Neden çalışıyorum o zaman?

sen bu kadar maaş alıyorken 1000 tl harcasan bile normal ben 11oo tl alırken 400-500 harcıyordum
hem eşinin masrafları ikiye bölelim demesi de soğuma sebebi senin ondan soğuman lazım
babam bir kere kendi evimiz kira olmadığı halde bize bu evde oturduğunuz için bana kira vereceksinz dedi o gün bu gündür babamdan soğudum sevmiyorum tabi başka yaptıkları da var ki sizinki eşiniz kan bağı bile yok boşverin şu adamı az da tavır yapın o sizden özür dilemek zorunda kalsın

aynisindan bende de var 1,5 yıllık evliyim. bende memurum eşim işci. ortak harciyoruz dediğin gibi.. eşim boş yere harcamasin diye borca sokuyor inanki..
cimri degil ne istediğimi harcayan biri.. eski kazaklarida var attirmiyor. atayim eskimiş diyorum yook olmaz diyo.. ben yeniliyorum artık. makyaja harcamalara eşim de gereksiz buluyor. mesela ben yüz parlatici varya ondan almak istiyorum işde. ne zaman alicam bilmem.

Ataerkil toplumlarda parayı erkek yönetirmis aynen bunu söyledi bugün
madem o kadar erkeklik taslıyor, kendi başına geçindirsin evi, senin parana muhtaç olmaya utanmıyor mu?
üstelik bunu cinsel ilişkiye bağlaması ne kadar ayıp, terbiyesizce.
sakın taviz vermeyin yoksa, harcadığınız 10 tl de olsa gözüne batar.
muhakkak dersini verin.
benim eşimin de ergenliğinden kalma kıyafetleri vardı, hepsi zamanla -sayemde- ya yırtıldı, ya çamaşır suyu döküldü ya da yanlışlıkla kayboldu. böylece gardrobunu yeniledik :)

SinirliyKen konuşulmuyor kovuyor beni .istemiyor
Tam bir terbiyesiz
Bak canım nişanlıyken filan burda çok konu açtım eşim çalışmamı istiyodu bense iyi bi iş bulamadığım sürece evimde çocuğumla ilgilenmek istiyodum tek sorunumu buydu evlendik çalışmıyorum 4 ay oldu eşim hesabını bilir bazen aysonu yetmeyeceğini düşünür gerilir ama inan bana dediği şu sakın sen düşünme herşey bende ben hallederim istediğin herşeyi söyle der
Para yüzünden tartışmak mı asla inat ve sinirli olmasına rağmen bu konuda çok yumuşak başlıdır
Benim anlamadığım daha 6 aylık evlisiniz ve maddiyat yüzünden senle beraber olasım yok diyo iğrenç odun
Sen o eve ekmek getiriyosun bi zahmet karışmasın istediğin gibi harcarsın
Okadar emek verip işe girmişsin bunlar için mi çekiyosun milletin ağız kokusunu
Madem harcayamayacaksın otur evde yorulma öyle de böyle de harcatmıyo
Yerinde olsam daha çok harcarım saç rengimi tarzımı da değiştirrim eşime de yaklaşmam anlasın

kendi maaşının dilencisi olmak tam size uygun bir laf olur.
valla 350 lira harçlık olarak gayet uygun bir mebağ.
benim 1 çocuğum var kreşe gidiyor. borçlarımız var ve kendimize 400 lira ayırıyoruz.
tabi benim yemek çay param da içinde.
eşiniz çok cimri. bu sorunu biran önce çözün yoksa çok sıkıntı yaşarsınız. bir mahcup mahcup harcama. takma umursamaz ol. zira eşiniz hak etmiş.

300 400 normal bence çalışan bir hanım için. Zaten eminim ki bu.meblag da mutlaka eve alınan ufak tefek yiyecektir ne biliyim bardaktir falan da vardır.
Bir kuaföre gitsen boyaya, bir Ruj alsan, bir bluz alsan zaten biter bu para.

Tam bir terbiyesiz
Bak canım nişanlıyken filan burda çok konu açtım eşim çalışmamı istiyodu bense iyi bi iş bulamadığım sürece evimde çocuğumla ilgilenmek istiyodum tek sorunumu buydu evlendik çalışmıyorum 4 ay oldu eşim hesabını bilir bazen aysonu yetmeyeceğini düşünür gerilir ama inan bana dediği şu sakın sen düşünme herşey bende ben hallederim istediğin herşeyi söyle der
Para yüzünden tartışmak mı asla inat ve sinirli olmasına rağmen bu konuda çok yumuşak başlıdır
Benim anlamadığım daha 6 aylık evlisiniz ve maddiyat yüzünden senle beraber olasım yok diyo iğrenç odun
Sen o eve ekmek getiriyosun bi zahmet karışmasın istediğin gibi harcarsın
Okadar emek verip işe girmişsin bunlar için mi çekiyosun milletin ağız kokusunu
Madem harcayamayacaksın otur evde yorulma öyle de böyle de harcatmıyo
Yerinde olsam daha çok harcarım saç rengimi tarzımı da değiştirrim eşime de yaklaşmam anlasın

ÇALIŞMADIĞI HALDE EŞİNDEN MADDİ ANLAMDA HİÇ BİRŞEY SAKINMAYAN KOCALARA O KADAR ÖZENİYORUM Kİ ARTIK.ÖZENMEKTEN ZİYADE BÜYÜK BİR SAYGI HAKKEDİYORLAR.

temkinli yaklaşmak istiyo belli ki ama tavrınızı koymanız önemli tabi de bu sefer çok savurgan durumuna düşebilirsiniz dengeyi iyi korumak lazım

