadar kendi paranı idare ettiğini,ihtiyaçlarının olduğunu vurgula...maaş kartını vermişsin anlaşılan ama kendine ait kredi kartın olsun. Harcamalarını da söyleme. İzin isteme. Alıştırma. Sorarsa şuraya harcadım dersin. Baştan nasıl alıştırırsan öyle gider. O kıyafet almıyor diye sen de almayacak değilsin. Yatırım da yapılır ama insan biraz da kendini mutlu etmeli. Öğrenci iken kit kanaat geçinip parayı bulunca da yine aynı hayatı sürme...bunu haketmiyorsun. Seni anan baban evlendiğini adama boyun eğmen için okutmadi.

Ben de öğretmenim eşim mühendis . Ev ve araba kredimiz var. Herkes ay başında kredi kartlarını öder. Kalan parayı kredilere yatiririz. Evin ödemelerine ayiririz.kalani da yatırım yaparız. Ama asla kılık kıyafetten kismayiz.bu ay bu kadar para koycaz diye sartlandirmayiz.maas kartım bende...asla istemedi...kredi kartım var.istedigim zaman istediğim şeyi alırım,O da aynı şekilde alır,buyuk meblagda biseyse birbirimizin fikrini sorarız,ama asla alma demeyiz,beğendiysen ya da o beğendiyse kimse kimsenin hevesini kirmaz. Eşim daha bana sorar paran var mı diye...nakit yoksa bırakır. Asla nereye harcadın demez.

Evliliğinin yıllarında çoğu kişide para meselesi olur. Ama nasıl alıştırırsan öyle gider. Bence az dişini göster.

Back
X