Neden hep aynı konular?

sadece onlar dert değil tabi..o an canını ne sıktıysa o dert.örneğin sizin canınızı hep aynı konuların dert olarak yazılması sıkmış,bu da size dert olmuş..onun gibi..

Kimin canını ne acıtıyorsa derdi odur.İlla ki ismi sıfatı büyüklüğü küçüklüğü olması gerekmez.Ayrıca kimi vardır birisinin bir sözüne günlerce üzülür kimi vardır ölüme rağmen gülümser. İnsanların duyarlılıkları bile farklı farklı.Yargılamayın bence sonra en büyük derdinin aldatılmak terk edilmek vs olur (Allah korusun)

Bunu yeni gördüüm .Evet haklısın şimdi ama şöyle diyeyim ben mesela konu açtım siyasetle ilgili haber paylaştım rağbet en fazla 3 sayfa, sonra bir keresinde et bozulur mu bilmem ne diye sordum cevap 3 veya 4 tane, sonra tetanos aşısı ile ilgili bir şey sormuştum yine aynı şekilde. Bunlar değil de aşk boşanmak evlenmek vs daha çok rağbet gördüğü için forum takip te siz de onları görüyorsunuz bence.Yoksa herkesin başka dertleri de var ama çoğunluk bunları önemsiyor. Genele bakarsanız normal çünkü ortak dertler bunlar.Kültürel açıdan eleştiriyorsanız : Sanat deseniz ilgilenen kişi sayısına göre siyaset deseniz yine öyle.Herkes bunları takip etmez ki ilgi alanına göre davranır.

Evladını kaybeden bir anne olarak bu bölüme konu açmayı düşünmedim
Konum maalesef bebegimi kaybettim topiginde
Çünkü acımı aynı acıyı yaşayan insanlarla asabilirim sadece
Evlat acisi başka birseyle elbette bir olmaz ama aldatılmak şiddet görmek
Güvendiğin bir arkadasın ihaneti
Belki sadece bir bas ağrın bunlarda derttir
İnsan o an basında ne sıkıntı varsa hayatının merkezine onu koyar
Sıralamaz bu küçük bu büyük dert diye
O yüzden konu açanlara saygı duymalıyız
En basiti vücudunda neren ağrısa kalbin orda atar sanki
Hayat orasidir senin icin

Peki şimdi iğneyi kendimize batıralım
Baskalarının konularını beğenmedin ok
Bu konu mü önemli bir dert(!) senin icin

Bırakalım insanları da paylaştıkta azalsın acıları dertleri

Konu sahibi arkadaşım ben size kısmen katılıyorum.
Aslında yalnızca forumun değil tüm gençliğin problemi bu.
Gence soruyorsun nedir derdin cevap ay sevgilim bana böyle dedi yok sevgilim beni şunla aldattı yok bana şöyle baktı vs..
Bunları küçümsemekten değilde yani ne bileyim gençlik yalnızca bu işlere mi odaklı diye düşünüyorum.
Evlilere diyecek sözüm yok aldatma vs. bunlar evlilik birliğini temelden sarstıgı ıcın fıkır danısılıcak,paylastıkca azalacak dertlerdır.
Size ne elalemin derdinden derdiniz bu mu diyecenlere de ben sormak istiyorum madem kimsenin kimseye karışma hakkı yok.
Sizde konu sahibinin derdine karşı çıkmayın bu da onun derdi.
bir ekleme yapmak istiyorum.
Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermek istemem.
Benim yazdıklarımdan kastım böyle konular acılmasın,paylasılmasın degıl.
Tabıkı paylasılır kı cok paylastık burada fıkırlestık.
Benım demek ıstedıgım gencler hayatlarını ask mesk dertlerıne odaklamasalar.
Ama saygım sonsuz herkes ıstedıgını yapar.
Kımseye karısma hakkımız yok.

Son düzenleme:
Neden hep aynı konularmış.... Çok mu sıkıldınız?

Sevdiğini kaybeden yada ciddi sağlık problemi olan gelip burada sıcağı sıcağına anlatamaz. Ama öyle derdi olanlarda, acıları biraz daha dinince, gelip konu açıp acılarını paylaşıyorlar.

Amacım eleştirmek değil küçümsemek değil diyorsunuz ama yaptığınız tamda bu.

Herkesin derdi kendine büyüktür...
Kimi aldatılır kimi dolandırılır kimi bilmem kaç yıllık kocasını defalarca aldatır gelir konu açar.
Çünkü amaç dertlerini paylaşmaktır...
Siz de şuan bir derdim var'a konu açtınız bilmem farkında mısnız
Peki bu dert mi ?
Yada şöyle mi sormalıyım bilemedim.
Bu bölüme açılan konularının dert olup olmaması mı derdiniz ?

