Arkadaşlar uzun zamandır bu formu takip ediyorum ve önerileri ve tecrübelerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.Ben evleneli 6 ay oluyor .2500 TL gibi bir gelire sahibim. memurum.Esimle evlendigimizden itibaren her şeyi ortak alıyoruz, ortak birikim yapıyoruz, ortak harcıyoruz. Ama esim giyim , makkaj , ayakkabi gibi kisisel haracamalarimdan memnun olmadigini , cok gereksiz harcadigimi soyluyor.kendisi hic harcamiyor nerdeyse.orta okuldaki kazagini evde giyiyor hala .ama asla cimri birisi diyemem.Bu arada tavir yapacak diye korkumdan birçok almak istediğim şeyi birakiyorum. Kişisel harcamalarım için 300 350 gibi bir meblağı her ay haclik olarak istediğimi ve bu fiyata bir müdahalede bulunmamasını istedim.50 lira bile harcarken bunu almak istiyorum diyordum.sesini cikarmiyordu. alma demiyordu ama benim zoruma gidiyordu .ve yuz ifadesi memnuniyetsiz oluyordu.Senin istediğin olmaz benim istediğim olacak .o zaman sen kendin harca ben kendim harcayayim ,ortak giderleri karşılayalım gerisi senin olsun dedi.biriktir ne yaparsan yap dedi.sinirle tavırlı tavırlı konuştu ev hanımlarının böyle bir talebi olurmuş. Benim olmamalıymis. Benden böyle soğuyormuş, ilişkiye girmek bile istemiyormuş. .. o kadar ağrıma gitti ki ben çok mu anormal birşey istedim.hiç mi tanıyamamışım onu .
Kusura bakmayin tam bir gerzek kocaniz kolay kolay kimseye demem boyle seyler. Demek cani istemiyormus da lutfedip sizinle iliskiye giriyormus oyle mi ?? Ne sifatla senin emeginle alin terinle kazandigin parayi harcamana karisir ? Evlendiniz diye ipotek altina mi almis sizi hayatinizi vede maasinizi ?
Madem anlasamiyorsunuz ortak hesap acin, ortak tum giderlerinizi ordan otomatik odemeye baglayin, market vs gibi elden harcamalarida o hesabin banka karti ve ek karti ile yapin. Arabanin benzini, mutfak masrafi falan. Ama kimse ozel harcamasini yapmasin ordan ,berber, kiyafet bilmem ne..
Onun disinda da bir tane birikim hesabi acin ve esinizle aylik herkes kac para birikime koyacak anlasin, herkes kendi maasi dogrultusunda yada ayni miktarda orasina karar verirsiniz. Geri kalan parayida nasil harcadiginiza karismayin bence yani nedir bu evlendiniz diye kendi paranizla alacaginiz 50 liralik seyinde mi tereddutunu yasayacaksiniz.
Ben hep soyle dusunurum, bu yasa gelmis bir kadin meslegi yaptigi is ne olursa olsun o yasa o yere gelmesinde sade ve sadece ailesinin emei vardir, koca dedigin nedir ki kimimizin hayatina 2-3 sene oncesinden kimimizinkine 3-5 ay oncesinden giren bir adam. O buyuttu okuttu yetistirdi o yasa getirdi sizi de aldiginiz paranin hesabini verecekmissiniz.
Olayi eger bu tarz cirkin tartisma seviyesine kadar getirirse sizde aynen bunlari dersiniz.
Sen kimsin ? Benim uzerimde ne hakkin var ? Neye dayanarak benim paramin nasil harcanacagina karar veriyorsun ?
Bitti herkes edebini bilecek ....
Biz kadinlar severiz kocamiz para islerini halletsin, hesap kitap islerini halletsin hatta kimisi tum parasini kocanisa verir o yonetir para isleri kendisi calisiyor olmasina ragmen bu herkesin kendi aile isleridir kim nasil rahat ediyorsa kimiside benim yuklarida yazdigim veya benzer sekilde halleder para islerini ama surda unutulmamasi gereken birsey var kadin kendisine saygi duyuldugu surece kocasina teslim eder bu isleri kendi saygi kisisel haklari cizgisi gecilmedigi surece bunlara goz yumar yada ses etmez.
Kocanizin o ornek verdigi kadinlarda kendilerine gore bir sebeboten goz yumuyorlar yada ses etmiyorlar.. ama gerekirse masaya yumruk vurulur herkesin hakkina kendine teslim edilir.
Evlenince su adamlari cok havaya sokmayalim bence ``evin resisi`` modlarina anladiniz siz. Kadinin ve erkegin ikisininde birey ve insan olduklarini unutturmayalim.
Kocanizin bu terbiyesizce cikisina umarim layigiyla bir cevap verirsiniz.