Neden geçmişe saplanıp kaldığımı anlayamıyorum

EzgiTanem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
559
1
46
İstanbul
kızlar şubat ayı gibi sözlümden ayrılmıştım,aradan 6 ay geçti ama bende yolunda gitmeyen bişeyler var,
6 ay içinde tanıdık ve arkadaş sayesinde 3 kişiyle tanıştırıldım..
aslına bakarsanız hiç biriyle görüşmek istemedim,sadece ısrarla tanışmamda hayır olduğunu düşündükleri için
birazda aracı olanı kırmamak için tmm dedim..
ilk tanıştırıldığımla sözlümden ayrıldıktan 3 ay sonra tanıştırıldım.
doğal olarak henüz olayların etkisinden kurtulamadığım için bu kişiyle 2. telefon konuşmasından sonra,
yüz yüze görüşmeye fırsat vermeden noktaladım.
diğeriyle bu olaydan 1 ay sonra tanıştırılmak istendim,
ısrarla hazır olmadığımı söylememe rağmen benden habersiz telefonumu vermişler,
çocuk aradığında bozulduğumu anladı,onunda haberi yokmuş habersiz numaramı verdiklerinden,
bunu bahane ederek görüşmek istemediğimi söyledim,
ve sonuncu kişi,
bu akraba aracılığıyla oldu,kızlar belki inanmıycaksınız ama hayır diye diretiyorum,
lütfen bana aracı olmayın hazır değilim diye üstüne basarak söylüyorum,
ama hep bi duygu sömürüsü,
bu böyle nereye kadar gidicekmiş,yaşımız gelmiş,(yaşım 25 )
biri vasıtasıyla olanlar hayırlı olurmuş felan neler neler..başınıza gelmiştir aracı kişiler ikna etmek için ellerinden geleni yaparlar..
iyi tmm dedim,çocukla 3 kere konuştum telde,
ama düzenli msj atıyor,içimden karışılık vermek gelmiyor,düzcede şuan,hemen gelim yüz yüze görüşelim diyor,
ama bende tık yok,istemiyorum,anladı oda halimi,sanırım başlamadan bunuda noktalıycam..

asıl mevzu şu;
kendime kızıyorum,belki görüşsen seviceksin diyorum,neden geçmişe saplanıp kaldığımı anlamıyorum,
belki kendim tanısam ve öyle başlasa olur diycem de,aracı oluncaa sanki hemen evlenip gitcekmişim korkusu oluyor,tanımadan etmeden..
tecrübelerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var ..

canım bence içinden gelmiyosa eğer bu kadar diretiyosan hayır demekte görsen de o kişiyi bi değişiklik olmaz bence. yine de denemekte fayda var en azından tepkinin nasıl olduğunu anlarsın. yine aynı şekilde hissedersen de söylersin aracı olmaya çalışan kişilere kesin bi dille artık istemediğini. ayrıca yaşın gayet normal. olacağı varsa bi yerde bi şekilde karşına çıkacaktır seveceğin kişi.

canım bence içinden gelmiyosa eğer bu kadar diretiyosan hayır demekte görsen de o kişiyi bi değişiklik olmaz bence. yine de denemekte fayda var en azından tepkinin nasıl olduğunu anlarsın. yine aynı şekilde hissedersen de söylersin aracı olmaya çalışan kişilere kesin bi dille artık istemediğini. ayrıca yaşın gayet normal. olacağı varsa bi yerde bi şekilde karşına çıkacaktır seveceğin kişi.

bazen vicdan azabı çekiyorum,benim iyliğimi istiyolar biliyorum ama içimden gelmiyor..
öyle beynime giriyolarki,evet evlenmeliyim yuva kurmalıyım diye kendimi ateşe atmaktan korkuyorum,
işin gerçeği sanki hiç aşık olamıycakmışım gibi geliyor

kızlar şubat ayı gibi sözlümden ayrılmıştım,aradan 6 ay geçti ama bende yolunda gitmeyen bişeyler var,
6 ay içinde tanıdık ve arkadaş sayesinde 3 kişiyle tanıştırıldım..
aslına bakarsanız hiç biriyle görüşmek istemedim,sadece ısrarla tanışmamda hayır olduğunu düşündükleri için
birazda aracı olanı kırmamak için tmm dedim..
ilk tanıştırıldığımla sözlümden ayrıldıktan 3 ay sonra tanıştırıldım.
doğal olarak henüz olayların etkisinden kurtulamadığım için bu kişiyle 2. telefon konuşmasından sonra,
yüz yüze görüşmeye fırsat vermeden noktaladım.
diğeriyle bu olaydan 1 ay sonra tanıştırılmak istendim,
ısrarla hazır olmadığımı söylememe rağmen benden habersiz telefonumu vermişler,
çocuk aradığında bozulduğumu anladı,onunda haberi yokmuş habersiz numaramı verdiklerinden,
bunu bahane ederek görüşmek istemediğimi söyledim,
ve sonuncu kişi,
bu akraba aracılığıyla oldu,kızlar belki inanmıycaksınız ama hayır diye diretiyorum,
lütfen bana aracı olmayın hazır değilim diye üstüne basarak söylüyorum,
ama hep bi duygu sömürüsü,
bu böyle nereye kadar gidicekmiş,yaşımız gelmiş,(yaşım 25 )
biri vasıtasıyla olanlar hayırlı olurmuş felan neler neler..başınıza gelmiştir aracı kişiler ikna etmek için ellerinden geleni yaparlar..
iyi tmm dedim,çocukla 3 kere konuştum telde,
ama düzenli msj atıyor,içimden karışılık vermek gelmiyor,düzcede şuan,hemen gelim yüz yüze görüşelim diyor,
ama bende tık yok,istemiyorum,anladı oda halimi,sanırım başlamadan bunuda noktalıycam..

