Neden hep aynı konular?

X2010

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
322
41
53
Amacım eleştirmek değil ama dert köşesini dolaşınca dert diyince sevgili,terk edilme,cinsellik,erkek vb akla getirtiliyor..

Oysa ne dertler var önceleri çok küçük şeyleri kafaya takan bi insan olarak dert nedir son zamanlarda anladım...
Ailenin sana sırt çevirmesi,konuşmaması dediklerini yapmıyosun diye...
Dert nedir sağlığını kaybetmek,sevdiklerinden birinin ölmesi...
Dert nedir Allah ın rızasına uygun yaşayamamak....
Dert nedir yaşamda geç kalmak....
Aldatılmak,terk edilmek küçümsemiyorum sadece hayat bunlardan ibaret değil....

Herkesin derdi kendine illa derdimizin olmasi icin birinin olmesi gerekmez yada sagligimizi kaybetmemiz gerekmez.Aldatilmakta bir derttir sevgilin yada esin tarafindan da terk edilmek derttir.Soyle dusun sevgilisi yada esi tarafindan aldatilan bir kadinin psikolojisi dusun kim bilir bu olay onun icin nasil bir yikim olur cunku sevdigi guvendigi adam tarafindan darbe yemis belki yillarca psikolojik destek alacak belkide hicbir insana guvenemeyecek o yuzden herkesin derdi kendine.

İyide kişinin derdi bunlar ne yapacağız şimdi bu dert değil beğenmedim mi diyelim.Herkesin derdi kendine büyük.

Ben çiçeğim soldu diye dert ederim buda benim derdim.Derdim yani illa birisinin ölmesi gerekmez

Sevgili, cinsellik, aşk meşk, karşı cinsle ilişkilerimiz vs. hayatımızın bir parçası.
Bunlar bizi oluşturan, şekillendiren şeyler. İnsanız sonuçta.
"Asıl dert" olarak gördüğün sağlık kaybı da bu tarz konulardaki problemler sonucu yaşanıyor çoğunlukla.
Mesela terk edilen biri, aşktan harap olmuş birileri kolayca panik atak hastalığına yakalanabilir; ki hayatı zehir eden bir hastalıktır bu.
İşler o raddeye gelmeden çözüm bulmaya çalışmalı insanlar, böylece kafaları rahat eder belki.
Son derece saçma buldum yaptığın çıkarımı yani. :ssz::19:
Her zaman beterin beteri vardır ama belkemiğini oluşturan problemler çözülmezse yıkım getirir.
Onları gözardı etmek olmaz.

Dert beğenmeyeni de ilk defa görüyorum.
Bu dertler sizi kesmediyse sağlık bölümüne uğrayın.
Kronik hastalıklar,acılı tedaviler falan..
"Dertler yeterince dert değil" diyerek bir derdim var konusu açıp, bunu dert eden kişinin derdi ; ne kadar dert acaba ?

"Dertler yeterince dert değil" diyerek bir derdim var konusu açıp, bunu dert eden kişinin derdi ; ne kadar dert acaba ?

Son cümle tekerleme gibi olmuş ama katılıyorum :)
İnsan neyi kendine dert edinmişse o onun derdidir
Ve kişi genelde kendi derdini en büyüğü zanneder
Tabi ki beterin beteri var bunu herkes biliyor
Ama bir ayrılık acısını bir aldatılmayı çok küçümsememek gerek
Ölüm acısına eş tutamam ama onun gibi bir şey hemen hemen ...

son cümleye çok güldüm :9: :9: :9:

eleştirmek değil diyip de eleştireni ilk defa görüyorum.

başına gelmeyen anlamaz..

Son düzenleme:
Bence konu açılmanın amacı her insan yaşadıklarını birilerine anlatmak istiyor ve onlarında önerileriyle birlikte daha düzenli bir hayat istiyor ki zaten burdaki herkes bence bundan rahatsız değil rahatsız olanlar zaten bu bölümde işi olmuyor. İnsan neyden dolayı rahatsızlık hissediyorsa bence o konuyu çözümlemeli ki ben şahsen herkesin yazdığını takip edip yardım etmeye çalışıyorum eğer rahatsızlık duyuyorsanız bölüme uğramazsınız basit mesele iyi akşamlar :)

valla insan başına gelmeden ne derttir ne dert değildir bilmiyor.yaşamak lazım...
kv ile sorunu olmayan ,sorunu olanı bilmez,eşi ile arası iyi olan, boşanma sürecinin sancısını bilmez,çocuğu olan çocuk hasreti ile yananı bilmez...böyle uzar gider işte..
şahsen ben de mantıklı olsun olmasın derdim var diye sizin gibi yazanları dilim döndüğünce yorumlamaya çalışıyorum..

