Neden çalışıyorum o zaman?

C carmina000 yaşadıklarınızın aynını hatta çok daha ağırını yaşıyorum. ben 3,5bin alıyorum eşim 2bin kredi kartım maaş kartım eşimdeydi bana harçlık verir gerisini o hallederdi( birikim yapıyor ev almak istiyoruz). Burda başka bi konu açtığımda kızlarında gazıyla almıştım kartları( daha önce de kartları almayı çok denemiştim ama olmamıştı en son çok büyük kavga çıkardım deliye yattım, üzerine yürüdüm, basbas bağırdım komşuları falan tınlamadım, az daha boşanıyorduk ama ucundan döndük). Kartları aldım ama hiç bir şey değişmedi. Adamın kafası değişmeyince olmuyor. Anlattıklarınız birebir bizdeki durum. Ona sormadan bi şey alamıyorum. Bi convers aldım diye ki yanımdaydı ihtiyacım var dedim bi sürü ayakkabın var diye trip atmişti ( onlar yaz kış herşeyin altına aynı ayakkabıyı giyince anlamıyorlar, her ayakkabı her pantolonun altına bile gitmiyo yani). Velhasıl ayda 400 tl harçlığım var burdan yol ve yemek hatta bazen mutfağa ufak tefek pazar harcı yapıyorum hatta sadece bunlara ancak yetiyo kendime bi sey alamıyorum. Kendime bi sey alacağımda sormadan alamıyorum. Öyle zoruma gidiyor ki bu durum. bunu defalarca konuştum, ben bu evin reisiyim tabiki de sormadan almayacaksın diyor. Sorunca da işine gelmedi mi hayır alınmayacak. İkna ediyorum almaya belki ama inanın göbeğim çatlıyo, tatlı dille demagoji yaparak ağlayarak, o da zaten hemen alınmıyo benim onu ikna etmem gerekiyor önce bi.
Dün bu sorunlar yüzünden kavga ettim, plates malzemeleri istiyordum internette ucuzdu araştırdım gittim yanına alıcam diye( hamileyim çalışıcam evde biraz 32. haftadayım bu arada) tamam alırız diye geçiştiriyo tam 2 haftadır, 2 gün önce tekrar söyledim bağırdı ne acelesi var diye bende surat yaptım küstüm iki gündür konuşmuyordum dün geldi yanıma al hadi ne istiyorsan diye dün tam dört beş kere o bana yalvardı al hadi diye özür diledi sen benim ani çıkışlarıma bakma diye falan. Ama iş işten geçti ki kırıldım bi kere üstelik ben bunu 2 haftadır kafama koymuşum vakit kaybediyorum ilk söylediğimde alıversem ne var sanki, sürekli bir şeyleri ertelemekten çok yoruldum kafamda yer ediyorlar. Bende dün sana inat bundan sonra sana sormadan ne istiyorsam alacam sen de karışmayacaksın dedim. Bağırdı çağırdı çalışıyorum diye triplere giriyorsun diye ben bu evin erkeğiyim bana sormadan hiç bir şey alınmayacak bilmem ne. İnsanın çok zoruna gidiyo ya istediğini parası varken alamaması. Ben çözemedim bu sorunu çünkü çözüm için adamın kafasının değişmesi gerekiyo. 1,5 yıldır uğraşıyorum, kavga edip inada dökünce hiç olmuyo, tatlı dille de her zaman olmuyo üç kuruşluk şey alacam diye adamın huyuna gitmek her seferinde onun keyfinin yetmesini beklemek insanın çok zoruna gidiyor.
Bi çözüm bulursanız benimle de paylaşın lütfen