asıl mevzu şu;
kendime kızıyorum,belki görüşsen seviceksin diyorum,neden geçmişe saplanıp kaldığımı anlamıyorum,
belki kendim tanısam ve öyle başlasa olur diycem de,aracı oluncaa sanki hemen evlenip gitcekmişim korkusu oluyor,tanımadan etmeden..
tecrübelerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var ..

hiç kendını boşuna uzme ve de kızma hazır değilsin ve istemiyosun su an görsende görüştüğüne pişman olacaksın karsı tarafıda bosyere umutlandırma bence sen zaten kedını hazır hıssettığinde cevrenden bırılerını görmeye başlayacaksın hanı derler ya gönül gözün kapalı su an yasadıklarını hazmet hazır oldugunda açılacktır.akrabalarınada söle boşyere senı yorup strese sokmasınlar baska hayırlara yönelsinler.

Ciddi bir ilişkiyi kısa bir süre önce bitirdiğin için ( 6 ay bence çok kısa bir süre bana göre) yenisine kendini hazır hissetmiyor olabilirsin. Bence kendine biraz zaman ver, kaç yaşındasın bilmiyorum ama seni 6 ayda 3 kişiyle tanıştımışlar, bence bu biraz aceleci bir tavır, zaten seninde pek gönlün yok gibi, yerinde olsam yakınlarıma, arkadaşlarıma beni biraz rahat bırakın derdim.. Elbet birgün sana uygun biri karşına çıkacaktır. Kısa zamanda mutluluğunu isterlerken birazda baskı uygulamışlar sana..

Geçmiş dediğin 6 ay öncesi pek de geçmiş sayılmaz. Unutmak için erken, bir sözlülük döneminiz olmuş, zamana bırak ve hoşlanmadığın müddetçe kimseyle çıkma derim. Aşkı aşkla unutmaya çalışmak çivi çiviyi söker hesabı evet daha kolaydır ama duygusal olarak hoşlanman lazım sırf unutacağım diye başkaları ile çıkma.

geçmişe mazi derker arkadaşım, geçmişle yaşanmaz. hayat dünden ibaret değil.. bugünü ve yarını düşünmen gerekli. doğru söylüyor akrabaların.. evlenme çağındasın, ama bu zamanını geçmişi düşünmekle geçirirsen yarın çok pişman olabilirsin. yapayalnız kalırsın. karşına çıkan insanlara bir şans ver, hemen evlenmek zorundada değilsin. benim bir arkadaşım görücü usulü tanıştı ama 4 ay çıktı bu süre sonunda nişanlandı , diğeri 6 ay çıktı sonunda oda nişanlandı. görücü usülü demek hemen evlilik demek değildir. şimdi görücü usülüde değişti. gençlere birbirlerini tanıyıp anlaşmaları için fırsat veriliyor. hem hayatına başka birini alıp, zihnini ve kalbini başka birisi ile meşgul etmezsen malisef eskisini unutamazsın. benim çok uzun sürdü mesela... ozaman 22 yaşımdaydım, 36 yaşımda başka birisine evet diyebildim.. aynı duruma düşmeni istemem. allah yardımcın olsun.

seni çok iyi anlıyorum canım benim de nişanım atıldı en yakın arkadaşım sayesinde mart ayında hala toparlayaamdım herkes birilerini söylüyor ama ben hala onun elimi tutması öpmesi sarılması sözleri derken atamadım kafamdan kimseyide istemiyorum önce bir işe gireyim toparlarım diyorum ama işte yok kapana kısıldım resmen onla yatıp onla kalkıyorum ama bugün karar verdim artık hayatıma birini sokmaya yoksa unutamıcam en azından deneyeceğim belki faydası olur diye olmaz ama seven vazgeçemezki bu kladar çabuk ölene kadar hep yer edicek aklımda o ayrı ama herkes hayatını yaşıyor ki nişanlımda aramızı bozan arkadaşımda sıra bana geldi artık ... sende hzır hissettiğinde ki bunu anlarsın öyle başla gerçi ben birini beğendim zamanında söylenmişti bana ama şimdide o başkasından hoşlanıyormuş kızda istemiyormuş bakalım rabbim hayırlıısnı versin hepimiz için ....birde artık mantıkla hareket edicem kalbimle değil zamanla kalbimde sever diye düşünüyorum...

Back
X