Neden eziyorlar?

tabiki görgü kuralı diye bişey var,uyulması gereken ama ben canım isterse ve elle yenilecek bişeyse elimle yerim..lahmacununu bıçakla kesip yiyecek değilim herhalde o kadında elle yemişse haklı bi nedeni vardır..belki sizler varken hoş olmamış olabilir bu durum ama bu onu eşinin azarlamasıiçin bi neden olamaz..
neden eziyorlar biliyomusun kadın kendini geri planda tutuyo çünkü..seini çıkarmıyo...erkeğin arkasında..ana müsade ediyo bunun için..
benim eşim asla kimsenin yanında bana bişey söyleyemez..hem bu saygısızlığı yapacak yapıda değil..hemde ben müsade etmem böyle bişeye..

bence herkesin içinde eşine o şekilde davranması hiç hoş olmamış
adamın yaptığı çok yanlış bir hareket bence eşiyle topluluk içinde bu şekilde konuşması çok küçük düşürücü
madem ki o kadar rahatsız oldu başkalarının yanında hafifi bi kaş göz işaretiyle müdahele edip uyarısını ikazını evde yapsaymış keşke

elle yemek yemeye gelince bulunduğunuz ortama bağlıdır bazı şeyler
salaş bi balıkçıdaysak kralı gelse balığı çatalla yemem
elimle tutarım
ama lüks bi restorantta isek daha tertipli davranmaya özen gösteririm

bende sert tepki verirdim ya. dısardasın neticede. hem eşi diyorsun. kadın bilmiyormuymus esinin hassasiyetini?
hep karsı tarafdan bekleriz düşüncli olmasını. gereksiz bir baskı söz konusuysa tabiki müdahele ederim ben ama kadın kasınmıs azbucuk yahu.
adamı rencide etmiş. o onun eşi neticede. ya kocası elle yeseydi o rezil olsaydı.
tek taraflı düşünmemek lazım

Yani benim kocam eliyle yese ben bi tepki vermem.. Nasıl rahat ediyorsa öyle yesin bana ne.. Bana çok gereksiz gelir böyle şeyler.. Asıl adamın eşini uyarması(üstelik sert bi şekilde uyarması) en büyük görgüsüzlüktür bence.

her ne sebep olursa olsun adamın tavrı hoş değil
rahatsızlığını yanlızken dile getirmeli
insanların arasında eşini recide etmek olmaz hoş yanlızkende olmazda kibar bir dille söyleyebilir

adamın yaptığı hıyarlık,kadınınkide yoğurt ikisi cacık olmuş yani..kadın niye o ortamda öyle hareket ediyor,adam niye o şekilde kaba davranıyor..akıllı kadın kendini eleştirtmez eşinin hoşlşandığı hoşlanmadığı şeyi bilir,öyle haraket eder.ama adam yinede toplum içinde öyle konuşmamalıydı...

Tavuk ya da eti, elle yemeyi görgüsüzlük olarak değerlendirmiyorum.
Ben, ellerimle yemem, o ayrı mesele tabii...

Kadın ( veya erkek), eğer toplum içinde, görgü kurallarına ters düşecek bir davranışta bulunmuşsa, eşine düşen; ufak bir bakışla, ya da bir imayla, diğer kişilerin anlamayacağı şekilde, durumun eşi tarafından farkedilmesini sağlamaya çalışmaktır...

Daha sonra başbaşa kaldıklarında, rahatsızlık duyduğu konuyu, eşine güzel bir dille anlatmalı ve bir daha yapmamasını rica etmelidir...

Toplum içinde, kimse eşine; "Beni rezil ettin." deme hakkın sahip değildir.
Kaldı ki, bu sözü sarfetmekle adam, asıl rezilliğin alasını kendi yapmış...
Eşini değil, kendini küçük düşürmüş...
Kendi saygınlığını alaşağı etmiş...