Kendine guveni olmayan birde ustune karisi kendinden cok kazaninca bunu gurur meselesine ceviren erkekligini kadinin uzerinden ispatlamaya calisan. Kadin uzerinde herhangi bir egemenlik yolu arayan caresizce hem kendi hayatini hem karisininkini cehenneme ceviren zavalli turk erkeginin bir ornegi daha.
Bende yeni evliyim ve bazen esime sert cikinca ben senin kocanim insan kocaya bunu dermi sunu yaparmi seklinde konusuyorum, bende ona sen bu kocalik isi cok abartuyorsun koca olmadan once adam degilmiydi diyorum kiriliyor kusuyor ama umrumda degil. Toplum o kadar cok beyinlerine yerlestirmis ki bunu , Ben Evin Reisiyim, Ben senin Kocanim tarzi sacma ici bos sloganlari adamlarda ne yapacklarini sasiyorlar. Halbuki medeni ve mantikli sekilde davransalar , kari kocanin iki yetiskinden ibaret oldugunu anlasalar bu sacma, Kari, Koca , gorev hak ve yetkileri isi ortadan kalkar ama neyse..
Pes etmeyin derim, karsilikli saygi ve sorumluluk ayridir, bunun insanlarin bagimsizligini ve kisilik haklarini elinden almakla alakasi yoktur. Evlenen kadin insanligindan, kisiliginden ve beyninden vazgecerek evlilik sozlesmesi imzalamis anlama gelmez. Hem kendinize hem eslerinize bunu hatirlatin....

Ben neler neler dedim bir bilseniz ama boş, tamam diyo karışmıcam özür diliyo bir ay sonra yine aynı. Kafa aynı kafa bana soracaksın höt höt. Kavga ediyorum sürekli ama çözüm yok yok yok. Ücretsiz izine ayrılcam doğum sonu, 2binle geçindir bakalım evi diyorum. Bebeğime şöyle içime sine sine istediklerime bile alamadım, nasıl hevesim kırıldı nasıl içime batıyo bi bilseniz. Ona göre ben herşeyin en lüksüne kaçıyorum ( inanın hiç alakası yok, kendi ailede görmediği için bilmediği için ona öyle geliyo) Bir lohusa takımı için kalbimi kırdı biliyo musunuz, internetten beğenmiştim bi tane 160 liraydı vay efendim bir pijamaya o para verilir miymiş ne gerek varmış giy bi pijama geçmiş, neyse dedim sonra çarşıya çıktık dandik dunduk şeylere 200 lira dediklerini görünce bizimki anladı kesti sesini. Ben yine gittim araştırdım indirimden uygun olsun diye aldım 130a hemde dörtlü set yani savurgan bi insan gerçekten değilim). Kendisine asla kıyafet almaz hep en ucuzuna gider, harçlığımdan artırırsam ona kıyafet alıyordum yanımda o iğrenç bekarlığından kalma rengi solmuş kıyafetleri giymesin diye evden yemek göürdüm para biriktirdim kıyafet aldım kendisine ( artık yapmıyorum gerçi).

C carmina000 Ben bu 400 den kıyafet almıyorum kendime, kıyafet ve diğer ihtiyaçlarım için eşime sorarak kartla alıyorum. 400 bana yerine göre bazen yetiyo bazen yetmiyo. 200 ü zaten öğle yemeklerine gidiyo. yola çok gitmiyo arkadaşlar bırakıyo sağolsun ama ıvır zıvır derken gidiyo ya birine hediye alıncak oluyo iş yerinde para toplanıyo mesela çocuğu olana evlenene, süt alıyorum her hafta, kuaför ağda parası, pazara çıkıyorum arada derken küçük küçük şeylerle gidiyo. Artırabilirsem eşimin istemediği gizli şeyleri alıyorum temizlik için kadın almak gibi falan öyle işte. Şimdi evdeyim çalışmıyorum diye 200 e düşürdüm kendi isteğimle yeter diye.
Mesele karışma meselesi, özgürce istediğimi alamamak zoruma giden. Yani ben o parayı artırsam ve onun istemediği bi şey almak istesem yine sıkıntı. Mesela bebeğime oyun halısı ve anakucağı almak istiyorum ama beyefendi gereksiz görüyo. Puset anakucağı olarak da kullanılabiliyormuş, gerek yokmuş.

ataerkil toplumlarda bayan çalışmıyor deyin siz de

Benim eşimin verdiği cevap buna o zaman istifa et çenenden kurtulurum diyo. Bunu ciddi ciddi diyo ha öyle tehdit falan değil. Uyuz az harcıyım diye 3,5 kazandığım işimden olmama razı. Ne kadar mantıksız demi. Kesse sesini karışmasa gül gibi geçinip gitcez de işte.

