Valla benim etrafımdakiler genelde 'laf olsun' diye doguruyorlar. Toplum baskısı, kaç yıllık evliyiz -artik zamanı geldi hissi.
Bilmiyorum, annelik babalık büyük bir risk.
Çünkü doğurduğun şeyin ne olacağini bilmiyorsun. Bazı çocuklar var mesela doğuştan aksi, asık suratlı . Bazı çocuklar bebeklikten vurdulu kırdılı.. Ailelerin etkilediğini, sen nasılsan çocuğun da öyle olacağını düşünmüyorum. Her çocuğun bir karakteri var,onunla doğuyor.
arkadaşlarımın çocukları annelerine öptürmüyor bile kendini mesela . Bir arkadaşım, çocuğu bile isteye canını yakıyor diye kedilerini göndermek zorunda kaldı.
Anne baba hayvansever, kediler çok uysal, bebeklikten beri birlikteler, cici Yapa Yapa büyütmüş annesi. Ama cocuk hırçın, içinde öfke var, deccal gibi birşey olmuş :))
Yaş 27 ama bu riski göze almaya korktuğum için annelik gündemimde bile yok . Ayrıca kimsenin bebeği de uzun süreli düşününce tatlı gelmiyor. Oy minnoş yapıyorum sadece :)
Hadi 3-5 yaş en sevimli zamanları, çabuk geçer. Ama bir de bunun ödevleri var, sınavları var, ergenliği var, 'dogurmasaydin o zaman' diye cemkirmesi, kapıları çarpması, bunalimlari.. Ben annemin görüşüne çok ters bir hayat görüşündeyim mesela. Ya çocugum da benim nefret ettiğim ideolojileri savunursa? Ya YouTuber olup evde slime yaparsa? Ya markaya paraya pula değer veren, insanları kıyafetine telefonuna göre değerlendiren biri olursa?
Ayy düşüncesi bile korkunc!
Anne olanlar iyi cesaret edebiliyorlar, gerçekten tebrik ederim