Neden hamile kalamıyoruz?

ahminelask

Bugün günlerden güzellik sefa geldin hoşgeldin...
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
382
86
98
Evet 3. deneme de boşa çıkınca artık dayanamadım bu konuyu açmaya karar verdim canlar herşeyin normal olduğu tüm gerekli hazırlıkları yaptığımız halde neden hamile kalamıyoruz? bu sayfada hamile kalamayanlar ve nedenlerini ve yapılması gerekenleri tartışalım herkesin katkısını bekliyorum doktora gidenler gitmeyenler herkes eksiklerini veya fazlalıklarını paylaşssın hamile olanlar nasıl hamile kalabildiklerini hamile kalmayı zorlaştıran durumları yediğimiz içtiğimiz herşeye kadar nelere dikkat etmeliyiz bunu tartışalım hayırlı olsun bakalım inş. faydalı olur...

ben en büyük neden olarak hayatımızın akışını değiştirip orta yerine hamile kalmak konusunu koyduğumuz için olmadığını düşünüyorum. herkes stres yapma olur diyor. ama ben nasıl stres yapılmayacağını bilmiyorum. bu ay gerçekten yoruldum ve bu konuyu hayatımdan çıkarıyorum. kürler testler hiç birini yapmayacağım. tatil yapacağım, eğleneceğim, hayatın tadını çıkaracağım. hamile kalırsam da buyursun sürpriz olarak gelsin.

sanıyorum ki çok fazla düşünmekten oluyor beyin koşullanıyor istedikçe olmuyor. ben ilk ayda balayımızda tatilde yani hamile kaldım burda okuduğumuz hiçbir şeye dikkat etmeden sadece folik asit kullanıyordum oda unutmadıkça, kimyasal gebelikti malesef düştü kendiliğinden.. ondan beri 6 ay geçti her ay ne kadar düşünmeyeceğim desemde yumurtlama dönemini yakın bata yakın kendimi düşünürken umutsuzluğa kapılırken buluyorum. doktorada gittim hemde birçok defa hiç bir sorun olmadığını akışına bırakmam gerektiğini söylediler ama nafile.. yinede aklından çıkmıyor insanın şimdi yine beklemedim bakalım.. umarım biran önce hamiş kalırız tatlım
ç

Öncelikle yeni topiğin hayırlı olsun ahminelask :) kesinlikle size katılıyorum arkadaşlar ne zaman vazgeçersen yada gebeliği düşünmezsen o zaman hamile kalabiliyoruz iki kere gebelik geçirmiş anne olarak iki hamileliğimde süpriz oldu hiç düşünmediğim ve korunduğum halde ikinci gebeliğim ikiz gebelikti hatta ve pko hastası olmama rağmen doktorum tedavisiz gebe kalamazsın demişti bende o zamanlar bebek düşünmediğimden verdiği ilaçları bile kullanmamıştım ona rağmen gebe kaldım ama bebeklerimi kaybettim 10 aydır korunmuyorum 3 aydır uğraşıyorum sonuç hüsran hatta bu ay çok umutlanmıştm reglim geciktiği için :(

Son düzenleme:
bende size katılıyorum çok kafaya takmaktan olmuyor ama ben bu ay hiç stres yapmadım dikkat etmedim oluruna bıraktım son haftaya kadar aklıma bile gelmedi ama yine olmadı :( valla ne yapacağımı şaşırdım daha çok erken bunalıma girmek için biliyorum ama merak ediyorum bu duyguyu ne zaman tadıcam hayırlısıyla Rabbim hepimize nasip etsin inş.
bende soğan kürüne başlamayı düşünüyorum kuzenim 3.denemesinde hamile kalmış doktora gittiğinde iltihap var demiş onu geçirmeden olmaz demiş belki bende de vardır bu soğan kürünün yumurtalıklardaki kist iltihap filan attığını duymuştum inş. işe yarar başka bir tavsiyesi olan varsa söylesin ne olurrr :)))))

