Neden evleniyoruz?

Gokben1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
668
0
96
35
Antalya
Kızlar birkaç gündür şu konu aklıma takıldı.Aslında direk benim için bir sorun değil bu ama gene de cevap bulmak da zorlanıyorum.Herkesin evliliğinde birtakım şeyler oluyor.Mutlu oluyor mutsuz oluyor.Evin içinde yaşananları herkes kendisi bilir.Ama neden evleniyoruz?? Yani bakıyorum da evlenince dertler çoğalıyor,sıkıntılar büyüyor.Hiç var olmayan kayınvalide,görümce gibi sorunlar çıkıyor.Evliliğin en güzel meyvesi çocuklarımız ve yuvamız ama bunun yaşanmasına izin veren dış etkenler çok az.(Buradaki konulardan ve gerçek hayatta gördüklerimden dolayı yazıyorum)
Sadece çocuk için mi evleniyoruz,aile kurmak için mi??
Evlenmeden çocuk sahibi olmayı asla düşünmedim ki aile kavramı olmayan bir ortamda çocuk bence çok yanlış bir durum.
Peki evleniyoruz yuva kuruyoruz yeni hayatımıza alışmaya çaışıyoruz,ailemiz genişliyor ama neden rahat bırakılmıyor?
Devamlı aklımız dış etkenler sebebiyle dolu mu olmak zorunda? Ya huzurumuz bozulursa diye.
Rahat evimizde annemizin dizinin dibinde nazlanmak varken şimdi koskoca sorumluluklar peşimizi bırakmıyor.
Kızlar kusura bakmayın zamanınızı aldım ama bu aralar buna aklım takılıp duruyor.Neden evleniyoruz.Çocuk sahibi olmak,aile kurmak ya da düzenin süregelişi mi?

Ben çocuk sevmem pek bu yüzden bi süre çocuk düşünmüyorum. ama ben çocuk yapmaya karar verdiğimde çok geç olabilir bu nedenle yumurtalarımı toplatmayı düşünüyorum:9:
benim tek sebebim sevdiğimle beraber olmak, kötü günümüzde destek olalım, iyi günümüzde gülelim hesabı romantik bir ömür düşünüyorum ama olmayacağını da biliyorum :)

bu aralar benım de aklıma takılıyor bu.
tam da anlattaıkların işte.
hakıkaten neden evlılık var? ömür boyu beraber olacakasın bu cok agır degıl mı bır yerde?
sonucta annemın evındeyken de o beni sevıyor
bılemıyorum ki zaten kk benı evlılıkten soguttu:1: bu dusunceler aklmı hep kemiriyor:44::44:

Nişanlıyken veya beraberken herşey iyide evlenince ne değişiyor acaba?

İnsanın yaradılışı budur.
En büyük acılara bile belli bir zaman sonra alışılır.
Evlilik de bir heyecanla başlar, sevilir, nişanlanırılır, hayaller kurulur.
Aynı evin içinde ilk günler çok özeldir, kadın eşi gelmeden kendine bakar.
Erkek ellerinde çiçekler, ağzında güzel sözlerle gelir o evin kapısına.
Derken aradan zaman geçer, sanki hep bu hayatı yaşıyormuş gibi his gelir.
Ne o görmek için dakika saydığınız adamı kapıda heyecanla karşılarsınız ne de sizi çılgınca seven, geceleri kapınızda bekleyen adam 2 çift tatlı söz söyler.
Zannederiz ki hep varolacaklar, ne olursa olsun bu düzen bitmeyecek, her kapıdan girdiğimizde onu göreceğiz.
Ama hayat öyle değil işte..
Uzun lafın kısası, insan elde etmeye odaklıdır, ilk zamanlar özene bezene bakılan eşyalar sonradan bir köşede yerlerini alırlar, sadece arzuya dayalı evliliklerin de sonu budur.
Ağır bir şey kaldırılması gerektiği an kadının aklına eşi gelir, acıktığında kocanın aklına eşi gelir ya da birbirlerini arzulayana kadar farkında bile olmazlar varlıklarının.
Eğer bir paylaşım yoksa arada her iki taraf da kapılır bir hayat akışına, duygular da o sularla gömülür en derinlere.
Bir deprem yaratıp da çıkaramazsanız o duyguları, sonu belli bir yola adım atmak sadece evlilik.

Yani bakıyorum da evlenince dertler çoğalıyor,sıkıntılar büyüyor.Hiç var olmayan kayınvalide,görümce gibi sorunlar çıkıyor.