Arkadaşım doğru diyorsun sağlık derdi bambaşka ama diğer saydıkların aslında
birbiri ile bağlantılı dertler..
Örnek veriyorum eşiyle ya da eşinin ailesi ile ilgili derdi olanlar,evliliğinde
sorun yaşayanlar boşansam dert boşanmasam dert modunda..
Boşansam ailem istemez bana sırtını döner diye düşünenler bir yandan
Boşanmasam ne yapcam,mutsuzum. Bir ömür böyle geçer mi diye düşünüyor.
Ya da boşansam mesleğim yok,çocuğum var,ailem destekçim değil ne yaparım.
Boşanmasam gençliğim,en güzel zamanlarım bir hiç uğruna gidiyor.
Gidip gelmeyen şey gençlik..
Hayatı kaçırıyorum diye düşünüyor..
Ya da en kötüsü erkek,sevgili,eş ile yaşanan sıkıntılar yüzünden sağlığından olma
korkusu..
Hastalıkların başı stres,üzüntü sonuçta..

İnsan sahip olduklarını değil olamadıklarını düşünüyor çoğunlukla malesef..
Örnek ben mutlu bir evliliğe sahip değilim diye yaşayan ölü misali geziyorum.
Ne zamanki gözümün önüne gencecik sağlığından dertli biri geliyor.
Çokkk şükür sağlığım yerinde, gerisi boş diyorum o vakit.
Rabbim dermansız dert vermesin.
Dertsiz kul yok ki:ssz:

Herkesin bakış açısı farklıdır.Size dert gibi gelmeyenler benim için dertlerin en büyüğü olabilir.Herkesin sizin gibi hissetmesini yada düşünmesini beklemeyin bence.

Arkadaşlar amacım kimsenin derdini küçümsemek değil boşanmak,aldatılmak,terk edilmek tabii çok zordur yaşamayan bilemez hatta bazıları ölüme eş değer der....
Ben küçük şeyleri kafama takan biriyim amacım eleştirmek değil...
Sadece konulara bakıyorum hep aynı şeyler diyorumki dert sadece onlar mı başka şeyler de insan yaşamaz mı o anlatılarlara dert değil demiyorum..

Arkadaşlar amacım kimsenin derdini küçümsemek değil boşanmak,aldatılmak,terk edilmek tabii çok zordur yaşamayan bilemez hatta bazıları ölüme eş değer der....
Sadece konulara bakıyorum hep aynı şeyler diyorumki dert sadece onlar mı başka şeyler de insan yaşamaz mı o anlatılarlara dert değil demiyorum..

Arkadaşım benim geçen hafta dişim ağrıdı enfeksiyon oluşmuş işlem de yapılamadı.
En etkili ağrı kesici bile etki etmedi.
Bütün hafta beş karış surat gezdim,ne yediğim birşey anladım ne içtiğimden patlamaya hazır bomba gibiydim.
Merhaba diyene küfür etmek istiyordum yan öyle bir ruh hali..
Demem o ki kişinin o saniye derdi ne ise o önemli ,bu kadar basit.

Şimdi buna diyebilirsin ki dişin ağrıyor ölümcül hastalığın mı var ne anlatıyorsun cümlelerce?
Ama benim için dertti,dünya yansa umrumda değildi.

Kocanız hiç aldattı mı sizi ?

ben konuyu bile anlamadım sanırım:44:
yani milletin derdi bunlarsa başka derdi yoksa sizin gül hatrınız için FARKLI dert mi üretip yazsın
çözemedim durumu

ben konuyu bile anlamadım sanırım:44:
yani milletin derdi bunlarsa başka derdi yoksa sizin gül hatrınız için FARKLI dert mi üretip yazsın
çözemedim durumu

Mümkünse :)
Mesela kocası mı aldatıyor,evet kocam aldatabilir ama bu yeterli değil ele avuca gelen birşey olması lazım diyebilmeli :)

sanırım konu sahibi moral vermeye çalışmış dertli olanlara
ama olmamış:26:

Back
X