Benim eşimin verdiği cevap buna o zaman istifa et çenenden kurtulurum diyo. Bunu ciddi ciddi diyo ha öyle tehdit falan değil. Uyuz az harcıyım diye 3,5 kazandığım işimden olmama razı. Ne kadar mantıksız demi. Kesse sesini karışmasa gül gibi geçinip gitcez de işte.

eve alışverısı falan sız mı yapıyorsunuz market pazar vs
eşiniz mi yapıyor
maasınızı elınızden alıyor mu aldıgınız vakıt ,

ben mesela 2500 tl alıyorum ,evimiz kira
maasımı alınca ılk olarak kredı kartımı öderim aylık 600 civarı gelır
aracıma benzın alırım 200 tl civarında
kalan para bende kalır.
snr eşimin maası yatar kira verılır , o kendı kart borcunu öder.
kalan parayı bana verır idare etmem için

Bizde söyle eşimin maaşına hiç dokunmuyoruz birikim için kenara. Benim maaş dan kira, faturalar, kredi kartı( bu aralar hep 1,5 civarı geliyo bütün harcamaları ordan yapıyoruz market falan. bir tane ana kart var eşimde, bir tane de ek kart var bende duruyo hepsi burdan düşüyo işte, ek kartı da daha yeni çıkarttırdım ağlaya zırlaya önceden bende yoktu kart) Kalan paradan harçlık ayırıyoruz eşim kendisine çok az ayırır ama bitince falan çekiyordur alıyordur herhalde takip etmiyorum zaten eli sıkı olduğu için gerek duymadım hiç. benim maaşa yeni zam geldi önceden tam yetiyordu bunların hepsine, bu aylardan iitibaren harçlıklardan sonra da elimizde ne kadar kalırsa artırabilirsek artıralım diye konuştuk. Bu planda ikimizde hemfikiriz, çok da rahat oluyo ortak olması. Bizdeki sorun eşimin bana fazlasıyla karışması ona sormadan bi şey almama kızması. Eve temizlik için 2 haftada bir yardımcı alalım dedik bu hafta bi dursun daha ev temiz diyip geçiştiriyo sürekli mesela hem başta söz veriyo tamam al diye hem zoruna gidiyo o parayı vermek hayır gelmesin bu hafta deyip kestirip atıyo. Ya sen erkeksin bi karışma demi ben karar vereyim evimin temiz mi pis olduğuna.

çalışan ekonomik özgürlüğü olan bi kadının taviz vermemesi gerektiğini düşünüyorum bu konularda ..

Kk'da hala bir şeylere şaşırıyor olmama şaşırıyorum ama bu yazdıklarınız gerçek mi?3.500 maaşınız var ve bir converse alırken bile sıkıntıya mı giriyorsunuz ciddi ciddi?Neden izin istiyorsunuz ki?Baştan alttan aldınız ondan mı böyle oldu.Tamam tabii ki birikim yapın,ev alın.Ama izin istemek ne ya! Bana annem bakıyor,daha bir kere demedi şunu neden aldın bunu neden aldın.alacaksın tabii diyor,gömmeye mi geldik diyor yani.ki annemin hesap sorma hakkı var da kocaya ne oluyor be? üstelik ev hanımı da değilsiniz!hayır pilates malzemesi almanıza karışıyor yarın öbür gün hamilelikten sarksanız çatlasanız kilo alsanız dır dır edecek,kendinize bakıyorsunuz diye gurur duyuyorum ben karımla diyeceğine bir de söyleniyor,PES.