ÇOK İYİ DEĞİL AMA SORUMLULUK SAHİBİ VE KENDİNİ BİLEN İNSANLAR.HALA DÜĞÜN BORÇLARIMIZI ÖDÜYORLAR . BÜYÜK SAYGIM VE SEVGİM VAR KAYINPEDİRİME. DUYSALAR KAHROLURLAR EMİNİM . BENİMLE BİRLİKTE ÜZÜLÜRLER

Nasıl bi cimri :KK70:
xenforo-smilies-kk70.gif
:KK70:
CİMRİ İNSAN 600/700 TL HARCAYIP GEZMEK İÇİN İSTANBULA GİDER Mİ BİLEMİYORUM .HALA CİMRİ Mİ DEĞER Mİ VERMİYOR ?

yani bizdede durumlar tam tersi, ortaokuldakı kazagımı gıymem ama gereksız harcamaya karsıyım mevsımsel uygun fıyatlı kıyafetler alırım sezonluk, ıhtıyacım varsa ayakkabı canta yada kozmetık malzemesı alırım ama evde varken bır ıkıncısını almam ve ılla marka olacak dıye takıntım yoktur carsı pazardan da alırım....
kuafor masrafım yok, takı toka pek sevmem o konuda da masrafsızım, epılasyonumu da kendım halledıyorum..
ama esım her gordugunu almak ıster, alır yenısı gelır gelmez eskısını unutur, sayamayacagım kadar cok ayakkabısı montu kıyafetı var %70 ini de gıymez , kuafor desen uzun sac sevmıyor 2 haftada bır sureklı berberde saclar kesılır, bazen sakal tırasınıda orda olur...
kozmetıge yerı gelır benden cok harcama yapar parfum vs...
bızım maddı durumumuz su an sıkısık, borc harc var ben tutumlu olmasam ona dur demesem batarız...
ama sızın zaten bırıkım yapacak kadar ıyıymıs durumunuz , ee ortak gıderler rahatlıkla odenıyormus bu durumda sıze karısmaması gerekır....
yoksa para oldugunda ne ben esıme ne o bana karısmaz harcama konusunda...

Arkadaşlar uzun zamandır bu formu takip ediyorum ve önerileri ve tecrübelerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.Ben evleneli 6 ay oluyor .2500 TL gibi bir gelire sahibim. memurum.Esimle evlendigimizden itibaren her şeyi ortak alıyoruz, ortak birikim yapıyoruz, ortak harcıyoruz. Ama esim giyim , makkaj , ayakkabi gibi kisisel haracamalarimdan memnun olmadigini , cok gereksiz harcadigimi soyluyor.kendisi hic harcamiyor nerdeyse.orta okuldaki kazagini evde giyiyor hala .ama asla cimri birisi diyemem.Bu arada tavir yapacak diye korkumdan birçok almak istediğim şeyi birakiyorum. Kişisel harcamalarım için 300 350 gibi bir meblağı her ay haclik olarak istediğimi ve bu fiyata bir müdahalede bulunmamasını istedim.50 lira bile harcarken bunu almak istiyorum diyordum.sesini cikarmiyordu. alma demiyordu ama benim zoruma gidiyordu .ve yuz ifadesi memnuniyetsiz oluyordu.Senin istediğin olmaz benim istediğim olacak .o zaman sen kendin harca ben kendim harcayayim ,ortak giderleri karşılayalım gerisi senin olsun dedi.biriktir ne yaparsan yap dedi.sinirle tavırlı tavırlı konuştu ev hanımlarının böyle bir talebi olurmuş. Benim olmamalıymis. Benden böyle soğuyormuş, ilişkiye girmek bile istemiyormuş. .. o kadar ağrıma gitti ki ben çok mu anormal birşey istedim.hiç mi tanıyamamışım onu .

canım erkekler hep aynı kafada sanırım
çok üzülüyom bu yazıları görünce
bende devlet memuruyum
benimde maaşım 2300
eşim 1600 alıyo oda fasrikada çalışyo
neyse herşeyi ortak alıcaz dedik öle evlendik
ailelere borç kalmasın diye
moda life 3 tl lik düğün paketini aldım evime

düğünün ertesi günü bozdurup bilezikleri borçları ödedik

neyse ben mehirimi bile o takılan altınlardan bozdurup öle koydum bankaya

bir yıl geçti biz hala açıktayız
habire para harcıyoz
eşim bişe aldırmıyo
kendi parasınıda harcayıp gidiyo
bu arada 2 cocuk düşürdüm
bir sürü test yaptırdık bişide çıkmadı doktor stres dedi

neyse benim stres olmamam gerektiğini duyduya bende fırsattan istifade bi evimiz olsun sen hiç para koyamıyosun hep yeğenlerine harçıyosun maaşını bak bir sene oldu para koyamadık dedim falan fıstık
iki damlada göz yaşı
adam tamam dedi
ilk bulduğumuz eve atladık 3 sene için 60 çektik
ve benim maaşım yol yemek ve krediyle bitiyo.

onun maşaylada geçiniyoz ama şimdi gene hamileyim ve istediğim herşeyi alıyom geziyom tozuyom.. çünkü kartı bende

Aylık 250 300 lirayı geçmeyen bir harcamam var .yolum yemegim yok.kuaför masrafim yok.sizce bu çok mu? Ve bir maaşı biriktirmek için ayıracak kadarda maddi durumumuz var.
Cimri diyemem demişsin de
Bu şartlarda bence eşin cimri
Bir maaş kenara atıyoruz her ay denilen 2500 ise , içinden 300 harcamana kıyamıyosa bence cimridir
Çalışmıyorum o zaman de, yelkenler suya iner. 2500 den olmaktansa 2200 cepte dursun hadi der
Farzetsin ki yol parasına gidiyo o para, belki bu kadar yüreğine oturmaz : )

Back
X