Nerde Çokluk, Orda ...luk.. :27:
Ele Karıştın, ..ka Karıştın.. :27:

Der Büyüklerimiz.. :ssz:

Ben Eşimle Beraber Aynı Sabaha Uyanmak İçin Evlendim.. :17:

Allah Kimsenin Ağzının Tadını Bozmasın..
Herkesin Yuvasına Mutluluk Huzur Versin..

Son düzenleme:
neden evleniyoruz
neslimizi devam ettirmek icin
hayatimizi duzene sokmak icin
haramdan zinadan kacinmak icin
ve bi cok sebebi var...

Merak ve biz farklı oluruz düşüncesi de var. annemin sözleri geldi aklıma:
- sen de çık o tahta, sallan bi kaç hafta
-kızlar onu bir şey sanmış, gittiği gün usanmış
:9:

çoğunluk hayatın belli bir döneminde evliliğe isyan ediyor ama sonra boyun büküp gidip paşa paşa evleniyoruz.sorun evlenmediğimizde o çocukluk dönemindeki gibi şirin olmayacak hiçbir şey.yani evlenmesek de büyünce ailelerimiz bizden hele de 25ten sonra bir işte çalışıp eve katkı yapmamızı ve evin işlerinin büyük bir kısmını yapmamızı bekleyecektir.yani sorumluluklar olarak çok birşey değişeceğini sanmıyorum.bu sefer de ana baba kardeş ve kardeş eşlerinin nazları çekilecek.pek bir şey değişmiyor yani düşününce.bunun yanında bence bekarlar (maddi anlamda çok rahat ve özgür olanlar dışında) evlilerden daha sıkıcı bir hayat yaşar.cinsellik olmayacak bir kere hayatında olursa da gayrmeşru ilişkinin bedellerine göğüs germek zorundasın.tabi en kötü yanı çocuk sahibi olmamak olur.

İnsanın yaradılışı budur.
En büyük acılara bile belli bir zaman sonra alışılır.
Evlilik de bir heyecanla başlar, sevilir, nişanlanırılır, hayaller kurulur.
Aynı evin içinde ilk günler çok özeldir, kadın eşi gelmeden kendine bakar.
Erkek ellerinde çiçekler, ağzında güzel sözlerle gelir o evin kapısına.
Derken aradan zaman geçer, sanki hep bu hayatı yaşıyormuş gibi his gelir.
Ne o görmek için dakika saydığınız adamı kapıda heyecanla karşılarsınız ne de sizi çılgınca seven, geceleri kapınızda bekleyen adam 2 çift tatlı söz söyler.
Zannederiz ki hep varolacaklar, ne olursa olsun bu düzen bitmeyecek, her kapıdan girdiğimizde onu göreceğiz.
Ama hayat öyle değil işte..
Uzun lafın kısası, insan elde etmeye odaklıdır, ilk zamanlar özene bezene bakılan eşyalar sonradan bir köşede yerlerini alırlar, sadece arzuya dayalı evliliklerin de sonu budur.
Ağır bir şey kaldırılması gerektiği an kadının aklına eşi gelir, acıktığında kocanın aklına eşi gelir ya da birbirlerini arzulayana kadar farkında bile olmazlar varlıklarının.
Eğer bir paylaşım yoksa arada her iki taraf da kapılır bir hayat akışına, duygular da o sularla gömülür en derinlere.
Bir deprem yaratıp da çıkaramazsanız o duyguları, sonu belli bir yola adım atmak sadece evlilik.

Çok doğru "sonu belli bir yola badım atmak sadece evlilik".Tam da bu bile bile adım atılıyor.Buna engel olunamıyor.Elim kolum bağlandı derler ya öyle.

25 gün sonra da ben evleniyorum.
Endişelerim çok.
8 senemizin sonunda hayatımızı birleştiriyoruz. Nasıl bir sorumluluk beni bekliyor kestiremiyorum.
Tek istediğim,mutlu huzurlu onun omzunda uyuyakalacağım,dertlerimizi sadece ikimizin halledebileceği günler.. Ben biraz romantik,duygusal yönden bakıyorum ve isteklerim bu yönde. Malesef gerçekler de var.
Evleniyorum.. Çünkü ona güveniyorum,onu seviyorum,bana sahip çıkacağına eminim.

Başka neyi sorgulamam gerekir ki? Bilemedim ben de çok merak ediyorum evlilik hayatını:26:

neden evleniyoruz
neslimizi devam ettirmek icin
hayatimizi duzene sokmak icin
haramdan zinadan kacinmak icin
ve bi cok sebebi var...

