Neden gelmiyorsun Bebek ?

fittanne

MasterFit
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
4.818
22.938
308
Bu bir sınav mıdır? Kader midir ? Gün geçtikçe çevreden öğrenilen hamilelik haberleri yaraya tuz basmak gibi kıskançlık mı ? Hayır neden kıskanayım arkadaşlarımı Allah onların da gönlüne göre versi kimseyi evlatsızlıkla, sağlık sıkıntılarıyla sınamasın Rabbim.. Bende ki biraz başarısızlık hissi.. Aslında hamile kalanların sayısına bakılınca ne kadar kolay ama hamile kalma sürecine bilimsel olarak bakınca o sperm yumurta buluşacak ta falan filan ne kadar zor gibi duruyor.. Ama zorlar Rabbime ne kadar kolay geliyor.. İlk defa bugün bi arkadaşımın hamilelik haberi beni sevindiremedi :( aksine kendi acılarımı,kaygılarımı hatırlattı ve üzüntülere boğdu beni.. Şimdi evde olsam oturur hüngür hüngür ağlardım ne yapayım elimden bişey gelmiyor dua etmekten başka :KK61: bunları neden anlattım bilmiyorum sadece içim çok acıyor sanırım bi nebze sizlerle paylaşarak atlatmaya çalışıyorum.. Çünkü biliyorum burada benim gibi olan tanımadığım ama Gönül'lerin duyguların bir olduğu bir sürü arkadasım var.. Benim şimdilik olmuyor olsada dilerim inşallah hepinizin ama hepinizin hamilelik haberlerini sağlıklı bir şekilde alırım.. Benim olmasa da şimdilik, Rabbim ben dayansam da şimdilik, kardeşlerimin boynunu bükme Rabbim.. Ve Rabbim tek kişi dursam da secdede şimdilik, sen iki kişi tek bedende durmayı nasip et Rabbim.. :((((

Amin arkadaşım. Ben de bilirim yakınının hamilelik haberini aldığında duyduğun sevinç ve üzüntü karışımı duyguyu. Sen ve eşin kontrollerden geçtiniz mi? HSG, AMH testi, hormon-sperm testi filan?

Canım benim ne güzel söylemişsin zorlar Allaha ne kadar kolay diye. çok dogru. bunu da öyle düşün bu bi sınav senin için. sonunu senin belirleyeceğin bi sınav. Allah herşeyin en iyisini en güzel zamanında verir unutma. dua etmeye dilemeye devam et. inşallah en hayırlısından bi evladın olur.

Amin arkadaşım. Ben de bilirim yakınının hamilelik haberini aldığında duyduğun sevinç ve üzüntü karışımı duyguyu. Sen ve eşin kontrollerden geçtiniz mi? HSG, AMH testi, hormon-sperm testi filan?
Öncelikle cevap yazıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.. Ben yumurta takibi yaptırdım adet düzensizliği, tüylenme, hormon bozukluğu ya da herhangi bir sebep yokken sağ yumurtalıkta, sol yumurtalık normal ama yumurta istenen boyuta geçmiyor 12 mm de kaldı.. Klomen E başlayacaktım doktor eşimden test istedi sperm testi.. Sperm sayısı 11.200.000 totelde 54.000.000 ileri hareket 9, yerinde 25. Üroloji doktoru varikosel teşhisi koyunca eşim mikrocerrahi yöntemi ile tek taraflı ameliyat oldu 1,5 ay geçti martta sperm testi tekrarlanıp değişime bakılacak.. Bu arada 1,5 yıllık evliyim ilk iki ay dışında korunmadık.. Benim yumurta tedavin için eşimin değerlerinin normale gelmesini bekliyoruz.. Ama korku, kaygı had düzeyde bende :(

Daha çok yeniymis Rabbim inşallah sanada banada bizim gibi isteyen herkese nasip eder ben 3 buçuk yıldır uğraşıyorum aşılama tüp bebek klomen hepsini denedim çok sıkıntı çektim vazgeçmedim yinede yapabildiğim tek şey dua diyorsunya yapman gereken bu zaten verende Allah alanda sabır arkadaşım. Inşallah tez vakitte olur bizede nasip eder Allah.

