Neden evlenilir?

hanımefendi bir sürü kişi size cevap yazmış konunuzun asıl amacıyla ilgilenmek yerine neden insanlarla polemiğe girme peşindesiniz? baştaki arkadaşlarıda haklı çıkarıyorsunuz resmen kendiniz polemik yaratarak.bende konudaki derdinizi tam olarak anlamadım açıkçası
Amacını pek anlamış değiliz henüz ve sanırım jassenin banlanmasına sebep olduğu için de mutludur...
Polemik çıkarmak için açılmış bir konu ve sonuç polemiğe girdiği kişinin banlanması..
Amaç için fazla düşünmeye gerek kalmıyor sanırım... Akşam akşam atraksiyon..

Amacını pek anlamış değiliz henüz ve sanırım jassenin banlanmasına sebep olduğu için de mutludur...
Polemik çıkarmak açılmış bir konu ve sonuç polemiğe girdiği kişinin banlanmasına..
Amaç için fazla düşünmeye gerek kalmıyor sanırım... Akşam akşam atraksiyon..

inanın sırf konu sahibini anlamak için yorumların hepsini tek tek okudum.bir öyle diyor, bir böyle diyor. ne dediği anlaşılmıyor, bir dediği ötekini tutmuyor.fikirlerimi yazacaktım ama şöyle bir inceleyince tarzından tavrından hoşlanmadım ve ne yapmaya çalıştığınıda anlamadım.jasse isimli arkadaş başta doğru bir noktaya değinmiş.insanları çok kırıcı şeyler yazılıyor bu tarz konularda çok büyük kul hakkı oluyor bir yerde. konu sahibi kendiside banlanmış. evet haklısınız gerçektende polemik çıkartmak için gelmişki kendisine cevap yazanları bırakıp foyasını ortaya çıkartan kişilere saldırdı. canı sıkılan garip garip konu açıyor

Üşenmedim tek tek okudum,herkesin fikri kendi açısından anlamlı.''evdemi kaldın '' yorumuna çok güldüm.Ancak bana en sağlam gelen düşünce Ateş Şila isimli arkadaşın yazmış olduğu şu cümlede ''kim bilmediği kardeşiyle sevişmek ister ki!''.Kayıt altına alma insanoğlunun genlerinde var ve bunun dinle yada dinsizlikle alakalandırılmasına da gerek yok.Tarih kayıtla aktarılır,bilim kayıtlarla geliştirilir,devletler kayıtlarla yönetilir,hatta resimde bir kayıttır ama hiçbirimiz anı yaşayalım demeyiz sürekli resimler çekeriz.Birliktelikler kayıtlı yada kayıtsız devam ettirilebilir,toplum hoş görsede görmesede kayıtsız birliktelikler hep yaşanmıştır,yaşanmayada devam edecektir.Peki kayıtsızda olabiliyorsa neden kayıt altına alıyoruz yani nikah kıyıyoruz?cevap:NEDEN OLMASIN?

Anladığım kadarıyla konu sahibi evliliklerden fena halde rahatsız oluyor.. Peki bnde şunu sormak istiyorum konu sahibine. Madem evlilik içinde yaşanan tum eyleri yaşiycaksınız çocuk doğurup bi aile olucaksınız bi nikah kıymak neden bukadar ağrınıza gidiyor.. Cevap çok net orda Allahın rızası bulunuyor çunku.. Ve siz bundan fena halde rahstsız oluyorsunuz.. Nedir bu dinimizi yaşamamıza karşı olan ofkeniz anlıyamıyorum....
SOZDE modernliğiniz SOZDE anlayışınız niye biz dinimizi yaşamaya gelince devreye girmiyor !!!!

Konu aslında evlilik olmasaydı sanırım fikir bu kadar marjinal görünmezdi. 1 yıl kadar birlikte yaşayıp evlenmiş birisi olarak söyleyeyim; evlilik benim yaşantılarımı zenginleştirdi. Çevrem genişledi, çocuk sahibi oldum, hayatımı düzene koydum ve çok güzel anılar edindim. Ha çocuk meselesine gelecek olursak evlilik şart mı evet. En basiti soyların karışmaması için. Kimse tanımadığı kardeşiyle yatmak istemez sanırım. Herhangi bir dini, ahlaki felsefe ya da inanca değinmiyorum bile. Toplumda ve resmiyette de elbette bir statü ediniyorsunuz, bu tartışılamaz bir artı.