"Seni yanıma yakıştırmıyorum, seni yanımda taşıdığıma ( sanki çanta taşıyor mübarek ) utanıyorum, benim değerimi düşüren görgüsüzün tekisin." demek anlamına gelir; "Beni rezil ettin." lafı...

Eğer eşim bana, toplum içinde ( yalnız başımıza bile olsa ) "Beni rezil ettin." gibi bir cümle sarfetmiş olsaydı; ben de kendisine dönüp; "Bundan sonra hayatında, seni rezil etmeyen insanları koluna takıp, istediğin yere gitmeye serbestsin. " derdim...

Ayrıca, böyle bir davranış sergilendiğinde, mutlaka tepki verilmeliydi bana göre; ki bir daha yapmaya cesaret edemesin adam...
En azından; "Toplum içinde eşini neden böyle aşağılıyorsun? Senin yaptığın çok daha ayıp. Bu tür meseleleri evinde konuşmalısın.." denmeliydi...

Kendi adıma konuşayım; ben mutlaka kırmamaya çalışarak, adamın yaptığı hatayı yüzüne vururdum.
Çünkü bu ayıbı, kimse kimseye yapma hakkına sahip değildir...​

"birey"leşememiş insan davranışı derim.. kendini tamamlayamamış
bireyleşememiş insan, hayatına dahil olan insan ile tamamlar kendini, öyle "olucağını" zannettirir bilinçaltı
o insandan pay alarak sürdürür yaşamını, farkında olarak yada olmaksızın, öyle yaşar
sonra da rezil olacağım v.s. sinden fuzulilikler nükseder.. istemdışı..bilinçdışı..
ı ıh.. kendi olan insan, başkasının davranışı ile birşey olup olmayacağını bilir..
hadi bilmedi diyelim, düşünebilir ..
durup, "ben neden onun el ile yemesinden rezil olacağımı düşünüyorum"u düşünebilir.. düşünebilmelidir..
kişi kendinden menkul.. düşünmüyorsa eğer böyle acziyetlikler ile kendini tamamlamaya çalışaçalışa yaşar gider

Vallah'a kimse kusura kalmasin bende tavugu eti ellerimle yrim, ne utancam, o kadar utanilcak sey varken, sagini solunu acan, yolda rezillik diz boyu yapanlar utanmiyor da ben ellerimle et tavuk yerken utancam yok oyle sey kimse de bi sey diyemez bana, pehhh, hem o koca da varsin kendine kizsin .

ıyi de kadında neden eliyle yemek yiyor. Adap denen birşey var.
Adam da haklı. Tek problem uyarılan yerin yanlış olması.
Ama demekki kadın elle yemeye çekinmyorsa adam da buna çekinmemiş.
Kendi evinde isterse ayaklaıryla yesin de misafir varken yada başka bi yerdeyken elle de yemek yenmez be kardeşim.

bu tamamen ortam meselesi bence. kadın belki de sizleri samimi gördü ve sizin yanınızda elle yemekte bir sakınca görmemiş olabilir. ama eşinin yaptığı çok daha büyük bir ayıp bence. madem rahatsız oldun, çekersin kenara sesiz bir şekilde söylersin. kadını herkesin içinde aşşağlayıp rezil etmenin anlamı var mı ya. benim eşim bana herkesin içinde öyle bir şey yapsa ben de onu herkesin içinde daha beter rezil ederdim doğrusu.
ben çatal bıçakla yenmeyecek şeyleri bilemesela küçük balıklar hamsi gibi özellikle toplum içindeysek veya evdeysek de çatalla bıçakla yerim. öyle alışmışım çünkü ama eşim de bana ne kadar kibarcıksın, bu çatalla yenmez rahat ol, elle yesene falan der. yani kadın öyle rahat ediyorsa öyle yesin tabi. ortam çok aykırı olmadıkça sorun olmamalı bence.

bence burda kadınında hatası var kocasına karsı otoritesıni kuramamış onu dediysede kalkıp gitmeliydi o masadan ..

Back
X