Öncelikle cevap yazıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.. Ben yumurta takibi yaptırdım adet düzensizliği, tüylenme, hormon bozukluğu ya da herhangi bir sebep yokken sağ yumurtalıkta, sol yumurtalık normal ama yumurta istenen boyuta geçmiyor 12 mm de kaldı.. Klomen E başlayacaktım doktor eşimden test istedi sperm testi.. Sperm sayısı 11.200.000 totelde 54.000.000 ileri hareket 9, yerinde 25. Üroloji doktoru varikosel teşhisi koyunca eşim mikrocerrahi yöntemi ile tek taraflı ameliyat oldu 1,5 ay geçti martta sperm testi tekrarlanıp değişime bakılacak.. Bu arada 1,5 yıllık evliyim ilk iki ay dışında korunmadık.. Benim yumurta tedavin için eşimin değerlerinin normale gelmesini bekliyoruz.. Ama korku, kaygı had düzeyde bende :(

Var olan sorunlarınız bana göre çok çok hafif düzeyde hiç üzülme. Eşinin sperm sayısı normal sınırlara gelmeye çok müsait. Bak bizde 0 morfoloji 2.5 milyon civarı da sayı vardı ilk testte. Biz de tüp bebeğe başlıyoruz bu hafta. Hiç üzülme ohooo. Sizde tüpe de gerek kalmaz. En fazla aşılamayla hallolur gider. Belki inşallah ona bile gerek kalmaz. Eşin için keçiboynuzu kürüne başla(eğer sperm testinde fazlaca lökosit çıkmadıysa ) , çiğ badem, çiğ fındık, ceviz yedir. Arada cakşır suyu içir. Durumun yeterliyse eşin için proxeed ve arginin hap edin. Hatta bulabilirsen proxeedden daha iyisi de var. XY complex diye bir ilaç. Gerçi biz piyasada bir türlü bulamadığımız için proxeed+arginin+evigcap ile yetindik. Biz bu sayede 1.5 den 7.5 milyona çıkardık en son. Morfoloji de 0 dan 1 e yükselmiş. Sen de adet döneminin ilk 10 günü gibi hayıt kaynat iç. Bir sonraki ay yumurtlama gününe kadar çörekotu- bal karışımı yapıp ye. İlk yaptığımda yumurtama dönemimde ağrısını hissetmiştim kasıklarımda, öyle güzel geliştirmiş ki yumurtamı. Ama bu dediğimi sende kist(PKO) yoksa yap. Bize de varikosel ameliyatı olsun demişlerdi. Biz hiç yanaşmadık. Değerler düzelmeyebiliyormuş. Yani garantisi yok. O yüzden bu dediklerimi araştırıp bununla destekleyebilirsin arzu edersen. HSG çektirmediysen çektir. Yumurtalık rezervi (AMH testi) baktırmadıysan baktır. İnşallah hayırlısıyla sen de, ben de ve diğer tüm isteyen arkadaşlar da sağlıkla çocuklarımıza kavuşuruz.

Ben de 6 aylık evliyim doğum kontrol hapı kullanıyorum bi yandan isteyince olmaz mı gecikir mi diye kafamda sorular oluyo korkuyorum bazen.
İnşallah Rabbim gönlündekini verir sağlıkla çocuğuna kavuşursun.

İnşallah en yakın zamanda hayırlısıyla, sağlıkla hamile kalırsın. Dua etmekten başka yapabileceğin bir şey yok.

Evet çok zor aslında. Bir bebek her gün onlarca faktörün aynı anda oluşmasıyla büyüyen o kadar büyük bir mucize ki.
Allah inşallah sana da o mucizeyi hayırlısıyla yaşatır.

Sana tavsiyem çevrene tedavin konusunda bilgi verme. İnsanlar destek olmaya çalışırken yıpratıcı olabiliyorlar.

Arkadaşım, hiç mi hiç dert etme. Sıkıntı stres hormonlarını etkiliyor. Buna inan. İki çok yakın arkadaşım (ki duyduklarımı saymıyorum bile) normal yolla hamile kalma umutlarını yitirdiği için tüp bebek kararı aldılar. İkisi de karar verdikten 1 ay sonra kendiliğinden hamile kaldılar. Ablam öyle oldu şimdi 3 çocuğu var. Ki ben konu açmıştım benim de böyle bir dururum vardı Allah verdi.

