Neden çalışıyorum o zaman?

Çok zoruma gidiyor inanın. Ben nasıl bir çıkış yolu bulacağımı bilmiyorum. Ne isteğinde almadım diye gurur yapıyor şu an .ama benim 50 lira için bile izin almam zoruma gidiyor bunu anlamiyor yada işine gelmiyor.

İşine gelmiyor
Maaşının idaresi sende olsun
Ortak ödemeleri yapın, kalanını kendin biriktir ya da harca
Eşin cimri bir adam üstelik durumu da abartmış, ilişkiye girmek istemiyorum falan
Daha yeni evlisiniz, ayaklarını sağlam bas, benden sana abla tavsiyesi
Kırılırsa kırılsın maaşını eline bırakma asla, önce tavır yapar sonra alışır
Evliliğin bin türlü hali var, bir kenarda da biraz birikmişin olsun

Bunun ortası niye yok sanki. Bizimki de zerre durdurmuyor beni. İki cins de kötü bence.
Ne yapabilirsin diye düşündüm de maaşları ayırın en iyisi

ama erkekler bebekle değişiyolar aslında erkeklerde bebek gibi
cocuk gibi onlara ilği göstercen...
huysuzlar
ya onun istediği şeyleri yap akşam yatakta
biraz yorgun ve uykusuz kalıyon ama
hem kendin mutlu oluyo hemde kocanı yönlendire bilioyusn
adam sabaha kadar sana tapıyo resmen
benim eşim bekarken bir bardak su bile almazmış
şimdi sabah mutlu kalkarsa evi bile temizliyo bulaşık makinasını doldurup boşaltıyo
eltilerim ne yapıyon bu adama diyolar benle dalga geçiyolardı
ya değişmezse ,böyle bir riski nasıl alırım . ?

burada gördüğüm bir yorumu aklıma getirdi benim de; (buna benzer bir şey)

ataerkil toplumlarda bile kadın sadece ev işi yapıyordu, günümüzde tam köleyiz.
Köle olmayalım
Kuldan emir almayalım o zaman
Bende çalışıyorum, öyle bi maaş kenara atmadığımız halde
Birbirimizi kısıtlamayız
Olması gereken bu

Hatta madem çalışıyoruz ev işinde yardım da etmeli paşalar
Bizde yoruluyoruz, bi onlar mı çalışıp yoruluyo

valla bu konuları gördükçe karı koca arasında hesap kitap olmaz fikrinden baya baya cayıyorum.

istersen sana bizden örnek vereyim, aklına yatarsa uygula.

neredeyse tüm büyük giderleri eşim yapar, kredi de onun maaşından ödeniyor. ben de kendi maaşım yatınca ona eft yapıyorum. kendi tahmini giderlerimi keserek maaşımdan gönderiyorum. birikim hesabı bende, onun maaşını da hesaplayarak ve giderleri tahmini olarak hesaplayarak eşime göndermediğim parayı da birikim hesabına aktarıyorum.
birbirimize hesabında para var mı diye sorarız arada, hesapları güncellemek için, çok gider olmuşsa o ay, sen ne harcadın bakayım diye de sorarız. ama kişisel alışverişlerimizi birbirimize danışmayız, he fikir almak içinse o başka ama izin almak gibi bir durum söz konusu değil, sonuçta o da ben de tüm ay emek veriyoruz, kimse emeğini çöpe atmak istemez, herkesin parası kıymetlidir.

Her ay giysi kiyafeet aliyorsan bu fazla gelmiş olabilir ona ancak bu paranın içinde yemek ve yol parasida varsa normaldir bizdede tersi var esim alır kilik kiyafet ara ara bende kızarım dolabın giysi dolu israf hep bunlar diye paranin kiymetini bil diye ama simdilik esim calisiyoo bende severim para harcamasını ama her ayda giysi kıyafet israf geliyo bana

valla bu konuları gördükçe karı koca arasında hesap kitap olmaz fikrinden baya baya cayıyorum.

istersen sana bizden örnek vereyim, aklına yatarsa uygula.