Birlikteliğin resmileştirilmesi "evet, siz artık sevişebilirsiniz" demek değildir. Herhangi bir şeyin resmileştirilmesi insanlara bazı haklar tanır. Misal resmiyet olmadan da bir işte çalışabilirsiniz ancak kurum kimliği, sigorta bilgileri ya da bordro istemeden gözü kapalı devam etmezsiniz sanırım. Emekliliğiniz resmiyete binsin istersiniz. Ya da amiriniz "madem hastasın, git istediğin kadar dinlen gel" demez, aksine sizden rahatsızlığınıza dair bir RESMİ rapor ister. Yahut bir evi satın aldığınızda "tapusu sende kalsın, nasılsa evi aldığımı ikimiz de biliyoruz" demeyiz mesela evi satan kişiye. Bankada sıra beklerken önümüze geçmeye çalışan bir insandan sıra fişini göstermesini bekleriz. Maddi, manevi her tür ilişkide resmiyet isteriz. Mesele evlilik olunca resmiyet beklenmesinin tuhaf karşılanması bana hakikaten "çok tuhaf" geliyor. Sanırım bunu tuhaf görünce bazı insanlar kendini marjinal ya da entelektüel hissediyor. Resmileştiremiyorum ama bana göre çooooooook saçma!
sizi şoyle avuçlarım kızarırcasına alkışlamak istiyorum. İki durumu da yaşayıp ancak bu kadar guzel ifade edilebilirdi.. :9: :9: :9: :9:

Öncelikle ailen komsular akrabalar için sonra da çocuğunun bu toplumdaki geleceği için... dini boyutu var bir de ama bu herkesin kendisiyle alakali bir durum..
Ben evlenmeden de eşimle yasayabilirdim tüm bunları düşünmesem ama ne gerek var :D evlendik herkes mutlu oh.....

En kötüsüde devletin hak iddia etmesi. Ve insanın kendi kendine sınırlar koyması, isteklerini dizginlemesi, hayatını monotonlaştırması. Evliliğin, özgür insanı uyutmak için bir yol olduğunu düşünüyorum.
evlilik sadece imzaysa eger nikahli ya da nikahsiz yasantidan farki yoksa neden hayati monotonlastirip istekleri dizginlesin, sinirlar koysun ve hatta insani uyutmak icin bir yol olsun ki? bence sinirlar insanin zihninde, baktigi yerde, siz de evliligin bunlara sebep oldugunu dusunerek evlilige sinir koyup, kaliplara sokmus olmuo musunuz? :KK23:

Evlilik, aşık olduğun adamla olunca, Dünyanın en mükemmel hayatını yaşıyorsun. İş, güç, mevkii, para, pul falan hepsi faso fiso... En yakın arkadaşın, dert ortağın, gözyaşlarını öpe öpe silen oluyor.
Basit bir olayda bile eğlenmektir evlilik. Birlikte kitap okuma saati yapmaktır, bir koltuğa gömülüp, hiç kalkmamak, ilk kalkanın çayı demlemesidir. Delik gördüğü çorabım için, bana çorap almasıdır. Birlikte sırt sırta olmak, haksızlıkta bile sana taraf olmasıdır evlilik. Sana kıyamayan kişidir eşin, sana dert gelmesin diyendir. Birlikte bir hayat paylaşmak, ona her baktığında, milyonlarca şükretmektir. Sana özel olduğunu hergün hissettirendir.

İşin dini toplumsal duygusal kısmını bir kenara bırakalım (onlar da ayrı ayrı bilimlere konu) insanların içinde üreme içgüdüsü vardır ve hayvanlardan farklı olarak belirli şartlar altında üremek isterler (toplum önünde anne baba belli ve çocukların başında duracak) çünkü insanoğlu belirsizliği sevmez.

Çünkü bizi hayvanlardan ayıran şeyler var. Hayvan olsaydık yalnızca üreme içgüdüsüyle hareket eder belli mevsimlerde dişi ve erkek bir araya gelir çiftleşme gerçekleştikten sonra erkek gider dişi de yavruyu azıcık büyüttükten sonra doğaya salar o da giderdi. Ama biz insanlar bu kadar basit değiliz.

Bence böyle yani.

Back
X