Benim eşimin öyle şeyleri yoktur hiç yani kendime bakayım güzel görüneyim gurur duysun hak getire. Kıyafetmiş, saç sakalmış hiiiç önemli değil onun için. saçımı boyatmayıp para harcamadığım için mutlu bile olur. İyi ki evlenmeden önce gitmişim lazere falan diyorum yoksa hayatta göndermezdi. Ama şu da var şimdi hakkını yemeyeyim, bir çok erkeğin kabul edip gitmeyeceği doğum öncesi hazırlık eğitimine gitmeye ikna ettim onu ve gittik. He nasıl oldu önce tamam deyip beni geçiştirdi, sonra eğitim zamanı geldi, gitmicez bitti dedi kestirdi attı bende çok bozuldum ama ısrar da etmedim. Eğitimi verecek kişiye gelemiyoruz dedim Allah tan eşim gerçekten şehir dışındaydı da onu bahane ettim, ( insanları yarıyolda bırakmış olacaktım başta katılcam deyip sonra nasıl diyim eşim vazgeçti diye) aradan bi kaç gün geçti eğitimci tekrar aradı bizim için günü değiştirmiş ben talep etmediğim halde. Bende dudak büzerek böyle böyle dedim anlattım eşime son kez şansımı deniyim diye ama o aradaki sürede hiç israr etmedim sadece çok bozulduğumu anlasın diye az biraz soğuk durdum o kadar, ve eşim tamam gidelim dedi ve gittik. Resmen son anda oldu yani gidemicem diye üzülürken. Eşim o kadar uzaktır böyle şeylerden ona özenti gelir hava atmak için mi gidiyoz der beni hep abartmakla etrafıma özenmekle suçlar almak istediklerimde bile. Ama eğitime geldi ya o kadar mutlu oldum ki. Çaktırmadı ama kendi de beğendi. Yani sağı solu hiç belli olmayan bir eşim var bugün tamam dediğine yarın asla der. nasıl hareket edeceğini bilemez insan. İki gün sonra ikna olur istediğim oyun halısını alır mesela. Tabi başta hayır dediği için benim zoruma gidiyo bu durum

Allah yardım etsin konu sahibi. Bütün gün çalış çabala yorul ama paranı istediğin gibi harcayama.. Çok zor olsa gerek. Bizim bu konuda bi dengemiz var. Belki siz de uygulayabilirsiniz.
Eşimin maaşından,ev kredimiz ve kreş ödenir.
Benim maaştan araba kredisi,faturalar,kıyafet ihtiyacımız (her ay ayrıca sırayla ayakkabı alınır oğlum ben ve eşime),telefon,internet,aidat vs.
O maaş aldığı gün ben 15 gün ne ihtiyacım varsa onun maaşından alırım. Onun maaşı 1inde benimki 15inde yatıyor çünkü.
Ben maaş aldığım zaman da o benden alır.
Sizleri görünce şanslı olduğumu anladım bu konuda..

Benim eşimin öyle şeyleri yoktur hiç yani kendime bakayım güzel görüneyim gurur duysun hak getire. Kıyafetmiş, saç sakalmış hiiiç önemli değil onun için. saçımı boyatmayıp para harcamadığım için mutlu bile olur. İyi ki evlenmeden önce gitmişim lazere falan diyorum yoksa hayatta göndermezdi. Ama şu da var şimdi hakkını yemeyeyim, bir çok erkeğin kabul edip gitmeyeceği doğum öncesi hazırlık eğitimine gitmeye ikna ettim onu ve gittik. He nasıl oldu önce tamam deyip beni geçiştirdi, sonra eğitim zamanı geldi, gitmicez bitti dedi kestirdi attı bende çok bozuldum ama ısrar da etmedim. Eğitimi verecek kişiye gelemiyoruz dedim Allah tan eşim gerçekten şehir dışındaydı da onu bahane ettim, ( insanları yarıyolda bırakmış olacaktım başta katılcam deyip sonra nasıl diyim eşim vazgeçti diye) aradan bi kaç gün geçti eğitimci tekrar aradı bizim için günü değiştirmiş ben talep etmediğim halde. Bende dudak büzerek böyle böyle dedim anlattım eşime son kez şansımı deniyim diye ama o aradaki sürede hiç israr etmedim sadece çok bozulduğumu anlasın diye az biraz soğuk durdum o kadar, ve eşim tamam gidelim dedi ve gittik. Resmen son anda oldu yani gidemicem diye üzülürken. Eşim o kadar uzaktır böyle şeylerden ona özenti gelir hava atmak için mi gidiyoz der beni hep abartmakla etrafıma özenmekle suçlar almak istediklerimde bile. Ama eğitime geldi ya o kadar mutlu oldum ki. Çaktırmadı ama kendi de beğendi. Yani sağı solu hiç belli olmayan bir eşim var bugün tamam dediğine yarın asla der. nasıl hareket edeceğini bilemez insan. İki gün sonra ikna olur istediğim oyun halısını alır mesela. Tabi başta hayır dediği için benim zoruma gidiyo bu durum
Öyle bir anlattınız ki sanki ebeveyniniz.Allah sabır versin.

