Neden hep kadınlar neden ?

denizatak

popüler yalnız
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2015
737
357
36
Bu sorunun cevabını dünden beri sorar oldum kendime..
neden hep biz taviz veriyoruz?
neden hep biz çırpınıyoruz ?
neden hep biz mücadele veriyoruz?
Anlamadığım erkeğe ana anada kıza ana ana değil mi?
Erkekler annesine düşkünde kadınlar değil midir?
bir ilişki yaşarsın binbir emek mücadele veririrsin hayaller kurarsın edersin bla bla...
Ama ilişki ciddiyet noktasına geldiğinde erkek annesi ne derse yapar üzülmesin etmesin ama kadın aileye karşı savaşır herşey iyi olsun diye sorsan kadında seviyor erkek te ama mücadele hep kadında...
şimdi anlamadığım hanımlar bir yola çıkıyorsunuz evlilik söz nişan vs
kadının ailesinde sorun çıkınca kadın savaşıyor sonuna kadar da bu erkekler neden savaşamıyor anasını dinliyor?
Neden herşey kadından bekleniyor?

Çünkü toplumumuz kadını ezmeyi görev haline getirmiş. İşin en acı tarafı kadınlar kızlarını kocana karşı dilini tut, aldatırsa görmezden gel, babaevine dönemezsin,kadınınyeri evidir nişanı atamazsın diye diye büyüttükleri için kıısr döngü sürüyor.

Hic taviz vermem, hic cirpinmam, hic mücadele etmem, aslinda dogasi geregi bu erkegin isi.
Valla öyle adamla birakin evlenmeyi yanyana iki adim atmam, adam var adam var..

bu tutum biraz erkekte biraz erkek annesinde birazda kadında. bir kişi tek başına sorumlu değil bence. kadınlarda da evlenince kv'deye karşı aşırı bir önyargı olmuyor mu? kv tü kaka... vs. hep önyargılar bunlar. ama aşılabilir sorunlar. kadın yapısı gereği erkekten daha güçlüdür. erkek daha zayıf. mesela nasıl davranacağını bilemiyordur. bizde de ilk yıllar hep mücadele ile geçti. anne söyle şöyle yapmasın böyle yapmasın derdim. kvde de beni şikayet edermiş. bana annesini savunurken, annesine de beni savunmuş meğer hep. yıllar sonra diyor ki artık aralarında kafayı yiyecektim. bir gün resti çekti aranızda halledin ben karışmam dedi. erkeğin yapması gereken bence bu. gelinle kv arasına girmemek. kv de karı koca arasına girmeyecek. kadında anne oğul arasına girmeyecek. mesele o zaman çözülür kanımca.

evet savaştım ama kendim için.
eşim yol arkadaşımdı.
o hayatımda olsun diye değil.
ayakta kalabilmek için sabaştım.

off bu sorunun cevabı yok keşkesi çok: Yani keşke dünyaya erkek olarak gelseymişim gibi.
şu 3 günlük dünyayı kadınlara zehir etmeye çalışan annelere ve oğullarına kahrolsun. önce beni bu hale getirenlere. öbür dünyada sorucam neden bana bunu yaptınız diye. burda cevap yok.

yok bu dünya erkeklerin zaten seversin herşeyi yaparsın ama o sadece eğlenir dünya hep kendi eksenlerinde döner sanırlar. dışarı çıkma dese çıkmassın bu tshırtü giyme dese giymessin oynaşmaya evet eee hadi evlenelim aaa yok bende daha hazır değilim vur küreği ağzına... bende çözemedim bu işi artık sevmemek gerekiyor herhalde seni seveni bulup kraliçe olmak mı lazım ölyede olmuyor böylede...

Çünkü toplumumuz kadını ezmeyi görev haline getirmiş. İşin en acı tarafı kadınlar kızlarını kocana karşı dilini tut, aldatırsa görmezden gel, babaevine dönemezsin,kadınınyeri evidir nişanı atamazsın diye diye büyüttükleri için kıısr döngü sürüyor.