Tabi canım dini sebepleri en başta.Ama ben anlatmak istediklerimi içimde hissettiklerimi cümlelere dökemiyorum.1 haftadır garip bir ruh halindeyim belli bir sorunum da yok ama hayattaki bu dayatmalar beni sıkmış durumda sanırım.

dünya kk dan ibaret değil... ve takip ettiğiniz bölüm "bir derdim var" ise düzgün bir hayat ve evlilikle karşılaşmanız pek mümkün değil...o yüzden evlilikle ilgili çok doğru bir yargı edinmeniz de pek mümkün değil...

insanoğlu mutsuzluklarını paylaşmaya daha meraklıdır...

ayrıca yaşadıklarınızın zorluğu, olaylardan çok sizin onları nasıl algılayıp, karşıladığınızla ilgilidir...insanoğlu isterse her mutluluğun içinden tonla mutsuzluk, her mutsuzluğun içinden de mutluluk çıkarabilir...gerçekten zor evlilikler var ama "evlilik sıkıntıdır" gibi bir genellemenin doğru olacağını düşünmüyorum....6 yıl tek ve hür yaşayıp burnumun dikine gittikten sonra evlendim ve pek sıkıntı yaşamadım...sadece hayatım çoğaldı, genişledi, büyüdüm...bunun için evlenmiştim zaten

Çok doğru "sonu belli bir yola badım atmak sadece evlilik".Tam da bu bile bile adım atılıyor.Buna engel olunamıyor.Elim kolum bağlandı derler ya öyle.

Aslında buna dur demek yine çiftlerin elinde.
Tabi bekar olduğum için bu kadar kolay konuşuyor olabilirim ama öncelikle insan kendine değer vermeli.
Kendimden örnek vermem gerekirse tutkunu olduğum şeylerden biri, sinema ya da dizi izlemektir.
Her gece çok uykum olsa da ertesi güne yetiştirelecek bir sürü projem olsa da kendimi ödüllendirir, en az 1.5 saatimi keyfime ayırırım.
Bu gibi zevkler insanı motive eder ve çevresindekilere de daha ılımlı yaklaşmasını sağlar.
Çiftler de böyle ortak özel zevklerini haftanın belli bir günü ne olursa olsun yapmayı kendilerine alışkanlık haline getirilebilirler.
Bu bir kahve keyfi olabilir, yemek olabilir, 1 saatlik bütün elektronik eşyalardan uzak sohbet olabilir ama olmalı...
İlla ki her çiftin kendilerine özel bir paylaşımları olmalı.
Haftanın o günü gelmesi için ikisi de sabırsızlıkla beklemeli ki heyecan taze kalsın.

Tabi canım dini sebepleri en başta.Ama ben anlatmak istediklerimi içimde hissettiklerimi cümlelere dökemiyorum.1 haftadır garip bir ruh halindeyim belli bir sorunum da yok ama hayattaki bu dayatmalar beni sıkmış durumda sanırım.

hayatımda sonsuza kadar olması gereken insanla karşılaşmadan önce, yıllarca bu dayatmadan kaçtım ben de sanırım...etrafımdakilerin aksine, hiçbir zaman evlenmek zorunda hissetmedim kendimi...evlendiğimden herkes benden ümidini kesmişti :))

ama çift olmak insanoğlunun doğasında var....

dünya kk dan ibaret değil... ve takip ettiğiniz bölüm "bir derdim var" ise düzgün bir hayat ve evlilikle karşılaşmanız pek mümkün değil...o yüzden evlilikle ilgili çok doğru bir yargı edinmeniz de pek mümkün değil...

insanoğlu mutsuzluklarını paylaşmaya daha meraklıdır...

ayrıca yaşadıklarınızın zorluğu, olaylardan çok sizin onları nasıl algılayıp, karşıladığınızla ilgilidir...insanoğlu isterse her mutluluğun içinden tonla mutsuzluk, her mutsuzluğun içinden de mutluluk çıkarabilir...gerçekten zor evlilikler var ama "evlilik sıkıntıdır" gibi bir genellemenin doğru olacağını düşünmüyorum....6 yıl tek ve hür yaşayıp burnumun dikine gittikten sonra evlendim ve pek sıkıntı yaşamadım...sadece hayatım çoğaldı, genişledi, büyüdüm...bunun için evlenmiştim zaten

Senin adına çok sevindim.Elbette ki derdim var bölümünde dert anlatılacak.Ben genel gözlemlerimden ve benim şuanki ruh halimden yola çıkarak bunu düşünmekteyim.Herkesin evliliği tercih etmesindeki sebep farklı.

Back
X