Neden evleniyoruz?

ama her sey sıraya gırecekmıs gıbı gelıor. her sey standartlasacak fılan:) ne bıleyım. ısten geldı cay ıctınız, tv ya da puzzle yaptınız. kütt. uyku geldı:) ben akrep burcuyum. ne bıleyım. tutku benım ıcın onemlı. standart seyler bana gore gelır mı ondan korkuorum:)

herşey sıraya girmiyor ki...
çalışıyorum ya..
canım akşam yemek yapmak istemezse yapmam..
kocam sıkıntı yaratmaz..
eıwı temızlemek istiyorsam beraber yaparız kocamla..
yemek mı yapılcak soganını ben biberini o dograr..
bazen kocamı bogasım gelıyor..
misal birşeye kızdım..
ama aradan en fazla 1 gun gecsın ..
ya o ozur dıler..
yada ıkımızde sucluysak bırbırımıze bakıp anıden gulmeye başlarız..
ben22 yasındayım..
yasım kucuk..
18 yaşımda tanıstım esımle...
keşke 18 ımde evlenseymışım dedim gecen gun :)

EVLİLİK ÇOK BÜYÜK BİR KUMAR..
EVLENECEĞİNİZ ADAMI İSTER 2 İSTER 10 SENE TANIYIN..
AYNI EVİN İÇİNDE YAŞAMADAN GERÇEK KİMLİĞİNİ BİLEMEZSİNİZ....
BEN BİR KUMAR OYNADIM..
BUNUN İÇİN ÖMRÜMÜ ORTAYA KOYDUM... VE TUTTU...!!!
ŞANS DİYELİM BİRAZDA BUNA..
UMARIM HERKEZ HAYATININ EN BÜYÜK SEÇİMİNDE MUTLU OLUR...
ZİRAA KİMSE BOŞANIRIZ 2 3 YIL SONRA DIYE EVLENMIYOR..
HERKEZ MUTLU OLUCAZ YUVAMIZ COCUKLARIMIZ HUZUR OLUCAK DIYE EVLENIYOR..
ALLAHIM KÖTÜ İNSANLARLA KARSILASTIRMASIN......

MUTLULUK DİLEYENLERE COK TESEKKUR EDIYORUMM :nazar::16:

hayır monotonlaşmıyor...
ben işten gelıp gece yatma vaktımıze kadar vakıt nasıl gectı anlamıyoruz bıle..
hatta gecen gun puzzle yapıoduk beraber aynı anda saate bı baktık 12 olmus..
yatma vaktı:( dıyıp suratımızı astık anıden:D cok komıktı...

tabı bu saydıklarım dogru adamla evlendıysen..
kafanda hıcbır soru bırakmadıysan..
ve işte benım erkeğim bu olmalı diyorsan gerçekleşebileceğine inanıyorum..
iş güç işte kalır..
bu evın ıcınde bı kocam bıde ben varım..
sinek bıle yabancdır ;)
işten sonrakı saatlerımız esım ve benım ıcın cok özel

doğunal sen evliliği ve eşini anlatırken benimde hislerime tercüman oluyorsun.o yüzden sanırım kendime yakın hissettiğimden sitedeki yorumlarını okurum.eşinle bi ömür boyu mutlulukar canım:1:

doğunal sen evliliği ve eşini anlatırken benimde hislerime tercüman oluyorsun.o yüzden sanırım kendime yakın hissettiğimden sitedeki yorumlarını okurum.eşinle bi ömür boyu mutlulukar canım:1:

tesekkur ederım cnm bnmm :)
sanırım sende benım gıbı koca köylülerdensin :D
saol tatlım benım..
sende cok mutlu ol inş...
nazar değmesin kocişlerimize

herşey sıraya girmiyor ki...
çalışıyorum ya..
canım akşam yemek yapmak istemezse yapmam..
kocam sıkıntı yaratmaz..
eıwı temızlemek istiyorsam beraber yaparız kocamla..
yemek mı yapılcak soganını ben biberini o dograr..
bazen kocamı bogasım gelıyor..
misal birşeye kızdım..
ama aradan en fazla 1 gun gecsın ..
ya o ozur dıler..
yada ıkımızde sucluysak bırbırımıze bakıp anıden gulmeye başlarız..
ben22 yasındayım..
yasım kucuk..
18 yaşımda tanıstım esımle...
keşke 18 ımde evlenseymışım dedim gecen gun :)