Ne kadar dogru söylemissin be canim....aci ama gercek

IŞTE BU SORUNUN CEVABI

Kadın hamile.
Bebek erkekmiş.
Aile mutlu çok mutlu.
Bebek doğdu, pipisini gösterdi amcalara.
Amcalarda bayram sevinci. Dünyanın en gerekli organını gördüler çünkü.
Bebek terledi, çırılçıplak soydular, evde misafirlikte, mahallede böyle gezdi. Bu hakka sahipti çünkü pipisi vardı.
Bebek biraz büyüdü. Sünnet olacak.
Davullar, zurnalar, hediyeler… Çocuk düşündü;
“Sanırım bu çok önemli bir organ”
Çocuk aklının en karanlık köşesine yazdı.
Üç beş güzel kız var gittikleri yerde, annesi babası dedi ki:
“Hangisini alayım oğlum sana?”
Çocuk düşündü:
“Sanırım karşı tarafa sormaksızın seçme hakkım var”
Çocuk bunu aklının en karanlık köşesine yazdı.
Çocuk acıktı, sofrasını varsa kız kardeşleri ve annesi hazırladı. Yemek bitince topladılar.
Çocuk düşündü:
“Sanırım kızlar/kadınlar bana hizmet etmekle yükümlü. ”
Kalabalık bir yemek daveti, herkes masaya sığmayacak. Erkekler ve yaşlılar masaya oturdu. Çocuğu da masaya oturtturdular. Annesi ve varsa kız kardeşleri yerde oturuyordu.
Çocuk düşündü:
“Sanırım önemli olan erkeklerin konforu.”
Servis yapılacak, önce erkeklere yemek verildi, erkekler yardım etmedi.
Çocuk düşündü:
“Sanırım öncelikli olan erkeklerin karnının doyması. ”
Çocuğun kız arkadaşı oldu.
Bütün sülale duydu. Herkesin ağzı kulaklarında. Densiz bir amca:
“Neler yapacan bahim gızlaraaa"dedi.
Çocuğun annesi ve babası:
"Oğlumdan daha iyisini mi bulacak?” dediler.
Çocuk düşündü:
“Sanırım en iyisini hak eden benim ve bu yüzden kızlara rızasıyla ya da rızasız istediğimi yapabilirim. ”
Çocuk büyüdü, arkadaşlarıyla dışarı çıktı, gezdi, eğlendi. Eve geç geldi paşalar gibi karşılandı. Kız kardeşi eve geç geldiği için azar işitirken , dövülürken.
Genç düşündü:
“Sanırım eve istediğim saatte girip çıkabilirim. ”
Genç bunu aklının en karanlık köşesine yazdı.
Kavga etti, ağzı burnu kan içinde.
Annesi, babası:
“Koçum benim helal olsun. ” dedi
Genç düşündü:
“Sanırım güçlüyüm ve sorunlarımı bu şekilde halledebilirim. ”
Genç büyüdü
Ama bir türlü adam olamadı.
….
Ve yazılanlar uygulamaya koyuldu

IŞTE BU SORUNUN CEVABI

Kadın hamile.
Bebek erkekmiş.
Aile mutlu çok mutlu.
Bebek terledi, çırılçıplak soydular, evde misafirlikte, mahallede böyle gezdi. Bu hakka sahipti çünkü pipisi vardı.
Çocuk düşündü:
Çocuk acıktı, sofrasını varsa kız kardeşleri ve annesi hazırladı. Yemek bitince topladılar.
Çocuk düşündü:
Kalabalık bir yemek daveti, herkes masaya sığmayacak. Erkekler ve yaşlılar masaya oturdu. Çocuğu da masaya oturtturdular. Annesi ve varsa kız kardeşleri yerde oturuyordu.
Çocuk düşündü:
Çocuk düşündü:
Çocuk düşündü:
“Sanırım en iyisini hak eden benim ve bu yüzden kızlara rızasıyla ya da rızasız istediğimi yapabilirim. ”
Çocuk büyüdü, arkadaşlarıyla dışarı çıktı, gezdi, eğlendi. Eve geç geldi paşalar gibi karşılandı. Kız kardeşi eve geç geldiği için azar işitirken , dövülürken.
Genç düşündü:
Annesi, babası:
Genç düşündü:
Genç büyüdü
….
Arkadaş güzel anlatmış