bende size katılıyorum çok kafaya takmaktan olmuyor ama ben bu ay hiç stres yapmadım dikkat etmedim oluruna bıraktım son haftaya kadar aklıma bile gelmedi ama yine olmadı :( valla ne yapacağımı şaşırdım daha çok erken bunalıma girmek için biliyorum ama merak ediyorum bu duyguyu ne zaman tadıcam hayırlısıyla Rabbim hepimize nasip etsin inş.
bende soğan kürüne başlamayı düşünüyorum kuzenim 3.denemesinde hamile kalmış doktora gittiğinde iltihap var demiş onu geçirmeden olmaz demiş belki bende de vardır bu soğan kürünün yumurtalıklardaki kist iltihap filan attığını duymuştum inş. işe yarar başka bir tavsiyesi olan varsa söylesin ne olurrr :)))))

aslında bir yandan bakınca her şey bahane her şeyin bir vakti var kader planında. biz sadece bekleyemeyip sabırsızlanıp huzursuz olup depresyonlara giriyoruz.

ben ilk hamile kalmadan önce pko var diye kürü yaptım kist falan kalmadı ardından klomen ile hamile kalmıştım. ancak bu kürü 2. kez yaptığımda ilişkisi var mı bilmiyorum ama o ay kocaman 3.5 cm lik kist oldu. o ay da o yüzden olmadı. neyse o kist 15 günde küçüldü ama hala bir sürü küçük kist var.
ben de olmazsa hayıt kullanırım ovulasyon testi alırım diye düşünüyordum ama hepsinden vazgeçtim uğraşmayacağım varsa bir vakti onu bekleyeceğim. hatta foruma bile eskisi gibi sık girmiyorum. çünkü farkettimki rahatlamak için gelmeme rağmen bu konuyu düşünme sıklığımı artırmış.

aslında bir yandan bakınca her şey bahane her şeyin bir vakti var kader planında. biz sadece bekleyemeyip sabırsızlanıp huzursuz olup depresyonlara giriyoruz.

ben ilk hamile kalmadan önce pko var diye kürü yaptım kist falan kalmadı ardından klomen ile hamile kalmıştım. ancak bu kürü 2. kez yaptığımda ilişkisi var mı bilmiyorum ama o ay kocaman 3.5 cm lik kist oldu. o ay da o yüzden olmadı. neyse o kist 15 günde küçüldü ama hala bir sürü küçük kist var.
ben de olmazsa hayıt kullanırım ovulasyon testi alırım diye düşünüyordum ama hepsinden vazgeçtim uğraşmayacağım varsa bir vakti onu bekleyeceğim. hatta foruma bile eskisi gibi sık girmiyorum. çünkü farkettimki rahatlamak için gelmeme rağmen bu konuyu düşünme sıklığımı artırmış.

doğru söylüyorsun canım ama nasıl kafaya takmayalım ki bebek düşünmeye başladığımız anda gece gündüz bunu düşünüyoruz düşünmemek imkansız inş. bir gün bizde anne olucaz ben şimdi soğan kürünü okudum da baya olumlu sonuçlar alanlar var gerçekten gebeliği geçtim en azından içimizdeki toksinleri filan atıyormuş zararı yok deneyelim inş. bende netice alırım

mrb kızlar inş en yakın zamanda hamiş haberlerinizi alırız topiğiniz hayırlı olsun umarım bu topiğiniz hemen kapanır hamiş haberlerinizle

Stresle başetme yöntemlerini öğrenmemiz gerek,insan ister istemez heyacanlanıyor.Yalnız şu 2-3ay korunun derim ben çünkü kasım aralık doğumlu bebeler anaokulunu bir sene daha tekrar etmeleri gerekyor,meb 72 ayını doldurmuş çocukları alıyor,mesela okullar eylülde açılıyorsa sadece ekim bebelerini alıyorlarmış,yazık değil mi neden bir sene kaybetsin.