Evet aynı konular, çünkü 1 kişi aldatılmıyor, 1 kişinin annesi trip atmıyor yada sadece 1 kişi depresyon yaşamıyor. Herkesin yaşadıkları, yaşanmışlıkları farklıdır. O gün kendini iyi hissetmiyordur, sebep yoktur ama derdi budur. Burası bir derdim var bölümü.

Allah daha ilginç derler vermesin ne diyim...

hayatımızın bi parçası çogu insan aldatılıyor ihanete ugruyor acı çekiyor cinsellik yaşayıp yaşayamakta kararsız kalıyor ne gibi konular olmalıydı siz ne istersiniz :))

Aslında dert sıkıntı veren, bunaltan şey demek teknik açıdan. Bir insanı sıkıp, bunaltması için de hastalık, ölüm gibi büyük şeyler gerekmiyor illa. Burada ağırlıklı ihanet, ayrılık gibi ilişki problemlerinin paylaşılmasının sebebinin de çevreye hemen anlatılamıyor oluşu olduğunu düşünüyorum ben. Yani bir hastalığa yakalanmış olsan duyar duymaz ailene, dostlarına haber verip destek alabilirsin muhtemelen, ama ihanet haberi alınca, sakince düşünüp karar vermeden, çevreye eşe dosta haber verip ortalığı daha da karıştırmak istemiyor olabilir insanlar.

zaten bu tarz konuları açarken hayat bundan ibarettir demiyoruz . kimsenin yaşam tarzını bilemezsin. sadece başlık dert diye açılmış insanlar merak ettikleri üzüldükleri hatta mutlu günlerinde ne giyiceklerini bile tecrübeli insanlardan destek almak için konu açabiliyorlar. sizin açtığınız konu dert mi peki ? neden buna kafa yoruyorsunuz

Neren acıyorsa canın ordadır ;

Ama kalbin ama miden ama ruhun ne farkeder

Herkesin dert adlettiği şey farklıdır. Forumlarda sıkça yazarım aşk acısı insanın görebileceği en ufak acılardan diye çünkü daha beterini yaşayarak öğrendim.

Ama öğrenene kadar benimde en büyük derdimdi kalp acım. Dille sağlık,sıhhat,ölüm demek çok kolay Rabbim öğretmesin kimseye, en büyük dert aşk olsun.

Herkesin derdi kendince büyük bunu hiç unutma, kimse hayat bundan ibarettir de demiyor ama bir yerlerde iç dökmek lazım, insanlar bunun için buradalar. Sana hoş gelmiyorsa ya da hafif geliyorsa katılmazsın çok zor değil.

Kesinlikle en büyük dert sağlık bunu yaşadım ve öğrendim.
Ama diğerleri de dert değil deyip geçilecek şeyler değil..

Erkek arkadaş falan boş demişsiniz, kim yok sayabilir ki kalbinde hissettiklerini..

o zaman yönetime söyleyelim,büyük olmayan dertler açılmasın..memnun olurmusunuz?

hanımefendi burada insanlar paylaşım maksatlı bulunuyor zaten.beğenmeyen okumaz yazmaz..

hem hangi derdin kime büyük olduğunu en iyi yaşayan bilir..

bence şu an sizin dert ettiğiniz şey evet gerçekten gereksiz bir dert.sizin kategorinize gayet uygun.

Dert dediğin yaşam koşullarına göre şekillenir. Bekarsındır, derdin arkadaşların olur, ailen olur, sevgilin olur...

Evlenirsin, derdin kocan olur, onun ailesi olur, geçim derdi olur, çoluk çocuk olur...

Sen neysen "dert" odur. Zenginsen neden param yok diye dert etmezsin, fakirsen paranı nerde değerlendireceğini düşünmezsin.

Kolun yoksa, kolundur derdin, bacağın yoksa bacağın...

Sağlığı olan niye sağlığı dert etsin ki? Gözleri görüyorken gözüm yok mu demeli insan?

Nasıl yaşıyorsan, öyledir derdin.

Kötü niyetli değildim ama istemeden kızdırsıysam üzdüysem afedersiniz....
Ne bilim mesela bi şeye taktığımda üzüldüğümde hep birileri kolun bacağın mı yok,kör müsün Allah daha büyük dert verir oflayıp poflama derde bende belki bundan etkilenmişimdir.....Ben de dertliyim de son zamanlarda o başka....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…