Neden Güzel Olmak Bu Kadar onemli

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
bu aralar buna taktım acaba ergenlikten mi diyorum ama ben hep bu ruh hali icindeydim 16 yasındayım ve hep cirkin oldugumu dusundum
arkadaslarım yuz mankenligi bile yapabilecegimi soyluyor ama ınanmıyorum yanı hep cırkın oldugumu dusnuyorum kucukken hep bu yuzden dıslandıgımı dusunurdum guzel olsaydım bni de aralarına alrlardı diye simdi de biri aa falan kız cok guzel dese hemen ben o kdar guzel degilim iste off poff diye moralimi bozuyorum guzelli niye bu kadar onemli benm icin bilmiyorum lutfen ergenlik meselesine girmeyelim cunku yasımın kucuklugunden dolayı bunu soyluyor herkes ama bu pskıloji gitmiyor co sacma degil mi bugun okulda kavga vardı kız kaavgası benim iin hayatımda kimse kavga etmedi begenen erkek cok az hic yok hatta ha umrumda mı degil ama burdan isin ucu guzellige baglanıyor bir ergen erkegin bır kızın dıs gorunusunden daha cok etkilendigini icini o kadar da umursamadıgnı dunusuyorum ozellikle bu zamanda
cok suur kolum bacagım var saglamım sukurler olsun ama bu onuyuda dusunmeden edemiyorum ablalarım sizin yardımınıza ihtiyacım var eminin herkes kısa bir an iinde olmussa da bu duyguyu yasamıstır
yuzumun sekline hic bi model yakısmıyor topluyorum arkadaslarım olmamıs ahaha cok komik tepkileri yuzunden ozguven iyice gidiyor zaten
guzelligi onemli olmadıgını ben niye anlamıyorum ya da anlıyorum ama niye bu adar takıyorum :(

bu arada bazı harfler basmıyor kusura bakmayın lutfen

ergenlikle hem alakalı hemde değil.çünkü kadınların en hassas noktası bu güzellik konusu .genelde herkes kendinde bir kusur bulur beğenmez bazı yerlerini.şuram şöle olsaydı buram böle dersin yani bunda birşey yok ama bu senin hayatını etkileyecek boyuttaysa orda yardıma ihtiyacın var demektir.
bide her kadın güzel olduğunu duymak ister pohpolanmak nedense böleyiz biz .biri söyleyecek illa .tasdik edecek .çok hoşumuza gider .bence kendine güven ,kendine güven kadar daha etkili birşey yok hayatta .takıntı haline getirme .okadar da önemli değil inan bana .35inden sonra bütün kadınlar aynı.

ıste o kendıne guven bende yok bazen asagılık kompleksimin oldugunu dusunuyorum

ıste o kendıne guven bende yok bazen asagılık kompleksimin oldugunu dusunuyorum

o zamanla gelişir ,henüz daha çocuksun unutma şimdi böyle dedim diye kızıcaksın bana biliyorum ama şu anda düşünmen gereken derslerin ve geleceğin ona yoğunlaş .

evet tesekur ederim :) derslerimin onemli oldugunun bilincindeyim cok sukur tek sınıtı ders calısamamam neyse
bu kompleksi bi kenara bıraıcam ne zaman boyle dusunsem ruyamda agzım burnum kayıyor dua ediyorum duzeliyim bi daha cirkinim demicem diye insallah yine o ruyayı gormem:)

insanlar ergenlik döneminde, dış görünüme önem verir. bunu çok önemli zanneder. ilişkiler bile karşındakinin dış görünüşüne göre kurulur... tam o yaştasın, o çevredesin. ama şu da var o yaşlarda da güzelden anlanmaz :)

yaş mevzusuna girdiğim için hemen kızma. hayatın gerçeği bu. sırası gelen yaşayacak görecek. 20li yaşların başına kadar da bu böyle gider. belli bir yaşı geçmiş, belli deneyimleri yaşamış insanlarda karşındakinin güzelliği pek de önemli olmuyor.

yani diyelim ki, 27 yaşındasın, sevgilin de 30-35 arası. sevgilin güzel olduğun için sana çok çok iyi olmaz. ilk zamanlar belki... sırf muhteşem güzel diye evlenmek istemeyecektir, başka şeyler arayacaktır. sen de sevgilin de öyle.

gene de tamamen önemsiz tabi ki değil. ama hep söylerim ....

eğer temizsen, bakımlıysan, temiz kalpliysen, gözlerin alttan süzmüyorsa dilin yalan demiyorsa, içten gülüyorsan emin ol çok güzelsindir.

iyilik insanın yüzünü vurur. sinsi, kıskanç kadın kendini belli eder. iyi insanı herkes sever. çok güzel gözükür...

en iyi güzellik tüyosu, kalbini temiz tutmaktır.