kızlarr ben 1 hafta önce soğan kürüne başladım hergün içtim aynen söylenildiği gibi ve dün akşam ovulasyon sıvısı geldi yumurtladım mı şimdi bu kadar erken olurmu regl bitiminden itibaren 9.gün oluyor 30 günde 1 regl oluyorum buna göre 5-6 gün erken yumurtlamış oldum ne olacak şimdi nomal bir akıntı değil eminim çünkü yumurtlama günlerimde gelen sıvıyı iyi takip ediyorum ve diğer zamanlar böyle bi akıntım olmuyordu eee ne olacak şimdi 1 hafta erken mi regl olucam inş. bundan sonra hiç olmamda:) normal mi bu durum devam etmelimiyim yoksa ara mı vereyim?

Canım ovulasyon testi kullanmanı tavsiye ederim. Aklında yumurtladım mı yoksa yumurtlamadım mı diye bi şüphe kalmaz. Koyu iki çizgi çıktıysa 36 saat içinde yumurtlama gerçekleşecek demektir. Ondan sonra çalışma:)

Canım ovulasyon testi kullanmanı tavsiye ederim. Aklında yumurtladım mı yoksa yumurtlamadım mı diye bi şüphe kalmaz. Koyu iki çizgi çıktıysa 36 saat içinde yumurtlama gerçekleşecek demektir. Ondan sonra çalışma:)

doğru söylüyorsun ama ben küçük bir ilçede yaşıyorum her eczanede bulunur mu acaba bu bu ay da olmazsa artık ciddi bir takibe başlayacam :)

doğru söylüyorsun ama ben küçük bir ilçede yaşıyorum her eczanede bulunur mu acaba bu bu ay da olmazsa artık ciddi bir takibe başlayacam :)

Küçük bir ilçedeysen ovulasyon testi bulabileceğini zannetmiyorum. Sen ozaman işi şansa bırakma yumurtlama olmuş gibi düşün ki bunun en güzel belirtisi göğüslerde hassasiyet, kasıklarda ağrı ve rahatsızlık hissi, yapışkan akıntı (iki parmak arasında uzayan) dır. Gün aşırı ilişkiye hemen başla canım. Benim dr um yumurtlamadan sonra 36 saatte bir ilişki diyor.

bende de pko görünümü var. ve erken çatlama sorunum var. şimdilik hamile kalmamı engelleyen sorunlar bunlar görünüyor. yumurtalarım 10mm kadar oluyorlar ama hemen çatlıyorlar. böyle sorunu ola arkadaşlar var mı???

Şu yeni nesil ne çiğ soğan yiyor ne sarımsak yiyor nede nenelerinden annelerinden yedikleri yemekleri evde pişiriyor hazırcılar hazır gıda bunda ne besin değeri olur ki?

bende de pko görünümü var. ve erken çatlama sorunum var. şimdilik hamile kalmamı engelleyen sorunlar bunlar görünüyor. yumurtalarım 10mm kadar oluyorlar ama hemen çatlıyorlar. böyle sorunu ola arkadaşlar var mı???
canım sende denesen ya soğan kürü gerçekten çok faydalı olduğunu söyleyenler var sonra da incir kürüne başlarsın inş. güzel sonuçlar alırsın ben bu ay umutluyum inş.

Şu yeni nesil ne çiğ soğan yiyor ne sarımsak yiyor nede nenelerinden annelerinden yedikleri yemekleri evde pişiriyor hazırcılar hazır gıda bunda ne besin değeri olur ki?

valla öyle ben evimde annemden ne öğrendiysem onu pişiriyorum abidik gubidik tv yemeklerinden anlamam sebze yemekleri yanına turşular soğan turp tere ohhh mis gibi doğal beslenmek kadar güzel birşey var mı?

Back
X