neredeyse tüm büyük giderleri eşim yapar, kredi de onun maaşından ödeniyor. ben de kendi maaşım yatınca ona eft yapıyorum. kendi tahmini giderlerimi keserek maaşımdan gönderiyorum. birikim hesabı bende, onun maaşını da hesaplayarak ve giderleri tahmini olarak hesaplayarak eşime göndermediğim parayı da birikim hesabına aktarıyorum.
birbirimize hesabında para var mı diye sorarız arada, hesapları güncellemek için, çok gider olmuşsa o ay, sen ne harcadın bakayım diye de sorarız. ama kişisel alışverişlerimizi birbirimize danışmayız, he fikir almak içinse o başka ama izin almak gibi bir durum söz konusu değil, sonuçta o da ben de tüm ay emek veriyoruz, kimse emeğini çöpe atmak istemez, herkesin parası kıymetlidir.
İşte o karşındakine göre değişir
Bende yeri gelince kartımı veriyorum eşim dışarı çıkacaksa para çekip getiriyo
Ama konu sahibinin yerinde olsam maaş kartımın ucunu göstermem kocama, bi eline geçerse yandı

birikim yapıp ev almak istiyor
O zaman sen kısacagına o kıssın kendınden ek ıs yapsın.erkek zaten yapmalı yetmıyorsa.benım aylık harcamam su kadar de brlırle.eger yetmıyorsa gıtsın ek is yapsın evınızı de alın.evet ev gereklı ama sende onemlısın.madem ataerkil toplumu desteklıyor ek is yapsın diyorum.

Her ay giysi kiyafeet aliyorsan bu fazla gelmiş olabilir ona ancak bu paranın içinde yemek ve yol parasida varsa normaldir bizdede tersi var esim alır kilik kiyafet ara ara bende kızarım dolabın giysi dolu israf hep bunlar diye paranin kiymetini bil diye ama simdilik esim calisiyoo bende severim para harcamasını ama her ayda giysi kıyafet israf geliyo bana
gecen sene nişanlıyken çok kıstım herşeyimden babama düğün masraflarım için ve kredi için yardım ettim. hiç kıyafet almadım .bu senede geçen sene giydiğim kıyafetlere ayda ne olur mesela 1 kazak ,bir bluz .50 lira bile kıyafete gitmedi . ama ağrıma gitti o kadar para içinden 350 lira için benden soğuyan koca .benim dediğim olacak diye al maaşını kendin harca istemiyorum diyen koca.

O zaman sen kısacagına o kıssın kendınden ek ıs yapsın.erkek zaten yapmalı yetmıyorsa.benım aylık harcamam su kadar de brlırle.eger yetmıyorsa gıtsın ek is yapsın evınızı de alın.evet ev gereklı ama sende onemlısın.madem ataerkil toplumu desteklıyor ek is yapsın diyorum.[/QUOTE
İşte o karşındakine göre değişir
Bende yeri gelince kartımı veriyorum eşim dışarı çıkacaksa para çekip getiriyo
Ama konu sahibinin yerinde olsam maaş kartımın ucunu göstermem kocama, bi eline geçerse yandı
istedi ama nişanlılık dönemlerinde bazı rahatsızlıkları sezdiğim için vermedim. bana kalsa yine verirdim de mantıklı düşünebildim hareketlerini inceleyince. hesaplara erişim için bankaya gitmeyi teklif etti geçen sınırsız erişim istiyormuş ikimizin hesabı içinde.kaldıki kuruşuna kadar bilir maaşımı.aynı iş yerindeyiz. kabul etmedim ne gerek var dedim. para için bankaya gitmek gibi olur bankadakiler tanıdık dedi gurur yaptı vazgeçti .şimdi daha net görebiliyorum bir şeyleri

gecen sene nişanlıyken çok kıstım herşeyimden babama düğün masraflarım için ve kredi için yardım ettim. hiç kıyafet almadım .bu senede geçen sene giydiğim kıyafetlere ayda ne olur mesela 1 kazak ,bir bluz .50 lira bile kıyafete gitmedi . ama ağrıma gitti o kadar para içinden 350 lira için benden soğuyan koca .benim dediğim olacak diye al maaşını kendin harca istemiyorum diyen koca.
Bundan dolayı eşten sogunulmaz orda lafını bilmemis densizlik etmiş bazen eşler laflariyla kırıyor eşleri sinirle yada düşünmeden konuşuyorlar .cokta onun dediği olmasın cokta senin istediğim herseyi alırım diye inada bindirme orta yolu bulun.germeyin birbirinizi.

Bir kadın çalışsa da çalışmasa da eşinin ona kendini para harcıyor diye kötü hissettirmesi kabul edilebilir birşey değil.Kaldı ki ufak harcamalardan bahsediyorsunuz.Ben eşinizi hatalı buldum, bana göre bu da psikolojik şiddet.İlişkiye bile girmek istemediğini söylemesi de çok incitici.Eşinizin size karşı acil şekilde üslubunu tavrını değiştirmesi lazım.