29 yaşında, evli bir ablan olarak, tecrübelerimden söylüyorum.

teseur ederim ablacım
yas konusunda kızdıgım insanların ergenlik diye kestirip atması
evet insan olgunlasınca boyle seylere bakmıyor
ama arkadaslarla cekilen fotograflardaki tipime herkesin gulmesi fotojenik olmamam sacımın modeli degisirince insanların olmamıs demesi gururumu da kırıyor bazen asmaya calısacagım :)

birincisi ve en onemlisi: Cirkin kadin yoktur, bakimsiz kadin vardir
Bunu oncelikle aklina sok. Bana gore her kadin guzeldir, kimi bakisi, sozu, gulusuyle, kimi sohbeti, havasi, saciyla vs vs bi ozelligiyle mutlaka guzeldir. Ama guzel olduguna inanmiyorsan ve oyle davraniyorsan senin o ezik buzuk halini kimse begenmez. Oncelikle guzel olduguna senin inanman gerekiyor. Bir kac sene sonra aydana seyredeceksin guzelligini uzun uzun hic suphen olmasin. Cunku zaman gectikce insan "guzelligin" gercek anlamini ogreniyor. Tas gibi bi yuzun, dolgun dudaklarin, iri gozlerin, okka gibi burnun olmasina gerek yok guzel olmak icin. Bakislarin anlamli, gulusun icten, saclarin bakimli, havan yerinde oldu mu inan bana senden guzeli yokkk. yasinda musait, cok hafif bi makyajla cok guzel olabilirsin. Ama hafif makyaj diyorum, bulent ersoy gibi susleme kendini (((=

Guzelsin, butun kadinlar guzeldir buna inan ;)

bakımlı sac mı dedinizz benşm tuleren kabarık dalgalımı duz mu belli olmayan saclarım hic de bakımlı degil ve olamıyorlar :)

canım, o yaşta pek güzellikten anlanmıyor. popülerlik diye bir kavram daha önemli.. popüler olanı güzel görüyorsun... ileride bakıyorsun. ben kendimi beğenirim. bakımlıyım da... ergenlikte beğenmezdim ama, o zaman saçlarıma da eleştiri almışlığım oldu... benim de özgüvensizliklerim vardı o yaşta... daha kendini tanımıyorsun ki.. mesela ben kendimi çok şişman, çirkin sanıyordum. kendimden daha güzel bulduğum kızlar vardı... şimdi bakıyorum hepsine facebookdan:) "fıstık gibiyim bee" diyorum. o kişilerden de sürekli iltifatlar alıyorum. çoundan e daha zayıfım... eski resimlerime bakıyorum. benim hüsnü kuruntummuş.

özgüvensizlik bir dönem. bunu yaşaman son derece sağlıklı. ama hayatına engel olmasına izin verirsen orada sağlıksız olur. sabır güzelim. kendini tanımak zaman alıyor. ben kendime yakışan saç rengini 22-23 de buldum... giyim tarzı gene öyle... makyaj vb. bunların yakışanını oturtmak biraz deneyim ve zaman istiyor.

Bende 16 yaşındayım ben güzel değilim ama insanlar güzel olduğumu değil ama bakımlı olsam kendime biraz baksam çok güzel bir kız olacağımı söyleyip dururlar ama benim pek umrumda olmadığı için hiç dikkat etmem saçıma başıma falan. Bazende takacağım tutar bir yerime çok takarım mesela dişlerime takarım gece rüyamda dişlerimin hepsinin çıktığını görürüm kalktığımda şükrederim kulaklarıma taksam rüyamda sağır olduğumu görürüm buda nasıl oluyor anlamadım gitti.:51::1:

Back
X