EVLİLİK ÇOK BÜYÜK BİR KUMAR..
EVLENECEĞİNİZ ADAMI İSTER 2 İSTER 10 SENE TANIYIN..
AYNI EVİN İÇİNDE YAŞAMADAN GERÇEK KİMLİĞİNİ BİLEMEZSİNİZ....
BEN BİR KUMAR OYNADIM..
BUNUN İÇİN ÖMRÜMÜ ORTAYA KOYDUM... VE TUTTU...!!!
ŞANS DİYELİM BİRAZDA BUNA..
UMARIM HERKEZ HAYATININ EN BÜYÜK SEÇİMİNDE MUTLU OLUR...
ZİRAA KİMSE BOŞANIRIZ 2 3 YIL SONRA DIYE EVLENMIYOR..
HERKEZ MUTLU OLUCAZ YUVAMIZ COCUKLARIMIZ HUZUR OLUCAK DIYE EVLENIYOR..
ALLAHIM KÖTÜ İNSANLARLA KARSILASTIRMASIN......

MUTLULUK DİLEYENLERE COK TESEKKUR EDIYORUMM :nazar::16:

oo cok güzel yaa:69::69:
Allah mutlulugunuzu daim etsinn vee bizlerede seninki gibi mutlu güzel evlilik nasip etsin inşaallaaahhhh:38:

Son düzenleme:
evliliğin benim için anlamı yanında huzur bulduğumla her yeni güne birlikte uyanmak.. huzur diyorum altını çizerek benim için önemi çok büyük gürültülü bir aile ortamında büyüdüğüm için huzura açım ben.bundan bikaç sene sonra evleneceğim adamın da bu ihtiyacımı eksik etmeyeceğinden şüphem yok çok şükür rabbim herkesin gönlüne göre versin ..

Son düzenleme:
aynı sabaha birlikte uyanmak için...herseyi acıyı tatlıyı birlikte paylaşabilmek için...cocuklarımızn olması için.....basımı yaslayacağım bi omuz için....

Sevdigim insanla evlenmek isterim cunki:
- Cocuk sahibi olmak istiyorum
- Gunde, 12 saat birlikte olabilmek istiyorum
- Proje, plan, duzen kurmak istiyorum
- Ben degil biz olmak istiyorum
- Uzun lafin kisasi, apayri bir aile olalim istiyorum.
Cok mu sey istiyorum, bilmiyorum. Zaman gostericek artik. :1:

yuva kurmak için...
neslimizi sürdürmek için...
Anne olmak için....

Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Bekarlarınızı evlendirin, zira bu işle Allah onların ahlakını güzelleştirir, rızıklarını artırır ve mürüvvetlerini çoğaltır.” [23]
Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Evlenmek benim sünnetimdir. Her kim benim sünnetimle amel etmezse benden değildir. Evleniniz, zira ben diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuzla övünürüm.” [9]

ben kendi adıma sevdiğim mantığımın uyduğu bir erkekle aynı çatı altında bir ömür paylaşmak için evlendim .nikahsız birlikteliklere karşı olduğum için tek yapabileceğim şey evlenmekti .günümüzde modern bile gözüksek maalesef nikahsız birlikteliklerde olan hep kadına oluyor .erkek istediği gibi yaşıyor ediyor ama gidiyor hiçbirşey yaşamamış bir kızla evleniyor .diğer taraftan kadın yaşadığı şeylerin altında eziliyor .
evlilik iyi birşey .ama şu var evlenmek için yapılan evliliklere karşıyım tabi .ama eğer sevip seviliyorsanız evlilik harika birşey .hayatı paylaşmak .aynı evde yaşamak ,birlikte sarılıp uyumaak ,arada çekişmek .hepsi çok güzel şeyler ama sevdiğinle olmak önemli .