selam konu sahibi bende kısmen sizin yaşadıklarınızı yaşadım ilk evlendiğim yıllarda, hatta yorumda yapmıştım size ,biz çözümü maaşları ayırıp ortak giderden masrafları karşılıyor geri kalanları eşim kendi hesabına ben kendi hesabıma atıyordum 10 yıl bu şekilde denedik ,akşam eşimin yine regl dönemleri geldi galiba başladı bizde ortak birikim yapalım benim hesabıma aktar birikimini sana ek kart çıkartayım ordan masraflarını karşıla vs vs ,baktı benim surat değişti bende dedimki bizim bu duruma gelme sebebimiz sensin dedim ,nedense benim masraflarım hep ne gerek varlardan ibaret .baktım ne tarafa çekersem geliyor baya baya ne dersem tamam diyor.hatta ben seni kısıtlarsam tekrar verdiğin birikimi hesabına aktarırım diyor ,Allah Allah taş yağacak kafamıza dedim.görürüsün bak ocak ayına kadar .... kadar para birikecek diyor,hatta defter tut nereye ne veriyorsak yaz bilelim hesabımızı diyor,bende de var zaten tutarım defter,iyi tamam dedim.önümüzde 3 yıl var birikim için ne atarsak o kar bunun farkında hem 2. bebek düşünüyoruz hemde planımızda ev almak var.sonuçta benim kaybedeceğim birşey yok baktım tepemin tasını attırıyor vermem 5 kuruş olur biter ,sizce?

bana sürekli laf vuruyor artık senin kendi paran var diye sinirlerimi bozmak için. dün kaç kere söyledi çok bunaldım. akşam dedim ki bak böyle konuşma üzülüyorum .benim üzülmeye bile hakkım yok diyor. bugünde internetten sipariş ettiğim ayakkabılarım geldi.aynı işyerindeyiz gördü.gelip yanıma bana neden söylemedin alışveriş yaptığını diyor.bende kavgalıydık söylemek istemedim dedim . işyerindeydik çok açıklama yapmama müsade etmedi zaten. buna iyi bir ders vermek farz oldu ne yapmam gerektiğini düşünüyorum .

benim artık kendi param yok.. benim zaten kendi param hep vardı sadece seninle paylaşıyordum diyeydiniz.

ne çok dert olmuş eşinizin içine valla hayret şaşırdım.

• Beğen
Reactions: anu
bana sürekli laf vuruyor artık senin kendi paran var diye sinirlerimi bozmak için. dün kaç kere söyledi çok bunaldım. akşam dedim ki bak böyle konuşma üzülüyorum .benim üzülmeye bile hakkım yok diyor. bugünde internetten sipariş ettiğim ayakkabılarım geldi.aynı işyerindeyiz gördü.gelip yanıma bana neden söylemedin alışveriş yaptığını diyor.bende kavgalıydık söylemek istemedim dedim . işyerindeydik çok açıklama yapmama müsade etmedi zaten. buna iyi bir ders vermek farz oldu ne yapmam gerektiğini düşünüyorum .
hafta sonu çok samimi arkadaşım aradı.
kendisi özel güvenlik.!!! (maaşını tahmin edersiniz.)
eşinden gizli kenarda 15bin tl si olduğunu söyledi.
sadece ağzım açık takdir ettim....

Ben hiç şaşırmadım aynı mantıkta bir kocada bende var malesef o yüzden çok iyi anlayabiliyorum. Bu konuyu özellikle takip ediyorum, belki bende faydalanırım sizlerin tecrübelerinden.
Bu ay ki harçlık olarak ayırdığım parayı harcamadım evdeyim işe gitmediğim için lazım olmuyor, bende kendime bir şeyler almak istiyorum çanta olabilir, ayakkabı olabilir veya bebeğime bir sey alabilirim. Eşime yolunu yapıyorum şimdi ben o paradan istediğimi alıcam diye ona bile karışıyor ne alacaksın. Sanane karışma diyorum ne demek sanane, tabi ki haberim olacak izin isteyecen diyo. Kafayı yıyecem..

Off bu ne ya. Darlıyo insanı yani. İçtiğin suya bişey demiyo allahtan. Herşeye karışan koca; benden uzak olsun. Nasıl katlanıyosun??

ay başında sadece kirayı yolluyorum demeyi düşünüyorum. boşanma davasını açabilirsin de diyeceğim.

Back
X