IŞTE BU SORUNUN CEVABI

Kadın hamile.
Bebek erkekmiş.
Aile mutlu çok mutlu.
Çocuk düşündü:
Çocuk düşündü:
Çocuk düşündü:
Çocuk düşündü:
Çocuk düşündü:
Genç düşündü:
Annesi, babası:
Genç düşündü:
Genç büyüdü
….
ellerine salik cok guzel yazmissin.isde her seyde buyuklerin bu davranisindan kaynaklaniyor:mad::KK51:

bu tutum biraz erkekte biraz erkek annesinde birazda kadında. bir kişi tek başına sorumlu değil bence. kadınlarda da evlenince kv'deye karşı aşırı bir önyargı olmuyor mu? kv tü kaka... vs. hep önyargılar bunlar. ama aşılabilir sorunlar. kadın yapısı gereği erkekten daha güçlüdür. erkek daha zayıf. mesela nasıl davranacağını bilemiyordur. bizde de ilk yıllar hep mücadele ile geçti. anne söyle şöyle yapmasın böyle yapmasın derdim. kvde de beni şikayet edermiş. bana annesini savunurken, annesine de beni savunmuş meğer hep. yıllar sonra diyor ki artık aralarında kafayı yiyecektim. bir gün resti çekti aranızda halledin ben karışmam dedi. erkeğin yapması gereken bence bu. gelinle kv arasına girmemek. kv de karı koca arasına girmeyecek. kadında anne oğul arasına girmeyecek. mesele o zaman çözülür kanımca.

Çok güzel yorumlamıssın..benim 5 aylık evliliğim bu sebepten bitti..suan anne evindeyim 10 15 gundur ve ky demle oturuyorduk minicik birsey oldugunda ky deme anlatırdı sıkayet ederdı mınıcık bırsey kocaman mesele halıne gelırdı de gelırdı ve benı hıc sahıplenmedı korumadı hep anne sozu dınledı hep onun agzına baktı ablalarının agzına baktı..o kadar mucadele ettım aılemde bende o kadar emegıme cabama elıme bır sıfır olarak verdı...

off bu sorunun cevabı yok keşkesi çok: Yani keşke dünyaya erkek olarak gelseymişim gibi.
şu 3 günlük dünyayı kadınlara zehir etmeye çalışan annelere ve oğullarına kahrolsun. önce beni bu hale getirenlere. öbür dünyada sorucam neden bana bunu yaptınız diye. burda cevap yok.

aynen canım sonuna kadar dogruuuuu...

Bu sorunun cevabını dünden beri sorar oldum kendime..
neden hep biz taviz veriyoruz?
neden hep biz çırpınıyoruz ?
neden hep biz mücadele veriyoruz?
Anlamadığım erkeğe ana anada kıza ana ana değil mi?
Erkekler annesine düşkünde kadınlar değil midir?
bir ilişki yaşarsın binbir emek mücadele veririrsin hayaller kurarsın edersin bla bla...
Ama ilişki ciddiyet noktasına geldiğinde erkek annesi ne derse yapar üzülmesin etmesin ama kadın aileye karşı savaşır herşey iyi olsun diye sorsan kadında seviyor erkek te ama mücadele hep kadında...
şimdi anlamadığım hanımlar bir yola çıkıyorsunuz evlilik söz nişan vs
kadının ailesinde sorun çıkınca kadın savaşıyor sonuna kadar da bu erkekler neden savaşamıyor anasını dinliyor?
Neden herşey kadından bekleniyor?

Agzına saglık canım :KK66:çok güzel bir baslık acmıssın

X