Neden çalışıyorum o zaman?

C carmina000 siz şu an en son neyde anlaştınız, nasıl yapıyorsunuz?
sözde bütün harcamalara ortak katılacaktım. geriye kalanına istediğni yap dedi. ben tabi yine biriktireceğim. ama kendi istediği halde şimdi sürekli lafını etmesi içine dert etmesi bardağı taşırdı.

sözde bütün harcamalara ortak katılacaktım. geriye kalanına istediğni yap dedi. ben tabi yine biriktireceğim. ama kendi istediği halde şimdi sürekli lafını etmesi içine dert etmesi bardağı taşırdı.
şimdiye kadar iyi dayanmışşın zaten...

başka ne yapılabilir ,nasıl bir çare bulunabilir. bir önerisi olan var mı ?

böyle bir adamla evli kalabilir miydim bilmiyorum. senin paran benim param olayına girildi mi evliliğin samimiyeti güveni gidiyor. iki yabancı gibi sanki.

hayatım aynı yollardan bende geçtim çalışıyordum bütün paramı eline sayıyordum sonra da ihtyacım olunca eşimden istiyordum bin soru soruyordu ne yapacaksın ne gerek var simdi vs. vs.
ben çok geç anladım geri dönüşüm olamadı ama sen daha başındasın ikinizin de kesesi ayrı olsun sen çalışıyorsun senin paran senin birikimin.elbette lazım olduğu zaman eşine destek çıkacaksın vereceksin o da aynı şekilde sana ama sürekli paranın kontrolü onda olursa aldığın her kuruş gözüne batar.sürekli para istiyorsun gibi müsrifmişssin gibi hisseder.misal bir ay önce almış olduğun bir şampuan olsun.sampuanım bitti desen "sen daha geçen gün almamış mıydın?" diyebilir.bu da senin sinirlerini yıpratır

hayatım aynı yollardan bende geçtim çalışıyordum bütün paramı eline sayıyordum sonra da ihtyacım olunca eşimden istiyordum bin soru soruyordu ne yapacaksın ne gerek var simdi vs. vs.
ben çok geç anladım geri dönüşüm olamadı ama sen daha başındasın ikinizin de kesesi ayrı olsun sen çalışıyorsun senin paran senin birikimin.elbette lazım olduğu zaman eşine destek çıkacaksın vereceksin o da aynı şekilde sana ama sürekli paranın kontrolü onda olursa aldığın her kuruş gözüne batar.sürekli para istiyorsun gibi müsrifmişssin gibi hisseder.misal bir ay önce almış olduğun bir şampuan olsun.sampuanım bitti desen "sen daha geçen gün almamış mıydın?" diyebilir.bu da senin sinirlerini yıpratır
nasıl bir yol izlemeliyim peki ne öneriyorsunuz ?

siz ne yaptınız .hala birleşik mi kesiniz?

alıp karşına canım bak bu şekilde denedik olmadı birikimlerimizi ayrı yapalım bu şekilde senin gözüne batıyor aslında çok masraf yapmıyorum ama yine de senden istemeye çekiniyorum.ben istedikçe sen müsrif olduğumu düşünüyorsun bir müddet bu şekilde de deneyelim.tarzında tatlı tatlı kırmadan bir konşma yapabilirsin.
henüz çok yeni evlisiniz kadınlar evliliğe hep daha hazır oluyor daha çabuk adapte oluyor ama erkeklerde bu yok.sorumluluk duygusu ev idaresi zamanla gelişecek.
aaa söylemeden geçemeyeceğm ayrıca ben çalışırken bütün paramı ona vermek açıkçası canımı yakardı çünkü her aldığım gözünde dağ olurdu bende kendi kendime içlenirdimm.hem evde hem işte çalışıyorum hiçirşeyini eksik etmiyorum ama o 3-5 herneyse hesabını yapıyor diye.belki sen de böylesindir.baştan düzene koymaya çalış sonra sonra daha sinir bozucu olmaya başlıyor ;)

ben ilk işe başladığımda eşimde karışacak gibi oldu ama bu işler bana çok ters olduğu için yılmadım mücadelemi sürdürdüm.
asla maaş kartımı istemedi ama eşim çok hesap yapar ne gelip ne gidiyor diye bana ne harcadığımı sorması bile sinirimi zıplatırdı.
şimdilerde ne aldım ne sattım bilmez ama hesabını kaçırmamak adına kredi kartına ne ödeyeceğimi filan sorar. sürekli bir gelir gider dengesi kurmaya ay sonunda kalacak parayı kenara atmaya çalışıyor. bende açıkça diyorum alacağımı alırım gerisi senin bileceğin iş. bir eve bir hesapçı yeter zaten en sevmediğim işler:KK70:

Çok kötü bir tartışma yaşadık. Bana bu yöntemi Beğenmiyorsan evlilik sözleşmesi yapalım dedi.defol git karşımdan dedim. O kadar ağırıma gitti ki .iki kuruş param olsaydi da mutlu olsaydım ben paraya tamah etseydim şimdi böyle olmazdım dedim.çıktı gitti .geldi sonra yemeğini yedi.yatak odasına geçti. Ona göre suçlu benim.beni sucluyor .bu iş bitti .dayanamıyorum artık ağlamaktan helak oldum ben bunları hakedecek ne yaptim.

Çok kötü bir tartışma yaşadık. Bana bu yöntemi Beğenmiyorsan evlilik sözleşmesi yapalım dedi.defol git karşımdan dedim. O kadar ağırıma gitti ki .iki kuruş param olsaydi da mutlu olsaydım ben paraya tamah etseydim şimdi böyle olmazdım dedim.çıktı gitti .geldi sonra yemeğini yedi.yatak odasına geçti. Ona göre suçlu benim.beni sucluyor .bu iş bitti .dayanamıyorum artık ağlamaktan helak oldum ben bunları hakedecek ne yaptim.
Ay ne kadar paragoz bir kocan varmış ya. Yuhhhh. Hic aglama bacim. Değmez. Bosan boşanma bir sey diyemem ama barisirsan taviz verme. Yok eğer barismazsa seni paran icin seven adamdan zaten hayir gelmez. Inadina gül inadina mutlu ol. İstediğin gibi harca parani. O kudursun dursun.

Zaten ayrı ayrı para biriktirip belli bir süre sonra yatırım için hesaplar döküldüğünde kocanız parayı az bulurdu neden az derdi. Aslında harcamadığınızı biliyor bence eşiniz ama inadından,haksız çıkmak istemediği için sürdürüyor bunu. Ne demek sözleşme ya ne kadar iğrenç bir şey bu. İki evli insan arasında geçecek muhabbet mi bu. İyi bir dersi hakediyo kocanız

bu işe başladıysanız devam etmelisiniz, bence duygusal olmak size bu psikolojik savaşı kaybettirecek.
sizin yerinizde olsam evlilik sözleşmesine tamam derdim, sonra o düşünsün.
blöf yapıyor, çok belli.

Evlilik sözleşmesi ne onu bilmiyorum .haksız çıkmak istemediği için soğuyorum ondan evliliği bitiyor.kıymeti mi yok

Ben olsam her lafına tek bir cümleyle karşılık verirdim: "Sen bana maaşımdan 400 lira harçlık vermeyi kabul etmedin, kavga çıkardın" Ailesine de gidip baştan sona ne olduysa anlatırdım. Madem boşanmayı düşünüyorsunuz bence ondan önceki adım olarak ailesiyle konuşabilirsiniz. Onlar halletsinler. Veya eşiniz çift terapisine razı olsun.

Back
X