Demem o ki kafandan çıkart niye olmadı olmayacak düşüncesini. Rahat ol. Olacaktır emin ol. Bu defa da çocuğum yaramaz iştahsız yoruldum konuları açarsın :) :) O günler uzak değil yeterki stres yapma.

Herseyin bir zamani var zamanini bekliyodur yavrucagin.. ben de tedavi goruyorum yoruldum ilaclar yordu etkilendim.. sanki hic olmayacakmis gibi geliyo simdi bana halbuki bi problem yok... Allah tez zamanda saglikli sihhatli hayirli evlatlar nasip eylesin tum isteyenlere

Bende iki kayipla saglikli gelecek bebegimi bekliyorum.seni oyle iyi anliyormki.butun tanidik akraba es dost ikinci cocuklarini dogurdu yasit olanlarim.sinavmi kadermi bilmem ama cok zor oldugu kesin

Bu tarif edilemez bir duygu.Bende 2 yıldır evliyim senin gibi ilk 2 ay korundum sonrası uğraşlarla geçti.Dr pko var dedi falan filan .Artık iyibir dr gideyim gerekirse tüp yaptıralım derken şimdiki dr da bir şey yok sadece histeroskopi ol ve bekle dedi bu ay oldum ve bekliyorum.Rabbim büyüktr çok şükür ki bunun bir imtihan olduğu bilincinde sabır ve dua ile bekliyorm.Allahım sana bana isteyen herkese nasip etsin.Bu eksilklik hissi çok fena Rabbim tez vakit sona erdirsin .

amin...
benimde 1.5 yıldır bebeğim olmuyor...ve bende çok bebek haberleri alıyorum...aynı hisleri yaşıyoruz yani..bunun adı kıskançlık değil başka birşey...Rabbimin bir bildiği vardır..herşeyin hayırlısını diliyorum herkes için...sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin Allahım bana , sana , isteyen herkese...

Herşeyin bi zamanı var canım bu da senin imtihanın umarım bu imtihınını sabırla duayla geçersinde bebeğine kavuşursun

Sizi cok cok iyi anlıyorum. Hayatında daha kimsenin hiçbir şeyini kiskanmamis, herkesin güzel haberine canı gönülden sevinmis olan ben bebek haberi duyunca yikiliyordum. Kendime kızıyordum kiskaniyor muyum diye. Hayır bu kıskançlık değil. Boynu bükük kalmak. Üstelik bizim seçimimiz de değil. Nasipte hasret kalmak var ki başımıza geldi. Çok zor ama sabretmek, dua etmek lazım. İki yıl içinde 2 dış Gebelikle ölümün kıyısından donmus biri olarak söylüyorum hep sukredelim. Bizden daha zor durumda olanlar var. Hiç çaresi olmayanlar var. Lütfen olumsuz konuları okumayın, olumsuz deneyimleri dinlemeyin, hastalıkları çok arastirmayin. Gerçekten insanin umudu kırılıyor, insan ümitsizliğe dusuyor. Siz inançlı bir insansıniz. Hasretle beklenen bebekler daha da bir tatlı oluyor. Allahim size de isteyen herkese de nasip etsin. Aminnn

Sizi cok cok iyi anlıyorum. Hayatında daha kimsenin hiçbir şeyini kiskanmamis, herkesin güzel haberine canı gönülden sevinmis olan ben bebek haberi duyunca yikiliyordum. Kendime kızıyordum kiskaniyor muyum diye. Hayır bu kıskançlık değil. Boynu bükük kalmak. Üstelik bizim seçimimiz de değil. Nasipte hasret kalmak var ki başımıza geldi. Çok zor ama sabretmek, dua etmek lazım. İki yıl içinde 2 dış Gebelikle ölümün kıyısından donmus biri olarak söylüyorum hep sukredelim. Bizden daha zor durumda olanlar var. Hiç çaresi olmayanlar var. Lütfen olumsuz konuları okumayın, olumsuz deneyimleri dinlemeyin, hastalıkları çok arastirmayin. Gerçekten insanin umudu kırılıyor, insan ümitsizliğe dusuyor. Siz inançlı bir insansıniz. Hasretle beklenen bebekler daha da bir tatlı oluyor. Allahim size de isteyen herkese de nasip etsin. Aminnn
ne kadar da güzel yazmışsınız yüzümde tatlı bi tebessüme sebep oldunuz Rabbim sizden razı olsun güzel gönlünüzden..:KK51:

Back
X