Kızlar birkaç gündür şu konu aklıma takıldı.Aslında direk benim için bir sorun değil bu ama gene de cevap bulmak da zorlanıyorum.Herkesin evliliğinde birtakım şeyler oluyor.Mutlu oluyor mutsuz oluyor.Evin içinde yaşananları herkes kendisi bilir.Ama neden evleniyoruz?? Yani bakıyorum da evlenince dertler çoğalıyor,sıkıntılar büyüyor.Hiç var olmayan kayınvalide,görümce gibi sorunlar çıkıyor.Evliliğin en güzel meyvesi çocuklarımız ve yuvamız ama bunun yaşanmasına izin veren dış etkenler çok az.(Buradaki konulardan ve gerçek hayatta gördüklerimden dolayı yazıyorum)
Sadece çocuk için mi evleniyoruz,aile kurmak için mi??
Evlenmeden çocuk sahibi olmayı asla düşünmedim ki aile kavramı olmayan bir ortamda çocuk bence çok yanlış bir durum.
Peki evleniyoruz yuva kuruyoruz yeni hayatımıza alışmaya çaışıyoruz,ailemiz genişliyor ama neden rahat bırakılmıyor?
Devamlı aklımız dış etkenler sebebiyle dolu mu olmak zorunda? Ya huzurumuz bozulursa diye.
Rahat evimizde annemizin dizinin dibinde nazlanmak varken şimdi koskoca sorumluluklar peşimizi bırakmıyor.
Kızlar kusura bakmayın zamanınızı aldım ama bu aralar buna aklım takılıp duruyor.Neden evleniyoruz.Çocuk sahibi olmak,aile kurmak ya da düzenin süregelişi mi?

bence aıle baskısı :(

çünkü evlenince çok mutlu olacağımızı düşünüyoruz.
olmadı,
çocuğumuz olunca çok mutlu olacağımızı düşünüyoruz.
olmadı..
torundu torbaydı derken
böyle sürüp gidiyor..

halbuki mutluluk içimizdeymiş. başka yerlerde arayıp duruyoruz.

bu soruyu ben hergün sorarım yahu:)
nıye evlenıyoruzzzz? çünkü yaşlandığımızda yalnız kalmamak için bırıncı neden bu.:34:
ikincisi her insanın cınsel ihtıyaçları vardır bunu eşinle paylaşmak için.( esas sebep buda kulağına söyleyeyım kımse duymasın)
3. olarakta paylaşımmm diyorum ..:38:

Sevdiğimizle aynı zamanı aynı mekanı paylaşabilmek için evleniyoruz tabii ki de..

Ben kendi adıma sevgilimi öyle çok seviyordum ki ayrı kalmak çok zor geliyordu...
Eşim öğretmendi ve ilk ataması başka bir şehre çıkmıştı..Uzaktayken sevgililiği yaşayan bilir hem sürdürmek zordur hem de ayrılmayı göze alamazsın...
Baktık tek çare evlenmek ve eş durumu tayini ile aynı şehirde birleşmek...Biz de böyle yaptık iyi ki de yapmışız...
Şimdi düşünüyorum da sevgiliyken ki duygularım şimdikinin yanında hiç bir şeymiş...Eğer doğru insanla severek yapılırsa evlilik kesinlikle çok çok güzel...Ama tabii şu da var eğer şartlar buna müsait olsa aynı evde yaşayabilme şansım olsa bu ülkede, o zaman belki de çocuk isteyene dek evlenmeye gerek duymazdım..Ama neticede içinde yaşadığımız topluma da uymak zorundayız.
Bir de önceden hiç böyle heveslerim yoktu ama yaşayınca çok hoşuma gitti, düğün de gelinlik giymek de çok güzelmiş..Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Back
X