Arkadaşlar uzun zamandır bu formu takip ediyorum ve önerileri ve tecrübelerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.Ben evleneli 6 ay oluyor .2500 TL gibi bir gelire sahibim. memurum.Esimle evlendigimizden itibaren her şeyi ortak alıyoruz, ortak birikim yapıyoruz, ortak harcıyoruz. Ama esim giyim , makkaj , ayakkabi gibi kisisel haracamalarimdan memnun olmadigini , cok gereksiz harcadigimi soyluyor.kendisi hic harcamiyor nerdeyse.orta okuldaki kazagini evde giyiyor hala .ama asla cimri birisi diyemem.Bu arada tavir yapacak diye korkumdan birçok almak istediğim şeyi birakiyorum. Kişisel harcamalarım için 300 350 gibi bir meblağı her ay haclik olarak istediğimi ve bu fiyata bir müdahalede bulunmamasını istedim.50 lira bile harcarken bunu almak istiyorum diyordum.sesini cikarmiyordu. alma demiyordu ama benim zoruma gidiyordu .ve yuz ifadesi memnuniyetsiz oluyordu.Senin istediğin olmaz benim istediğim olacak .o zaman sen kendin harca ben kendim harcayayim ,ortak giderleri karşılayalım gerisi senin olsun dedi.biriktir ne yaparsan yap dedi.sinirle tavırlı tavırlı konuştu ev hanımlarının böyle bir talebi olurmuş. Benim olmamalıymis. Benden böyle soğuyormuş, ilişkiye girmek bile istemiyormuş. .. o kadar ağrıma gitti ki ben çok mu anormal birşey istedim.hiç mi tanıyamamışım onu .

yorumlarını okuyunca kocanın aleni cimri oldugu aşikar belli canım , yüz verirsen kafana yapar istediği kadar senden sogodum desin seni sindirmeye çalışıyor ,

kendi paramı harcayımdiye çalışıyorum , kendi kararını ver istiyorsan de

istedi ama nişanlılık dönemlerinde bazı rahatsızlıkları sezdiğim için vermedim. bana kalsa yine verirdim de mantıklı düşünebildim hareketlerini inceleyince. hesaplara erişim için bankaya gitmeyi teklif etti geçen sınırsız erişim istiyormuş ikimizin hesabı içinde.kaldıki kuruşuna kadar bilir maaşımı.aynı iş yerindeyiz. kabul etmedim ne gerek var dedim. para için bankaya gitmek gibi olur bankadakiler tanıdık dedi gurur yaptı vazgeçti .şimdi daha net görebiliyorum bir şeyleri

Tüm bunlara rağmen sen değil de o mu soğuyormuş

Seninle meslek sahibi ve her ay belli bi miktar maaş getirin olduğu için evlenmiş bu adam sevdiğinden değil...
İş güç meslek sahibi olmasaydınız,ev kızı olsaydınız evlenmezdi sizinle besbelli...
Sevdiği falan yok,değer yok...
Bi kadına ancak kendini bu kadar değersiz hissettirebilir bi erkek.

serbest avukatlık mı yapıyorsunuz? 2015 konularinizdan birinde o dönem stajyer olduğunuzu gördüm. kısa sürede nasıl düzeninizi kurdunuz? yanlış anlamayın. piyasa koşullarını öğrenmek adına soruyorum.

konuyla alakasiz oldu. konu sahibinden Özür dilerim. fikirlerimi de bilahare iletecegim.
Estafurullah, serbest çalışıyorum evet. Piyasa koşulları gerçekten kötü. Hakimlik ya da savcılık için hazırlanmayı düşünebilirdim aslında. Ama ailem de hukukçu. Eşim de. Bu yüzden müvekkil kitlesi oluşturmak benim için zor olmadı. 20 yaşından beri bir partinin alt yapısındayım ve partim için de epeyce çalışıyorum. Mezun olmadan önce de bu sebeple kendime göre edindiğim bir çevrem vardı.

Akşam rest çek bence
Nereye kadar böyle gidecek
Sen sustukça bi de o seni kovuyomuş
Ev kimin ? Babasının değilse kovamaz efendim, yürüsün kendi gitsin

Katılıyorum beğenmezse kendi defolsun. Amma nazlanıyor haspa ilişkiye girmem kovarım ederim sanki Brad Pitt sanki bulunmaz Hint Kumaşı.

Konu sahibesi ilişki meselesine; girmezsen girme , erkek çok sen de bulunmaz nimet değilsin sen yoksan başkası bulunur bebeyem dersin. Kendini ne sanıyor hala inanamıyorum :KK70::KK70:Affınıza sığınıyorum vermezse de vermesin, verecek erkek çok :KK70:

Back
X